abonnement Unibet Coolblue
pi_85340536
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:39 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ja, je moet inderdaad uitgaan van het volwassen gewicht omdat de ukkies de energie nu al nodig hebben om te groeien. Aangezien je nog niet zoveel groenvoer geeft, houd dan inderdaad zo'n 20 gram per kilo volwassen gewicht aan. Dan zit je al op 140 gram, mag je bijna het dubbele per dag geven.
Ik vind het wel zielig nu ;( krijgen ze gewoon te weinig eten!! Ook een beetje zielig voor mij, want vanaf nu krijgen ze gewoon meer, maar gaan ze zeker ook nóg meer keutelen :')
pi_85340997
Hahahaha, mag jij nog vaker schoon gaan maken. Bouw de komende dagen wel even rustig aan op, als je nu ineens de juiste hoeveelheid gaat geven kan het zijn dat ze plakpoep gaan krijgen of hun blindedarmkeutels laten liggen.
Even mijn dierenarts citeren: Keutels zijn de beloning voor de goede verzorging! ;)
  Moderator maandag 16 augustus 2010 @ 11:33:59 #28
155227 crew  Guppy
dus
pi_85341581
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 11:14 schreef douche-eendje het volgende:
Even mijn dierenarts citeren: Keutels zijn de beloning voor de goede verzorging! ;)
Ik zal eraan denken, als ik weer aan het rapen ben in de kamer en op het balkon :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 16 augustus 2010 @ 22:23:08 #29
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85369584
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 11:33 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ik zal eraan denken, als ik weer aan het rapen ben in de kamer en op het balkon :')
Gelukkig doet de mijne zijn behoeften alleen in zijn kooi en in zijn toilet, heeft het poepscheppen toch nog iets opgeleverd _O-
pi_85375414
Nou zojuist hier ook de woonkamer weer leeggeraapt :+
Ze zijn altijd buiten maar mogen af en toe rondspringen in de kamer.

Alleen vandaag ging ik dus de drollen oprapen en kwam ik erachter wat het sproeien inhoud.
Als er iemand langsliep zal diegene wel gedacht hebben: "wie is er nou op maandagavond om half 12 aan het dweilen! :? "

Maar dit hebben ze (ik gok op wilfried het mannetje) nog nooit gedaan.
Vorige week ben ik bij de DA geweest zijn balletjes waren nog niet ingedaald en heb ik afgesproken dat hij waarschijnlijk over 2 à 3 weken wordt gecastreerd, en waarschijnlijk duurt het nog even voor de andere vruchtbaar is.

Maar betekend sproeien automatisch ook dat ze vruchtbaar zijn? Of heeft dat er niks mee te maken en is het gewoon territorium afbakenen (de halve woonkamer dus :') )

Ben nog lerende dus gooi het maar weer hier neer! :)
pi_85382771
Dat sproeien is echt walgelijk :X

Wij hebben hier 2 mannetjes in 1 hok, maar in de praktijk hebben ze de speelkamer tot hun beschikking. Het hele behang, door de héle kamer zat tot een meter hoog onder de vlekken, gadverdamme :'(
Hier en daar ook op het woonkamer behang, gelukkig achter een kastje.

Maar goed, een half jaar na aanschaf van de konijnen hebben we ze laten castreren en de kamer opnieuw behangen. Nu gaat het wel goed, en geen vlek meer te zien.
Screw them.
We're going home.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:00:20 #32
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85404631
Ik ben blij dat Loki dat nog nooit gedaan heeft, in die drie maanden heeft hij geen een poepje, plasje of whatsoever in mijn studio gedaan behalve in zijn hok en toiletje. Ik ben blijkbaar gezegend met een netjes konijntje, maar goed de mijne is echt een nachtbraker (lees knagen aan tralies e.d. terwijl hij dat overdag helemaal niet doet)
pi_85405173
Laat ik het er maar op houden dat voedsters ook zeer goed kunnen sproeien, misschien nog wel beter dan rammen :(. Er zitten vuilniszakken op de muur om de kooi heen in de hoop dat de muur nog een beetje gespaard blijft. Ook ben ik in de opvang meerdere malen ondergesproeid. Bobby op mijn been, Snuitje op mijn rug/arm en de ster was nog wel Lola. In mijn gezicht :(.
  Moderator woensdag 18 augustus 2010 @ 09:26:07 #34
155227 crew  Guppy
dus
pi_85425677
Nou, het ging zo goed met Boelie en Molly samen de eerste twee weken. En nou komen we gisteren thuis, een puinhoop in het hok. De bodem lag naast de kooi, hooi overal en zelfs de voerbak lag om. Met Boelie was niet zoveel aan de hand, maar Molly lag als een slappe vaatdoek in een hoekje. Allebei hadden ze geen vechtsporen, en er waren ook geen tekenen van diarree of iets dergelijk.

