FOK!forum / Culinesse à gogo / Plaats hier jouw octopus recepten
Asskicker14maandag 12 juli 2010 @ 00:43
quote:
Shrimp and Octopus Soup (Caldo de Camaron y Pulpo)



Ingredients

* 2 quarts water
* 2 pounds octopus, cut into 1 inch pieces
* 1 tablespoon vegetable oil
* 1 cup diced carrots
* 1 cup diced celery
* 2 cups cubed potatoes
* 1/2 cup crushed dry pasilla chile peppers
* 1/2 cup chopped onion, or to taste
* 1 cup diced tomato
* 1 1/2 pounds large shrimp in shells
* 1 cup fresh corn kernels (optional)
* salt to taste

Directions

1. Place the water in a large soup pot, and bring to a boil over medium-high heat. Add octopus, and continue boiling for about 20 minutes.
2. While the octopus is boiling, heat oil in a skillet over medium-high heat. Add carrots, celery, potatoes, and pasilla pepper. Fry for about 15 minutes, adding the onion and tomato at the very end. The ingredients do not need to be fully cooked.
3. When the octopus has boiled for 20 minutes, add the shrimp in their shells to the octopus, and let it boil for 5 more minutes. Add the vegetables from the skillet, and season with salt to your liking. If corn is used, put it in with the shrimp. Let everything simmer together for 15 minutes.
Morgen staat er voor mij in ieder geval octopus op het menu, ik weet niet of ie uit Duitsland komt of voorspellende gaven heeft, maar lekker zal het in ieder geval wel smaken.
bas-beestmaandag 12 juli 2010 @ 00:59
Ingrediënten voor 4 personen

500 gr baby-octopus, schoongeboend
1 el plantaardige olie
2 el limoen- of citroensap
1 el vissaus
2 tl suiker
2 tl zeer fijn gehakte knoflook
1 el zeer fijn geraspte gember
2 sjalotjes, in dunne ringen
1 grote, verse rode chilipeper, in dunne ringen
5 gr verse munt, gewassen en uitgelekt

Voorbereiding
- De barbecue of tafelgrill flink verhitten. De octopus door 4 tl olie halen. De grill met een in de rest van de olie gedoopt stuk keukenpapier invetten.

Bereidingswijze
- Octopus op de grill leggen en vervolgens 2-3 min. grillen. Octopus keren en aan de andere kant ook 2-3 min. grillen.
- De octopus van de grill nemen en op een groot bord scheppen, 15 min. af laten koelen.
- Het limoensap, de vissaus, de suiker en de knoflook in een dekschaal met elkaar vermengen tot de suiker is opgelost
- De gember, sjalotjes, chilipepers en de octopus met de dressing vermengen. Lauwwarm of gekoeld serveren. De verse munt kort voor het serveren door het gerecht mengen.
-Mellow-dinsdag 13 juli 2010 @ 11:30
sjalotjes fruiten in olijfolie, bende knoflook en verse oregano erbij, octopus in stukken hakken, halve fles rode wijn erbij gieten, blik tomaten, scheutje rode wijnazijn, kaneelstokje, paar laurierblaadjes en lekker lang laten stoven. Resultaat: heerlijk mals octopusvlees om je knuisjes bij af te likken.
Pietverdrietdinsdag 13 juli 2010 @ 19:17
Octopus