BBQ is inderdaad Baas. Ik ga zaterdag dubbel genieten.quote:Op zondag 25 juli 2010 18:05 schreef El_Bassie het volgende:
[..]
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij.
Die verjaardag duurt 3 dagen?quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Dit is ruim voldoende, wij rekenen altijd 5 stuks vlees pp en houden vaak over. Aangevuld met stokbrood en salades, aardappel en koolsla.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Jaquote:Op zondag 25 juli 2010 20:51 schreef Coelho het volgende:
Kijk eens wat je op die lijst hebt staan. Je gaat er van uit dat de gemiddelde persoon 2 satéetjes eet, 1 speklap, 1 hamburger, 1 worst, een halve sparerib, 1 runderspies, 1/3 biefstuk, 1,5 braadworst en 2 kippenvleugels. En omdat dit het gemiddelde is, zijn er ook nog mensen die meer eten dan dit.
Wie komen er op visite? De obesitasclub?
Ik zeg, prima indicatie.quote:Op zondag 25 juli 2010 20:53 schreef wolferl het volgende:
[..]
Ja
Even zonder gekheid, het is maar een indicatie.
Goede tip, kan het ook met de andere boursin? Vriendin houd niet zo van peper.quote:Op maandag 26 juli 2010 20:17 schreef macferret het volgende:
Ruim voldoende! biefstukjes als ze van de bbq komen even wat boursin poivre opdoen, afdekken met alluminiumfolie en een minuut of 10 wegleggen (ontspant het vlees en neemt het de sappen weer op) en dan pas opeten, heerlijk!
Ik mis de foto'squote:Op maandag 26 juli 2010 20:25 schreef macferret het volgende:
ok van boven naar beneden
2 beercan chickens, geen idee meer welke kruiden aan de buitenkant, maar onder het vel zit kruidenboter
stuk buikspek, wat ik een week in de koelkast heb laten "rijpen" met speciaal zout en kruiden en na een week op appelhout gerookt en in dunne plakken gesneden, voila bacon!
Tijdens het Nederlands kampioenschap geholpen en een ribrack van Livar (limburgs varken) gesneden en gekruid.
Kalkoenborstfilet ingesmeerd met maplesyrup en gerookt, daarna in dunne plakken voor op brood
Biefstuk gemarineerd in Guinness, in dunne plakken gesneden voor op brood, samen met de kalkoenfilet
zelfgemaakte hamburgers, met dikke plak katenspek en eigengemaakte bacon
Zalm op cederhout gerookt, na bereiding ingesneden om te serveren
Echt super spiezen, marinade van soya, gember, bruine suiker etc, vond ze echt heerlijk!
toetje
rode vruchten, beetje port, kaneelstokje en marshmellows
Ik gebruik de bacon van de Hanos, ook dikker dan de standaard ontbijtspek. Ook wat langer, dus het kan dubbel om een bal.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 18:43 schreef macferret het volgende:
Ik gebruik het orginele recept
240ml frambozenjam
60ml balsamicoazijn
beetje knoflook
officieel chipotles, maar ik gebruik op smaak cayenepeper
ps bij de Lidl hebben ze een nieuw merk bacon, dikker dan de vorige stroken die ze hadden.
Waar ligt die zalm op?quote:Op donderdag 17 juni 2010 23:45 schreef Schranseman het volgende:
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |