Hallo mensen, geen idee of het lekker is, maar ik wil graag biersoep maken en heb ook een recept op internet gevonden, maar heb een paar vraagjes of de vertaling van een aantal afkortingen.
Hier is het recept:
quote:
Biersuppe (Beer Soup)
1 1/2 tbsp. (heaping) flour
3 1/2 tbsp. butter
1 liter Beer
1 sm piece of cinnamon
sugar to taste
2 Egg yolks
1/2 c. plus 1/2 tbsp. milk
Toasted white (French) bread
Open the beer and let it get flat; at least two hours. Brown the flour in the butter,
then add beer. Add cinnamon and sugar and bring to a boil. Whisk together the
egg yolk and milk and stir into the hot (but no longer boiling) beer. Strain, and
serve with toasted slices of bread.
1. 1 sm piece of cinnamon. Wat betekent sm?
2. 1/2 c. plus 1/2 tbsp. milk. Een halve c. plus een 1/2 eetlepel melk. Wat betekent de c. en hoeveel moet ik er bijvoegen.
Dank u wel voor de hulp in elk geval. Overigens, voor ik het vergeet, heeft iemand ervaring met biersoep?
Groeten