Dus maar gewoon rond laten lopen in de kamer. Boelie as him usual happy self, maar Molly bleef een beetje zielig in het hok zitten. Ze at wel wat, dus nou ja, maar even zo gelaten. Toen we naar bed gingen weer samen in het hok gezet. Toen we eenmaal lagen, ineens een hoop lawaai, geren en geknor. Was Boelie achter Molly aan het jagen...

Nou heeft ie dat dus gisteren waarschijnlijk overdag ook gedaan, toen we aan het werk waren. Molly was dus compleet uitgeput, vandaar de slappe vaatdoek-toestand... Arme ding, hij liet haar geen moment met rust!
Ten einde raad hebben we ze apart gezet, Boelie bivakkeert nu dus in de wasmand. Niet ideaal, maar van alle gemakken voorzien.
Nu ga ik vanmiddag even naar de dierenwinkel om een hekje te halen, zodat we het hok in tweeen kunnen splitsen. Dat lijkt me dan nog altijd beter dan helemaal apart. En zo'n wasmand is ook niet alles.

Maar hoe kan dat nou, zomaar opeens? De eerste twee weken hadden ze het zo leuk samen... Is dit nou einde verhaal voor de vriendschap, of komt het waarschijnlijk weer goed? Wat kunnen we het beste doen? -O-

Nou smste mn vriend net, of het niet zou kunnen komen doordat Molly niet gesteriliseerd is, en dus wellicht hormonen afgeeft waar Boelie op reageert? Ondanks dat hij gecastreerd is? Zou dat kunnen?

Ik vind het zo zielig voor ze... Zo apart is ook niet leuk, en ze waren echt wel buddies...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85427409
Klinkt bekend Guppyfriend, dat is hier in het begin met mijn koppeltje ook gebeurd. Hoe klinkt Molly als ze knort? Ik heb als ik jouw verhaal lees het idee dat Molly wel eens schijnzwanger kan zijn (2 weken na de koppeling, dan vind vaak een schijnzwangerschap plaats) en Boelie juist daarom zijn "dominantie" wilt laten blijken door op haar te rijden. Voedsters die tegen een schijnzwangerschap/bevalling aanlopen zijn hier niet van gediend en willen dan vaak ook moeite doen om dit te voorkomen, tot frustratie van het rammetje.
Ik heb ze zelf wel bij elkaar gelaten, maar heb wel 2 schuilhuisjes in het hok gezet. Op het moment dat Kelly in het schuilhuisje zat kon Nijn er absoluut niet bij, om uitputting te voorkomen kon ze daarin rust zoeken.

Ik denk dat je er nu verstandig aan zult doen om Molly even bij te laten komen, maar ze niet te lang uit elkaar te houden. Zorg ervoor dat ze in&buiten de kooi voldoende mogelijkheden hebben om los te lopen en elkaar uit de weg te gaan. Ook zou ik zelf nog even de opvang bellen om advies te vragen!
  Moderator woensdag 18 augustus 2010 @ 13:12:16 #36
155227 crew  Guppy
dus
pi_85432533
Gelukkig klinkt het bekend, ik schrok er best een beetje van. En arme Molly, helemaal zo moe...

Hoe het knorren klinkt, tja, zoals een konijn dat doet... Maar het klinkt verder wel als schijnzwangerschap, zoals jij het beschrijft.

Ze doet ook veel moeite om Boelie te ontwijken. Als ze vrij loslopen is dat ook niet zo'n punt, dan zijn er plekken genoeg waar ze heen kan. In het hok is dat wat moeilijker, en omdat ze eerder zo leuk samen zaten, is het hok ook niet echt gericht op het ontwijken van elkaar.

Maar dat gaan we nu natuurlijk wel wijzigen. We hebben inderdaad ook twee schuilhuisjes nog over, die kunnen dus ook wel in het hok.

