DIGGER | woensdag 19 juli 2000 @ 22:13 |
Jaaaaaaa Nu we het over eten hebben mag het lekkerste natuurlijk niet ontbreken...toetjes!!! Ik ben dus dol op toetjes, een echte smulpaap en maak ze graag zelf. Als die puddings uit een pakje, pakken yoghurt en dat soort dingen vink persoonlijk minder. Maar wat maak ik dan? Nou dit bijvoorbeeld: Wat ik heerlijk vind is wat ik zelf 'Deens toetje' noem. De reden is dat me mams het vroeger kocht in een import winkel en daar kwam het uit Denemakren in 1 of ander pakje. En het was zooooo lekker Ook 1 van m'n favorieten: Vla met appel en kaneel uit de oven. Appel in hele dunne stukjes snijden (ze moeten namelijk dun genoeg zijn om goed zacht te worden in de oven) in een ovenschaal doen. Suiker erbij, Kaneel erbij, Vanille vla er over en roeren. En dit zo de oven in doen. Moet wel vrij lang in de oven staan maar is heerlijk! Als laatste favo toetje: Omelet Siberienne K drie toetjes van mijn hand, nu ben ik benieuwd of jullie voor mij nog lekkere dingen te smikkelen hebben, dus kom maar op met al dat lekkers! | |
Rosa Evita | donderdag 20 juli 2000 @ 13:16 |
Hoezo: BIER-buik???? ![]() ![]() ![]() Voor de mensen die niet zoveel werk willen maken van hun toetje: 1 pakje saromapudding klaarmaken zoals beschreven op het pak (smaak naar keuze natuurlijk). Dit noemen we "oma" pudding, omdat het het enige toetje is wat mijn oma schijnt te kunnen maken Voor de rest zijn we niet van die toetjesmensen, we zitten meestal al zo vol van het avondeten dat er dan nog weinig bij kan.... | |
yvonne | donderdag 20 juli 2000 @ 13:43 |
Kee, het gaat over eten en dan ben ik vnan de partij natuurlijk, Toetjes, heerlijk, ze maken een goed diner helemaal TOP!!! Ik heb er een heleboel, maar zal bescheiden beginnen.Tis een hele makkelijke dus kan bij niemand mislukken. Benodigdheden: Pak mega negerzoenen, echte slagroom, fles advokaat Zet 'n negerzoen in de magnetron, niet te lang anders zit je hele magnetron onder de smurrie | |
Machiel | donderdag 20 juli 2000 @ 14:40 |
Ik ben niet zo'n toetjesmens, dat heb je zo als je geen zoetekou bent![]() ![]() | |
Ted | donderdag 20 juli 2000 @ 21:10 |
Ik weet niet of dit ook onder toetjes valt, maar ik heb vandaag de bakfunktie van de nieuwe combi-magnetron uitgeprobeerd en zie hier het resultaa(r)t: | |
Gaoxing | vrijdag 21 juli 2000 @ 11:29 |
Ted!!!! Hij doet het, geweldig!!!!!!!! ![]() | |
Ted | vrijdag 21 juli 2000 @ 11:51 |
Yepz, en vraag maar aan Little bird en Danny hoe lekker die smaakt ![]() ![]() | |
Capoeiristas | vrijdag 21 juli 2000 @ 16:24 |
Eet gewoon genoeg en fatsoenlijk avond eten dan heb je troep zoals toetjes toch helemaal niet nodig ![]() Of neem dan iets als vetvrije yoghurt of kwark ofzo. | |
Ulx | vrijdag 21 juli 2000 @ 16:28 |
Ted, schijt jij tegenwoordig taarten? | |
Lois | vrijdag 21 juli 2000 @ 20:01 |
Ted ![]() ![]() Hoe laat ben je morgen wakker??? Ehmmm wat kan ik vertellen over toetjes. Weinig eigenlijk want dat eet ik weinig. Meeste toetjes zijn toch met slagroom of fruitjes en dat zijn dingen die ik maar in beperkte mate kan eten. | |
Zuurtje | zondag 23 juli 2000 @ 10:48 |
quote: Vroeger hadden wij thuis altijd yogurt zonder vruchtjes. Met een beetje siroop er doorheen smaakte dat al fantastisch. Die Trilzooi met bessensaus, die kan je blijven aanslepen bij me maar die eet ik ook wel gewoon zo en niet echt na het eten. Toen ik klein was en bij mijn oud-tante ging logeren die nu helaas al een jaar of 12 overleden is kreeg ik altijd zelf gemaakte griesmeelpap | |
twi | zondag 23 juli 2000 @ 11:22 |
quote: Wanneer gaan we je op de TV zien met je maakseltjes? Wij hebben hier alleen kant-en-klaar toetjes. Af en toe willen we nog wel uit de slof schieten door een banaantje op te warmen in de oven, gepaard met kaneel en suiker, naderhand ijs erbij te doen en natuurlijk kan de (echte, want die bussen in de supermarkt kan ik niet uitstaan...UGH!) slagroom niet ontbreken... C'est tout...Fruit kan ik erg waarderen (aardbeien, meloen, perzik, bosbessen) maar dat eet ik nie zo gek veel... | |
MissMachiavelli | zondag 23 juli 2000 @ 16:20 |
Banenenkwark -> heeeeeeeeeeeeeeerlijkk Zo'n omkeer toetje van Mona -> hmmmmmmmmmmm ![]() Nou ja een echt teotje is het niet maar Magnum double -> hmmmmmmm maar wat ik eigenlijk eet is gewoon yoghurt met cruesli en rozijnen maar ja dat andere is ook lekker | |
Gaoxing | zondag 23 juli 2000 @ 18:24 |
Volgens mij heeft half FOK! 'm al, maar bij deze nog maar eens het recept van Hemelse Modder. Supermakkelijk en erg lekker: Men neme, per persoon (tot een persoon of 30 werkt gewoon vermenigvuldigen, daarna wordt het wat lastig): | |
DIGGER | maandag 24 juli 2000 @ 12:54 |
Mensen mensen, als ik het over lekkere toetjes heb, bedoel ik dus niet die massa productie kant een klaar toestanden maar echt lekkere speciale zelfgemaakte dingen! Ook nog een lekkere: Zelf een profiterol taart maken (door mij vaak profetendrol of Negerinnentiet genoemd): | |
Lois | woensdag 26 juli 2000 @ 20:08 |
Meer toetjes !!!!!!! Kom op met al die lekkere receppies, kan ik ook eens iemand verassen hier | |
Nimue | dinsdag 8 augustus 2000 @ 13:11 |
OK, toetjes dus: Toetje van Roland: voor 4 personen 1 kleine appel per persoon 500 g magere kwark 200 ml slagroom (gewoon van die goedkope houdbare nemen) cirtroensap suiker kaneel Appel schillen en in stukjes snijden, kwark, slagroom en appelstukjes mengen, beetje citroensap erdoor en dan naar smaak kaneel en suiker. Ik heb het graag fris-zoet, maar het kan ook zurig en ook heel zoet, naa eigen smaak! Toetje van Wendy: Appel schillen en in stukje snijden en mengen met kaneel en suiker en in beboterdee ovenschaal doen, Bananentoetje: Haal de banaan uit de schil, maak er over de lengte een snede in, Vloeibare stikstof ijs Erg leuk om te maken en ook spectaculair, maar je moet wel aan vloeibare stikstof kunnen komen, het kunnen vervoeren en weten hoe je er mee om moet gaan (niet moeilijk, maar helemaal ongevaarlijk is het ook niet). | |
Lois | dinsdag 8 augustus 2000 @ 19:23 |
Wauw wat gaaf dat stikstofspullie. Karin kan jij dat niet even meenemen van je werk??? Stiekum ??? Ontslaan kunnen ze je toch niet meer | |
Djeez | dinsdag 8 augustus 2000 @ 20:41 |
Toetje van Djeez: Giet een kommetje vol met Luchtig toetje Banaan. Wacht een paar minuten, terwijl je het kommetje goed in de gaten houd. En kom tot de ontdekking dat er niks gebeurt. Eet ze! | |
Vork | dinsdag 8 augustus 2000 @ 20:50 |
die verpakte puddinkjes van mona zijn best goed te eten alleen onmogelijk om heel uit de verpakking op me bord ofzo te kwakken... daardoor wordtie al gauw best ranzig... | |
Gaoxing | woensdag 9 augustus 2000 @ 10:10 |
quote: Zo'n drilpuddingachtigding bedoel je? Ok, het recept: koop een puddinkje, zet een bord klaar, pel het dekseldingetje ervan af (vrij essentieel, heb ik al een keer gemerkt), keer het puddinkje om op je bord, steek een gaatje in de bovenkant met een scherp mes en wacht tot 'ie los laat. Doet 'ie dat nou niet, blaas dan even in het gaatje. Volgens mij moet het zo altijd lukken. Voor de iets meer gevorderde kok: Chocolade Parfait 80 gr. pure chocolade Doe eierdooier, ei en 25 gr. suiker in een kom. Roer het geheel goed en klop gedurende 2 min. Au bain Marie tot het mengsel begint te binden (niet laten koken, tenzij je roerei wilde). Neem de kom uit het waterbad en blijf doorgaan met kloppen tot de massa is afgekoeld. Smelt de chocolade in de magnetron. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel eerst de slagroom en daarna het eiermengsel door de chocolade. Doe het geheel over in een vorm of een flinke beker of hoog glas en sluit deze af met alu-folie. Plaats de parfait in de diepvries en laat in ca. 4 uur bevriezen. Houd de vorm in kokend water en laat de parfait eruit glijden. Snijd in vingerdikke plakken, leg dakpansgewijs op bordjes, evt. met wat geslagen slagroom en fruit (aardbeien b.v.: Eventueel, en veel makkelijker, kun je de massa ook in 1-persoonsvormpjes doen en daarin invriezen en serveren. | |
vita | woensdag 9 augustus 2000 @ 12:27 |
check eens www.smulweb.nl![]() | |
V. | woensdag 9 augustus 2000 @ 16:30 |
Ernstig lekker en toch heel simpel: Koop een setje Griekse yoghurt (naturel, zo'n tweebaksgevalletje). Openen, wat gemalen walnoten erover, een flinke theelepel honing erover, effe roeren Klaar HEEEEEEEEEERLIJK en simpel... V | |
DIGGER | zaterdag 16 december 2000 @ 18:21 |
Nu de kerst eraan komt maar eens ff omhoog met dit topic voor de liefhebbers van toetjes. Meteen nog ff een toetje inbrengen: Hele dunnen flesjes bakken, en die dan 'beleggen' met: Slagroomsoesjes, Mini moorkopjes, Toffe/amandelijs. Klein beetje (hete) grand marnier sinaasappel erover en uiteindelijk nog wat slagroom erbij. Heeeerlijk! | |
SuperRembo | zaterdag 16 december 2000 @ 21:55 |
Ok, niet speciaal voor kerst ofzo, maar wel erg lekker en low-tech: Coconut Delight [edit] Oja, hoeveelheden zijn voor ongeveer 8 personen [/edit] [Dit bericht is gewijzigd door SuperRembo op 16-12-2000 22:11] | |
-B.M.G- | zondag 17 december 2000 @ 01:21 |
hey Ted, ik vind je ineens zo aardig, mag ik langskomen ? ![]() | |
Dr_Crouton | zondag 17 december 2000 @ 01:25 |
Aaargh, ik kan er niet meer tegen! De winkels zijn al gesloten en nu beginnin jullie over TOETJES ![]() ![]() ![]() ![]() Er lag gisteren nog een doosje met slagroomsoesjes in de koelkast, maar toen ik het net even checkte was het al weg/op | |
Edis | woensdag 20 december 2000 @ 23:55 |
Over slagroomsoesjes gesproken: Neem zak soesjes (wel die van de echte bakker, die zijn het lekkerst) - | |
Dr_Crouton | donderdag 21 december 2000 @ 00:03 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ik moet tijd zien vrij te maken om ff die ingrediënten te zien te verkrijgen... | |
Vork | donderdag 21 december 2000 @ 01:32 |
Kben dol op Caramel Pudding.. jah gewoon zo'n goedkope bak enzo.. heerlijk! Daarnaast mag Sorbet ijs niet op de toetjeslijst ontbreken.. .(uiteraard citroen)... en als niet puurzuivel toetje ga ik toch wel voor de perenflap! Ff een kleine omschrijving hoe men die maakt hieronder: men haalt allereerst de volgende ingredienten in huis: -Blik peren (geen verse gebruiken, want dat wordt niets met bakken enzo) en dan natuurlijk de bladerdeeg eerst laten ontdooien Pak de langevingers en verkruimel deze fijn in een lege kom ofzoiets. Hier voegt men een klein beetje water aan toe (niet teveel) zodat het een beetje een soort van pap wordt. Pak de peren, snij deze in kleine blokjes en meng deze door de lange vingers smurrie heen. Vervolgens een theelepeltje of twee (hangter vanaf hoeveel je gaat maken, maar als we ervanuitgaan dat je 10 flappen maakt ongeveer 2 theelepels nemen) Citroenraps goed er doorheen mengen. Voeg rozijntjes toe en een schep suiker en een beetje kaneel. Meng dit nog een paar keer door en dan vult met de bladerdeeg plakjes met een beetje van dat mengsel, vouw deze plakjes schuin dubbel en plak het goed op mekaar (evt. een beetje water over de randjes smeren om het beter te laten plakken en te voorkopen dat ze openbarsten in de oven en leeglopen)... Beetje boter klicht over de bovenkant van de flappen verspreiden (beste te doem met een kwastje ofzo) en daar strooit men nog een beetje suiker overheen... Nou dan die dingen in de oven, op een graadje of 200... men wacht, minuutje of 15 a 20 ... En.. nog niet eten want die krengen zijn gloeiend heet! na 10 minuten afkoelen kan men ze dan eindelijk eten! eet smakelijk ofzo! |