quote:in lijn met de overgangsperiode van 2 jaar blijft een Klein Vaarbewijs afgegeven voor 1 juli 2009 nog gedurende 2 jaar gelden als een Groot Pleziervaartbewijs (art. 12.5. lid 2 Binnenvaartregeling).
http://www.ivw.nl/onderwerpen/binnenvaart/binnenvaartwet/quote:De Binnenvaartwet is van toepassing op een passagiersschip dat:
bestemd is voor het vervoer van meer dan 12 personen; de bemanning niet meegerekend;
of 15 meter of langer is;
of op vol vermogen meer dan 20 kilometer kan varen.
Ik bedoelde het ook zo. maar de combinatie van beiden is ook mogelijk, vandaar 'en/of';) Maar bedankt voor het aanduiden!quote:Het is dus geen kwestie van 'én', maar van 'of', overigens.
hoezo niet duidelijk? er staat toch duidelijk dat als je met meer dan 12 man (ex bemanning) op die boot kan dat je onder de binnenvaart wet valt?quote:Op dinsdag 25 mei 2010 01:26 schreef R-T-B het volgende:
[..]
Ik bedoelde het ook zo. maar de combinatie van beiden is ook mogelijk, vandaar 'en/of';) Maar bedankt voor het aanduiden!
Maar het is me in die context nog steeds niet duidelijk of wij nu als passagiers schip worden aangezien of niet. En zo ja, welke bewijzen hier voor nodig zijn. Groot vaarbewijs staat in principe voor beroepsvaart, wat wij absoluut niet zijn..
Maar dat zegt niet dat de boot van TS onder de wet valt als passagiersschipquote:Op dinsdag 25 mei 2010 01:30 schreef Smaland het volgende:
[..]
hoezo niet duidelijk? er staat toch duidelijk dat als je met meer dan 12 man (ex bemanning) op die boot kan dat je onder de binnenvaart wet valt?
http://www.fonv.nl/vbb/binnenschepenwet.htmlquote:Een schipper dient bij het varen op de binnenwateren in het bezit te zijn van een geldig groot vaarbewijs als hij of zij vaart met :
-een schip met een lengte 20 m of meer dat bedrijfsmatig wordt gebruikt of voor dat gebruik bestemd is;
-een schip dat gebruikt wordt of bestemd is voor het gebruik van bedrijfsmatig vervoer van meer dan 12 personen, buiten de bemanning, ongeacht de lengte van het schip;
-een schip dat wordt gebruikt om een schip met een lengte van 20 m of meer te slepen, langszij vastgemaakt mee te voeren of te duwen.
Dus zolang het niet bedrijfsmatig vervoer is, is het toegestaan volgens mij.quote:Een schipper dient in het bezit te zijn van een geldig klein vaarbewijs bij het varen op de binnenwateren indien hij vaart met :
- een schip met een lengte van 15 meter of meer dat niet bedrijfsmatig wordt gebruikt;
-een schip met een lengte tussen de 15 en 20 meter dat bedrijfsmatig wordt gebruikt of voor bedrijfsmatig gebruik is bestemd
-een sleep- of duwboot (die niet wordt gebruikt om een schip met een lengte van 20 m of meer te slepen, langszij vastgemaakt mee te voeren of te duwen)
-een motorboot met een lengte van minder dan 15 meter, die sneller kan varen dan 20 km/u.
Dat denk ik dus ookquote:Dus zolang het niet bedrijfsmatig vervoer is, is het toegestaan volgens mij.
Gewoon doorgaan met varen dus, boete krijgen en dan bezwaar makenquote:Op dinsdag 25 mei 2010 02:06 schreef R-T-B het volgende:
Dat denk ik dus ook, maar weet het niet zeker.
dan vraag je in het vervolg geen vergoeding, maar dat iedereen naast drinken voor 1 persoon ook een paar liter brandstof meeneemt naar het feestjequote:Op dinsdag 25 mei 2010 08:07 schreef bijderechter het volgende:
Ook als je onkostenvergoeding krijgt is het aan te merken als bedrijfsmatig, dus daar vallen brandstof kosten ook onder..
Echter, of de soep zó heet gegeten wordt weet ik niet...
Jazekerquote:Op dinsdag 25 mei 2010 06:46 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
zou dat dan ook al voor een brandstofvergoeding gelden?
http://www.fonv.nl/vbb/binnenschepenwet.htmlquote:Een botter met een lengte van 12 meter, in eigendom bij een stichting die het schip beheert en middels sponsorgelden en contributies het schip in de vaart houdt, vaart een dagtocht met 15 donateurs van de stichting. De botter is certificaatplichtig omdat er meer dan 12 personen bedrijfsmatig worden vervoerd. Om dezelfde reden moet de schipper in het bezit zijn van een geldig groot vaarbewijs of van een geldig zeilbewijs.
Volgens mij hoeft alleen de schipper (die niet noodzakelijk dezelfde persoon is al de stuurman) een vaarbewijs te hebben. Verder is het niet verboden om 30 bemanningsleden te hebben op een vlet van 12m. dus ziedaar de oplossing voor je probleem..quote:bestemd is voor het vervoer van meer dan 12 personen; de bemanning niet meegerekend;
Dan moeten die 30 bemanningsleden wel nuchter zijnquote:Op dinsdag 25 mei 2010 11:50 schreef bug_me_not2 het volgende:
[..]
Volgens mij hoeft alleen de schipper (die niet noodzakelijk dezelfde persoon is al de stuurman) een vaarbewijs te hebben. Verder is het niet verboden om 30 bemanningsleden te hebben op een vlet van 12m. dus ziedaar de oplossing voor je probleem..
Nee hoor. Dat geldt volgens mij alleen voor de schipper aangezien die de enige is die een vaarbewijs moet hebben.quote:Op dinsdag 25 mei 2010 12:09 schreef R-T-B het volgende:
[..]
Dan moeten die 30 bemanningsleden wel nuchter zijn
Dat is vreemd, want als dat vanwege de nieuwe wetgeving is, geldt dan niet het volgende:quote:Op dinsdag 25 mei 2010 09:29 schreef R-T-B het volgende:
Net het CBR gebeld. Helaas is het dus wel groot vaarbewijs.. Door de nieuwe wetgeving is bij elk schip, plezier en beroepsvaart het groot vaarbewijs verplicht bij meer dan 12 personen.
http://www.vamex.nl/grote-pleziervaart.aspxquote:In lijn met de overgangsperiode van 2 jaar blijft een Klein Vaarbewijs afgegeven voor 1 juli 2009 nog gedurende 2 jaar gelden als een Groot Pleziervaartbewijs (art. 12.5. lid 2 Binnenvaartregeling)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |