abonnement Unibet Coolblue
pi_87324221
Honger ;(
pi_87624989
Oei! Gisteren voor de 1e keer pizza gemaakt! Wat was dat leuk om te doen zeg!

Het 1e deeg ging niet goed, te weinig bloem aan de handen, dus de helft aan de handen en de helft op het aanrecht ;'), maar na een tip van een vriend ging het beter. 3 grote pizza's gemaakt, en eigenlijk mag het niet over je eigen eten gezegd worden, maar het was lekker :). Totaal boven verwachting.
De saus gemaakt van gepelde tomaten, pakje tomato frito, suiker, zout, oregano en knoflook met olijfolie.
Als bedekking:
- Salami.
- Kaas (geraspt en vlokken oude kaas).
- Brokkoli :).
- Zalm!
- 1 met paprika
- en saus natuurlijk.







----> Schumacher, je was een groot sportman! <----
pi_87625111
tips:

• minder deeg voor 1 pizza en vééééél dunner uitrollen :)
• Ook zou ik het rooster niet gebruiken... gewoon pizza's een voor een bakken ^O^
• Plaat meeverwarmen in de oven en pas als die op toptemperatuur is plaat eruit en dán pas de pizza erop leggen... koude plaat in de oven is niet echt goed m.i. Je kunt de bodem wel alvast op bakpapier leggen natuurlijk
• Voorbakken, even 3 minuten op 170 graden ofzo de pizzabodems voorbakken ^O^

(en minder beleggen.. jemig, wat zit er veel op, maar da's persoonlijk :@ ;) )

[ Bericht 25% gewijzigd door motorbloempje op 17-10-2010 09:42:37 ]
Ja doei.
pi_87625210
ik wil ook een keertje proberen. Maar in de winkel heb je kant en klare pizza bodems die zijn al voorgebakken maar dat hoeft als je zelf deeg maakt niet toch????

En bij de pizzeria hebben ze ook ooit een eitje er middenin met de dooier heel die nog zacht is. Weet iemand hoe je dat maakt wanneer je het eitje er zeg maar op moet doen het lijkt me niet dat die al die tijd mee in de oven gaat???
pi_87625506
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 09:31 schreef motorbloempje het volgende:
tips:

• minder deeg voor 1 pizza en vééééél dunner uitrollen :)
• Ook zou ik het rooster niet gebruiken... gewoon pizza's een voor een bakken ^O^
• Plaat meeverwarmen in de oven en pas als die op toptemperatuur is plaat eruit en dán pas de pizza erop leggen... koude plaat in de oven is niet echt goed m.i. Je kunt de bodem wel alvast op bakpapier leggen natuurlijk
• Voorbakken, even 3 minuten op 170 graden ofzo de pizzabodems voorbakken ^O^

(en minder beleggen.. jemig, wat zit er veel op, maar da's persoonlijk :@ ;) )
Bedankt voor je tips, erug vriendelijk :), maarja het is wel een kwestie van smaak hè, zoals je al zei.
Ik heb ongepland de pizzabodems gebruikt van koopmans (die je wel zelf moet maken natuurlijk) en die moesten 25 minuten in de oven, dus dan maakt een voorverwarmde plaat niet zoveel uit. En bij mij thuis werd er gemeld dat er nog niet genoeg beleg op zat :P.
En de dikke bodem was wel kei lekker zo :P.
----> Schumacher, je was een groot sportman! <----
pi_87625535
oh, dat koopmansspul ;( dat zat een keer in een kerstpakket..wel gebruikt, nooit meer, wat een bagger vond ik dat zeg :@ :X

srsly, probeer het eens met de aanwijzingen uit de OP en vergelijk het met wat je gisteren gegeten hebt :Y een 'echte' pizza hoeft namelijk op een flink hoge temperatuur maar ene minuut of 10 in de oven! Tot welke temperatuur gaat je oven?
Ja doei.
pi_87625590
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 10:08 schreef motorbloempje het volgende:
oh, dat koopmansspul ;( dat zat een keer in een kerstpakket..wel gebruikt, nooit meer, wat een bagger vond ik dat zeg :@ :X

