abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:09:10 #1
309119 QuistNix20
I wanna raise my debt ceiling
pi_84342425
Ik kook regelmatig rijst, noedels of mie. Dit doe ik altijd volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ik laat de boel dus een x-aantal minuten koken volgens verpakking, giet de boel af in een vergiet en doe de afgegoten boel even terug in de pan met deksel erop. Dit doe ik omdat ik dan nog in de wok bezig ben met de groenten etc., en de rijst/mie nog even moet "wachten" voordat het erbij kan.

Het probleem is nu dat wanneer ik na een paar minuten de rijst/mie uit de pan wil halen, het 1 groot aan elkaar zittend en plakkend geheel is geworden. Eén grote bal spul, zeg maar. Ik vind dit zwaar irritant.

Hoe voorkom ik dat wanneer ik rijst enzo kook en het even laat afkoelen, het een grote plakkende boel wordt? Ik wil losse rijstkorrels.

[ Bericht 0% gewijzigd door QuistNix20 op 22-07-2010 02:18:43 ]
pi_84342524
Korter koken
pi_84342534
Wat voor rijst gebruik je dan?
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_84342540
Dat zijn 2 verschillende dingen.. als je rijst kookt. Kook je hem ong. 8-10 minuten, daarna giet je hem af en zet je hem weg ong. 2-5 min onder een deksel of bord. daarna is hij nog steeds warm voor gebruik. Noedels of Mie kun je het beste afkoken en daarna niet helemaal koudspoelen of echt wachten en dan afgieten en dan meteen gebruiken. giet er wat olie op bij de noedels dan plakken ze niet aan elkaar, je kunt ze ook koudspoelen en dan in een pan doen en dan weer warm maken, maar ook niet te lang!

succes
HuisTuin&Keuken Kok van de bovenste plank.!
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:18:11 #5
309119 QuistNix20
I wanna raise my debt ceiling
pi_84342601
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:14 schreef Naamah het volgende:
Wat voor rijst gebruik je dan?
Gewoon standaard witte rijst van AH of basmatirijst.

Het is niet zo dat ik de rijst laat aanbakken in de pan, want die grote aan elkaar plakkende boel krijg ik relatief makkelijk uit elkaar getrokken. Maar toch doe ik iets niet goed.

Moet ik de boel na het afgieten niet met koud water afspoelen misschien? Dat lees ik weleens.
pi_84342625
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:18 schreef QuistNix20 het volgende:

[..]

Gewoon standaard witte rijst van AH of basmatirijst.

Het is niet zo dat ik de rijst laat aanbakken in de pan, want die grote aan elkaar plakkende boel krijg ik relatief makkelijk uit elkaar getrokken. Maar toch doe ik iets niet goed.

Moet ik de boel na het afgieten niet met koud water afspoelen misschien? Dat lees ik weleens.
Basmati hoort te plakken .
Ik denk toch dat je ze wat korter moet koken, probeer 2 minuten minder eens ok ?
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:19:13 #7
94218 Zeitgeist
Es lebe die Freiheit!
pi_84342629
Rijstkoker is your friend.

Zowat elke toko verkoopt die dingen wel.
The Light Is Leaving Us All
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:21:44 #8
309119 QuistNix20
I wanna raise my debt ceiling
pi_84342667
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:15 schreef Rickjee het volgende: giet er wat olie op bij de noedels dan plakken ze niet aan elkaar, je kunt ze ook koudspoelen en dan in een pan doen en dan weer warm maken, maar ook niet te lang!

succes
Die olie, moet die niet al in het water waarin je de noedels kookt, erbij?
pi_84342671
Basmati is meer plakrijst dan witte, maar je hebt t blijkbaar bij allebei.. Misschien proberen om in wat meer water te koken? Dat giet beter af en daardoor wordt t niet zo'n plakkerige brij.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:22:44 #10
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_84342677
http://eetschrijven.blogs(...)abels-en-feiten.html

Dit zou toch ook bij rijst/mie moeten werken?
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:23:50 #11
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_84342689
Eerst water koken, dan pas de rijst erin
Noedels mogen maar heel kort in kokend water!
Als het te klef is geworden gooi het in een vergiet en spoel het direct af met koud water
Snollebolt
pi_84342709
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:21 schreef QuistNix20 het volgende:

[..]

Die olie, moet die niet al in het water waarin je de noedels kookt, erbij?
dat kan je doen maar inprincipe heeft het geen zin, die olie drijft aan het oppervlak dus als je het afgiet is het eerste wat eruit gaat de olie, dus gooi het erover als je het afgegoten hebt.
HuisTuin&Keuken Kok van de bovenste plank.!
pi_84342728
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:09 schreef QuistNix20 het volgende:
Ik laat de boel dus een x-aantal minuten koken volgens verpakking
Ik mag toch hopen dat jij de boel (al) in kokend water pleurt?
pi_84342736
Probeer het anders eens in afgepast water voor de rijst, 1 deel rijst op 1,5 deel water en dan 15-20 minuten koken met deksel op de pan tot het water is opgenomen, werkt hier prima.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:27:12 #15
309119 QuistNix20
I wanna raise my debt ceiling
pi_84342750
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:21 schreef Naamah het volgende:
Basmati is meer plakrijst dan witte, maar je hebt t blijkbaar bij allebei.. Misschien proberen om in wat meer water te koken? Dat giet beter af en daardoor wordt t niet zo'n plakkerige brij.
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:22 schreef DuTank het volgende:
http://eetschrijven.blogs(...)abels-en-feiten.html

Dit zou toch ook bij rijst/mie moeten werken?
Meer water lijkt de oplossing ja. Thanks.
  donderdag 22 juli 2010 @ 02:28:16 #16
309119 QuistNix20
I wanna raise my debt ceiling
pi_84342771
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:23 schreef Zhe-AnGeL het volgende:
Eerst water koken, dan pas de rijst erin

quote:
Op donderdag 22 juli 2010 02:26 schreef zarGon het volgende:


Ik mag toch hopen dat jij de boel (al) in kokend water pleurt?
Dat doe ik ja.
  † In Memoriam † donderdag 22 juli 2010 @ 12:12:53 #17
91830 MaximusTG
pi_84350602
Voor rijst:
Kook de rijst eens veel eerder (dag eerder, sochtends), of een uur of zo van te voren. Volg de aanwijzingen op het pakje en gebruik (als je niet gepast wil koken) ruim water. Hou de tijd wel krap aan, minuutje eerder afgieten is prima. Laat vervolgens afkoelen, waarbij je af en toe de pan met deksel en al schud, of de rijst even losmaakt (een vork is hierbij handig).
Voor de noedels, dat is wat lastiger, maar wat helpt is, nadat je hebt afgegoten in een vergiet, de noedels goed af te laten koelen met veel koud water erover. Laat dan uitlekken en doe er flink wat olie doorheen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')