Dit dus, je koopt onder die voorwaarden en blijkt daar gebruik van te kunnen maken.quote:Eigenlijk vind ik dat de kopers het aankoopbedrag moeten verlagen om ons tegemoet te komen of zelf de problemen moeten oplossen.
Koopsom huis: 345000. Ik zat hier ook aan te denken; of de eigenaar lost de problemen zelf op met garantie (vooral de fundering) en/of er gaat een gelijkwaardig bedrag af van de koopsom.quote:Op vrijdag 25 juni 2010 15:01 schreef hhhpsycho het volgende:
Hoewel ik absoluut geen expert ben moet ik zeggen dat als ik lees wat er allemaal moet gebeuren de 10.000 euro mij aan de magere kant lijkt om alles te doen. Maar als ik het goed lees zijn dit de kosten op de langere termijn.
De directe kosten zijn volgens mij 5000 euro plus eventueel de kosten die nog voortvloeien uit het schimmelverhaal.
Je zal dus of akkoord moeten gaan en door met de verkoop of de onderhandelingen opnieuw moeten openen. Het lijkt mij dat de 5000 euro geen probleem moet zijn in eerste instantie (hangt natuurlijk van de prijs van de woning af) dit is slechts 2000 euro meer dan dat je geaccepteerd had als kosten.
Als je het huis graag wilt hebben dan zou ik na aanleiding van dit onderzoek aandringen op een schimmelonderzoek. Dit kan (als het een groot probleem is) namelijk best een dure grap worden. Ik denk wel dat je het schimmelonderzoek zelf zal moeten betalen maar je kan natuurlijk altijd met de verkoper om de tafel gaan zitten.
Toen wij ons huis kochten waren er ook nogal wat problemen, een deel heeft de eigenaar zelf door een aannemer laten oplossen en een deel van is van de koopsom afgegaan. Scheelt weer in de hypotheek aangezien je een aantal zaken pas over 5 jaar hoeft op te pakken. Maar goed een slecht geisoleerd huis kost natuurlijk veel geld aan stookkosten.
Bouwjaar woning 1935. De originele vraagprijs was 379000, ik heb het dus omlaag weten te brengen tot 345000. Daarbij geen rekening houdend met de staat van het huis want dat zou moeten blijken uit de bouwtechnische keuring. Bij de onderhandelingen hebben wij gericht op de nodige verbouwing van de badkamer en het vervangen van de keuken. De staat van het huis is niet aan de orde geweest dus daar ligt inderdaad onderhandelingsruimte. Persoonlijk zou ik willen dat de kosten van het herstellen en behandelen van de fundering met garantie voor rekening komt van de verkoper.quote:Op vrijdag 25 juni 2010 15:33 schreef eleusis het volgende:
Goed dat je een keuring hebt gedaan, heel goed dat je het een voorwaarde hebt gemaakt voor je bod!
Ik kan me voorstellen dat je een beetje wantrouwig bent. Maar ik vind dit geen buitengewoon hoge bedragen voor een oude woning.
Isoleren, voegwerk en schilderwerk ligt voor de hand, en is geen reden tot paniek, dat had je ws zelf ook al wel gezien dat het niet helemaal up2date was. Dit zal ook al in je prijsonderhandeling zijn meegenomen. De fundering is mogelijk wel een pijnpunt. Wat dat betreft zou ik het zo proberen te spelen, dat er iets van de prijs af gaat. Ik weet niet hoe scherp je al onderhandeld hebt om tot dit bedrag te komen
Ik vraag gewoon advies, mag dat?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 17:41 schreef klaaskootstra het volgende:
Sorry, maar ik vindt je wel een beetje zeuren.
Je koopt een huis voor ruim drie ton en je hebt geen geld (meer) om het onderhoud te plegen. Dus wil je nog meer van de prijs af onderhandelen waar je er al 30.000 euro af hebt gehaald voor een nieuwe keuken en badkamer...
Hardstikke goed dat je een bouwkundige keuring laat uit voeren. Maar van het merendeel van de genoemde kosten kan je de staat van het onderhoud zoals je het koopt gewoon zien (kozijnen, cv-ketel, metsel/voeg werk, dakpannen). Laat dan de fundering en de schoorsteen een tegenvaller zijn, over astronomische bedragen praten we niet. Enkel het schimmelverhaal moet je verder uitzoeken.
Ik zou je als verkoper vriendelijk toelachen. Take it, or leave it my friend, je hebt een mooie deal en als je het niet kan betalen moet je andere keuze's maken.
Natuurlijk mag dat, maar hij mag toch ook antwoord geven.quote:
Is dat positief of negatief?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 20:51 schreef Ml-etje het volgende:
Laat ook even een aannemer kijkendie zijn niet altijd van dezelfde prijs als de bouwtechno meneer.
Ik had inderdaad een bouwkundig inspecteur die snel zaken opschreef. Nou ja, het is zijn taak. Ik had wat zaken voor het dak (zinkwerk, echte nokdakpannen aanbrengen in plaats van gewone dakpannen en meer van dat soort zaken) maar toen ik de aannemer liet kijken vond hij dat allemaal overdreven en zeker om het 'direct noodzakelijk' te noemen. Ook verfwerk vind ik nogal hoog geschat.quote:Op vrijdag 25 juni 2010 19:18 schreef klipper het volgende: Vaak zie je dat trouwens hoor dat er gevraagd wordt welk bedrag afgesproken is, zodat ze daar toch rekening mee kunnen houden.
Concluderend uit jullie reacties moet ik me niet zo druk maken over de meeste kosten die in het bouwkundige rapport naar voren komen. Die vallen onder regulier onderhoud en daar kan ik me wel in vinden. Behalve dan de schimmel in de fundering en het optrekkend vocht. Daar moet zeker iets aan gedaan worden. Naar mijn idee: eerst een volledige inspectie van de kruipruimte. Dan de eventuele schimmel in de kruipruimte behandelen en de rotte houtdelen vervangen. Vervolgens de kruipruimte isoleren met piepschuimkorrels en de funderingsmuren injecteren tegen het optrekkende vocht. Dit gedeelte wil ik zeker bespreken met de bewoners want ik vind niet dat je een huis op deze manier kan verkopen. Ik vraag me ook af of ze het geweten hebben want zij zullen 5 jaar geleden toch ook een bouwkundige inspectie hebben laten uitvoeren?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 23:47 schreef skrn het volgende:
Mee eens. Die cv-ketel weet je natuurlijk van te voren. Voeg/metselwerk lijkt me ook wel. Dak, nou ja, het ligt eraan. Als ik het zo zie zijn dat allerlei punten die bij het huis en de vraagprijs horen.
Alleen de fundering en vloer, als dat toen echt aan het licht is gekomen, zou ik zeker door onderhandelen.
Dat is inderdaad hetgeen wat in ieder geval aangepakt moet worden.quote:Op zaterdag 26 juni 2010 18:42 schreef matspontius het volgende:
[..]
Concluderend uit jullie reacties moet ik me niet zo druk maken over de meeste kosten die in het bouwkundige rapport naar voren komen. Die vallen onder regulier onderhoud en daar kan ik me wel in vinden. Behalve dan de schimmel in de fundering en het optrekkend vocht. Daar moet zeker iets aan gedaan worden. Naar mijn idee: eerst een volledige inspectie van de kruipruimte. Dan de eventuele schimmel in de kruipruimte behandelen en de rotte houtdelen vervangen. Vervolgens de kruipruimte isoleren met piepschuimkorrels en de funderingsmuren injecteren tegen het optrekkende vocht. Dit gedeelte wil ik zeker bespreken met de bewoners want ik vind niet dat je een huis op deze manier kan verkopen. Ik vraag me ook af of ze het geweten hebben want zij zullen 5 jaar geleden toch ook een bouwkundige inspectie hebben laten uitvoeren?
Na de schimmelinspectie ga ik voorstellen om het funderingsprobleem door de verkopers te laten verhelpen (door een gecertificeerd bedrijf met garantie) of dat ze we het zelf oplossen en dat de verkopers dan de koopsom moet verlagen equivalent aan de te maken kosten. Is dat reeel?
Groeten,
Mats
ga er maar van uit dat in 99,9% van de gevallen niet zo is, en dan nog , het is een huis wat al meer als een mensen leven bestaat, en ergens in die periode had het probleem al lang moeten zijn aangepakt.quote:Op zaterdag 26 juni 2010 18:59 schreef klipper het volgende:
[..]
.
Natuurlijk kan dit komen door slechte of verkeerde ventilatie onder de woning, maar wat als het veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld een hoge grondwaterstand?
En wat is nu je punt? Het huis dus niet kopen?quote:Op zaterdag 26 juni 2010 20:53 schreef dop het volgende:
[..]
ga er maar van uit dat in 99,9% van de gevallen niet zo is, en dan nog , het is een huis wat al meer als een mensen leven bestaat, en ergens in die periode had het probleem al lang moeten zijn aangepakt.
dit zijn precies de onderhouds punten aan een huis waar men liever geen geld aan uitgeeft omdat men het niet ziet of wil zien , en ook niet het gevoel heeft dat ze er iets voor terug krijgen.
liever 10.000 euro naar de keuken of meubeltjes die je wel ziet en waar mee je kan pronken.
als iemand een auto wil kopen en men ziet dat die slecht is onderhouden dan kiezen zien we van de koop af.
zelfs met korting willen we z'n auto niet
waarom zou je bij de aankoop van een huis dan wel overwegen om slecht onderhoud op de koop toe te nemen.
volgens mij moeten er dan ook bellen gaan rinkelen.
als we het nog even met de auto vergelijken , dan gaat het niet om olie verversen en een paar nieuwe bandjes.
ik zou eerder zeggen rottende kokerbalken
Dat vraag ik me ook af........quote:Op zaterdag 26 juni 2010 23:13 schreef matspontius het volgende:
[..]
En wat is nu je punt? Het huis dus niet kopen?
je kan een huis als investering bekijken, maar veel mensen willen er gewoon in wonen zonder al te veel ellende en zorgen.quote:Op zaterdag 26 juni 2010 23:38 schreef klipper het volgende:
[..]
Een huis wordt in het algemeen alleen maar meer waard, zelfs als het huis wat je nu wilt niets meer waard zou zijn, dan nog zou de verkoper er winst op maken, al is het alleen maar vanwege de grondprijs die sinds 1935 sterk gestegen is.
Een huis kan natuurlijk ook gewoon gerenoveerd worden zodat deze weer decennia lang mee kan gaan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |