Thxquote:Op dinsdag 7 september 2010 09:38 schreef Dalliance het volgende:
Erg leuk om te lezen! Alles wat je beschrijft komt overeen met het plaatje dat je hebt voordat je aan een internship begint. Om het dan toch allemaal zelf te ervaren, en met name de werkdruk, dan pas kom je jezelf tegen en kun je zeggen of dit echt is wat je wil. Hoe laat begon je dag eigenlijk? En zoals ik al zei toen je begon, het klinkt als een ontzettende uitdaging! Erg knap dat je het door hebt gezet.
Nja het werk vond ik niet echt boeiend, maar dat kun je als stagiair ook niet echt verwachten denk ik. De mensen in 'het wereldje' waren overwegend niet mijn type mensen, maar er zitten ook best wat relaxte, slimme en ambitieuze mensen die vrienden van mij zouden kunnen zijn.quote:Op dinsdag 7 september 2010 10:43 schreef Rejected het volgende:
[..]
Wauw, erg indrukwekkend! Lijkt me achteraf wel een héle indrukwekkende ervaring. Maar ik kan begrijpen dat het vanaf week 3-4 wel erg zwaar wordt met die werktijden en het vooruitzicht dat je nog zoveel uren moet. Maar het werk en de mensen in het wereldje vond je dus wel erg leuk? Als het een werkweek van 60-70 uur was, had je het dan wel gedaan?
Bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit met ons te delen.
Inmiddels alweer begonnen aan de studie in Nederland? Veel uitgerust?
Hoe heb je hun met succes weten uit te leggen dat je desondanks niet voor een financiele richting kiest?quote:Op woensdag 8 september 2010 01:43 schreef Finitio het volgende:
[..]
In consultancy zijn de uren zeker een stuk beter, al kan er bij bepaalde projecten wel tijdelijk extreem hard gewerkt worden naar wat ik heb gehoord.
Zelf heb ik er geen hinder van ondervonden, ik merkte echter wel dat men toch wel verwacht dat je als Nederlander die economie studeert een master in de richting finance kiest. Als je toch weet dat je met finance verder wilt is dit natuurlijk ook de meest logische keuze, die impliceert dat jij je zinnen hebt gezet op een carriere in finance en daarom waarschijnlijk een aanbod van de bank zult accepteren, hetgeen ze erg belangrijk vinden.
De uren nadat ik er zeker van was dat ik het niet wilde waren inderdaad een stuk zwaarder. maargoed als je eenmaal zover bent wil je het ook afmaken.
Denk je dat je het zelf wel aan kunt, zoveel werken?
Hoe zou je hen willen typeren dan? Ik vraag me ook wel eens af of een nuchtere Groninger als ik wel 'fit' in investment banking, but then again liet ik me vertellen dat het juist de nuchtere mensen zijn die slagen in deze branche.quote:Op woensdag 8 september 2010 01:47 schreef Finitio het volgende:
[..]
Nja het werk vond ik niet echt boeiend, maar dat kun je als stagiair ook niet echt verwachten denk ik. De mensen in 'het wereldje' waren overwegend niet mijn type mensen, maar er zitten ook best wat relaxte, slimme en ambitieuze mensen die vrienden van mij zouden kunnen zijn.
Ja daarvoor zijn ze bedoeld, studenten die in 2013 afstuderen. Als je een bachelor van drie jaar doet kan je als 1ste jaars student aanmelden en als je een 4jarige bachelor hebt kun je als 2de jaars student aanmelden.quote:Op woensdag 8 september 2010 12:39 schreef Sokz het volgende:
Kom je uberhaupt wel aan bij een springweek als eerstejaars?
Precies zoals ik het ziequote:Op woensdag 8 september 2010 07:17 schreef Drive-r het volgende:
Leuk verslag! Jammer dat het niet helemaal bevallen is, maar het kan nu eenmaal niet altijd raak zijn. Perfect om het zo als stage te doen, heb je dat in eder geval zelf kunnen meemaken en volgens mij staat het verder ook prima op de CV, dus je hebt er weinig downside van.
Ik kan nu nog steeds een financiële richting kiezen. Men ging er ook vanuit dat ik dit zou doen, en als ik er fulltime zou gaan werken was er een goede kans dat ik het ook zou doen. Dit is dan ook nooit onderwerp van discussie geweest. Men was meer bezorgd dat ik vanwege mijn rechtenstudie andere interesses zou hebben.quote:Op woensdag 8 september 2010 09:32 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Hoe heb je hun met succes weten uit te leggen dat je desondanks niet voor een financiele richting kiest?
