FOK!forum / Culinesse à gogo / Biersoep
hrrickmaandag 31 mei 2010 @ 11:18
Hallo mensen, geen idee of het lekker is, maar ik wil graag biersoep maken en heb ook een recept op internet gevonden, maar heb een paar vraagjes of de vertaling van een aantal afkortingen.

Hier is het recept:
quote:
Biersuppe (Beer Soup)
1 1/2 tbsp. (heaping) flour
3 1/2 tbsp. butter
1 liter Beer
1 sm piece of cinnamon
sugar to taste
2 Egg yolks
1/2 c. plus 1/2 tbsp. milk
Toasted white (French) bread
Open the beer and let it get flat; at least two hours. Brown the flour in the butter,
then add beer. Add cinnamon and sugar and bring to a boil. Whisk together the
egg yolk and milk and stir into the hot (but no longer boiling) beer. Strain, and
serve with toasted slices of bread.
1. 1 sm piece of cinnamon. Wat betekent sm?
2. 1/2 c. plus 1/2 tbsp. milk. Een halve c. plus een 1/2 eetlepel melk. Wat betekent de c. en hoeveel moet ik er bijvoegen.

Dank u wel voor de hulp in elk geval. Overigens, voor ik het vergeet, heeft iemand ervaring met biersoep?

Groeten
Lienekienmaandag 31 mei 2010 @ 11:22
sm = small
c = cup (250 ml.)
HugoBaasmaandag 31 mei 2010 @ 11:32
een klein stukje kaneel
Mirjammaandag 31 mei 2010 @ 11:38
tbsp. = eetlepel.

hjou je er rekening mee dat cups een speciale inhoudsmaat zijn?
svefnmaandag 31 mei 2010 @ 12:13
Is dit echt geen grapje?

In ieder geval TVP voor op festivals
DrukVoutmaandag 31 mei 2010 @ 12:26
Oeeh erg benieuwd of dit smaakt.
Pietverdrietmaandag 31 mei 2010 @ 19:33
Lijkt me dat je daar geen pils voor moet gebruiken, maar eerder een minder bitter bier.
Erosjuhhhmaandag 31 mei 2010 @ 20:36
bokbierrrr
-_Guitarist_-maandag 31 mei 2010 @ 22:26
quote:
Op maandag 31 mei 2010 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt me dat je daar geen pils voor moet gebruiken, maar eerder een minder bitter bier.
Grolsch
Mdropmaandag 31 mei 2010 @ 22:27
quote:
Op maandag 31 mei 2010 22:26 schreef -_Guitarist_- het volgende:

[..]

Grolsch
Meer = minder?
Panzerknacker666maandag 31 mei 2010 @ 22:28
quote:
Op maandag 31 mei 2010 22:26 schreef -_Guitarist_- het volgende:

[..]

Grolsch
-_Guitarist_-maandag 31 mei 2010 @ 22:29
ToF-invasie hier
#ANONIEMmaandag 31 mei 2010 @ 22:30
-_Guitarist_-maandag 31 mei 2010 @ 22:35
quote:
Op maandag 31 mei 2010 22:27 schreef Mdrop het volgende:

[..]

Meer = minder?
Meer = beter, in het geval van Grolsch.
Runselpinkdinsdag 1 juni 2010 @ 11:22
tvp
Tezzdinsdag 1 juni 2010 @ 11:49
quote:
Op maandag 31 mei 2010 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt me dat je daar geen pils voor moet gebruiken, maar eerder een minder bitter bier.
Dat denk ik ook. Als ik duitse worst in biersaus maak dan neem ik altijd een bokbiertje. Met pils wordt het erg bitter en dan moet je veel suiker/bouillon toevoegen om de smaak optimaal te krijgen.
Kluwerzaterdag 12 juni 2010 @ 18:22
En, hoe smaakte de soep?
hrrickzondag 13 juni 2010 @ 10:57
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 18:22 schreef Kluwer het volgende:
En, hoe smaakte de soep?
Redelijk ruk. Was totaal niet te pruimen.
Maar was wel leuk om te proberen, vooral voor een avondje stappen met vrienden;-)
Farenjizondag 13 juni 2010 @ 11:35
Als je bier 2 uur of langer laat doodgaan dan is het sowieso al niet meer om te zuipen. En als je het kookt dan blijft er natuurlijk ook weinig alcohol over.