abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 juni 2010 @ 11:16:31 #51
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82779127
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel

Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ

Sorry geen pics, waren wel erg lekker
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  maandag 14 juni 2010 @ 11:18:33 #52
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82779223
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:11 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_82781474
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:18 schreef lekzzz het volgende:

[..]

Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 14 juni 2010 @ 13:05:03 #54
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82783257
quote:
Op maandag 14 juni 2010 12:17 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_82784826
quote:
Op maandag 14 juni 2010 13:05 schreef lekzzz het volgende:

[..]

Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
De Thuringer braadworsten, die lange, waren toch wel het lekkerst.
En dat waren beide merken eigenlijk wel.
- Ze zijn sappig.
- Ze zin niet snel geneigd om te knappen, wat ik wel met elke "normale" braadworst had. Ookal hadden ze allemaal eerst in heet water gelegen.
- En ze zijn kruidiger.

Erg lekker dus.
Over een paar maanden ga ik maar weer eens naar Duitsland om die vriezer van mij nog wat te spekken.

Overigens waren de braadworst van de Makro ook best goed. Dat was het pakje linksonder in de foto.
In ieder geval beter dan ik had verwacht van iets wat ik in Nederland kocht.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 15 juni 2010 @ 22:45:36 #56
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82859988
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!

Hier het recept.

Wat foto's met de telefoon:


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82860874
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 22:45 schreef Schranseman het volgende:
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!

Hier het recept.

Wat foto's met de telefoon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die worsten zien er echt heerlijk uit.
  donderdag 17 juni 2010 @ 23:45:48 #58
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82959957
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 18 juni 2010 @ 19:28:06 #59
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_82994237
ah we gaan hier verder, vond het al zo stil in het oude draadje
  vrijdag 18 juni 2010 @ 20:26:29 #60
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82996688
Sorry mensen. Mijn site is down en dus de plaatjes ook.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83131510
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 08:52:25 #62
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83131897
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:16 schreef lekzzz het volgende:
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel

Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ

Sorry geen pics, waren wel erg lekker
waar zijn de kruiden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:00:56 #63
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83135167
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:03:21 #64
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83135257
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:53:09 #65
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83136967
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:00 schreef Redcoon het volgende:
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_83139799
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:03 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 13:52:07 #67
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83141204
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83141475
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:52 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Op hoeveel graden raad je aan de barbecue te houden? Graadje of 120?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 16:43:03 #69
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83150097
Ja. Mooi temperatuurtje. Als hij er erg dikke stukken bij zitten is 120C prima, is het vlees wat netter verdeeld dan mag hij wel heter. Maar bij 120 gaat het wel ff duren btw. Laegh ende traegh
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 22 juni 2010 @ 17:42:46 #70
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83153404
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:53 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
Is niet altijd een vereiste

Ik denk dat zijn recept nog best smakelijk kan zijn.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 17:44:38 #71
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83153503
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
pi_83153801
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 17:44 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
Voor 58 euro ofzo, dat is mij iets te veel.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 19:59:07 #73
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83159451
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:52 schreef The_Hives het volgende:

[..]

waar zijn de kruiden
Sorry geen kruiden nodig, er zit genoeg smaak vanuit het spek, knoflook en sjalotje. Probeer het en laat maar even weten wat je ervan vind.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  dinsdag 22 juni 2010 @ 22:22:29 #74
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_83167991
ecobrasa is superspul, ons team wordt er door gesponsored! nee, zonder dollen, ik gebruikte het al heel lang voordat we de sponsordeal rond hadden. zit handig compact verpakt, brand idd mooi langdurig en er worden geen bomen voor gekapt. Maar het gaat mij voornamelijk voor de brandduur en temperatuur.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 23:56:29 #75
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_83173930
ik wil wel eens MOINK balls gaan maken,
maar door geen tuin, inpandig balkon, hebben we alleen een gas bbq.
is het een optie om wanneer ik wat rooksmaak wil geven aan een gerecht, een aluminium bak met houtsnippers ergens in de bbq te plaatsen? of gaat dat niet werken? of andere neven effecten?

ik mis de rook smaak wel (snappen jullie allemaal vast wel) maar wil het mijn huis, en mijn buren niet aan doen om kolen te stoken op het balkon. dus vroeg me af of dit een optie is
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')