hrrick | maandag 31 mei 2010 @ 11:18 |
Hallo mensen, geen idee of het lekker is, maar ik wil graag biersoep maken en heb ook een recept op internet gevonden, maar heb een paar vraagjes of de vertaling van een aantal afkortingen. Hier is het recept: quote:1. 1 sm piece of cinnamon. Wat betekent sm? 2. 1/2 c. plus 1/2 tbsp. milk. Een halve c. plus een 1/2 eetlepel melk. Wat betekent de c. en hoeveel moet ik er bijvoegen. Dank u wel voor de hulp in elk geval. Overigens, voor ik het vergeet, heeft iemand ervaring met biersoep? Groeten | |
Lienekien | maandag 31 mei 2010 @ 11:22 |
sm = small c = cup (250 ml.) | |
HugoBaas | maandag 31 mei 2010 @ 11:32 |
een klein stukje kaneel | |
Mirjam | maandag 31 mei 2010 @ 11:38 |
tbsp. = eetlepel. hjou je er rekening mee dat cups een speciale inhoudsmaat zijn? | |
svefn | maandag 31 mei 2010 @ 12:13 |
Is dit echt geen grapje? ![]() In ieder geval TVP voor op festivals | |
DrukVout | maandag 31 mei 2010 @ 12:26 |
Oeeh erg benieuwd of dit smaakt. | |
Pietverdriet | maandag 31 mei 2010 @ 19:33 |
Lijkt me dat je daar geen pils voor moet gebruiken, maar eerder een minder bitter bier. | |
Erosjuhhh | maandag 31 mei 2010 @ 20:36 |
bokbierrrr | |
-_Guitarist_- | maandag 31 mei 2010 @ 22:26 |
quote:Grolsch ![]() | |
Mdrop | maandag 31 mei 2010 @ 22:27 |
quote:Meer = minder? | |
Panzerknacker666 | maandag 31 mei 2010 @ 22:28 |
quote: | |
-_Guitarist_- | maandag 31 mei 2010 @ 22:29 |
ToF-invasie hier ![]() | |
#ANONIEM | maandag 31 mei 2010 @ 22:30 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
-_Guitarist_- | maandag 31 mei 2010 @ 22:35 |
quote:Meer = beter, in het geval van Grolsch. | |
Runselpink | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:22 |
tvp | |
Tezz | dinsdag 1 juni 2010 @ 11:49 |
quote:Dat denk ik ook. Als ik duitse worst in biersaus maak dan neem ik altijd een bokbiertje. Met pils wordt het erg bitter en dan moet je veel suiker/bouillon toevoegen om de smaak optimaal te krijgen. | |
Kluwer | zaterdag 12 juni 2010 @ 18:22 |
En, hoe smaakte de soep? | |
hrrick | zondag 13 juni 2010 @ 10:57 |
quote:Redelijk ruk. Was totaal niet te pruimen. Maar was wel leuk om te proberen, vooral voor een avondje stappen met vrienden;-) | |
Farenji | zondag 13 juni 2010 @ 11:35 |
Als je bier 2 uur of langer laat doodgaan dan is het sowieso al niet meer om te zuipen. En als je het kookt dan blijft er natuurlijk ook weinig alcohol over. |