abonnement Unibet Coolblue
pi_85386267
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 01:07 schreef pietbier het volgende:
En wat is het recept voor de tomatensaus?
ik heb geen 'het' recept.. elke keer weer anders :+

kan met verse tomaten, met gezeefde tomaten, met ontvelde tomaten, met tomatenpuree....

De laatste keer dat ik gemaakt heb was wel perfect overigens, maar moet nog even kijken of ik dat een beetje kan reproduceren :') was wel met verse tomaten :)
Ja doei.
pi_85386300
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 11:37 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Grotendeels op gevoel. Puur als richtlijn bedoeld, als je meer of minder knoflook ofzo wil, gewoon doen. :)

- Extra vierge olijfolie
- groot ui, gesnipperd
- 2 a 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes in sap
- 1 pak gezeefde tomaten
- snuf suiker
- 1 tl sambal of een fijngehakt gedroogd chilipepertje
- handvol verse basilicum, fijngesneden
- 1 tl oregano
- peper en zout naar smaak.

Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook in wat olijfolie tot de ui glazig is. Gooi dan de rest van de ingrediënten behalve de basilucum erbij. Laat de saus ca. 30 a 40 minuten op een laag vuur pruttelen en inkoken (zonder deksel) tot een dikkere massa. Voeg de laatste 10 minuten de basilicum toe.
Maar pas op, de saus mag niet te ver inkoken, een te dikke saus laat zich moeilijk op de pizza verspreiden.

De saus is nu klaar! Ik gooi de saus meestal ffkes in de blender om een mooie egale kleur en massa te bereiken, maar dat is optioneel.
senk joe
pi_85419631
Met tomaten uit blik (blokjes of gepelde oid) ga ik nooit voorkoken, aangezien dat dunne laagje wel in de oven gaat koken en ik vind het lekkerder smaken als het maar 1x wordt gekookt ipv 2x, maar dat is mijn mening :)
  woensdag 18 augustus 2010 @ 09:25:07 #79
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85425656
Ik heb meestal een pizza van ca. één a anderhalf mm dik in het midden, die trekt een te natte saus niet goed. :P
  † In Memoriam † woensdag 18 augustus 2010 @ 10:12:46 #80
91830 MaximusTG
pi_85426789
Eens met McGilles, daarbij zijn tomaten in blik al een keer gekookt. Ik neem meestal een blik gepelde tomaten, snij de harde stukjes eraf, spoel ze goed af onder de kraan en pureer ze dan. Beetje oregano erdoor en eventueel wat zout, en that's it. Liefst een tijdje onbedekt laten staan, zodat de bliksmaak wegtrekt. Sap gooi ik dus weg, moet je voor de grap maar eens proeven. Vaak erg bitter uit blik. Heb op moment wel zelf tomaten op het balkon groeien, maar dat zijn cherrytomaten. Misschien iets te zoet voor op de pizza..:




Vandaag geen pizza, maar ciabatta bakken!
  woensdag 18 augustus 2010 @ 11:19:06 #81
62913 Blik
The one and Only!
pi_85428575
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 00:00 schreef PKfotografie het volgende:
vandaag 25kg bloem gehaald. dus gaat redelijk wat pizza eten worden dit jaar gok ik :D

als ik de tomatensaus maak, gebruik ik verse tomaten, wat basilicum, olie en knoflook. de saus is echter altijd oranje, komt dit door de verse tomaten en dus het gebrek aan kunstmatige kleurstof? of moet ik de saus langer laten pruttelen?

verder ben ik er nog niet geheel uit of het lekkerder is met hele tomaten, ontvelde tomaten, of wel vlees en vel maar geen zaden van de tomaten. iemand een voorkeur die hij kan onderbouwen?
Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:

Blik ontvelde tomaten, in de pan, kapot maken. Vervolgens olijfolie, knoflook en basilicum erbij. Goed laten sudderen. Als het een beetje een goede brij is geworden door een zeef halen om alle harde stukken eruit te halen. Vervolgens de saus nog een minuut of 5 laten inkoken totdat die niet meer te vochtig is.

Dan heb je een saus die qua smaak echt perfect is, want de smaak van de ingrediënten is er goed ingetrokken en qua structuur is die ook perfect.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 12:56:15 #82
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85431920
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 10:12 schreef MaximusTG het volgende:
Eens met McGilles, daarbij zijn tomaten in blik al een keer gekookt. Ik neem meestal een blik gepelde tomaten, snij de harde stukjes eraf, spoel ze goed af onder de kraan en pureer ze dan. Beetje oregano erdoor en eventueel wat zout, en that's it. Liefst een tijdje onbedekt laten staan, zodat de bliksmaak wegtrekt. Sap gooi ik dus weg, moet je voor de grap maar eens proeven. Vaak erg bitter uit blik. Heb op moment wel zelf tomaten op het balkon groeien, maar dat zijn cherrytomaten. Misschien iets te zoet voor op de pizza..:

[ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/tomatenkl.JPG]afbeelding ]
[/url]

Vandaag geen pizza, maar ciabatta bakken!
Ik heb in de tuin een Pomodoriplant staan die op het punt staat om te "werpen", twijfel nog of ik hier een saus van moet maken of gewoon een lekkere salade.

Als het saus wordt maak ik wel wat foto's :P
pi_85431950
pommodori :9

tomaat mascarpone limoen risotto maken :9
Ja doei.
pi_85482155
Pizzaoven is binnen, jammer genoeg te laat van werk thuis om nu nog pizza te gaan maken, aangezien het deeg in de vriezer ligt.

