Asskicker14 | maandag 12 juli 2010 @ 00:43 |
quote:Morgen staat er voor mij in ieder geval octopus op het menu, ik weet niet of ie uit Duitsland komt of voorspellende gaven heeft, maar lekker zal het in ieder geval wel smaken. ![]() | |
bas-beest | maandag 12 juli 2010 @ 00:59 |
Ingrediënten voor 4 personen 500 gr baby-octopus, schoongeboend 1 el plantaardige olie 2 el limoen- of citroensap 1 el vissaus 2 tl suiker 2 tl zeer fijn gehakte knoflook 1 el zeer fijn geraspte gember 2 sjalotjes, in dunne ringen 1 grote, verse rode chilipeper, in dunne ringen 5 gr verse munt, gewassen en uitgelekt Voorbereiding - De barbecue of tafelgrill flink verhitten. De octopus door 4 tl olie halen. De grill met een in de rest van de olie gedoopt stuk keukenpapier invetten. Bereidingswijze - Octopus op de grill leggen en vervolgens 2-3 min. grillen. Octopus keren en aan de andere kant ook 2-3 min. grillen. - De octopus van de grill nemen en op een groot bord scheppen, 15 min. af laten koelen. - Het limoensap, de vissaus, de suiker en de knoflook in een dekschaal met elkaar vermengen tot de suiker is opgelost - De gember, sjalotjes, chilipepers en de octopus met de dressing vermengen. Lauwwarm of gekoeld serveren. De verse munt kort voor het serveren door het gerecht mengen. | |
-Mellow- | dinsdag 13 juli 2010 @ 11:30 |
sjalotjes fruiten in olijfolie, bende knoflook en verse oregano erbij, octopus in stukken hakken, halve fles rode wijn erbij gieten, blik tomaten, scheutje rode wijnazijn, kaneelstokje, paar laurierblaadjes en lekker lang laten stoven. Resultaat: heerlijk mals octopusvlees om je knuisjes bij af te likken. | |
Pietverdriet | dinsdag 13 juli 2010 @ 19:17 |
Octopus |