srsly, probeer het eens met de aanwijzingen uit de OP en vergelijk het met wat je gisteren gegeten hebt :Y
haha, smaken verschillen, ik vond het echt wel lekker. Het was wel het plan om zelf het deeg te gaan maken, maar de AH had die tipo 00 niet, dus dan maar dit, want anders duurde het te lang.
Overigens is het wel zo dat het de eerste keer en ik uit eerdere ervaringen op kookgebied heb ik gemerkt dat het een aantal keer duurt voordat het echt je eigen eten wordt, je gaat steeds meer veranderen en het maken zoals je denkt dat het goed is. En dat vind ik dan net het leuke aan koken.
Temp gaat tot 250 (hetelucht)
----> Schumacher, je was een groot sportman! <----
pi_87625899
Binnenkort de pizza-oven van mijn ouders nog een keer lenen :9

Leroytje, ik ben ook voorstander van de dunne krokante bodem. Maar ja, als je liever het brood-effect hebt, dan waren ze vast geslaagd ;)
pi_87898312
Vanavond visite en gaan lekker pizza maken!

Alledrie vega:

een met kastanjechampignons, een met rode pepers en paprika en een met spinazie en gorgonzola :9
Ja doei.
pi_87917546
en foto's! O+


Pizza met kastanjechampignons, mozarella, grana padano, rode ui en basilicum


Pizza met gorgonzola, spinazie en rode ui


Pizza 'picante' met rode pepers (met zaadlijsten), jalapenos, rode paprika, mozarella en grana padano
Ja doei.
pi_87918059
Zohee! O+ Die drie foto's hebben mij zojuist doen besluiten dat ik deze week het stof weer eens van mijn Bestron af ga blazen. Pizza-tijd! Morgen alvast deeg in elkaar kneden.
Ik vermoed iets met sjalotten en cantharellen en zelfgemaakte roomkaas.
Let me see you stripped down to the bone
pi_87918221
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef minilot het volgende:
Ik vermoed iets met sjalotten en cantharellen en zelfgemaakte roomkaas.
receptje? :o

Heb vanmiddag deze pan gemaakt (nou ja, de inhoud :') )


Heb daar nu saus voor 3 pizza's en daarna nog 6 zakjes gemaakt: 5 voor 2 pizza's en 1 voor 1 pizza O+ kan voorlopig vooruit, maar wil ook wel 's wat anders proberen dan tomatensaus :Y
Ja doei.
pi_87919472
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 22:47 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


receptje? :o

O, weet ik nog niet precies hoor.. Ik denk cantharellen en fijngesneden sjalotten in boter en peper, zout en wat knoflook een poosje bakken en dan op een pizza met roomkaas scheppen. Of bedoelde je een recept voor de kaas? Simpel, genoeg tutorials te vinden (zoals deze: http://chickensintheroad.com/cooking/homemade-cream-cheese-so-easy-a-child-could-make-it/ ) :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_87920969
Ook maar even posten. Ga van de week eens serieus aan de slag met pizza's maken.
pi_87926554
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 23:14 schreef minilot het volgende:

[..]

O, weet ik nog niet precies hoor.. Ik denk cantharellen en fijngesneden sjalotten in boter en peper, zout en wat knoflook een poosje bakken en dan op een pizza met roomkaas scheppen. Of bedoelde je een recept voor de kaas? Simpel, genoeg tutorials te vinden (zoals deze: http://chickensintheroad.com/cooking/homemade-cream-cheese-so-easy-a-child-could-make-it/ ) :)
gaaf, ga ik een keer proberen! En dan doe je dat er op in plaats van tomatensaus en dan 'gewoon' in de oven? :9
Ja doei.
pi_87926828
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 22:35 schreef motorbloempje het volgende:
en foto's! O+

[ afbeelding ]
Pizza met kastanjechampignons, mozarella, grana padano, rode ui en basilicum

[ afbeelding ]
Pizza met gorgonzola, spinazie en rode ui

[ afbeelding ]
Pizza 'picante' met rode pepers (met zaadlijsten), jalapenos, rode paprika, mozarella en grana padano
Oh, die pizza met pepers en jalapeños! Ziet er echt heerlijk uit. :9 Ook maar eens proberen.
pi_87930666
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 22:47 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


receptje? :o

Heb vanmiddag deze pan gemaakt (nou ja, de inhoud :') )

[ afbeelding ]
Heb daar nu saus voor 3 pizza's en daarna nog 6 zakjes gemaakt: 5 voor 2 pizza's en 1 voor 1 pizza O+ kan voorlopig vooruit, maar wil ook wel 's wat anders proberen dan tomatensaus :Y
Heb je een receptje van de saus? Ik wil de volgende keer ook zelf saus gaan maken ipv gewoon tomatenpuree uit een blikje :@
En wat doe je met die zakjes, vries je die gewoon in?
Je pizza's zien er echt heerlijk uit trouwens!
pi_87930774
euh, ik doe altijd wat anders als ik saus maak :+ maar gisteren was 't zoiets als:

anderhalf kilo vleestomaten, 1 blikje tomatenblokjes, 1 blikje (groot) tomatenpuree, 1 bol knoflook, 5 flinke uien en verder euh... rozemarijn, tijm, oregano, basilicum (allemaal gedroogd) en paprikapoeder, geen idee hoeveel ik er in heb gedaan uiteindelijk :+
Ja doei.
pi_87948531
Deze week gaan we de Ferrari Napoli pizza-oven kopen! *O*
pi_88013706
Waarom worden er hier zoveel gedroogde kruiden gebruikt? Wat is er mis met verse? Als je toch de moeite neemt om ambachtelijke pizza's te bakken.......
pi_88013759
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 09:58 schreef BasssB het volgende:
Waarom worden er hier zoveel gedroogde kruiden gebruikt? Wat is er mis met verse? Als je toch de moeite neemt om ambachtelijke pizza's te bakken.......
Omdat niet iedereen de ruimte heeft om verse kruiden te laten groeien en het zo zonde is om een hele bos bij de supermarkt te kopen waar je vervolgens een groot deel niet van gebruikt?
pi_88014170
Tip: mijn kleine dorp heeft twee Turkse supermarktjes - grote bossen verse kruiden voor vijfenzeventig cent. Ook de Lidl en de markt, voor goedkope kruiden in een pot. Als je geluk hebt en een klein stukje plaats op een vensterbank dan lukt dat ook. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_88014271
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 10:19 schreef minilot het volgende:
Tip: mijn kleine dorp heeft twee Turkse supermarktjes - grote bossen verse kruiden voor vijfenzeventig cent. Ook de Lidl en de markt, voor goedkope kruiden in een pot. Als je geluk hebt en een klein stukje plaats op een vensterbank dan lukt dat ook. :)
Oh, ik heb zelf de ruimte wel, maar hier gaan ze binnen altijd dood ;)
Maar in het voorjaar komt er een kruidentuintje in de tuin :)
pi_88014948
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 09:58 schreef BasssB het volgende:
Waarom worden er hier zoveel gedroogde kruiden gebruikt? Wat is er mis met verse? Als je toch de moeite neemt om ambachtelijke pizza's te bakken.......
Rozemarijn, tijm en oregano zijn in gedroogde vorm ook behoorlijk aromatisch, anders. Alleen die gedroogde basilicum is een beetje een misser, vind ik.
pi_88015469
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 10:55 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


Rozemarijn, tijm en oregano zijn in gedroogde vorm ook behoorlijk aromatisch, anders. Alleen die gedroogde basilicum is een beetje een misser, vind ik.
Je hebt gelijk! Ik had het ook eigenlijk vooral over basilicum. En peterselie ook trouwens, dat heeft in gedroogde vorm écht geen zin.
Rozemarijn, tijm en oregano doen het in sauzen prima in gedroogde vorm.
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')