abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 16:55:44 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87870081
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 16:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Toeval Piet.
In het Volkskrant Magazine van vandaag staat dat restaurant op de recensiepagina en ze zijn daar ook erg enthousiast over het eten.
Ik heb die pagina even voor je ingescand:

[ afbeelding ]
Wat leuk! En het is echt toeval, ik heb verder niets met de redactie daar. Maar ik vrees dat zij van de vorige kaart hebben gegeten, ze hadden net de Herfstkaart toen wij er gisteren waren, en daar was 1 gerecht van nog niet klaar omdat het wat meer voorbereidingstijd kost. Het was denk ik de eerste of tweede dag van de Herfst (Wild) kaart.
Maar ik baal wel, eigenlijk, want nu kan ik er weken niet weer naar terug omdat het waarschijnlijk helemaal vol zit met VK lezers, en ik wilde eigenlijk de komende weken er nog eens langs om het Wild te eten.

Wat ik ook mooi vind is dat de VK redactie hetzelfde had als ik, GEIT!!! Jummie, Doe ons de Geit maar. En het is, eerlijk is eerlijk, een echte aanrader om daar geit te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87870175
Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven geit heb gegeten :o Is dat echt zo lekker? Maar waarom ligt het dan niet in een supermarkt en ik geloof niet eens dat mijn slager het heeft!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_87870432
Ik heb het idd ook nog nooit gegeten, maar het maakt me erg nieuwsgierig :Y
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 17:08:28 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87870497
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 16:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven geit heb gegeten :o Is dat echt zo lekker? Maar waarom ligt het dan niet in een supermarkt en ik geloof niet eens dat mijn slager het heeft!
Tja, Lamsvlees is al moeilijk voor veel Nederlanders. Maar bij de Turkse of Marokaanse slager kan je het wel kopen of bestellen. Hoe moet ik de smaak beschrijven. Ergens tussen Lamsvlees en wild, met wat van het aroma wat ook aan geitenkaas zit.
Ik kan je aanraden, ga er eens eten.

Verder is geitenbokje ook helemaal in orde te eten, er worden net zoveel Bokjes als Geiten geboren en alleen de geiten zijn economisch intressant. De Bokjes worden bij gebrek aan markt in NL naar Zuideuropa geexporteerd en dat is niet altijd even prettig. Beter is ze dus hier op te eten, als bijvangst van de geitenkaas zeg maar.

[ Bericht 17% gewijzigd door Pietverdriet op 23-10-2010 17:14:26 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88052663
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.

Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
*O* *O* *O*
  donderdag 28 oktober 2010 @ 07:20:06 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88055305
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.

Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
*O* *O* *O*
Sorry, geen goede tips voor Parijs uit eigen ervaring
maar voor hotels kijk ik vaak op http://www.holidaycheck.de/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88096995
Waar de Garde, Utrecht
Wat
Ik at het menu van de chef voor 47.50. Mijn tafeldame ging de eerste twee gerechten mee, maar koos een ander hoofdgerecht.
Vooraf coquille, op de huid gebakken dorade en een springroll met een andere vis. Kruidenolie met veel citroengras maakte de coquille af, een prutje van tamarinde en sinaasappel deed hetzelfde voor de dorade.
Tweede voorgerecht: een stukje zeeduivel omwikkeld met parmaham, wang van een iberico varken en een 'salade' van rosevalaardappel en appel. Erbij een mayonaise van witte chocolade. Een onverwachte, maar superlekkere smaakcombinatie.
Hoofd was voor mij hertenbiefstuk met cantharellen, een sausachtig iets met eendelever en ossenstaart, wat boontjes en puree. Lekker. Minder bijzonder dan de voorgerechten, maar absoluut erg lekker. Mijn vrouw had een kalfsribeye die ik niet heb geproefd, maar waar ze ook erg enthousiast van werd. De porties waren behoorlijk, zodat haar beoogde kaasplankje afviel.
Voor mij kwam wel nog een chocoladeproeverijtje. Chocoladetaartje was niet bijzonder, de chocomousse gewoon lekker en de choco met frambozen heel erg lekker.
Al met al was het een heerlijk maal met een relatief gewoontjes dessert. Absoluut voor herhaling vatbaar (niet voor niets ook niet de eerste keer dat ik daar was).

Ik heb de hele avond water gedronken à 3.75 per fles. Met twee glazen wijn (een met, een zonder bubbels) was de overkant van de tafel ook tevree.

Totaalschade 125 (incl fooi).
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 10:37:00 #283
62913 Blik
The one and Only!
pi_88097597
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 10:17 schreef Vanyel het volgende:
Waar de Garde, Utrecht
De Garde is inderdaad erg lekker, één van de betere restaurants van Utrecht.
  Moderator / Redactie Sport zondag 31 oktober 2010 @ 22:38:52 #284
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88193257
Vanavond gegeten bij Restaurant Sumo in Haarlem. Sumo heeftinmiddels uit zes restaurants in het land. Het is een all you can eat concept. Je hebt 2,5uur om iedere keer hapjes te bestellen. Je mag vijf gerechten per ronde bestellen, als je te veel bestelt en krijgt het niet op moet je bijbetalen.

De menukaart is te vinden op http://www.restaurantsumo.com/menukaart.html

We hadden gereserveerd, wat zeer aan te raden is want het zit gewoon vol bijna iedere avond. We kregen te horen hoe alles in zijn werk ging. Je krijgt per tafel een blaadje waarop je je bestellingen doorgeeft. Als alles ingevuld is neemt de bediening het mee en geven ze het door.
Eerste rondje begonnen we met vijf sushi pp. De sushi volgde al redelijk snel. De bestelling kan ook in delen volgen als dingen langer tijd kosten om klaar te maken. Daarbij hadden we zalm, tonijn, garnaal, makreel en zalm met gesmolten kaas. Was lekker :Y. Je krijgt op tafel los Gember, nog wat pittigs en sojasaus.

Mijn tweede ronde was een beef salade



De beef was erg lekker :) Daarnaast kipspies, Chicken Meat Balls( TIP) en de eendenborstfilet ook al zo lekker :9.



Verder nog een hoop verschillende dingen gegeten. Ik ga niet alles opnoemen. Uiteindelijk 20 hapjes/dingetjes gegeten :P.


Crispy roll en de pikante tonijn

Waren er ook mindere gerechtjes?
Ja die waren er. De noodles waren dik, zelf hou ik wat meer van dunnere slierten. Lamsspies kon ook beter maar ik zou die de een andere keer gewoon weer nemen.

In totaal vijf gangen besteld en daarna nog ijs. :)

Overall heerlijk gegeten en is zeker een aanrader om eens te doen. Al zou ik het zelf niet zo snel meer doen maar dat komt omdat dit soort dingen leuk is voor 1-2x en dan ken je het wel.

Oh en de Nederlandse vraag wat kost het? Eten 24,50 pp. Bier 2,35 en wijn 3,80 per glas
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 31 oktober 2010 @ 22:42:04 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88193411
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 22:38 schreef borisz het volgende:
-knip-

Je krijgt op tafel los Gember, nog wat pittigs en sojasaus.


Dat zal ongetwijfeld wasabi zijn geweest. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 oktober 2010 @ 22:43:12 #286
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_88193463
Lekker borisz _O_

Maar die klodder mayo vind ik dan esthetisch weer niet zo verantwoord, alhoewel het vast lekker geweest zou zijn met die crispy dingen erin. :)
Confidence through competence
pi_88193617
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately :o
Leuk verslagje en het zag er lekker uit ^O^ Foto's ^O^
  Moderator / Redactie Sport zondag 31 oktober 2010 @ 22:47:33 #288
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88193697
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately :o
Leuk verslagje en het zag er lekker uit ^O^ Foto's ^O^
Om allemaal weer over de kop te gaan :P. Zie de wokrestaurants. Er zijn er een hele hoop weer omgevallen. Alleen Sumo is iedere dag echt voor 80% gevuld en vanavond helemaal vol. Dus die zingen het wel een tijdje uit :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88195598
quote:
Op zondag 31 oktober 2010 22:46 schreef Bluezz het volgende:
Zelfde concept als in B'wijk waar ik vrijdag was. Die japanners doen allemaal hetzelfde lately :o
Leuk verslagje en het zag er lekker uit ^O^ Foto's ^O^
En hetzelfde concept als de Shabu Shabu waar ik vandaag was :) Eén straat verder zit de Sumo (Den Haag) maar zo te lezen is er vrij weinig verschil tussen beide.
pi_88196096
Ja, Shabu Shabu is ook altijd goed. Vooral grappig altijd hoe je met liefde je eerste portie naar binnen werkt, maar met zulke tegenzin de laatste :') gotta love all you can eat :)
Facts don't care about your feelings
pi_88199175
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 01:10 schreef ausweiss het volgende:
Piet,
Vraagje ik ga volgend weekend naar Parijs(15 jaar relatie met mijn vriend vieren).
En ik zoek nog een goed restaurant in parijs.
Heb jij gezien je mega cullinaire expertise nog tips?.
De kosten kijk ik even niet op.

Het hotel word of Radisson Blu Le Dokhan's Hotel, Paris Trocadero,
Of Radisson Blu Le Metropolitan Hotel, Paris Eiffel,
Met radisson hebben we goeie ervaringen,
(Buiten Radisson park lane in Antwerpen 5 sterren maar vergane glorie en vieze boel geen 220 p/n waard).
Of zo iets in die trant.
Zag Hôtel de Crillon alleen die vind ik net iets te prijzig.
Ga natuurlijk Macarons scoren bij Hermé.
Andere cullinaire Parijs tips zijn welkom.
*O* *O* *O*
http://www.julienparis.com/

Mooie, traditionele brasserie!
Quinn Dexter
pi_88201013
Waar? Vis & Ko in Haarlem
Wanneer? Afgelopen zaterdagavond
Gezelschap? Mijn vriendin *;

Wat?

Wij hadden het 4-gangen marktmenu, wat Imko Binnerts elke dag samenstelt op basis van wat hij vers op de afslag kan krijgen die ochtend. Dat werd ook door de ruime meerderheid van de aanwezige gasten besteld, en naar we nu kunnen zeggen, zeer terecht.

Entree.
Het zuurdesembrood en zelfgemaakte tapenade van geroosterde aubergine en sesamsaadjes is weer eens wat anders dan de standaard kruidenboter, en was een leuke binnenkomer samen met een glaasje champagne.

Eerste gerecht.
Coquilles-Saint-Jacques op een bedje van geglaceerde kool en linzen, en een stukje met 5 spices gelakt buikspek van het Ibérico varken. Hierbij dronken we een 2007 Château Clos Floridène (55% Sémillon, 45 % Sauvignon Blanc en 1 % Muscadelle), een redelijk stevige wijn, die het zowel goed deed bij de coquilles als het spek, een vliegende start van ons diner.

Tussengerecht.
Witlofsoepje met een moot perfect gegaarde kabeljauw en eekhoorntjesbrood. Hierbij een Hongaarse 2007 Furmint, Tokaj, Dobogó, voor ons de eye-opener van de avond. De wijn smaakt bij de eerste slok wat hard, maar de harmonie met de wilof en het eekhoorntjesbrood was top. Duidelijk een sommellier met een brede kijk op de wijn-wereld.

Hoofdgerecht.
Een moot griet, met wat mosterd, broodkruim en tomaat. Hierbij een aardappelkoekje, en wat licht aangezette (snij?)boontjes. Lekker, maar van de 3 gerechten wel het meest eenvoudige qua smaak. Hierbij een beaujolais Blanc meen ik, iig een mooie volle 100% chardonnay die goed bij de griet paste.

Nagerecht.
Trio van chocolade, en rode desserwijn uit zuid-frankrijk, een 2005 Maury,Domaine Pouderoux. Rode dessertwijn zie je niet zo heel vaak, meestal zijn het de zwaardere witte wijnen zoals de muscat etc. Ook hier haalde de wijn de chocolade mooi naar voren.

Hierna beiden nog een espresso, met als digestive een cognacje.

Entourage.
Het pand is een oud pakhuis uit de gouden eeuw, en dus mooi ruim van opzet. Vanaf alle tafels heb je mooi zicht op de keuken, ook als je er met je rug er naar toe zit, aangezien er strategisch geplaatste spiegels aan de muur hangen.

Bediening.
Jong en enthousiast, soms kon je zien dat ze wat gehaast waren, maar lang niet de paniek die je soms in wat mindere restaurants ziet. Onze dessertwijn kwam pas na 2 happen van het dessert op tafel, maar verder dan dat was de bediening zeer ter zake kundig, en toonde ook de sommelier een enthousiasme en interesse wat bijna aanstekelijk was.