Ik ga hoe dan ook even een scheiding maken voor in het hok. Mochten ze elkaar nog zo achterna gaan, dan kunnen we in ieder geval even een momentje rust creeeren. Zonder dat ze helemaal uit elkaar zijn, dan kunnen ze elkaar nog wel zien en ruiken. Dat is nu natuurlijk wat moeilijker, want Boelie zit tijdelijk in de wasmand :')

Dat was inderdaad met het oog op Molly even bij te laten komen. Ideaal is natuurlijk dat ze gewoon weer bij elkaar komen, maar twee keer zo'n dag, dat trekt ze echt niet. Vanavond is het plan dus, twee schuilhuisjes in het hok, scheiding maken en wanneer echt nodig die er nog even tussen zetten.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator donderdag 19 augustus 2010 @ 10:06:25 #37
155227 crew  Guppy
dus
pi_85464284
Update, omdat ik gisteren gruwelijk moest overwerken, heeft Boelie nog een tweede nachtje in de wasmand doorgebracht. Maar door het overwerken ben nu ik wel een dagje vrij, dus kunnen ze lekker de hele dag loslopen.

Maar tijdens het loslopen was het ook meteen weer oorlog. Elkaar achtervolgen, knorren en grote paniek. Hooi en voer vloog in het grond, en het was stress alom. Dus ben ik aan de slag gegaan om een scheiding voor in de kooi te maken.

Die heb ik inmiddels af, en nu is de kooi dus tijdelijk in tweeen. Toen ze weer in de kooi gingen, heb ik ze allebei in één kant gezet. Ik hield m'n hart vast, want zowel Molly als Boelie vlogen bijna door de scheiding heen. Ze sloegen naar elkaar en knorden...

Maar goed, ik heb ze allebei een bakje voer, een pluk hooi en een waterfles gegeven, en heb ze maar even zo gelaten. Immers kon er nu niks gebeuren. En na een tijdje morren en chagrijnen op elkaar, is de rust wedergekeerd! Ze zitten nu dus wel weer samen in het zelfde hok, ware het niet dat ze apart van elkaar zitten.

Er wordt wel wat aan de tralies en het hekje gemorrelt, maar ze krijgen het er niet af. Er is ook al zeker een half uur niet meer naar elkaar geknord of geslagen. Ik ben benieuwd of op deze manier de vrede weer hersteld kan worden. Ik hoop het echt, want samen is veel leuker dan alleen!

Ik heb dit verhaal ook even naar de opvang gemaild, misschien hebben zij ook nog zinnige tips.

- edit - zie hier een plaatje van het IJzeren Gordijn...


[ Bericht 4% gewijzigd door Guppy op 19-08-2010 11:01:14 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85464894
Wat je zou kunnen doen is ze zo even een paar dagen laten zitten, en op het moment dat het echt rustig is en ze via de tralies weer positieve toenadering zoeken, Boelie en Molly van gedeelte wisselen zonder de kooi schoon te maken. Als dat na een paar dagen ook weer goed gaat kun je ze weer samen zetten. Niet iedere opvang staat achter deze "methode", maar ik heb er zelf wel erg goede ervaringen mee. Ze worden toch wat rustiger naar elkaar toe en het is vele malen minder stressvol dan 2 konijnen zomaar bij elkaar zetten zoals vaak word aangeraden.
  Moderator donderdag 19 augustus 2010 @ 11:12:33 #39
155227 crew  Guppy
dus
pi_85466173
Ja, ik denk dat ik dat doe. Er wordt nu al niet meer gegromd naar elkaar door het gaas heen, en de rust lijkt weder gekeerd.

Ik heb op internet gelezen over op deze manier koppelen, en ik kan me voorstellen dat het een succesvolle manier is. We gaan het gewoon proberen.

Bij de opvang zijn ze inderdaad gewoon bij elkaar gezet en that's it. Dat ging ook goed, kijk maar naar de foto's van in het begin. Maar misschien ging het toch allemaal een beetje te snel voor ze.

Ach, we geven niet op. Het gaat vast wel lukken. Als je in de eerste twee weken zo gek op elkaar bent, moet dat toch wel?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85466250
Het moet wel goedkomen, maar geef ze even de tijd :)
  donderdag 19 augustus 2010 @ 11:16:19 #41
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_85466294
Aww lastig Guppy! -O- Idd n.a.v. die knuffelfoto's zou je toch denken dat ze mekaar heus wel lief vinden :Y Misschien idd gewoon een hormoon-aanval ofzo, of verlate territorialiteit? Kan me goed voorstellen dat je ze niet graag bij elkaar gooit op deze manier - geen pretje, twee van die vechtende beestjes. Het plan van het Eendje klinkt puik!

Succes ermee :*
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 19 augustus 2010 @ 17:26:10 #42
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_85481074

oh haiiii :W


O+ de dierenarts noemt haar vliegtuigje O+ :')


Steph is altijd wel in voor een fototje :')

Ze is al bijna een half jaar, ik denk niet dat ze ooit nog allebei (netjes) gaan hangen :D
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 18:35:31 #43
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_85520728
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 17:26 schreef Nonneke het volgende:
Ze is al bijna een half jaar, ik denk niet dat ze ooit nog allebei (netjes) gaan hangen :D
:o


*O*


Maar blijkbaar was het een vergissing, want toen ze uitgegeten was


ze doet het gewoon om me te stangen :')
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_85525638
Mijn konijn is gisteren nogal onverwacht onder narcose geweest.
Eergisteren bemerkte ik dat hij wat slechter begon te eten en de hele tijd liep te smakken. We zijn die avond meteen naar de dierenarts geweest. We kwamen er eerder zovaak met Jinty dat ze zijn naam precies wist maar nu wist ze alleen nog maar dat het iets met een J was. Vooruitgang :P
Nou goed, voor we de spreekkamer in mochten hadden we Jinty al even gewogen en hij woog 2005 gram. Ruim 200 gram minder dan normaal en de dierenarts vond ook dat hij magertjes aanvoelde.
Ze heeft hem helemaal onderzocht en ze dacht dat het aan de kiezen lag maar ze kon zo niks vinden. De achterste kiezen kon ze niet zien. Zijn oortjes warenniet helemaal schoon en had hij een beetje pijn als ze rond de nieren drukte. Uiteindelijk is ze ruim 25 minuten bezig geweest om hem helemaal na te kijken.
Ze heeft druppels in zijn oren gedaan, pijnstilling en maagstimulans ingespoten en ons samen met dwangvoeding naar huis gestuurd. Als we donderdag nog geen verbetering zagen moesten we bellen. Ze ging hem dan onder narcose brengen om de gehele bek te kunnen bekijken en tegelijk bloedonderzoek te doen om te kijken of er iets mis is met zijn nieren.
Gisterenochtend was er nog geen verbetering en gisterenmiddag om half 3 is hij onder narcose gebracht. De dierenarts zou direct bellen als ze klaar met hem was. Ze zei nog dat ze voor ons een vrouw had gehad met een konijn die ziek was maar waar ze een prima behandeling voor had maar de vrouw had haar konijn laten inslapen. Daar kon ze niet tegen en na al die jaren werd ze er nog steeds boos om. Het is zo'n fijne dierenarts!

Kwart voor 4 ging de telefoon en ze zei meteen dat ze goed nieuws had. Jinty had inderdaad haakjes aan zijn allerachterste kiezen zitten. De haakjes waren 5 mm lang en hadden een zweer in zijn tong gemaakt van 2 mm. Wat moet dat beestje pijn gehad hebben en hij heeft het niet laten merken tot 2 dagen terug!
De eerste uitslagen van het bloedonderzoek waren helemaal in orde. 7 Uur gisterenavond hebben we hem opgehaald bij de dierenarts. Hij was toen alweer behoorlijk levendig. Ondertussen eet hij alweer volop en drinkt ook alweer. Al gaat het drinken nog met wat moeite.

Ik heb enkele maanden geleden een verzekering afgesloten voor Jinty omdat we zo vaak dierenartskosten met hem krijgen en daar zijn we nu wel heel erg blij mee. Ik moet er niet aan denken om hem in te laten slapen omdat ik de kosten niet meer kan betalen.
En als laatste nog een foto van mijn konijntje:

E.
  Moderator zaterdag 21 augustus 2010 @ 11:28:50 #45
155227 crew  Guppy
dus
pi_85539071
Wat een leukje in Jinty! En wat fijn dat het weer goed gaat met hem! Mag ik eens vragen wat voor verzekering je hebt afgesloten, en waar?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 21 augustus 2010 @ 13:50:12 #46
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85542026
@ Nonneke, wat een mooi konijntje!! :D
@ Sparkling, das wel fijn dat je zo'n fijne dierenarts hebt! En ik ben blij voor je dat het weer goed gaat met Jinty!.

