FOK!forum / Culinesse à gogo / Siropen , in de koelkast bewaren of niet ?
Enchantervrijdag 9 juli 2010 @ 15:07
Ik heb hier thuis een aantal verschillende siropen staan.
Maar moet je die koel bewaren of niet , bij een gemiddelde snackbar / cafetaria , doen ze ze na sluitingstijd ook niet in de koelkast

bvd

EvanStonevrijdag 9 juli 2010 @ 15:08
Ik doe het nooit.
#ANONIEMvrijdag 9 juli 2010 @ 15:08
Maakt niet zoveel uit.
vosssvrijdag 9 juli 2010 @ 15:10
Dat maakt geen kut uit. Met deze hitte vul je je glas toch af met lauw water en dat beetje koude siroop maakt het dan niet echt koud zegmaar.

DaDude1987vrijdag 9 juli 2010 @ 15:26
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 15:10 schreef vosss het volgende:
Dat maakt geen kut uit. Met deze hitte vul je je glas toch af met lauw water en dat beetje koude siroop maakt het dan niet echt koud zegmaar.


Daar gaat het niet om, houdbaarheid is wel een issue, zeker met dit warme weer. Ik heb 1x bedorven siroop gedronken, sindsdien doe ik het in de koelkast
anbonivrijdag 9 juli 2010 @ 15:32
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 15:07 schreef Enchanter het volgende:
Ik heb hier thuis een aantal verschillende siropen staan.
Maar moet je die koel bewaren of niet , bij een gemiddelde snackbar / cafetaria , doen ze ze na sluitingstijd ook niet in de koelkast
Ik doe het meestal wel. die siroop heeft bij die snackbar waarschijnlijk een flink kortere levensduur dan bij jou thuis, dus minder kans om te bederven (maar als ik het vergeet en het staat een dagje en nachtje in de hitte gooi ik het ook weer niet meteen weg)
eleusisvrijdag 9 juli 2010 @ 15:32
Wel!
#ANONIEMvrijdag 9 juli 2010 @ 15:33
Na opening in de koelkast bewaren. ervoor kan het gewoon op een koele plek zoals een keuken/trappenkast.
Enchantervrijdag 9 juli 2010 @ 15:39
Leuk al die verschillende antwoorden
Ik ga dan toch maar voor de koelkast.
Probleem is dat we best wel 'veel' verschillende siropen hebben

ennieweej bedankt
Terrexzaterdag 10 juli 2010 @ 03:58
gewoon in je koeling bewaren is toch het beste, Met jam trouwens ook !
Mikkiedinsdag 13 juli 2010 @ 17:55
Ik laat alle siropen altijd buiten de koelkast, nog nooit problemen mee gehad.
littledrummergirldonderdag 15 juli 2010 @ 22:21
is toch gewoon een en al suiker zowat? volgens mij kan het, als de datum nog ok is en je hem niet in de volle zon zet, prima buiten de koelkast
scrub_nursezondag 25 juli 2010 @ 16:24
nou op de fles staat waar je het moet bewaren als je dat nu eens leest? de soorten met echt vruchtensap ed moeten altijd in koelkast (lessini bv)
Enchanterzondag 25 juli 2010 @ 18:48
quote:
Op zondag 25 juli 2010 16:24 schreef scrub_nurse het volgende:
nou op de fles staat waar je het moet bewaren als je dat nu eens leest? de soorten met echt vruchtensap ed moeten altijd in koelkast (lessini bv)
Ik zal eens kijken , wij hebben siropen van Monin
Aurezondag 25 juli 2010 @ 20:51
Die van mij moet in de koelkast na openen. Dus dan doen we dat maar he :)
FutureFairytalezondag 25 juli 2010 @ 21:51
nooit gedaan. dat kleine beetje siroop maakt mn limo echt niet ineens kouder.
bedorven limonadesiroop? nooit gehad, kan me niet voorstellen wat dat is :?