Paul | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:37 |
![]() Frikandel ![]() Kroket Poll: Frikandel of kroket? • Frikandel • Kroket • Geen van beide Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier | |
Socios | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:37 |
Beide. | |
wuuht | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:38 |
Frikandel | |
#ANONIEM | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:40 |
Het is croquette ![]() | |
Sigmund666 | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:40 |
Kroket. Frikadellen zijn van FAAL en AIDS gemaakt. | |
VaderVanJezus | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:42 |
quote: ![]() | |
EvanStone | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:43 |
De kadaverstaaf. | |
EdNoolk | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:48 |
Frikandel mits speciaal, anders kroket ![]() | |
Dven | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:48 |
Beide niet mijn ding. | |
betty_sue | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:48 |
Kroket! Plat maken, mengen met mayo en curry en dan een beetje zout erover. Omnomnom. | |
pleeborstel | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:53 |
quote: Bah! Een goede kroket behoeft geen toegevoegde sausjes, hooguit wat mosterd. | |
Montov | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:53 |
Patat. | |
kabelhaspel | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:53 |
Kroket ftw! Maar hoezo zout erover, dat spul is al enorm zout ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:57 |
quote:dit ja | |
iPat | zaterdag 24 juli 2010 @ 13:58 |
Frikandel speciaal verslaat de kroket, maar zonder sauzen is de kroket de winnaar. | |
#ANONIEM | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:02 |
Frikandel! | |
Resistor | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:02 |
Beide ![]() Maar dan wel een Van Dobbe kroket, en een frikandel speciaal. Frituur aan, 2 kroketten en 3 frikandellen, 4 röstirondjes, kleinste uitje wat ik kan vinden. Als de frituur heet is kroketten, frikandellen en röstirondjes er in, uitje snipperen. Als ik uitgehuild ben van het ui snipperen (ik vergeet altijd de kraan aan te doen) is de frituur ook klaar, frikandellen bijna halveren, fritesaus uisnippers en curry er in, extra scherpe mosterd bij de kroketten, en een klodder fritesaus op de röstirondjes. Voldoet bijna als een goede maaltijd ![]() -edit- En wie zei er dat Balkenende geen humor had ![]() ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door Resistor op 24-07-2010 14:08:15 ] | |
Daffodil31LE | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:06 |
Kroketten. En dan niet van die overrated zooi van Kwekkeboom of andere dure kutmerken. Dat zijn (zonder uitzondering) droge meelballen. Meestal zijn de eigen merk-kroketten van de supermarkten beter, vooral de 20%-vleeskroketten. | |
Crutch | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:10 |
Frikandel | |
Daffodil31LE | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:13 |
quote: Iedereen heeft humor. Alleen is de één zijn humor vaak niet de humor van de ander. | |
MissKriel | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:13 |
Frikandel ![]() ![]() | |
.Cherimoya. | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:52 |
Kroket ![]() Frikandel ![]() | |
TimeJumper | zaterdag 24 juli 2010 @ 15:09 |
Allebei ![]() Wel frikandel speciaal, anders hoef ik hem niet. | |
huhggh | zaterdag 24 juli 2010 @ 15:23 |
Frikandel, geen twijfel over mogelijk. God, wat zijn die dingen lekker. Vooral de frikandellen speciaal. | |
motorbloempje | zondag 25 juli 2010 @ 10:32 |