Eindelijk heb k hopenlijk iets gevonden tegen het kooiknagen van Loki, na een beetje uittesten ben ik er achter gekomen dat het niet verveling is, maar het het gewoon Loki eigen is. Want zelfs als ik bij hem ben en met hem speel doet hij het nog (hij zit zelfs als hij rond loopt door mijn studio aan mijn wasrek te vreten :')
Nu heb ik zo'n houten schuilhok gekocht die je alle kanten op kan vormen, hij is er al een uur zoet mee dus ik hoop dat het gaat werken want ik word gek van hem 's nachts. Wat ook vreemd is, is dat Loki het knagen eigenlijk alleen 's nachts doet, en dan met name tussen 4 en 6, (fijn zo'n inwendig wekkertje :') ).

Hier nog wat foto's :D

Verstoppetje spelen :D


Vragen om knuffels O-) :D *;

Hoezo nieuwsgierig ;)

[ Bericht 24% gewijzigd door silent_scream1 op 21-08-2010 14:00:17 ]
pi_85546897
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 11:28 schreef Guppyfriend het volgende:
Wat een leukje in Jinty! En wat fijn dat het weer goed gaat met hem! Mag ik eens vragen wat voor verzekering je hebt afgesloten, en waar?
Tuurlijk mag dat. Ik heb een verzekering bij Petplan voor konijnen, maar ik heb hem afgesloten via kieshuisdierenverzekering.nl. Jinty was nog net 3 toen we de verzekering namen want na die leeftijd is de prijs op aanvraag. Het vergoed niet alles maar veel dingen waarvoor we de afgelopen jaren zijn geweest vergoeden ze wel.
E.
  Moderator zondag 22 augustus 2010 @ 08:43:50 #48
155227 crew  Guppy
dus
pi_85563639
Goddamnit, vannacht kon ik twee keer m'n bed uit!

Eerst een hoop heisa in de woonkamer, had Boelie zich op een of andere manier langs het IJzeren Gordijn gewurmt. Hoe, geen idee, maar door een gaatje van nog geen 5 cm. Dus ik ze weer allebei aan een kant gezet, en terug naar bed. Met de gedachte, godverdomme, nu heeft ie vast door dat dat kan, gaan ze straks weer...

Half uur later, een knal, en weer een hoop heisa, en geren door de kamer (!). Met mn slaperige hoofd duurde het even voor ik het door had, maar ze waren uit het hok gebroken...! Stelletje debielen...

Toen was ik het zat, en heb ik de wasmand weer tevoorschijn gehaald. Een in de mand en een in het hok, kon ik eindelijk slapen. En dat was maar goed ook, want halverwege de nacht ben ik op de bank in de bank gaan slapen, m'n vriend zaagde een oerbos om, dat trok ik echt niet...

Nieuw actieplan: het IJzeren Gordijn versterken en aan de klep van het hok vastmaken. Zodat ze er ook niet zomaar uit kunnen breken. En de wasmand gaat plaatsmaken voor een transport zoals voor katten. Makkelijker, en ook handig om te hebben als ze eens naar de DA moeten voor inentingen en zo. Waarschijnlijk kan ik er maandag één ophalen, gevonden op MP (heerlijk medium is dat toch voor dit soort zaken).

Om 06:00 uur werd ik vermorgen wakker (oh yeah), want Molly d'r hooi was op. Aan de andere kant van het IJzeren Gordijn lag nog wel, en dat was ze er aan het uit hengelen :') Dus nieuw hooi gegeven, en Boelie ook maar weer in het hok gezet. En nu liggen ze allebei languit te maffen. Kutbeesten O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator maandag 23 augustus 2010 @ 11:31:06 #49
155227 crew  Guppy
dus
pi_85600079
Allright, transportkooi is in the pocket, vanmorgen opgehaald op Utrecht CS. Da's één, wasmand kan dus offcieel terug naar de badkamer.

Het verstevigde IJzeren Gordijn heeft stand gehouden vannacht, dus ik heb lekker geslapen.

Oh, en Boelie probeerde gisteren, net als Molly op de bank te springen. Maar hij redde het niet, kwam hoogte te kort. Hij zat een hele tijd heel beteuterd voor de bank te kijken :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85604887
Ik mis het hebben van konijntjes ;(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')