abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 juni 2000 @ 14:14:00 #1
272 R@b
No-nonsens
pi_266795
Afgelopen vrijdagavond vond de cd-presentatie van Seki in IJmuiden plaats. Om 7 uur 's avonds begon de pers presentatie en vanaf een uur of negen zou het publiek welkom zijn. Vanwege het mooie weer besloot ik om een uur of half negen er eens per motor heen te rijden om zelf te zien wat zoiets nu voor stelt. Ik kon dat dan mooi met een motor-ritje combineren.
Iets voor negenen kwam ik aan na een paar keer de weg ''kwijt'' te zijn geweest in IJmuiden zelf . Via een met slagbomen bewaakte boulevard (waar je eerst moet betalen als je er per motor of auto op wilt) bereikte ik een stuk of wat strand-boulevard tenten waaronder het eetcafé waar het spektakel plaats vond. Van verre klonk het gedreun van de boxen, die het geluid van de cd-singel zwaar versterkten, mij reeds tegemoet.
Erg druk was het niet, een mannetje of 40-50 schat ik, en dat was dan inclusief de aanhang van Seki zelf. Buiten op het terras stond een tap, maar dat was niet nodig want in het café was er plek zat. Binnen gekomen werd meteen naast de deur de cd-singel vanuit een grote doos verkocht. Het eerste wat ik deed was inderdaad die singel aanschaffen met de bedoeling dat ding te laten signeren door ''de grote'' Seki zelf. Een tientje kostte het plaatje en dat viel me nog mee daar je in de winkel al vaak Hf.12,50 voor een kartonnen cd-singletje neertelt. Met de single in de binnenzak van mijn motorjack stapte ik verder naar binnen waar Seki mij al snel tegemoet kwam. Na een ferme handdruk en schouderklop en het voor de hand liggende ''Hoe gaat het......Ja goed'' (wat zeg je tegen iemand die je nog nooit ''in het echt''gezien hebt, en verder een vreemde voor je is?.), vroeg ik maar meteen of hij zijn singel wilde signeren, waarbij hij verrast was door het feit dat ik die ál op zak had. Eigenlijk wilde ik nog van alles vragen, maar het geluid stond dermate hard dat je voor een goed gesprek eigenlijk naar buiten moest. En een aantal aanwezige dames wilde hun t-shirt , broeken etc.etc laten signeren dus het contact was al weer snel voorbij. Wel liet ik Seki nog even gauw een handtekening voor Fokzine zetten op een foto kaart. Hij beweerde de site te kennen dus.... Op mijn vraag of hij klaar was met SBS6 antwoordde hij ''Inderdaad''. Helaas werd hij toen meteen weggeroepen om foto's buiten met vrouwelijke fans te maken dus het gesprek was al weer voorbij. In ieder geval was mijn eerste indruk dat het een hele vriendelijke man is.
Ik ben toen even een colaatje aan de bar gaan drinken en wat rond gekeken. Volgens mij waren er veel bekenden van Seki. Ook viel me op dat er twee bewakingslieden met ''oortjes'' in liepen. De DJ achter de bar draaide om en om de plaat van Seki , de muziek stond keihard, dus het liedje zat al snel in mijn kop. Een meisje vroeg of ik ''speciaal voor de singel van Seki was gekomen?''. Dat ik een site op internet over de Bus heb, hield ik maar voor me. Het merendeel van de mensen die er rondliepen zou ik toch typeren als de wat meer ''macho'' gerichte typen. Veel gouden kettingen, grote horloge bandjes, dat werk. Vrouwen met blote buikjes die meer over de broeksband opbolden dan die van Antonette uit de Bus. Ik liep niet uit de pas in motorkleding, maar een spencer leek me daar minder op zijn plaats. De bewaking droeg overigens keurige zwarte pakken, evenals sommige lieden die ''erbij hoorden''. Naast mij stonden een paar manager achtige figuren over Big-Brother Mona te praten en over de daaruit voort vloeiende rechten, met bladen etc. etc. Ik kon het vanwege het geluid niet goed volgen. Seki dronk Mexicaans bier uit een flesje en de meeste mensen zaten aan de drank. Op een tafel stonden nog wat restanten van een koud buffet. En ik dronk cola vanwege het motorrijden.
Het moet wel gezegd worden dat Seki op mij vriendelijk overkwam. Een hele joviale vent en hij besteedde ook ruimschoots aandacht aan de kleine kinderen die aanwezig waren. Echt heel groot was hij niet, wel een sportief figuur maar niet indrukwekkend. Het is dat zijn hoofd er misschien wat agressief uitziet, maar ik kan er niet bang van worden. Bovendien liepen er andere types rond waar je wellicht eerder een blokje voor zou omgaan. Na een klein half uurtje, twee cola's en zeker 7 keer ''Vamos snel de bus uit'' verder, had ik het wel bekeken en ben weer opgestapt. Het was me wel duidelijk dat een iets uitgebreider gesprek met Seki er niet inzat, want een aantal mensen vroegen alle aandacht van Seki. En op een gesprek met managers of vrienden van, zat ik ook niet te wachten. Waarschijnlijk had ik voor priemende vragen eerder heen moeten gaan, tijdens de pers-presentatie om 7 uur. Ik weet niet of daar nog wat “schokkends” is gezegd met betrekking tot SBS6, maar op zijn eigen fan-site bij Het NET, wordt daar verder ook geen mededeling van gedaan.