Ik weet niet of ik die uren kan behappen, maar ik kom er liever achter tijdens een stage dan in een vaste baan. Is het overigens niet zo dat je bij Nederlandse banken (bijv. ING Corporate Finance, Kempen & Co. etc.) betere uren maakt? Of zou dat je nog steeds niet naar de sector trekken omdat het werk inhoudelijk ook niet is wat je zoekt?
[..]
Hoe zou je hen willen typeren dan? Ik vraag me ook wel eens af of een nuchtere Groninger als ik wel 'fit' in investment banking, but then again liet ik me vertellen dat het juist de nuchtere mensen zijn die slagen in deze branche.
Hoe meer van dat soort personen in je team zitten hoe beter Mensen die echt alleen maar gefocused zijn op werk en succes komen zich zelf nog wel eens tegen op sociaal vlak. (of je moet van nature weinig sociale interactie nodig hebben in je leven maar dat zullen uitzonderingen zijn..) Ook is het moeilijk een vriendschap te starten met dat soort gasten. Je vraagt je op een gegeven moment wel af of je nu gebruikt wordt of dat ze het echt menen.quote:Op woensdag 8 september 2010 20:14 schreef Finitio het volgende:
Zoals gezegd zijn er echter ook wel wat bij die het wat meer los kunnen laten en wel vrienden van me zouden kunnen zijn (en zijn).
Wees bewust van het feit dat investment banking een erg competitieve sector is om in te komen. Een sterke academische achtergrond in combinatie met wat werkervaring (e.g. internships) en/of extracurriculaire activiteiten zullen je daarom erg op weg helpen. Je zult de banken dus een goede reden moeten geven zodat ze jou zullen aannemen. Mensen met werkervaring onder de riem hebben natuurlijk altijd een stapje voor op mensen die dat niet hebben, maar dan nog: niets is onmogelijk. Wat betreft de leeftijd: analyst classes zijn normaliter gevuld met mensen tussen de 21 en 27 jaar, waarbij 22-24 denk ik gemiddelde leeftijd is. Als iemand iets anders heeft geobserveerd (Drive-R, Finitio?) corrigeer me dan.quote:Op zaterdag 11 september 2010 00:05 schreef ratatat het volgende:
Wat is eigenlijk de max leeftijd tot waarop ze mensen zonder werkervaring aannemen in deze sector? Ben zelf namelijk wss een jaartje of 27 als ik klaar ben met studeren....
Betwijfel het. Misschien een poging wagen puur voor de ervaring, maar ik zie IBD niet als een sector waar ik later in wil werken. Heb jij trouwens enig idee hoe moeilijk het is om een spring-week positie te bemachtigen voor continentale studenten als wij? Gezien het feit dat ik sinds dit jaar ook econometrie studeer (en dus in 2013 zal afstuderen) kan ik iig wel applyen, ondanks het feit dat ik derdejaars student ben. :pquote:Op dinsdag 7 september 2010 16:38 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Nice, bedankt. Ga je er ook voor dit jaar?
CV etc. is dan allemaal wel redelijk in orde. Gaat gewoon puur om het feit of er een harde eis van leeftijd is.quote:Op zaterdag 11 september 2010 15:40 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Wees bewust van het feit dat investment banking een erg competitieve sector is om in te komen. Een sterke academische achtergrond in combinatie met wat werkervaring (e.g. internships) en/of extracurriculaire activiteiten zullen je daarom erg op weg helpen. Je zult de banken dus een goede reden moeten geven zodat ze jou zullen aannemen. Mensen met werkervaring onder de riem hebben natuurlijk altijd een stapje voor op mensen die dat niet hebben, maar dan nog: niets is onmogelijk. Wat betreft de leeftijd: analyst classes zijn normaliter gevuld met mensen tussen de 21 en 27 jaar, waarbij 22-24 denk ik gemiddelde leeftijd is. Als iemand iets anders heeft geobserveerd (Drive-R, Finitio?) corrigeer me dan.
Zelfde hier. Iemand die het antwoord weet?quote:Op zaterdag 11 september 2010 15:40 schreef pieter_R het volgende:
Betwijfel het. Misschien een poging wagen puur voor de ervaring, maar ik zie IBD niet als een sector waar ik later in wil werken. Heb jij trouwens enig idee hoe moeilijk het is om een spring-week positie te bemachtigen voor continentale studenten als wij? Gezien het feit dat ik sinds dit jaar ook econometrie studeer (en dus in 2013 zal afstuderen) kan ik iig wel applyen, ondanks het feit dat ik derdejaars student ben. :p
RUGquote:Op zaterdag 11 september 2010 17:07 schreef Japie_Tepel het volgende:
[..]