broodje kroket ![]() ![]() | |
brunette82 | zondag 25 juli 2010 @ 10:34 |
Frikandel speciaal en anders een lekker broodje kroket ![]() | |
Sigmund666 | zondag 25 juli 2010 @ 10:37 |
quote:Met mosterdmayonaise is helemaal subliem! ![]() | |
Terrex | zondag 25 juli 2010 @ 10:41 |
broodje kroket mayo curry altijd heerlijk en natuurlijk de frikandel speciaal van Snackbar Bosma in Drachten, Andere plekken doen ze teveel mayo op de frikaspec GOOOR.... Maar heb toch liever een Pikanto Pinda ![]() | |
8108139dpths | zondag 25 juli 2010 @ 10:45 |
Ik heb met beiden niet zoveel. Ik ga echter toch voor de kroket, mits op een broodje. ![]() Ik zal er niet zo eentje uit de muur trekken. Geen rundvleeskroket althans. ![]() Een satekroketje dan weer wel. ![]() | |
TheFreshPrince | zondag 25 juli 2010 @ 10:47 |
quote:Cafétaria - Lunchroom de Pruttelpot in Kollum heeft ook zo'n fantastische frikandel speciaal ![]() Ik weet niet wat ze er mee doen maar het smaakt nergens hetzelfde. Zal wel in de curry zitten. Hun pindasaus is ook al zo lekker en ze zijn er niet te zuinig mee ![]() Als ik weer 's in Drachten ben ga ik die Snackbar Bosma eens bezoeken! | |
Etoile | zondag 25 juli 2010 @ 10:50 |
Kroketjes ![]() ![]() | |
Beetlebum | zondag 25 juli 2010 @ 10:56 |
zonder saus of toevoegingen ga ik duidelijk voor de kroket. komt er saus etc. bij kijken dan verkies ik toch de frikandel speciaal boven de kroket. en als we alternatieven bekijken ga ik voor het broodje viandel met curry! mmmz lekker! ![]() | |
Omkron | zondag 25 juli 2010 @ 10:56 |
Wat dacht je van beide niet? Al die shit zit vol met transvetten. | |
Resistor | zondag 25 juli 2010 @ 11:24 |
quote:Dus? Je moet ze niet wekelijks eten, maar 1x in de maand moet kunnen. Ten minste, dat doe ik, ik eet voor de rest wel gezonder. | |
#ANONIEM | zondag 25 juli 2010 @ 11:24 |
Tuut chips | |
Blurred86 | zondag 25 juli 2010 @ 11:59 |
kroket ![]() | |
Godtje | zondag 25 juli 2010 @ 12:01 |
Duidelijk kroket als het een lekkere is. | |
djkoelkast | zondag 25 juli 2010 @ 12:02 |
quote:Als je ze frituurt in pure ongeharde palmolie niet. Ik ga voor de kroket, frikandel heb ik echt nooit lekker gevonden, niet zonder en niet met saus. En dan wel Ad van Geloven kroketten, lekker met draadjes rund/paardenvlees want in van Dobben zitten blokjes en daar moet je zo lang op kauwen, niet lekker ![]() | |
Omkron | zondag 25 juli 2010 @ 12:03 |
quote:De transvetten zullen alsnog in het product zelf zitten verwacht ik. | |
djkoelkast | zondag 25 juli 2010 @ 12:08 |
quote:In goeie kroketten worden geen (gedeeltelijk) geharde vetten gebruikt en die zijn de grootste bron van transvetten. Gehard vet is overigens niet hetzelfde als vast vet. Gehard vet is vloeibaar of vast vet wat chemisch zo hard gemaakt wordt dat je er poeder van kunt maken. | |
Omkron | zondag 25 juli 2010 @ 12:28 |
Al met al, beter niet dan wel dus. | |
VaderVanJezus | zondag 25 juli 2010 @ 12:33 |
quote:Gewoon niet te vaak eten. | |
djkoelkast | zondag 25 juli 2010 @ 12:44 |
quote:Kroketten hebben geen gehard vet, dus geen transvetten, mits gebakken in het juiste vet. Kan dus prima. | |
El_Bassie | zondag 25 juli 2010 @ 12:46 |
Ik stem vetlul. | |
Viking84 | zondag 25 juli 2010 @ 12:49 |
Kroket. Hmmmmmmmmmmmmmm!!!! ![]() | |
tisauch | zondag 25 juli 2010 @ 12:51 |
Je stem is vastgelegd, bedankt voor het stemmen Poll: Frikandel of kroket? Je hebt gestemd op: Kroket * tisauch heeft nu al honger en is nog aan het uitbuiken van de barbeknoei van gisteren. ![]() | |
honda1990 | zondag 25 juli 2010 @ 12:54 |
Waarom heeft niemand het hier over goulashkroketten ![]() ![]() | |
Idler | zondag 25 juli 2010 @ 13:02 |
Kaazoevlee! | |
motorbloempje | zondag 25 juli 2010 @ 13:03 |
quote:http://www.vetvrij.com/een-kroket-is-gezonder-dan-kaas.html ![]() | |
Hitmewithmusic_ | zondag 25 juli 2010 @ 13:20 |
Geen van beide. | |
kingjotte | zondag 25 juli 2010 @ 13:25 |
Frikandel | |
Omkron | zondag 25 juli 2010 @ 13:42 |
quote:ik zit het met verbazing te lezen. elke dag dan maar een broodje kroket.. ![]() | |
djkoelkast | zondag 25 juli 2010 @ 13:53 |
"ongezonde verzadigde vet" staat er, dat is bullshit, want niet al het verzadigde vet is ongezond en dat insinueert dit stukje. Zolang je middellange vetzuurketens hebt is het zelfs gezonder dan onverzadigd vet. Daarom dus frituren in de pure ongeharde palmolie en je vlees bakken in ontgeurde kokosolie. | |
Omkron | zondag 25 juli 2010 @ 14:01 |
quote:Waarom speciaal kokosolie? | |
djkoelkast | zondag 25 juli 2010 @ 14:39 |
quote:Omdat dat voor het grootste deel bestaat uit middellange vetzuurketens en het is onverzadigd. Kokosolie bevat 0% transvet. Middellange vetzuurketens sla je niet op als vet maar gebruik je als energie, het verzadigde vet zorgt dat je langer vol zit (een verzadigd gevoel hebt, het woord zegt het al) en het draagt bij aan een goede cholesterolwaarde (minder van het slechte, meer van het goede cholesterol). Ontgeurde kokosolie ruik je niet en proef je niet (geen kokossmaak dus) en blijft zeer stabiel. Ik bak er alles in, van vlees tot pannenkoek. Het kan ook op brood, maar dan heb ik liever roomboter. Kokosolie is multifunctioneel, het is de beste dag/nachtcreme die je ooit hebt gehad of handcreme of wat dan ook. Werkt ook als glijmiddel (niet met condooms want die kunnen niet tegen vet). Ik zeg: meteen een pot halen en proberen ![]() | |
Omkron | zondag 25 juli 2010 @ 14:41 |
Klinks goed, waar is dat te koop, gewoon in de supermarkt? | |
djkoelkast | zondag 25 juli 2010 @ 14:44 |
quote:Sommige supermarkten wel, niet allemaal en dan meestal bij in de schappen met exotische etenswaren.. Ze hebben het o.a. bij de Tuinen. Let wel op dat als je niet van kokosgeur/smaak bij je eten houdt je de ontgeurde neemt (ik heb altijd de ontgeurde omdat ik zelf mijn vlees etc. kruid, maar bij indische gerechten kan de "virgine" (niet ontgeurde) erg lekker zijn, maar die is ook duurder.. Als het je echt bevalt dan kun je online potten van 4 liter vinden, maar ik zou gewoon met een klein potje beginnen. Het is trouwens wit en vast onder de 25 graden en boven de 25 graden vloeibaar en transparant. | |
golfer | zondag 25 juli 2010 @ 14:54 |
Alleen wel de handgemaakte mini-kreeftcroquetten van http://www.patisserieholtkamp.nl/ ![]() | |
Crutch | zondag 25 juli 2010 @ 16:31 |
Wat een doelloos gezwam over wel of niet verzadigde (trans)vetten zeg, stelletje wijven. Wat boeit het nou? Het is gewoon fucking lekker. | |
Omkron | zondag 25 juli 2010 @ 16:36 |
quote:Dichtslibben van je aderen. Transvetten zijn vetten waar je lichaam niets mee kan, die blijven in de aderen kleven ect. Absolute underrated killer. In Amerika zijn producten al verboden of is verplicht om de hoeveelheid transvetten erop te zetten. | |
Daffodil31LE | zondag 25 juli 2010 @ 16:50 |
quote:Hou op, schei uit. In Nederland mogen de frituren niet eens meer bakken in Ossewit maar moeten ze verplicht van die Balance-troep gebruiken. Friet zal nooit meer zo smaken zoals we het tien jaar geleden nog konden krijgen. Ik ben echt blij dat er voorlopig nog echt frietvet in de winkels ligt; desnoods haal ik 't in België. Dan bak ik m'n frieten wel thuis. Kan ik er ook net zoveel zout over strooien als hoe IK het lekker vind en niet zoals de regering voor ons heeft beslist. Uiteindelijk ga ik toch wel ooit dood, maar dat wil niet zeggen dat ik tot die tijd niet wil genieten. Onder het motto: "Meer lol met Cholesterol!" | |
Hooidraad | zondag 25 juli 2010 @ 17:01 |
quote:Ik bak altijd in onbewerkte kokosolie. Ik vind de kokossmaak reuze meevallen, vond het nooit storend en tegenwoordig proef ik het zelfs niet meer. OT: croquette, en dan graag de goulashvariant ![]() | |
Crutch | zondag 25 juli 2010 @ 17:29 |
quote:Wow! Dan hadden we al lang dood moeten zijn! ![]() | |
djkoelkast | zondag 25 juli 2010 @ 17:31 |
Het heet in Engeland niet voor niets "heartattack fat" hoor. Het zit niet overal in, maar wel in overbodig veel dingen. Kijk maar eens naar Britain's most disgusting food ![]() | |
pussywillow | zondag 25 juli 2010 @ 19:45 |
quote: | |
fl1pp13 | zondag 25 juli 2010 @ 19:49 |
Broodje frikandel speciaal ![]() | |
krioro | maandag 26 juli 2010 @ 03:52 |
quote:Zonder twijfel. ![]() | |
peperclip | maandag 26 juli 2010 @ 04:17 |
frikadel ![]() | |
Frith | maandag 26 juli 2010 @ 04:38 |
quote:+1 op het kokosolie deel, maar mag ik vragen wat je als voornaamste bron hebt gebruikt? (ik wil weten hoe dit verspreid is of raakt op het moment) | |
Redcoon | maandag 26 juli 2010 @ 10:13 |
Kroket of Frikandel? Het is een gemoedsrust kwestie, he? Kan er niet tussen kiezen. | |
Svlad_Cjelli | maandag 26 juli 2010 @ 10:42 |
Freaky del. | |
friekin_ | maandag 26 juli 2010 @ 21:35 |
Kroket boven alles moddafokka | |
Hyperdude | maandag 26 juli 2010 @ 22:02 |
Frikadel natuurlijk. Wel eens een kroket speciaal besteld/gegeten? Ik wel; geen succes. ![]() | |
krioro | maandag 26 juli 2010 @ 23:31 |
quote: ![]() | |
Hooidraad | maandag 26 juli 2010 @ 23:36 |
quote:hoax ![]() | |
Terrex | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:39 |
quote:En het ook echt zo , overal smaken die frikandelspec hetzelfde alleen die van Bosma Wijkt af , De verhoudingen van Mayo en curry en ui is gewoon perfect, Bij die andere zaken heb ik altijd zoiets van teveel mayo te grote stukke ui de verkeerde curry.... Bosma is een aanrader, probeer eens de hamburger van de grill of de varkenssate topspul!! | |
DeTolk | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:40 |
Ligt er aan Kalfskroket Garnalenkroket Rundvleeskroket Kipkroket Satekroket Champignonkroket Frikadel Kipfrikadel | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:43 |
quote:Is een frikadel gelukkig een duitse gehaktbal die je in Nederland eigenlijk nooit tegen zult komen. Frikandellen zijn dan weer best lekker ![]() Maar een zelfgemaakte kroket wint ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:46 |
quote:In principe zit er in een kroket geen nattige vleesemulsie, maar ragout. Dus bouillon gegoten op een mengsel van bloem en boter, heel kort door de bocht. | |
Coolfool | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:55 |
quote:Bij een restaurant bij mijn werk verkopen ze als snack de garnalenkroketjes van Holtkamp ![]() Als ik patat neem, neem ik daar graag een frikandel met mayo bij. Als ik tussen de middag wil snacken een broodje kroket. [ Bericht 8% gewijzigd door Coolfool op 27-07-2010 11:05:33 ] | |
Weltschmerz | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:58 |
Totaal onvergelijkbaar. Het een is een mooi etenswaar dat toevallig best redelijk blijft als je het bij de snackbar haalt, het ander is een in zijn aard goedkoop en inferieur product voor snackbars dat lekker wordt gevonden. | |
Ikmoestlachen | dinsdag 27 juli 2010 @ 15:02 |
Van Dobben. ![]() | |
BiffTannen | dinsdag 27 juli 2010 @ 15:05 |
viandel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Hooidraad | dinsdag 27 juli 2010 @ 22:51 |
quote:viandel ![]() | |
honda1990 | dinsdag 27 juli 2010 @ 23:05 |
Die van Dobben bitterballen, man wat zijn die lekker ![]() | |
Paarse_Kiwi | dinsdag 27 juli 2010 @ 23:06 |
Kalfskroketje van de febo! | |
xynix | woensdag 28 juli 2010 @ 11:30 |
Frikandel!! ![]() | |
Peter6000 | woensdag 28 juli 2010 @ 11:47 |
Goulashkroketten. ![]() | |
dralion13 | donderdag 29 juli 2010 @ 10:54 |
quote:helemaal mee eens Van Dobbe kalfskroket en frikandel speciaal ![]() ![]() | |
bloodymary | vrijdag 30 juli 2010 @ 16:18 |
Ik vind het allebei even lekker. Wat kroketten betreft, probeer eens stoofvleeskroketten van Van Oers (hebben ze bij de Jumbo). Die zijn zo lekker! | |
Zigger | zaterdag 31 juli 2010 @ 22:48 |
Ik eet het liefste ronde kroketten, oftewel bitterballen. ![]() Van de Mmmmmmora zijn de bom, heerlijk. Weg met die van dobben en kwekkeboom shit met hun meelballen met harde stukken erin, brrrr. | |
Mikkie | zaterdag 31 juli 2010 @ 22:59 |
![]() ![]() ![]() | |
huhggh | zaterdag 31 juli 2010 @ 23:21 |
quote: ![]() | |
DrDarwin | zaterdag 31 juli 2010 @ 23:25 |
Kroket....een beschaafd mensch moeit zich niet met zo iets plebs als een frikandel. | |
BradleyQ | zondag 1 augustus 2010 @ 00:10 |
Frikandel op brood met curry, mayo en uitjes. ![]() Maar de kroket met mosterd is het lekkerst wanneer ik geen broodje hoef. ![]() | |
3rdRock | zondag 1 augustus 2010 @ 00:11 |
zonder kadetje: frikandel met kadetje: kroket heb dus op de 1e gestemd ![]() | |
Xenorium | zondag 1 augustus 2010 @ 01:13 |
Ranzig Nederlands snackvoedsel, buitenlanders die onze culinaire specialiteit proberen spugen het meestal gelijk uit. Maar goed als het moet, Mora rundvleeskroket. | |
El_Bassie | zondag 1 augustus 2010 @ 01:26 |
quote:Oh nee, maar dat is belangrijk, wat buitenlanders van onze eten vinden. En dan ook nog een waardeloze supermarktkroket noemen ook. De kroket is niet eens Nederlands, enorme faalhaas. ![]() | |
BradleyQ | zondag 1 augustus 2010 @ 01:52 |
quote:Dat is de omgekeerde wereld hč. Maar goed, sommige mensen snappen het gewoon niet... ![]() | |
#ANONIEM | zondag 1 augustus 2010 @ 01:56 |
quote:Mwa. Broodje Kroket, en een frikandel speciaal zijn allebei ![]() | |
TheFreshPrince | zondag 1 augustus 2010 @ 12:33 |
quote:Beatrix is toch geen plebs? | |
GeenWijn | maandag 2 augustus 2010 @ 11:59 |
kroket | |
Thorical | maandag 2 augustus 2010 @ 19:03 |
Natuurlijk een croquet. Iedere banketbakker, cafetaria of snackbar kan als het zelfgemaakte croquetjes zijn rekenen op mijn klandizie. Er zijn zoveel lekkere en smerige maar ik heb een hekel aan fabrieksmeuk. | |
flexster | woensdag 4 augustus 2010 @ 13:32 |
ik krijg zo een honger hiervan | |
bloodymary | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:40 |
Ik ga graag uit eten, van goede sterrenrestaurants tot heerlijke Italianen en wat al niet meer. Maar een kroketje of een frikandelletje speciaal blijft toch altijd het lekkerst! ![]() | |
tomtomaat | woensdag 4 augustus 2010 @ 19:21 |
frikandel speciaal | |
Panzerknacker666 | woensdag 4 augustus 2010 @ 22:13 |
frikandel speciaal! | |
LieLie | woensdag 4 augustus 2010 @ 22:28 |
Ik denk kroket, maar dan wel een goede, met zo'n grove krokante korst. Niet zo'n slap ding. | |
Hooidraad | woensdag 4 augustus 2010 @ 22:53 |
quote:En ook niet die croquettes die al klaargekomen zijn in de pan waardoor je slechts een paar lege hulsjes hebt. | |
Isetmyfriendsonfire | woensdag 4 augustus 2010 @ 23:16 |
Kroket, definitely! | |
Seamonkey- | donderdag 5 augustus 2010 @ 05:36 |
Frikandel, duidelijk vooral een frikandel speciaal kan mij bekoren. Al gaat een broodje kroket met mosterd op zn tijd er ook goed in | |
Remco05 | donderdag 5 augustus 2010 @ 05:53 |
Broodje kroket met mosterd ![]() |