Toch vraag ik me af wat van dit alles nou de bedoeling is. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat het plaatje aan zal slaan, daar is het veel te tam voor. Ik denk dat de meeste juist een boze, tierende Seki willen zien. Dat is toch het beeld wat van hem gecreëerd is. En wat hem nog lang achterna gedragen zal worden, vrees ik (voor Seki). De zin in het liedje: ''Vamos snel de bus uit, het duurt allemaal te lang, ik wil jou er achter plakken, maar in de bus zit geen behang'' is leuk gevonden, maar de melodie is van een fout disco plaatje uit de jaren 80 (Vamos a la playa van Righeira) en zijn stem is eerder wat zachtaardig dan woest. Rob Stenders zei op radio 3 na het draaien van een stukje, ''Onze parodie Seki lijkt beter''
Het is te hopen dat zijn manager er wat van bakt in de toekomst, dat Seki er wat optredens aan over houdt, maar ik heb er een hard hoofd in. Misschien ben ik iets te pessimistisch ingesteld, maar van artiesten-managers heb ik geen al te hoge pet op. Ik gun Seki het beste, zeker na de schandalige behandeling door met name de SBS bonzen Fons van Westerloo en Bart in 't Hout, maar een succes zoals Jop zal hij wel niet krijgen. Niet romantisch genoeg voor het grote sbs6 publiek. En SBS6 zal zijn plaatje wel niet gaan promoten lijkt me.
Inmiddels heeft Aziz ook een plaat uitgebracht en gaat Jop een complete cd vol bléren, maar ik houd het na één cd presentatie wel voor gezien.

--VAMOS—

Dat Seki toch ook populair is blijkt wel uit het feit dat hij samen met Antonette bovenaan staat in een poll op mijn site met de vraag: ‘’ Wat nu de allerleukste passagier was’’.

Op mijn site staan twee fragmentjes van anderhalve minuut van de singels in mp3. Kun je een idee opdoen over hoe de plaatjes klinken


------------------
Actuele De Bus MP3's http://home.soneraplaza.nl/mw/prive/eldo/debus

[Dit bericht is gewijzigd door R@b (Datum 11 Juni 2000).]

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
  zondag 11 juni 2000 @ 14:22:00 #2
272 R@b
No-nonsens
pi_266796
R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
  zondag 11 juni 2000 @ 15:07:00 #3
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_266797
Omhoog

Ik heb nu alle stukjes beluisterd, en om eerlijk te zijn zijn ze allemaal persiflages van zichzelf (hetgeen ik bij BB-Ruud al bang voor was, is hier door 3 personen voortreffelijk neergezet)

Overigens de samenstelling van de mensen die aanwezig waren bij de presentatie verbaast me ook niet ech R@b

Vind het wel leuk te lezen dat Seki, ondanks alle drukte en commotie rondom zijn persoon toch even tijd had om een "gesprekje"aan te knopen met een volslagen onbekende in een leren jasje.
Dat hij Fokzine kent, verbaast me niets, ook Büllent en Esmeralda kennen Fokzine

(en niet te vergeten BB Bart, die zelfs bij de vara al een paar keer de term "fokziners"liet vallen.)

Ik vind het trouwens prachtig dat je de gesigneerde CD hoes hier plaatst!!!

Het stukje van Aziz is een beetje triest in de Hazes sfeer...en ik denk zelf dat daar niet echt veel animo voor is, jammer voor Aziz, want ook hij had op een Jop-succes gehoopt* Quenda® is blij dat het stukje niet zolang duurde want de hele Aziz cd had ik niet willen horen.

R@b, je site ziet er wederom schitterend uit!
De info over Jop's gage liet mij bijna van m'n stoel vallen , als hij zo doorgaat kan hij voor Antoinet een leuk appartementje kopen ....

[Dit bericht is gewijzigd door Quenda® (Datum 11 Juni 2000).]

pi_266798
Leuk en mooi gedetailleerd verslag R@b, zag het zo voor me allemaal en tja die
single, misschien als hij er mee was gekomen toen hij net de bus uit was en hij
nog een 'hot' item was in de gesprekken bij de kapper e.d., maar nu is het een
beetje mosterd na de maaltijd allemaal en het is ook al geen carnaval.

Jop staat volgens mij overigens ook alleen op nr. 1 in de hitlijsten vanwege de
bemoeienissen van j.d.Mol en consorten, aangezien Ant al weeeken op 1 stond in
de busverkiezing was het uiteraard best aantrekkelijk voor hen om het plaatje
te promoten. Zag het stel gisteren nog even bij Paul de Leeuw, ze waren er een
paar dagen tussenuit gegaan met z'n tweetjes vertelden ze en waren nog stik 'in
love', dus dat was best leuk om te zien vond ik.

Hoop nu maar dat Seki de laatste van het hele stel is met muziekplannen, want ik
moet er toch niet aan denken dat we straks Tessa, Willeke en Esmee als 'Supremes'
tegen komen tijdens het zappen.

  † In Memoriam † maandag 12 juni 2000 @ 06:04:00 #5
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_266799
Mooi verslag R@b!

Verhelderend en typerend, lijkt mij.
Daar ik Seki niet persoonlijk ken, en er inmiddels eigenlijk ook geen mening meer over heb (daarvoor is-ie mij iets te 'veranderlijk'), heb ik hieraan verder niets toe te voegen. Goed!

* Cynix ® houdt zich wel aanbevolen voor de volledige versies van de plaatjes en Seki en Aziz, maar wil daar liever geen uitgaven via de reguliere kanalen voor doen, dus als iemand de volledige MP3's op de kop kan tikken... .

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_266800
Ik vind de stem van Aziz in 'We gaan knallen' niet lijken op de stem zoals hij in de Bus klonk. En in de 74 seconden van het nummer van Seki hoor ik hem slechts 13 seconden. Ook ik denk niet dat het grote hits gaan worden. Ik denk wel dat beiden er een aantal optredens aan over houden. Met name Seki kan het wel goed doen in disco's en bij handtekeningensessies in platenzaken.
  maandag 12 juni 2000 @ 12:58:00 #7
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_266801
Buswatcher, bij Aziz had ik in 1e instantie ook mijn twijfels, maar Dolphin kwam afgelopen vrijdag toevallig in de Suprise bar te Amsterdam, alwaar Aziz optrad, en" het was hem toch echt "zei Dolphin
Ik heb begrepen dat Aziz na zijn optreden wel een aantal flessen bier moest gaan opvangen van het aanwezige publiek
  dinsdag 13 juni 2000 @ 08:25:00 #8
272 R@b
No-nonsens
pi_266802
Op de fansite van Seki staat inmddels ook een verslagje van de cd-presentatie gemaakt door de zwager van Seki. Hierin staat vermeldt welke ''bekende'' Nederlanders er om 7 uur aanwezig waren bij de presentatie. Dat heb ik dus gemist omdat ik er pas om een uur of negen was.
-------------------------------

Presentatie Cd-single van Seki [12/6/2000 | zwager-Joop
De locatie IJmuiden niet echt centraal (we hadden liever een thuiswedstrijd gehad) maar omdat het toch allemaal daar is begonnen was het de juiste locatie.

Ondanks dat het bekend was wanneer de cd-single van Seki uit zou komen, overviel het ons dat de presentatie vrijdag 9 juni was en met ons velen denk ik.
Maar met de E.K. voor de deur waar iedereen zich al druk mee bezig hield is er deze beslissing genomen.
We wisten niet wat we ervan moesten verwachten (niemand had zoiets nog meegemaakt) bij een presentatie van Seki's cd, zijn er mensen van de radio, televisie, fotografen bij en hoe gaat dat.
Op het eerste oog vonden we de opkomst magertjes ( Er was een stukje geschreven over de single van Seki in het Rotterdams Dagblad), je denkt nou dat valt wel mee.
Maar dan ga je het relativeren en bij Seki zijn er wat meer redenen te noemen dan alleen het mooie weer (alleen dit zijn al een half miljoen redenen), kort dag, Pinksteren en niet in Rotterdam.
Er waren meer dan genoeg mensen aanwezig om het een gezellige avond te laten worden en dat was het ook!
Ik zal er enkele bij naam noemen die gekomen waren, Martha (onze schone van; in bad met Martha), Mona (Big Brother), Henk Bres (DE HAGENEES), Lydia Dekker (Stadsradio Rotterdam) en vele andere.

De Cd werd overhandigd door Martha, want met Martha voor degene die het niet weten, daar is het mee begonnen en ook het idee van de Cd.
Na het officiële gebeuren werd het nummer gedraaid en barste het feest los.

Red Bullet had er voor gezorgd dat de Cd ook gelijk gekocht kon worden en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Zelf zijn we tot halftwaalf gebleven (i.v.m. oppas) maar Seki is tot in de late uurtjes doorgegaan en heeft het net als wij goed naar zijn zin gehad.

Dank aan de organisatie, de ontvangst en de gastvrijheid waren goed, we hebben genoten.

Van de fanclub waren er "Lace" freelance fotograaf, Spoef en Idee.
De foto's zijn een woensdag gereed en zullen dan geplaatst worden.
Er komt binnenkort een fanclubdag en hier horen jullie deze week meer van.

Het enige wat ik nog wil zeggen, vergeet niet de Cd van Seki te kopen.

Joop en Pascha
-----------------------------------

[Note van R@b : die Martha is dus de eega van de manager van Seki van Ardjee]


------------------
Actuele De Bus MP3's http://home.soneraplaza.nl/mw/prive/eldo/debus

[Dit bericht is gewijzigd door R@b (Datum 13 Juni 2000).]

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
  dinsdag 13 juni 2000 @ 12:36:00 #9
2957 Meister
Food & Beverage Consumer
pi_266803
quote:
op 06-11-2000 om 03:07 PM schreef Quenda® het volgende:
Het stukje van Aziz is een beetje triest in de Hazes sfeer...en ik denk zelf dat daar niet echt veel animo voor is, jammer voor Aziz, want ook hij had op een Jop-succes gehoopt. Quenda is blij dat het stukje niet zolang duurde want de hele Aziz cd had ik niet willen horen



Quenda, ik vind het singeltje van Aziz in vergelijking met de plaatjes van Jop en Seki een absolute verademing! Aziz' stem (als hij 't is ) klinkt weliswaar nogal vlak, maar hij zingt in ieder geval niet half zo vals als Jop. Het feestelijke refrein deed Meister eerst spontaan inhaken met de kat en vervolgens een polonaise met de bureaustoel door de kamer inzetten! En de smaakvolle melancholieke accentjes op de trekzak geven het nummer net dat beetje cachet wat de platte discostampers van de andere heren moeten ontberen. De enthousiaste aansporing: 'Yeah, op dit féést!!!!' is al niet meer uit mijn kop te verbannen.
Nee, als er dan toch een Bussagier-single moet gaan scoren, dan verdient Aziz het goud, naar mijn bescheiden mening! Maar ja, zoals je al zegt, het zal wel ijdele hoop blijken...

[Dit bericht is gewijzigd door Meister (Datum 13 Juni 2000).]

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')