Keiichi | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:23 |
Ik zie soms vacaturs voor afwasser in de keuken voorbij komen. Mijn idee van afwassen is het met de borstel en een druppeltje dreft de vaat was en daarna met een vaatdoek drogen. Alleen lijkt me niet dat dit in een restaurant ook zo werkt ![]() Kan iemand me beetje vertellen wat zo'n job inhoud allemaal? | |
Its-Jojo-4you | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:25 |
voorspoelen in een wasbak --> vaatwasser --> nadrogen met een theedoek --> wegzetten schone vaat | |
Ascendancy | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:28 |
Wat hij zegt. Je hebt een vierkante krat, daar zet je alles in, waarna je het met een krachtige straal voorspoelt. Je merkt vanzelf wat voor de vaatwasser die je hebt goed genoeg is. Vervolgens schuif je die krat in de vaatwasser en na 1-2 minuten komt de vaat er schoon uit en droog je het af. Hersendodend werk, maar als je gezellige collega's hebt zeer vermakelijk. Hoop alleen niet dat je rookt, want als je in een druk restaurant werkt kom je daar de 1e 8x werken echt niet aan toe. Maar inmiddels(na 2.5 jaar ![]() ![]() | |
jitzzzze | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:29 |
quote:Dat ende dus. Alleen doen als je echt niets anders kan vinden. | |
the_jestert | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:53 |
ik denk, gezien het feit dat je dit vraagt, het niveau van afwasser helaas te hoog voor jou is! | |
Ascendancy | woensdag 4 augustus 2010 @ 13:11 |
quote:Waarom? Ik verdien prima. Zeker met fooi erbij. Lekker eten en drinken ook. En de helft van de tijd kleine klusjes doen en roken/lullen. | |
rubje | woensdag 4 augustus 2010 @ 13:35 |
kortom een baan die bij jouw past en voor jouw gebeiteld is. ![]() | |
Keiichi | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:05 |
quote:Voor 's avonds of in het weekend zoeken ze nu eenmaal geen programmeurs of systeembeheerders enzo ![]() | |
jitzzzze | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:06 |
quote:Omdat het nogal hersendodend is en ik daar niet tegen kan ![]() | |
Ascendancy | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:18 |
quote:Ik ken geen niet-hersendodend bijbaantje. | |
Conflict | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:20 |
Je hebt ook van die wasstraten. Daar heb ik een tijdje mee gewerkt in een groot hotel. Gewoon kratten vullen en op de band zetten, kam er schoon uit. Maar in zo'n klein restaurant is het gewoon voorspoelen, in de machine voor een paar minuten en dan goed laten dampen, alleen borden hoef je af te drogen en bestek opwrijven zodat het mooi glimt. En de koks schreeuwen de hele tijd dat ze van alles nodig hebben ![]() | |
Ascendancy | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:22 |
quote:Die borden zijn juist meestal al droog. Schaaltjes en kommetjes even nachecken juist. Pouleren hoef ik niet te doen ![]() Koks schreeuwen bij mij ook maar af en toe. | |
jitzzzze | woensdag 4 augustus 2010 @ 16:08 |
quote:student chauffeur. Maar dat is dan ook de enige. | |
Dionysiou | woensdag 4 augustus 2010 @ 22:05 |
Heb zelf 1 jaar als kok gewerkt in een druk restaurant, volgens mij hadden wij in 1 jaar tijd 12 verschillende afwassers. Konden de druk niet aan van dat gezeik van de bediening en de koks inderdaad zoals Conflict zei. ![]() Bij ons was het dan ook echt extreem, kwam de godganse dag geen normaal woord uit de mond. ![]() | |
Ascendancy | woensdag 4 augustus 2010 @ 23:31 |
quote:Het is ook het restaurant dat het maakt. Ik heb bij 3 restaurants gewerkt en mijn huidige is het beste. Die koks zijn gewoon goed, efficient, snel en hebben zelden hulp nodig, terwijl bij een ander restaurant had de kok totaal geen overzicht en dan had hij nog 2 hulpen die niets nuttigs deden. En de kok zelf zag t ook allemaal niet echt. En dan ga je als afwasser ook de lul zijn. Dan worden koksspullen niet efficient gebruikt enzo. |