abonnement Unibet Coolblue
pi_87564253
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 19:32 schreef YoshiBignose het volgende:
Ah oke, dan ben ik toevallig bij de enige geweest zonder ster (Sazanka)... kon alsnog 130 euro p.p. aftikken (geen wijn).
Zowel bij Ciel Bleu als Yamazato een keer gegeten, maar het is allemaal goed aan de prijs! Bij Ciel Bleu is ¤200,- inc. drankarrangement niet ongewoon, dat is voor mij wel echt teveel is als ik het zelf zou moeten betalen (ook al is het diner nog zo goed!). Het heeft wel een mooie ambiance, met prachtig uitzicht over Amsterdam!
pi_87568185
Ja, Ciel zit bovenin toch? En de 2 jappen beneden... Het is inderdaad erg duur.
Facts don't care about your feelings
pi_87570786
Jah, t zit op de 23e verdieping met mooi uitzicht!

  vrijdag 15 oktober 2010 @ 17:33:00 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87578308
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2010 03:24 schreef rechtsedirecte het volgende:
als buitenlandse Fokker wil ik toch af en toe posten hoewel er weinigen zullen zijn die er als recensie gebruik van kunnen maken...is hier behoefte aan?
Leuk, zeker doen.
En, ja ik weet het ik moet er ook nog eentje schrijven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87578490
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/

c_/
Die Taverne del Lupo ken ik. In Gubbio. Vooral als het truffel seizoen is kun je bij wijze van spreken alleen al blij worden als je even je neus binnen steekt en ruikt.
Fantastische wijnen hebben ze ook. Als je van echt lekker eten houdt dan moet je zorgen dat je een keer in de buurt bent.
pi_87608784
Waar? Herberghe de Coeckepanne http://www.decoeckepanne.nl/ in Lierop
Wanneer? begin oktober
Gezelschap? samen met familie

Concept Herberghe de Coeckepanne : Wie bij Herberghe de Coeckepanne aanlegt, waant zich in de vorige eeuw. De boerderij waarin De Coeckepanne is gevestigd, staat er al meer dan honderd jaar. De kerk met z'n kenmerkende koepeldak, waarop u vanaf het terras uitzicht heeft, kijkt al sinds 1892 uit op Lierop. Een typisch Brabants dorp dus. Het kan niet anders of op zo'n plek moet uw pannenkoek wel heel bijzonder smaken!
Zoals we ze al tientallen jaren bakken, zo bakken we onze pannenkoeken nog steeds. Op open vuur, in grote koekenpannen. En dat proeft u: krokant, goed doorbakken en 'ouderwets' van smaak.

Wat? Tomatensoep voor. De hele familie bestelde soep voor. Ik wist niet of ik dat allemaal op kon. Maar toch maar meegedaan. De soep was wel lekker. Geen dikke tomatensoep (niet dat ik dat erg zou vinden), maar een lekker kruidige.

Kleine Mexicaanse pannekoek (Mex. kaas, -groenten, -chorizoworst) als hoofdgerecht. Ik ben blij dat ik een kleine heb gedaan. Want ik had nu al moeite met deze op te krijgen. Hij was inderdaad lekker pittig. De dorito's met sambasaus in het midden hadden voor mij niet gehoeven. Volgens mij was de worst op.
Als je hier ooit gaat eten. Probeer dan de Italiaanse pannekoek (rauwe ham, mozzarella, pesto). Die is wel erg lekker. De standaard zoete pannekoeken zijn ook lekker. Bijvoorbeeld met bosbessen, kersen of aardbeien.
(Ja, we zijn hier vaker geweest.)

Ik heb dit keer geen nagerecht gedaan. wel een lekkere kop bosvruchtenthee. En ik heb 2 glaasjes zoete witte wijn gedronken.

Ervaring: Herberghe de Coeckepanne is een druk bezocht, huiselijk restaurant. Met veel tierelantijntjes aan de muren. Als ik er ben heb ik altijd medelijden met degene die hier poetst. De bediening is vriendelijk. Het eten is goed. Als je een voorgerecht, gewone pannekoek en nagerecht wil eten mag je zorgen dat je veel honger hebt.

Prijs: 16,90 voor mijn menu zonder drankjes (wel de thee). Ik hoefde niet te betalen, dus ik heb niet opgelet wat de wijn gekost heeft. :P
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 17:42:15 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87610314
Waar? Landhotel Voshövel, in Schermbeck, dat ligt een 30 Kilometer oost zuid oost van Winterswijk.
Wanneer vorige week vrijdag
Gezelschap? Samen met mijn man

Wat Vooraf had we allebei een grote Bärenkrebs,( in het Engels, Slipper Lobster. Het is een soort kreeft zonder scharen. ) met Jacobsschelpen en verse doperwten, een creme van morieljes en een krokant van aardappel. Erg lekker, de kreeft was erg smaakvol en het vlees stevig. De Jacobsschelpen waren gepocheerd, heb ze liever gebakken maar ze waren erg lekker. (¤ 16,90) Daarbij een droge witte wijn, een italiaanse pinot gris. De wijn was vrij smakeloos, niet vies maar had nauwelijks smaak. (4 euro voor 0,2)
Hoofdgerecht.
Ik had gepocheerde zeeduivel met vanilleboter, Gnocci en een ragout van mosselen.
Smullen, ik ben gek op vis, en zeeduivel is een van de lekkerste. (26,50 )
Wijn was een duitse rose uit het Saarland. Ook deze onspectaculair en lafjes.
Het andere hoofdgerecht was een entracote met een parmasaankorst, een saus van rode wijn en kruiden Cnocci. (22,50 )
Nagerecht, Kaas
Taleggio
Een italiaanse koemelkkaas uit Val Taleggio, mild, zacht en kruidig
Munster
Munster is een roodbacteriekaas uit de elzas, sterk van smaak.
Trüffelkäse
harde koemelkkaas met truffels
Reblochon
Rauwemelkse kaas uit de alpen, erg lekker en vol van smaak
Le Camembert Isigny
Tja, Camembert, wat moet ik er over zeggen.

De kaas was lekker, niets mis mee, maar geen spectakel, gewoon kaas die je bij een kaasboer om de hoek ook krijgt. 9,90


Al met al lekker gegeten, maar voor de wijn hoef je er niet heen.
waren een 129 euro kwijt, met water

Als je in de buurt bent kan je er prima eten, maar niet de moeite om er een reis voor te maken.
Cijfer 8-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 oktober 2010 @ 22:02:41 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87650168
Je hoofdgerecht doet mij watertanden, Piet. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_87650508
Ik heb nooit begrepen waarom mensen kaas als nagerecht nemen. Gadverdamme ik ga al bijna over m'n nek als ik er aan denk.
Facts don't care about your feelings
pi_87653953
Die kazen :9
  zondag 17 oktober 2010 @ 23:14:37 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87654457
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 16:45 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Herberghe de Coeckepanne http://www.decoeckepanne.nl/ in Lierop
Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.
pi_87654481
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 22:06 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen kaas als nagerecht nemen. Gadverdamme ik ga al bijna over m'n nek als ik er aan denk.
eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker weg :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87655436
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

eens maar ik hou ook niet van buitenlandse kazen. daarbuiten krijg ik geen stuk kaas meer op, wel een ijsje. dat smelt zo lekker weg :9
Precies... als voorgerecht kan ik het begrijpen, maar als ik vol ben moet ik niet aan kaas denken. Een lekker ijsje kan natuurlijk altijd :9
Facts don't care about your feelings
pi_87655649
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
pi_87655793
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:
En oja, melk was lang houdbaar.
Oh, bah. Daar heb ik ook zo'n hekel aan. Ik heb echt niet zo'n geraffineerd smaakgevoel (ben bijv erg slecht in wijnen), maar het verschil tussen verse en houdbare melk valt me meteen op. Waarom doen ze dat? Ben ik de enige die wel eens luncht met een glas melk en een salade?
pi_87656743
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Precies en vooral niet volvreten met kaas :')
Facts don't care about your feelings
  maandag 18 oktober 2010 @ 00:36:59 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87657909
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Ik ken zat mensen die willen afvallen en heel graag 100 kg willen wegen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_87735254
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Grappig, ik at daar eind augustus. Lunch op het terras. Had er veel goeds over gehoord en was misschien daarom ook zo teleurgesteld. Zou het niet meer dan een 6-je geven, eigenlijk een 5. Mijn beenhammetje (specialiteit van het huis) was vies zoet, de mosterdsoep waterig en smakeloos, de uitsmijter voor mijn vader niet zoals besteld en ook gewoon vies, plasticachtig. De pannenkoek voor mijn moeder zou ik ook nevernooit bestellen. En oja, melk was lang houdbaar. Nee, eigenlijk niet meer dan een vijf, nu ik er zo aan terugdenk. Locatie is leuk, bediening vriendelijk, maar ik hoef daar echt nooit meer te eten.
Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.
Over de melk. Dat maakt mij niet veel uit. Melk is naar mijn mening 1 van de smerigste drankjes die er bestaan. Ik heb het liever in de vorm van kaas of yoghurt bijvoorbeeld.
pi_87738591
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 23:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Jammer dat het je niet bevallen is. Nou weet ik uit ervaring ook meestal wel wat ik moet bestellen daar. Aan beenham zou ik hier bijvoorbeeld niet beginnen.
Over de melk. Dat maakt mij niet veel uit. Melk is naar mijn mening 1 van de smerigste drankjes die er bestaan. Ik heb het liever in de vorm van kaas of yoghurt bijvoorbeeld.
Ik bestel erg vaak melk bij mijn eten in een restaurant en het vertelt me voor mijn gevoel van alles over hoe vers de overige producten zijn die gebruikt worden. Ik proef erg goed of het houdbare melk is en ook of de verse melk al even open is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 20 oktober 2010 @ 07:24:34 #270
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87741101
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 23:39 schreef k_man het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je door blijft vreten tot je nokkievol zit. Tenzij je binnen een jaar 100 kg wilt wegen.
Ga jij dagelijks naar een restaurant dan? ;)
pi_87819630
Waar? Spijs & Dranksalon 't Paard te Schiedam
Wanneer? Gister
Gezelschap?Met mijn vriend

We hadden trek en dachten tijdens het winkelenen liepen hier langs en hadden zo iets van,
Hee dit ziet erg lekker uit.
Dus we zijn lekker naar binnen gegaan en smullen.

Mijn vriend had een struisvogelbiefstuk met pepersaus ipv de rode wijn kaneel saus zo als op het menu stond.(hij heeft een hekel aan kaneel)
Daarbij was gekaremeliseerde witlof en een aardappel pureetje met zwarte truffel.

Ik zelf had een zij lende met rochefortsaus eigen gemaakte frietjes en een mix van diverse sla soorten en olijven en ui.

Incluis 2x bier en 2 witte wijn was de schade slechte 46 euro,
Wat voor de prijs zeer schappelijk was.

Zo dit was mijn eerste.
Heb meerdere en betere eet ervaringen gehad,
Maar dan moet ik te diep gaan graven in mijn geheugen.
Zal ze in het vervolg hier posten. *O* *O* *O*
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 23:14:01 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87852488
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
Wanneer Vanavond
Gezelschap Mijn man
Wat
Begonnen met een amuse van Rilettes de porc met perenstroop en een boullion. Duidelijk huisgemaakt en lekker
Daarna hadden we:
Een lamsham met salade, smikkel
Nagelhout (gedroogd rundvlees) Smul
Een luchtgedroogde biologische ham van 2 boerderijen verderop, Smikkel
Een geitenham met sla en een paar plakjes geitensalamie, errug lekker

Daarna had ik een salade met tomaten gevuld met garnalen en huisgemaakte garnalenkroketjes
Man had een Carpaccio van geit met noedelsalade,
Hierbij Poperings Hommelbier

Daarna het hoofdgerecht.
Ik had een viervoud van geit, geitbokje filet, een gehaktballetjes van bokkepoot, een kroketje van geit en een stoofpotje van geit, daarbij vlaamse friet, boontjes, broccolie en salade.
Disgenoot had een Galloway biefstuk, sucade en een stoofpotje.

hierbij dronken we een Rodenbach

Daarna een distilaat van belgisch bier, de volgende keer nemen we ook de desertkaart, maar dat was nu even teveel met al die voorgerechten.

Schade Inclusief tip 120 euro voor ons twee, we zullen hier vaker komen

Al met al, heel goed eten, geen michelinster maar wel winnaar eurotoque beste restaurant 2010.

Ik wilde eigenlijk wild gaan eten, maar toen ik geit zag was ik verkocht, wild krijg ik overal, maar waar krijg je geit? En geit is lekker! Bij de Gulle waard streeft men ernaar zoveel mogelijk van het eten uit de directe omgeving te halen, men heeft een prachtige collectie achterhoekse wijnen, het vlees en de vleeswaren komen echt uit de directe omgeving. Er lag bij ons eten nogal wat geit bij, dat is niet representatief voor de kaart, maar wij smullen van geit.
Men heeft wild, varkensvlees van biologische teelt van om de hoek, gallowayrund van even verderop en prachtige andere gerechten.
Aanrader 8+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87852922
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
Wanneer Vanavond
Gezelschap Mijn man
Wat
Begonnen met een amuse van Rilettes de porc met perenstroop en een boullion. Duidelijk huisgemaakt en lekker
Daarna hadden we:
Een lamsham met salade, smikkel
Nagelhout (gedroogd rundvlees) Smul
Een luchtgedroogde biologische ham van 2 boerderijen verderop, Smikkel
Een geitenham met sla en een paar plakjes geitensalamie, errug lekker

Daarna had ik een salade met tomaten gevuld met garnalen en huisgemaakte garnalenkroketjes
Man had een Carpaccio van geit met noedelsalade,
Hierbij Poperings Hommelbier

Daarna het hoofdgerecht.
Ik had een viervoud van geit, geitbokje filet, een gehaktballetjes van bokkepoot, een kroketje van geit en een stoofpotje van geit, daarbij vlaamse friet, boontjes, broccolie en salade.
Disgenoot had een Galloway biefstuk, sucade en een stoofpotje.

hierbij dronken we een Rodenbach

Daarna een distilaat van belgisch bier, de volgende keer nemen we ook de desertkaart, maar dat was nu even teveel met al die voorgerechten.

Schade Inclusief tip 120 euro voor ons twee, we zullen hier vaker komen

Al met al, heel goed eten, geen michelinster maar wel winnaar eurotoque beste restaurant 2010.

Ik wilde eigenlijk wild gaan eten, maar toen ik geit zag was ik verkocht, wild krijg ik overal, maar waar krijg je geit? En geit is lekker! Bij de Gulle waard streeft men ernaar zoveel mogelijk van het eten uit de directe omgeving te halen, men heeft een prachtige collectie achterhoekse wijnen, het vlees en de vleeswaren komen echt uit de directe omgeving. Er lag bij ons eten nogal wat geit bij, dat is niet representatief voor de kaart, maar wij smullen van geit.
Men heeft wild, varkensvlees van biologische teelt van om de hoek, gallowayrund van even verderop en prachtige andere gerechten.
Aanrader 8+
mooie review Piet.....veel geit deze week, ook al bij BBC's Masterchef :)

Dat is toevallig.....deze week in het Volkskrant Magazine een recensie van dit restaurant.....ik herkende het omdat het ging over geit :D

[ Bericht 4% gewijzigd door Quinn_Dexter op 23-10-2010 15:06:23 ]
Quinn Dexter
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 16:19:35 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87868919
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html
[
Toeval Piet.
In het Volkskrant Magazine van vandaag staat dat restaurant op de recensiepagina en ze zijn daar ook erg enthousiast over het eten.
Ik heb die pagina even voor je ingescand:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_87869800
Is hier niet zo ver vandaan, misschien maar eens heen dan. Klinkt me erg goed in de oren! ^O^
Naegelholt :9 dat serveren ze hier in het dorp ook bij een carpaccio. Hier vlakbij maken ze het ook.. :Y ^O^
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')