Maar morgen gaat de test dan echt gebeuren :) Pizza met tomatensaus (van verse tomaten), ui, basilicum, mozzarella, champignons en een beetje ham.
pi_85482438
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 11:19 schreef Blik het volgende:

[..]

Mijn persoonlijke voorkeur voor saus is als volgt:

Blik ontvelde tomaten, in de pan, kapot maken. Vervolgens olijfolie, knoflook en basilicum erbij. Goed laten sudderen. Als het een beetje een goede brij is geworden door een zeef halen om alle harde stukken eruit te halen. Vervolgens de saus nog een minuut of 5 laten inkoken totdat die niet meer te vochtig is.

Dan heb je een saus die qua smaak echt perfect is, want de smaak van de ingrediënten is er goed ingetrokken en qua structuur is die ook perfect.
Ik gooi de tomaten altijd eerst in een schaal voor ze in de pan verdwijnen. Even lekker met de handen erdoor, beetje 'kneden'/pletten, harde stukken eruit halen... Zo blijft je saus nog een klein beetje chunky, maar niet dat je van die grote brokken tomaat overhoudt.
pi_85490363
Basilicum altijd als laatste erbij doen. Iig niet te lang laten meekoken, als je dat wel doet gaat de smaak weg. Zonde.

Vraagje. Ik heb een combi met een ronddraaiende schijf onderin en hij kan tot 250 graden. Is dit genoeg om een eigengemaakte pizzabodem onderin die oven 'goed' te krijgen? Of moet ik ff naar de praxis?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_85492734
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 21:50 schreef Red_85 het volgende:
Basilicum altijd als laatste erbij doen. Iig niet te lang laten meekoken, als je dat wel doet gaat de smaak weg. Zonde.

Vraagje. Ik heb een combi met een ronddraaiende schijf onderin en hij kan tot 250 graden. Is dit genoeg om een eigengemaakte pizzabodem onderin die oven 'goed' te krijgen? Of moet ik ff naar de praxis?
Ligt er echt aan. Ik heb zelf ook een combi die tot 250graden kan van een niet goedkoop merk, maar kreeg er niet echt een lekkere pizza uit, daarom nu die pizzaoven in huis.

Meestal zijn die combi ovens niet krachtig genoeg waardoor de pizza's te lang in de oven moeten, wat geen goed resultaat oplevert. Maar natuurlijk zijn er uitzonderingen.
pi_85493833
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 16:42 schreef roooosje het volgende:
Morgen zelf pizza maken :D! In een Pizzapan van de Turkse winkel. Hij was maar 9,99 O+ . Het zal me wat worden :')

[ afbeelding ]


Ik zal een fotoverslag posten :Y.
Nou? Vertel.
pi_85513116
Pizza zit er nu in, hopen op goed resultaat :D
pi_85513183
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 14:51 schreef McGilles het volgende:
Pizza zit er nu in, hopen op goed resultaat :D
Pics!
pi_85513355
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 14:53 schreef LieLie het volgende:

[..]

Pics!
:9 :Y
Ja doei.
pi_85514286
Had even snel 2 foto's gemaakt, geen zin om lens te wisselen op m'n camera want had echt honger.

Resultaat was ik tevreden mee, zeker voor de eerste keer met deze oven. Pizza mocht wel wat langer erin en het deeg mocht iets dunner, maar daarom had ik nu ook pizza klaargemaakt, vanavond eet ik het ook als avondeten dus dit was de test.

Hier 2 foto's:



pi_85516882
Rol je de rand ook uit als je de bodem maakt? Want als je de rand met rust laat krijg je heel snel zo'n bolle rand :9
pi_85520929
Pizzapan is binnen, deeg ligt nu te rijzen. Wil vanavond wat testjes doen.
Heb hem net wel even aan gehad om te voelen hoe heet het wordt, maar dat is echt enorm.
pi_85521266
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 16:30 schreef LieLie het volgende:
Rol je de rand ook uit als je de bodem maakt? Want als je de rand met rust laat krijg je heel snel zo'n bolle rand :9
Ik rol niks uit, maar weet nu bijna zeker dat m'n pizzapan defect is. Vanmiddag vond ik het ook al lang duren en nu hetzelfde liedje. Zeer jammer, moet ik dat ding weer retour gaan sturen.
pi_85521461
Is het een Bestron? Die thermostaatjes zijn wat brak. Die van mij is lange tijd van slag geweest, nu doet hij het spontaan weer goed.
pi_85521507
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 19:07 schreef Yvesss het volgende:
Is het een Bestron? Die thermostaatjes zijn wat brak. Die van mij is lange tijd van slag geweest, nu doet hij het spontaan weer goed.
Inderdaad een thermostaat probleem, kan ik zelfs herkennen.
Elementen pas 1x roodkleurig gezien, logisch dat de oven niet heet genoeg is.

Maandag maar even bellen dan, want dit is gewoon niks.
pi_85523885
Net ff pizza Margaretha gemaakt in de Ferrari Napoli, WTF! Dat ding is geweldig. Wat een pizza, gewoon tomaat, beetje zout en kaas. Voila. Twee minuten met de saus er op, daarna nog twee minuten met de kaas en je hebt een pizza waar je je vingers bij op eet.
Ik moet wel even opletten dat de bodem niet te dun wordt, want dan is ie wel heel erg krokant en het mag er best wel tussen in zitten wat mij betreft.
Als ik hier een beetje de handigheid in krijg is dit een succes zo'n pizzapan
pi_85524111
Klinkt goed Dirkh! !
Ja doei.
pi_85525607
Heb naar aanleiding van dit topic een Bestron oventje besteld. Maandag even testen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')