Conclusie.
Geef die man een stuk vis, en hij kan er mee toveren! In diverse recensies vragen de recensenten zich terecht af wanneer hij weer een michelinster krijgt. (dij had hij al in zijn vorige restaurant).

De totaalprijs was 185 euro voor 2 personen, maar wel met champagne als aperitief en cognac bij de espresso. Imko Binnerts schrijft in 1 van zijn blogs ook dat hun basis (vis) schaarser en duurder wordt, en dat ze het daar niet op kunnen verdienen, dat moet grotendeels met de drank gebeuren. Dat werd pijnlijk duidelijk toen we een dag later bij een ander restaurant even binnen wipten voor een snelle hap, en bleek dat de zelfde cognac daar voor de helft op de kaart staat.

Maar haal champagne en cognac er af en je komt op een schappelijke 155 euro voor het eten + wijn, en dat is niet buitensporig voor 3 uur tafelen op dit topniveau. ^O^

Cijfer 9-
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  maandag 1 november 2010 @ 12:37:08 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88205656
Blijkbaar is Imco z'n kwaliteit er op vooruit gegaan. Onze eerste ervaring met hem toen ie Vis & Ko net geopend had was niet erg goed.
Staat hij nu zelf wat meer te koken of laat die dat nog steeds aan Dennis Koopmans over?
Wel nog steeds erg prijzig dus. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88206138
Die Koopmans was meer bezig met de opmaak en de uitgifte zoals wij het zagen, maar als een van de mindere keukengoden "oui chef" riep, keken ze soms beiden op. :? Maar Imco kookt niet alle gerechten helemaal zelf, dat was wel duidelijk.

De griet was wat ons betreft ook wel het mindere gerecht van de 3, dus enige variatie is er wel qua kwaliteit van de gerechten, maar de basis, in de vorm van écht verse vis, was in alle gevallen erg goed te noemen. En tjsa, goede vis wordt steeds duurder, dat zie je ook in zijn prijzen terug natuurlijk. Alhoewel 49,50 voor 3 visgerechten en een dessert ook niet echt over the top is.

Wat ons betreft was de prijs-kwaliteit netjes, en gewoon goed als je de cognac en champagne niet meetelt. ;)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_88207817
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 22:38 schreef borisz het volgende:
sumo-verhaal
Daar heb ik afgelopen woensdag ook gegeten! Erg lekker, al zat ik al na twee rondes he-le-maal vol. Aanraders: tonijnnigiri, 'beef salad', beef-aspergerolletjes, verse groenten, zalm-wasabimaki, eendenborstfilet en gegrilde zalm. Pot Japanse thee erbij.

Voor een 'Chinese Japanner' en het welbekende all you can eat-concept zeker niet slecht.
pi_88208953
Ik heb laatst ook bij zo'n vreetschuurjapanner gegeten. Ik vond er weinig aan. Het was gewoon 1 grote hal vol met tafels, het voelde erg dood aan. Dan krijg je een kaartje waarop je steeds moet aanvinken wat je wilt hebben. Op zich stonden er nog aardig bijzondere dingen op het menu maar alles was zo verschrikkelijk zout. Ik ben niet echt bekend met de Japanse keuken op zich, maar ik vond het geen groot succes. Het was in Apeldoorn trouwens. De bediening vond ik wel erg vriendelijk ook al vergaten zij soms iets. Prijs lag rond de 24 euro volgens mij, wat mij betreft te duur voor wat je kreeg.
pi_88403756
Waar? Cafe Anvers http://www.oudemarkt.nl/cafe_anvers.html in Tilburg
Wanneer? gisteren
Gezelschap? samen met familie

Concept Cafe Anvers: Maakt Antwerpen aan de Oude Markt compleet. De royale terrassen doen sterk denken aan de sfeer van de Antwerpse Groenplaats. Café Anvers is een café met keuken waar het plezant culinair vertoeven is.
Naast de snelle snack of smakelijke lunch kunt u in Café Anvers dagelijks vanaf 17.00 uur gebruik maken van een verrassend drie-gangen keuzemenu of heerlijke à la carte gerechten. Café Anvers is een perfect lokaal om na uw bezoek aan de Schouwburg of Concertzaal gezellig na te praten vergezeld van een goed glas Belgisch bier of een heerlijk glas wijn.

Wat? Geen voorgerecht. We moesten opschieten, omdat we hierna naar de Schouwburg gingen.

Van het driegangen menu, koos ik als hoofdgerecht:
quote:
DUO VAN HET HERT
Een gebakken tournedootje en een gekonfijt wangetje met jus en
bijpassend herfstgarnituur.
Dat was behoorlijk lekker. Echt een herfstgerecht. Ik kreeg het er lekker herfstig warm van.
Het tournedootje was smullen. Het wangetje vond ik persoonlijk iets minder omdat het me net iets te vet was. Maar ik houd van heel mager vlees, dus voor veel mensen zal dit geen probleem zijn. Het vlees lag in een rode wijn-achtig sausje. Niet heel bijzonder natuurlijk, maar was er erg lekker bij.
Het herfstgarnituur bestond uit kleine spruitjes, een stoofpeertje en aardappelgarnituur. Alles goed klaargemaakt. Ik was blij met mijn keuze.

Als toetje had ik:
quote:
MANGO-PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS met vanillesaus en slagroom
Ik houd van de smaken mango en passievruchten. Dus toen ik dit toetje zag staan, wist ik dat die van mij was. Als ze deze niet zelf hebben gemaakt, is hij in ieder geval van een goede bakker gekomen. Ik ben het type die ook erg kan zeuren om de 'pudding' die in taart enzo zit. Nou wordt er in baverois natuurlijk ander spul gebruikt, maar dat was prima. Niets te klagen. Lekker luchtig, zoals dat hoort. Ook de cake die ze erin hebben gebruikt was lekker.
Het was ook echte slagroom. Dat was maar goed ook, want ik haat nep slagroom. Meestal vraag ik in een restaurant of ze de slagroom weg willen laten, omdat ik geen zin heb om het te proberen. Van de vanillesaus was weinig te merken, niet heel smaakvol.

Ook misschien boeiend is dat iemand van ons gezelschap een vruchtensorbet had. De vruchtjes waren echt. En blijkbaar ook lekker.

Uiteraard had ik weer zoete witte wijn, volgens de kaart moet dat dus een Goldener Oktober geweest zijn. Fris-zoet gaat er bij mij altijd wel in.

Ervaring: Cafe Anvers was weer erg druk bezet. Het was vrijdag 18 uur toen we binnenstapten en dat is natuurlijk de tijd dat de stad sluit en dat mensen voor hun uitstap (bijvoorbeeld de schouwburg) gaan eten. De tafels staan dicht op elkaar. Dat is gezellig, maar je kan ook goed meegenieten van het gesprek van de buren.
Inrichting is weinig bijzonders. Veel bruin (cafe) en daarom lekker huiselijk. Ik zou het niet erg vinden als het allemaal net wat strakker gemaakt zou worden.
Eten was dus prima, bediening vriendelijk en ook behoorlijk snel. En dat hadden we met deze drukte niet verwacht. Dit restaurant werkt trouwens wel samen met de buren, De Sinjoor, die bijna dezelfde kaart hebben.

Prijs: Voor 4 personen inc. drankjes: 102 euro en nog wat cent. Drankjes waren 2x wijn, 1x campari, 1x bier, 2x water.
pi_88404122
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; we hebben geen dieetwensen, zijn geen vegetariërs en lusten (bijna) alles.

Het kaartje met de vijf gerechten heb ik meegevraagd. Voor de amuses, tussengerechten, drank e.d. moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Drank was er trouwens nauwelijks; we moesten nog rijden (waarom zit er geen hotelletje op kruipafstand?). Het bebrek aan wijnen maakt én dat ik minder hoef te onthouden én dat hetgeen ik wel moet onthouden makkelijker lukt.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. Afijn, hier niet: het antwoord was champagne, in drie varianten te bestellen. Dat werd het dus niet. In plaats daarvan een glas witte wijn: Walnut Block Sauvignon Blanc.

De eerste serie van drie amuses bestond uit een marshmellow van mosterd (lekker, maar lastig te eten - glibberig, plakkerig ding, dat je geacht werd met je vingers op te pakken), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (mwah, was ik niet erg van onder de indruk, weinig smaak), en chips met kummel (lekker, maar erg wisselend van smaak - het ene chipje veel zouter dan het andere).

Aan tafel!
Van de aperitiefruimte verhuisd naar de tafel. Hier de tweede serie van drie amuses. Een zachtgegaard eitje met hollandse garnaaltjes (smaakte goed, maar niet super bijzonder), een soepje van :? en een mosseltje in een laagje van :?

Eerste gerecht
Ha, hier kan ik citeren vanaf de kaart: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar". Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Héérlijk!

Dit is het enige gerecht dat we gehad hebben, dat ook op de à la cartekaart staat. Het is veruit het duurste voorgerecht op de kaart en benadert haast het bedrag dat wij moesten afrekenen voor het hele menu. Erg tof dat je dus voor de budgetprijs zeker geen uitgekleed budgetmenuutje krijgt. Dat blijkt overigens ook wel uit de zes amuses en het tussengerechtje. :)

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook". Dit is het gerecht dat de kandidaten bij Topchef een aantal weken geleden moesten nakoken en dat Mario Ridder toen aanduidde als signature dish. Het enige nadeel hiervan is dat het maar een klein gerechtje is. Het is véél te snel op. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van paling, maar dit was super.

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf". Heerlijk stukje vlees. Van linzen ben ik niet zo'n fan (smaakt zo gronderige), nu ook niet. Verder ook weer erg lekker. Hierbij een goed glas pinot noir uit het noorden van Chili (de naam is me ontschoten).

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos". Een hartige crème brûlee, wie bedenkt dat? Lekker én origineel.

Tussengerechtje
Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met een prutje van appel, limoen en :? (het tussengerechtje stond niet omschreven op het menu). Lekker, fris, origineel - vooral het ijs.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse". Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet en een krokant passievruchtkoekje. Vooral de chocoladesorbet was goddelijk - de smaak zó intens. Ik geloof niet dat ik ooit een lekkerder chocoladebereiding heb mogen proeven. Puntje van kritiek: ik wil er meer, meer, meer van!

Tenslotte
Een espresso en een thee voor mijn tafeldame. Voor de thee kan een keuze gemaakt worden uit de thee, waar bij elke thee een omschrijving staat van herkomst, smaak en andere wetenswaardigheden - doet niet onder voor een wijnkaart. Bij de koffie en thee elk een viertal zoetigheden (andere bij de thee dan bij de koffie).

Entourage?
Het pand ligt mooi, aan het water, in een klein dorpje, bij een ophaalbrug. Binnen is er eerst de strakke, moderne aperitiefruimte. Het restaurantgedeelte is niet heel bijzonder ingericht. Wel leuk is het uitzicht op de voorbij varende binnenvaartschepen. Die varen zo dicht langs dat je mee kunt kijken op de TV in de hut. In de zomer is het waarschijnlijk leuker; nu keken we uit op een donker kanaal.

Bediening?
Professioneel, klantvriendelijk en gastvrij. Wel een klein beetje stijf en soms de indruk gevend dat ze meer handelen uit routine dan uit oprechte gastvrijheid. De uitleg bij de gerechten werd bijvoorbeeld vrij snel en staccato afgeraffeld "op uw bord vindt u van links naar rechts ratatatata, alstublieft."

We hadden ook het idee dat de gerechten elkaar behoorlijk snel opvolgden, dat ze er een beetje tempo in wilden houden - overigens zonder dat we ons opgejaagd voelden ofzo. Uiteindelijk bleek dat ook erg mee te vallen. We waren er om 19:45 en vertrokken om 23:00.

Verder de kleine dingen die maken dat je voelt dat ze je het naar de zin willen maken. De voordeur die al open gedaan wordt voor je zelf naar de klink kunt reiken. De bediening die je in de aperitiefruimte een krant aanreikt (nou ja krant... de Telegraaf) als je even op je tafeldame moet wachten.

Conclusie?
Het was fantastisch. Ik heb niet zo heel veel ervaring met eten op dit niveau. Ik heb één keer eerder bij een sterrenzaak gegeten (Calla's, één ster) en twee keer bij restaurants die kort daarna een ster kregen, maar dit was toch wel echt een stapje hoger. Ik snap die tweede ster wel.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-11-2010 16:40:29 ]
pi_88404136
Morgen naar de Bokkedoorns. Eveneens twee sterren, dus ik ben benieuwd. :)
  zaterdag 6 november 2010 @ 16:43:54 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88404234
quote:
Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
180 euro voor 2 personen, incluus drank en 5 gangen plus extras is niet duur, zeker niet voor dat niveau.

Leuk verhaal verder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')