Gaan betalen.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:10 schreef CantFazeMe het volgende:
Of wat denken jullie wat een oplossing kan zijn?
Regels gaan stellen. Vroeger bestonden die: alleen reclame in de reclameblokken. maximaal zoveel minuten reclame in een uur.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:11 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Gaan betalen.Dat kan via gespecialiseerde kanalen, via het huren van een DVD of door naar de bioscoop te gaan.
Er is nu nogsteeds een maximum van 12 minuten reclame per uur. Een zender mag alleen zelf de indeling bepalen.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:13 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Regels gaan stellen. Vroeger bestonden die: alleen reclame in de reclameblokken. maximaal zoveel minuten reclame in een uur.
allemaal dankzij de EU afgeschaft.
of gewoon de publieke omroep weer gaan waarderen en die reclamevrij maken
Je bent te beroerd om te gaan betalen?quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:17 schreef CantFazeMe het volgende:
Hm. Maar kan een partij geen regels opstellen?
Ik heb geen TV.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:22 schreef CantFazeMe het volgende:
Maar wat vinden jullie daar nou zelf van? Het is toch erg gesteld met de reclametijden tegenwoordig?
Je betaald al voor de televisiekanalen, dus waarom nog meer betalen? Of bedoel je minder reclame, kosten omhoog?quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:22 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Je bent te beroerd om te gaan betalen?
Ik dacht dat dat nu juist was afgeschaftquote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:19 schreef Civilian het volgende:
[..]
Er is nu nogsteeds een maximum van 12 minuten reclame per uur. Een zender mag alleen zelf de indeling bepalen.
Waar staat dat vastgelegd? Of is het een publieke omroep only dingetje? Heb n.l. het idee dat diverse commerciële zenders hier ver overheen gaan..quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:19 schreef Civilian het volgende:
[..]
Er is nu nogsteeds een maximum van 12 minuten reclame per uur. Een zender mag alleen zelf de indeling bepalen.
Jep, dat is toch uiteindelijk waar het hem in zit, het moet uit de lengte of de breedte komen.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:23 schreef CantFazeMe het volgende:
Of bedoel je minder reclame, kosten omhoog?
Betalen wil nog niet zeggen "geen reclame". De Amerikanen betalen voor ESPN en SoccerTV ook. Net zoveel en zelfs wel meer reclame als hier. Zowel in de rust als tijdens de wedstrijden via sluikreclames. Uiteindelijk zullen foute figuren zoveel mogelijk geld willen binnenharken, als dat is toegestaan en wordt geaccepteerd.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:22 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Je bent te beroerd om te gaan betalen?
In de mediawet, maar die kan ik zelf zo niet vinden.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:25 schreef John5 het volgende:
[..]
Waar staat dat vastgelegd? Of is het een publieke omroep only dingetje? Heb n.l. het idee dat diverse commerciële zenders hier ver overheen gaan..
De Mediawet staat hier: http://www.st-ab.nl/wetten/1107_Mediawet_2008.htmquote:Op zaterdag 5 juni 2010 17:37 schreef Civilian het volgende:
[..]
In de mediawet, maar die kan ik zelf zo niet vinden.
http://www.cvdm.nl/content.jsp?objectid=7200#Vraag5
Hier een site die de vraag beantwoord. Er staan ook enkele (oude) gerechtelijke uitspraken op van oa Yorin die 13 minuten reclame uitzond..
quote:Artikel 3.8
1. Het programma-aanbod op een programmakanaal bestaat voor ten hoogste twaalf minuten per uur uit reclame- of telewinkelboodschappen.
2. Met inachtneming van deze afdeling kunnen in het programma-aanbod bestaande uit het verslag of de weergave van sportevenementen afzonderlijke reclame- of telewinkelboodschappen worden geplaatst en in het overige programma-aanbod bij uitzondering.
Artikel 3.10
1.In programma’s worden alleen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen als deze geen afbreuk doen aan de integriteit, het karakter of de samenhang van het desbetreffende programma of aan de rechten van rechthebbenden.
2.In programma’s die bestaan uit de weergave van kerkelijke of geestelijke samenkomsten worden geen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen.
Artikel 3.11
In de volgende programma’s worden ten hoogste eenmaal per geprogrammeerd tijdvak van dertig minuten reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen:
a. programma’s bestaande uit films;
b. programma’s bestaande uit nieuws of commentaar op het nieuws; en
c. programma’s die in het bijzonder bestemd zijn voor kinderen jonger dan twaalf jaar, mits de geprogrammeerde duur van het programma meer dan dertig minuten bedraagt.
Artikel 3.13
In televisieprogramma’s die bestaan uit het verslag van een evenement worden alleen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen tijdens de in het evenement voorkomende gebruikelijke pauzes of tussen de daarin voorkomende gebruikelijke zelfstandige onderdelen.
Dat zijn meestal niet direct werkende richtlijnen.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 18:54 schreef Klopkoek het volgende:
maar europese wetgeving staat hier weer boven
Nee, die is erin verwerkt. De Nederlandse wetgeving moet aangepast worden aan Europese richtlijnen, die richtlijnen staan niet naast of boven de Nederlandse wet.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 18:54 schreef Klopkoek het volgende:
maar europese wetgeving staat hier weer boven
quote:Artikel 3.8
1. Het programma-aanbod op een programmakanaal:
a. bestaat voor ten hoogste vijftien procent van de totale duur per dag uit reclameboodschappen;
b. bestaat voor ten hoogste twintig procent van de totale duur per dag uit telewinkelboodschappen;
c. bestaat voor ten hoogste twintig procent van de totale duur per dag uit een combinatie van reclame- en telewinkelboodschappen; en
d. bestaat voor ten hoogste twaalf minuten per uur uit reclame- of telewinkelboodschappen.
2. Reclame- en telewinkelboodschappen in het televisieprogrammaaanbod worden geplaatst in blokken die met inbegrip van de eventuele omlijsting ten minste één minuut duren.
3. Het Commissariaat kan voor bepaalde categorieën programma’s vrijstelling verlenen van de in het tweede lid bedoelde verplichting om reclame- en telewinkelboodschappen in blokken te plaatsen.
Artikel 3.10
1. In programma’s worden alleen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen als deze geen afbreuk doen aan de integriteit, het karakter of de samenhang van het desbetreffende programma of aan de rechten van
rechthebbenden.
2. In programma’s die bestaan uit de weergave van kerkelijke of geestelijke samenkomsten worden geen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen.
Artikel 3.11
In de volgende programma’s worden alleen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen als zij ten minste dertig minuten duren:
a. programma’s, bestaande uit nieuws of commentaar op het nieuws;
b. programma’s van kerkelijke of geestelijke aard, niet zijnde programma’s als bedoeld in artikel 3.10, tweede lid;
c. programma’s die bestemd zijn voor minderjarigen beneden de leeftijd van twaalf jaar; en
d. niet-gedramatiseerde documentaires.
Artikel 3.12
1. In films worden alleen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen als de geprogrammeerde duur van de film ten minste dertig minuten is.
2. Onverminderd het eerste lid worden in films ten hoogste eenmaal per volledig tijdvak van dertig minuten reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen.
3. Als de geprogrammeerde duur van een film ten minste twintig minuten langer is dan twee of meer volledige tijdvakken van dertig minuten kunnen nog eenmaal reclame- en telewinkelboodschappen worden opgenomen.
Artikel 3.13
In televisieprogramma’s die bestaan uit het verslag van een evenement worden alleen reclame- of telewinkelboodschappen opgenomen tijdens de in het evenement voorkomende gebruikelijke pauzes of tussen de daarin voorkomende gebruikelijke zelfstandige onderdelen.
Dus, jij wil graag elke keer elk uur een reclameblok in je snuffert? Nee dank je. Dat wil ik dus niet. Ik wil dat er meer restricties komen voor de zenders. Meer programma's minder reclamezendtijd. Als iedere persoon nou meer zou betalen aan de kabelmaatschappij, waarbij een % opbrengst naar de zenders gingen zou het al stukken beter zijn.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 18:22 schreef MrBadGuy het volgende:
En websites mogen voortaan ook maar x aantal pixels per pagina gebruiken voor ads? Van mij mogen ze het helemaal vrij geven voor tv-zenders.
Reclame werkt twee kanten op. Geen reclame betekent (normaal gesproken, dus geen PO, betaalzenders en gesponsorde programma's) geen inkomsten. Dus je hebt wel wat reclame nodig om in de lucht te kunnen blijven. Hoe meer reclame je uitzendt, hoe meer mensen zich er echter aan gaan ergeren en hoe negatiever het is voor de kijkcijfers. Als je de hoeveelheid reclame verhoogt en de vraag naar reclametijd blijft gelijk, dan betekent het ook dat de inkomsten per commercial zullen dalen. Ik zie er geen probleem in dat tv-zenders zelf bepalen wat voor hun de optimale hoeveelheid (en frequentie) qua reclames is.
ja dat zal het wel zijn. kan me nl. herinneren dat de EU dit soort beperkingen heeft afgeschaft. evenals beperkingen in wanneer je reclame mag maken (in de reguliere uitzending mocht je niet alles doen).quote:Op zaterdag 5 juni 2010 18:57 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat zijn meestal niet direct werkende richtlijnen.
Maar bijvoorbeeld RTL zit juridisch in Luxemburg (Radio Televisie L...) en als daar de richtlijnen soepeler in wetgeving worden omgezet...
hoe heb je dat zo snel kunnen vinden?quote:Op zaterdag 5 juni 2010 19:01 schreef freako het volgende:
[..]
Nee, die is erin verwerkt. De Nederlandse wetgeving moet aangepast worden aan Europese richtlijnen, die richtlijnen staan niet naast of boven de Nederlandse wet.
De link die ik gaf geeft dan ook de tekst van de Mediawet 2008 na de wijzigingen die erin zijn doorgevoerd m.i.v. 1-1-2010, als gevolg van de implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten.
Zie ook hier: http://www.eerstekamer.nl(...)lementatie_richtlijn
De website van de Eerste Kamer is echt een goede site, als je zoekt naar aangenomen wetten of wetswijzigingen van na ~1995. Gewoon zoeken op "mediawet". En er staat ook altijd een korte toelichting bij.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 19:03 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
hoe heb je dat zo snel kunnen vinden?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |