FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe lang kun je ontdooide vis bewaren?
_Ingrid_maandag 14 juni 2010 @ 20:23
Gisteravond vis in de koelkast gelegd om te ontdooien. Vandaag geen kans gehad om te gebruiken.
Kan ik dat morgenavond klaarmaken? Of toch beter weggooien?
FutureFairytalemaandag 14 juni 2010 @ 20:25
in de koelkast houden en morgen even kijken, ruiken en voelen... dan kun je oordelen. tis zo niet zeker te zeggen.
-o0tijgertjuh0o-maandag 14 juni 2010 @ 20:25
wat voor vis?
#ANONIEMmaandag 14 juni 2010 @ 20:25
Ja morgenavond zal wel goed gaan.
Teganmaandag 14 juni 2010 @ 20:28
Ik zou het niet doen. Of nu eerst koken oid, maar dat is niet zo handig met vis. Of gewoon vandaag bakken en morgen nog opwarmen in de pan.

Bij ondooit vlees/vis zit zoveel vocht, dat is gewoon vragen om bacterien/ziektes.
RobinOokmaandag 14 juni 2010 @ 20:31
quote:
Op maandag 14 juni 2010 20:23 schreef _Ingrid_ het volgende:
Gisteravond vis in de koelkast gelegd om te ontdooien. Vandaag geen kans gehad om te gebruiken.
Kan ik dat morgenavond klaarmaken?
Ja. Makkelijk.
FutureFairytalemaandag 14 juni 2010 @ 20:33
hier heeft TS ook niets aan. welles/nietes

eerst zeggen welke vis het is en wat je ermee wilt doen aub
__Saviour__maandag 14 juni 2010 @ 20:34
Check of de kat het lust
-o0tijgertjuh0o-maandag 14 juni 2010 @ 20:34
quote:
Op maandag 14 juni 2010 20:33 schreef FutureFairytale het volgende:
hier heeft TS ook niets aan. welles/nietes

eerst zeggen welke vis het is en wat je ermee wilt doen aub
dat zeg ik!! want als het haring is is dat niet super om ff te bakken
Spanky78maandag 14 juni 2010 @ 20:35
Kan makkelijk, ternminste als je koelkast koud genoeg is

Ik zou het niet gebruiken om rauwe tartaar oid van te maken. Maar gewoon gegaard gebeurt er niet zo snel iets mee. In de supermarkt wordt zeevis te warm wel een week bewaard... (met dito kwaliteit als gevolg...)
_Ingrid_maandag 14 juni 2010 @ 20:42
Het is Panga filet (oid) en ik wil er visballetjes van maken.
Teganmaandag 14 juni 2010 @ 20:43
quote:
Op maandag 14 juni 2010 20:42 schreef _Ingrid_ het volgende:
Het is Panga filet (oid) en ik wil er visballetjes van maken.
Dan zou ik het vandaag koken en morgen de rest doen .
-o0tijgertjuh0o-maandag 14 juni 2010 @ 20:44
quote:
Op maandag 14 juni 2010 20:42 schreef _Ingrid_ het volgende:
Het is Panga filet (oid) en ik wil er visballetjes van maken.
nou dat zal toch wel lukken toch morgen..
Spanky78maandag 14 juni 2010 @ 20:45
quote:
Op maandag 14 juni 2010 20:42 schreef _Ingrid_ het volgende:
Het is Panga filet (oid) en ik wil er visballetjes van maken.
Warmwatervis is veel minder gevaarlijk. Panga is dat. Zeevis uit koud water zoals kabeljauw bederft vele malen sneller...

En visballetjes, dan kan het vrij zeker geen kwaad, want die worden flink gaar...
FutureFairytalemaandag 14 juni 2010 @ 21:06
moet lukken visballetjes. succes
#ANONIEMmaandag 14 juni 2010 @ 21:10
Die Pangashit zou ik gelijk weggooien.
Spanky78maandag 14 juni 2010 @ 21:22
quote:
Op maandag 14 juni 2010 21:10 schreef sig000 het volgende:
Die Pangashit zou ik gelijk weggooien.
Da;s weer een heel ander verhaal. Ik koop et ook niet, maar ik zag een rapport van de VWA dat het met de vervuiling van panga erg meevalt. Alhoewel het inderdaad vissen zijn die in vietnam in moddeproelen gekweekt worden..
_Ingrid_maandag 14 juni 2010 @ 21:54
Tnx! Mijn kindjes (wij ook trouwens) vinden het lekker. Verder eten we weinig vis eik.
lusten alleen kabeljauw, en koolvis enzo verder.
El_Bassiemaandag 14 juni 2010 @ 23:34
quote:
Op maandag 14 juni 2010 21:54 schreef _Ingrid_ het volgende:
Tnx! Mijn kindjes (wij ook trouwens) vinden het lekker. Verder eten we weinig vis eik.
lusten alleen kabeljauw, en koolvis enzo verder.
Koolvis maakt me altijd een beetje verdrietig.
_Ingrid_dinsdag 15 juni 2010 @ 11:01
Waarom?