Zelfde hier. Iemand die het antwoord weet?
Aan welke uni Pieter_R
Ok relaxed, hoef ik me daar iig geen zorgen over te maken.quote:Op zaterdag 11 september 2010 16:17 schreef Drive-r het volgende:
Die is er niet. Ik was zelf 26 toen ik begon en daarmee wel een van de oudere starters. De jongen naast me was echter al 27 jaar oud, dus een echte grens is er niet. Je moet natuurlijk wel kunnen uitleggen waarom je wat langer gestudeerd hebt.
Ik ben ook al tweedejaars, maar ik van plan om na mijn bachelor ook een master te gaan doen (i.t.t. veel Britten) dus leek het me beter me nu aan te melden aangezien ik nominaal dan ook in 2013 klaar ben.quote:Op zaterdag 11 september 2010 15:40 schreef pieter_R het volgende:
Betwijfel het. Misschien een poging wagen puur voor de ervaring, maar ik zie IBD niet als een sector waar ik later in wil werken. Heb jij trouwens enig idee hoe moeilijk het is om een spring-week positie te bemachtigen voor continentale studenten als wij? Gezien het feit dat ik sinds dit jaar ook econometrie studeer (en dus in 2013 zal afstuderen) kan ik iig wel applyen, ondanks het feit dat ik derdejaars student ben. :p
Ze laten niet alleen Britten toe, dat zou wel heel evil zijn. En als je van plan bent om een masters te doen, kun je je 2 keer aanmelden voor zomerstages. Ken meerdere die dat op die manier succesvol gedaan hebben. Tussen hun 2e en 3e jaar een stage + tussen 3e en mastersjaar een stage.quote:Op zaterdag 11 september 2010 20:31 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Ik ben ook al tweedejaars, maar ik van plan om na mijn bachelor ook een master te gaan doen (i.t.t. veel Britten) dus leek het me beter me nu aan te melden aangezien ik nominaal dan ook in 2013 klaar ben.
De spring weeks schijnen vrijwel net zo competitief te zijn als de applications voor de summer internships zelf. Of ze hiervoor alleen Britten toelaten weet ik niet, maar dat verwacht ik niet. Sowieso is het de gok wel waard. Ben erg nieuwsgierig naar onder anderen de IB-sector en dit is wel een goede manier om wat rond te snuffelen.
True zo'n ¤25.000,- voor een eenjarig master (overigens wel via allerlei funds ondersteunend).quote:Op zaterdag 18 september 2010 17:22 schreef Rejected het volgende:
Ik heb alleen gehoord dat het best duur is.
Ik niet.quote:Op dinsdag 21 september 2010 17:52 schreef Sokz het volgende:
En wie van jullie heeft 'Chartered Financial Analyst' (CFA) - programma hebben gevolgd?
haha damn, vraag me af wat ze dan wel kunnen waarderen.quote:Op dinsdag 21 september 2010 19:30 schreef Kaas- het volgende:
De eigenaar van M&I overigens ook niet: Stuff investment bankers don't like: the CFA, your activities, your PhD, and more
Staan wel meer artikelen over CFA op die website, stuk voor stuk aardig negatief.
In principe de zomer voor je laatste jaar, maar het is niet verplicht.quote:Op woensdag 22 september 2010 14:36 schreef Schnappieter het volgende:
Een vraagje aan de mensen hier:
Zelf duurt het voor mij nog wel een paar voordat ik klaar ben met mn studie,dus het is allemaal nog niet erg concreet, maar ik zag laatst iets over "Summer Internships". Is het nou de bedoeling dat je die in de zomer voor je laatste jaar volgt of in de zomer na je laatste jaar?
Top, bedanktquote:Op woensdag 22 september 2010 14:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
In principe de zomer voor je laatste jaar, maar het is niet verplicht.
Kan je dan ook zeg maar in de zomer van bachelor » master een stage proberen te krijgen?quote:Op woensdag 22 september 2010 21:29 schreef Kaas- het volgende:
Idee erachter is dat mocht je een contract aan de stage overhouden, je het jaar erop fulltime kan beginnen. Kan je in de tussentijd mooi je studie afmaken!
Tuurlijk. Op de vorige pagina gaf S_E hier trouwens al een reactie op.quote:Op donderdag 23 september 2010 14:12 schreef Sokz het volgende:
[..]
Kan je dan ook zeg maar in de zomer van bachelor » master een stage proberen te krijgen?
quote:Op zaterdag 11 september 2010 20:48 schreef sitting_elfling het volgende:
Ze laten niet alleen Britten toe, dat zou wel heel evil zijn. En als je van plan bent om een masters te doen, kun je je 2 keer aanmelden voor zomerstages. Ken meerdere die dat op die manier succesvol gedaan hebben. Tussen hun 2e en 3e jaar een stage + tussen 3e en mastersjaar een stage.
Bedoel je dan de zomer voor je laatste jaar van de bachelor, of master?quote:Op woensdag 22 september 2010 14:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
In principe de zomer voor je laatste jaar, maar het is niet verplicht.
in Engeland: Bachelorquote:Op donderdag 30 september 2010 15:23 schreef kevin7 het volgende:
[..]
Bedoel je dan de zomer voor je laatste jaar van de bachelor, of master?
In Engeland doen ze bijna geen master. Het is dus normaal als je zegt dat je na je bachelor geen master meer gaat doen. Je hebt dan dus 2x een kans. Eerst voor je laatste jaar van je bachelor en daarna voor je laatste jaar van je master. Als je het topic even doorzoekt is het allemaal iets handiger uitgelegd, geloof ik.quote:Op donderdag 30 september 2010 15:23 schreef kevin7 het volgende:
[..]
Bedoel je dan de zomer voor je laatste jaar van de bachelor, of master?
ja daar zat ik inderdaad ook aan te denken. Ik ben nu namelijk 2de jaars student bedrijfseconomie en op veel sites staat "penultimate", wat dus het voorlaastste jaar is. Maar ik wist niet precies hoe ze dat bedoelden. Bedankt.quote:Op donderdag 30 september 2010 16:39 schreef Sokz het volgende:
Overigens zou ik in Nederland ook gewoon in de zomer 2 » 3 een aanvraag indienen. When you're in, you're in.
Tuurlijk. Als je echt wil opvallen, doe dan iets wat de meeste van al die andere duizenden niet doen: begin een eigen bedrijf, leer een derde taal vloeiend spreken, zet een school op in Noord-Korea, etc.quote:Op donderdag 30 september 2010 16:57 schreef kevin7 het volgende:
[..]
ja daar zat ik inderdaad ook aan te denken. Ik ben nu namelijk 2de jaars student bedrijfseconomie en op veel sites staat "penultimate", wat dus het voorlaastste jaar is. Maar ik wist niet precies hoe ze dat bedoelden. Bedankt.
ZIjn er nog mogelijkheden om extra op te vallen tussen die duizenden applicaties?
Het hangt gewoon af van wat je zelf wilt. Als je pas na je master wilt werken, doe je het de zomer voor afstuderen van je master. Idem voor als je na een bachelor al wilt werken, dat gebeurt ook steeds meer met Nederlanders.quote:Op donderdag 30 september 2010 16:27 schreef Sokz het volgende:
[..]
in Engeland: Bachelor
in Nederland: Master
zoiets was het. =}
.quote:Op donderdag 30 september 2010 17:25 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Tuurlijk. Als je echt wil opvallen, doe dan iets wat de meeste van al die andere duizenden niet doen: begin een eigen bedrijf, leer een derde taal vloeiend spreken, zet een school op in Noord-Korea, etc.
Ten eerste zijn het er geen duizenden, aangezien ze de massa CVs ook weer opdelen ver afdeling. Een Nederlandse CV komt snel terecht bij een afdeling waar meer Nederlanders werken in een stapel van 100 wellicht. En dan val je gewoon op door goed te scoren op de basis criteria: middelbare school (beetje exact pakket, hoger onderwijs (universitair en dan graag iets dat een beetje lastig is), cijfers (vooral VWO, Uni is moeilijker te vergelijken) en wat interessant extra activiteiten. Ik kan je vertellen dat van de 100 CVs er maar 10 echt voldoen aan deze criteria en ze nodigen er wellicht 15 uit voor een gesprek, dus dan zoeken ze er nog een paar andere bij.quote:Op donderdag 30 september 2010 16:57 schreef kevin7 het volgende:
[..]
ja daar zat ik inderdaad ook aan te denken. Ik ben nu namelijk 2de jaars student bedrijfseconomie en op veel sites staat "penultimate", wat dus het voorlaastste jaar is. Maar ik wist niet precies hoe ze dat bedoelden. Bedankt.
ZIjn er nog mogelijkheden om extra op te vallen tussen die duizenden applicaties?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |