FOK!forum / Culinesse à gogo / Ham dag buiten koelkast, nog te eten?
Paulzondag 16 mei 2010 @ 09:57
Hoi hoi!
Ik had ham gekocht maar was het vergeten uit m'n tas te halen, ongeveer een dag lang.
Kan ik het nog eten of moet ik het weggooien?
cherrycokezondag 16 mei 2010 @ 09:58
als het vies ruikt weggooien
anders gewoon opeten

[ Bericht 0% gewijzigd door cherrycoke op 16-05-2010 10:13:34 ]
MissMayhemzondag 16 mei 2010 @ 10:08
Als het uit zichzelf voortbeweegt en er haar op staat: eerst met een hamer slaan tot het niet meer beweegt en dan weggooien.
Als het nog goed uitziet en ruikt: gewoon opeten joh
bas-beestzondag 16 mei 2010 @ 10:34
probeer het gewoon, je merkt vanzelf de eventuele nadelige gevolgen
Zanazondag 16 mei 2010 @ 10:44
Bakken met een eitje? In elk geval goed verwarmen.
PP.zondag 16 mei 2010 @ 10:47
Voor de zekerheid nog een dag in de zon leggen, dan is ie morgen zeker rijp.
The_Hiveszondag 16 mei 2010 @ 13:47
kan je gewoon eten
Fortune_Cookiezondag 16 mei 2010 @ 13:51
als je het echt niet kunt eten dan wil je het waarschijnlijk ook niet eten
Koewamzondag 16 mei 2010 @ 13:51
Kun je gewoon eten hoor. Ik laat soms weleens kaas een dag buiten de koelkast staan en dat kun je dan ook nog gewoon eten.
stavromulabetazondag 16 mei 2010 @ 14:47
Wat voor ham? Droge ham kan het vaak wel hebben, met gekookte ham zou ik wat meer uitkijken.
Dichtpiet.zondag 16 mei 2010 @ 14:50
quote:
Op zondag 16 mei 2010 13:51 schreef Koewam het volgende:
Kun je gewoon eten hoor. Ik laat soms weleens kaas een dag buiten de koelkast staan en dat kun je dan ook nog gewoon eten.
Kaas is geen vlees.
Koewamzondag 16 mei 2010 @ 14:53
quote:
Op zondag 16 mei 2010 14:50 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Kaas is geen vlees.
Heb jij verstand van levensmiddelen?
caroline88zondag 16 mei 2010 @ 15:01
quote:
Op zondag 16 mei 2010 10:47 schreef PP. het volgende:
Voor de zekerheid nog een dag in de zon leggen, dan is ie morgen zeker rijp.


Volgens mij kun je die gewoon eten. Ik zou er wel iets meer vaart achter zetten want hij is wel minder houdbaar dan ham die aldoor gekoeld is gebleven.
Dichtpiet.zondag 16 mei 2010 @ 15:32
quote:
Op zondag 16 mei 2010 14:53 schreef Koewam het volgende:

[..]

Heb jij verstand van levensmiddelen?
Vlees bederft sneller.
Mirjamzondag 16 mei 2010 @ 15:33
ik zou me er mooi niet aan wagen, jammer maar helaas, ik gooi dat zonder pardon weg.

ik ga er van uit dat het achter/schouder ham was?
davo1979zondag 16 mei 2010 @ 17:05
Heb je een kat? Anders daar een stukje aan voeren. Als die het niet eet zelf ook niet eten.
Spanky78zondag 16 mei 2010 @ 21:56
Hmm, beetje afhankelijk van.. Als het ham uit een niet-luchtdichte verpakking was: weggooien. Dus als je bij de slager was of van AH bij de counter...

Is het een gasverpakt pakje, kun je na even ruiken wel proberen denk ik.. maar als het neit fris ruikt; wegkieperen.
Dichtpiet.zondag 16 mei 2010 @ 21:58
Ik lees nu dat het in een tas zat. Weggooien, hoor. Als het helemaal hutjemutje op elkaar geplakt in een tas zat ....
Trustenzondag 16 mei 2010 @ 22:35
Samenvatting:

Gedroogde ham: gewoon opeten
Gekookte ham: weggooien
r2d22maandag 17 mei 2010 @ 14:40
Suffe discussie, Ga je voor een of twee euro een risico nemen?
caroline88maandag 17 mei 2010 @ 14:54
quote:
Op maandag 17 mei 2010 14:40 schreef r2d22 het volgende:
Suffe discussie, Ga je voor een of twee euro een risico nemen?
Risico?
Vermeend risico zul je bedoelen.
Net alsof je van zo'n plakje ham (dat stijf staat van de conserveringsmiddelen!) acuut een voedselvergiftiging oploopt.
Stelletje watjes hier in Nederland.
Lienekienmaandag 17 mei 2010 @ 14:55
quote:
Op maandag 17 mei 2010 14:54 schreef caroline88 het volgende:

[..]

Risico?
Vermeend risico zul je bedoelen.
Net alsof je van zo'n plakje ham (dat stijf staat van de conserveringsmiddelen!) acuut een voedselvergiftiging oploopt.
Stelletje watjes hier in Nederland.
Hier in Nederland.

Dichtpiet.maandag 17 mei 2010 @ 15:22
sinds wanneer zitten er conserveringsmiddelen in ham?
Lienekienmaandag 17 mei 2010 @ 15:33
quote:
Op maandag 17 mei 2010 15:22 schreef Dichtpiet. het volgende:
sinds wanneer zitten er conserveringsmiddelen in ham?
Ham wordt enorm bewerkt.
zoalshetismaandag 17 mei 2010 @ 15:35
wat een gebrek aan kennis in dit topic. kaas wordt met ham vergeleken en mensen denken dat er in ham geen conserveringsmiddelen zitten...

ts, als het zuur ruikt wegdoen.
r2d22maandag 17 mei 2010 @ 15:38
Ja, plastic ham. Maar normale ham wordt bijna niet geconserveerd.

Stelletje watjes hier in Nederland

Daarom is de gemiddelde levensverwachting hier hoger dan in landen waar ze rotte ham kunnen eten zonder ziek te worden.
Dichtpiet.maandag 17 mei 2010 @ 15:38
quote:
Op maandag 17 mei 2010 15:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ham wordt enorm bewerkt.
dat wist ik niet ...
zoalshetismaandag 17 mei 2010 @ 15:46
quote:
Op maandag 17 mei 2010 15:38 schreef r2d22 het volgende:
Ja, plastic ham. Maar normale ham wordt bijna niet geconserveerd.

Stelletje watjes hier in Nederland

Daarom is de gemiddelde levensverwachting hier hoger dan in landen waar ze rotte ham kunnen eten zonder ziek te worden.
rook, zout en suikers zijn conserveringsmiddelen. dat weet je?
Dichtpiet.maandag 17 mei 2010 @ 15:47
ah dat heten ook conserveringsmiddelen natuurlijk
bas-beestmaandag 17 mei 2010 @ 18:51
quote:
Op maandag 17 mei 2010 15:38 schreef r2d22 het volgende:
Ja, plastic ham. Maar normale ham wordt bijna niet geconserveerd.

Stelletje watjes hier in Nederland

Daarom is de gemiddelde levensverwachting hier hoger dan in landen waar ze rotte ham kunnen eten zonder ziek te worden.


want:
quote:
Op maandag 17 mei 2010 15:46 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

rook, zout en suikers zijn conserveringsmiddelen. dat weet je?
Spanky78maandag 17 mei 2010 @ 19:47
In gekookte ham zit geen rook, te weinig suikers om echt te conserveren, alleen de hoeveelheid zout heltp wel een beetje. Nee. Ham bederft vrij snel..
Charmianmaandag 17 mei 2010 @ 21:41
Ik laat mijn boodschappen wel eens een halve dag staan omdat ik nog geen zin of tijd heb om dat direct op te ruimen. Soms zit daar ook vlees of vleeswaren. Ruikt het raar of heeft het een vreemde kleur gekregen dan kieper ik het wel weg, maar dat heb ik na een halve dag nog nooit meegemaakt.
Repeatmaandag 17 mei 2010 @ 21:45
Als het nog aan het varken zit is het toch ook warm?
DrDarwinmaandag 17 mei 2010 @ 21:48
Als je er dood aan gaat ben je nu sowieso niet gezond genoeg om nog lang verder te leven.
Brentmeisterdinsdag 18 mei 2010 @ 08:48
"Men" neemt toch ook wel es brood met ham mee? Dan is het én al uit de verpakking én het zit een halve to een dag in je tas. Lijkt mij echt geen probleem tenzij het echt heeft liggen broeien, maar dat zie je snel genoeg.
caroline88dinsdag 18 mei 2010 @ 08:54
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:48 schreef Brentmeister het volgende:
"Men" neemt toch ook wel es brood met ham mee? Dan is het én al uit de verpakking én het zit een halve to een dag in je tas. Lijkt mij echt geen probleem tenzij het echt heeft liggen broeien, maar dat zie je snel genoeg.
Eens. En het is altijd goed verpakt.
Heb ook wel eens brood bij me gehad voor lunch en avond! (overwerk) nooit een probleem geweest.
Brentmeisterdinsdag 18 mei 2010 @ 08:55
Voorbeeldje van wat er in ham zit: C1000 Schouderham:

90% varkensvlees, water, zout, voedingszuur E325, stabilisatoren E451 en E452, dextrose, melksuiker, antioxidant E301, smaakversterker E621, conserveermiddel E250, rookaroma.
caroline88dinsdag 18 mei 2010 @ 10:25
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:55 schreef Brentmeister het volgende:
smaakversterker E621
tevens eetlustopwekker
DrDarwindinsdag 18 mei 2010 @ 11:18
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 08:48 schreef Brentmeister het volgende:
"Men" neemt toch ook wel es brood met ham mee? Dan is het én al uit de verpakking én het zit een halve to een dag in je tas. Lijkt mij echt geen probleem tenzij het echt heeft liggen broeien, maar dat zie je snel genoeg.
Als het nou middenin de zomer is en je laat de ham uit de verpakking een dag op het dashboard van de auto liggen in de bakkende zon.....
Dan wordt het misschien wat gevaarlijker.....alhoewel je dan waarschijnlijk gedroogde ham hebt en dat is ook gewoon eetbaar.
Brentmeisterdinsdag 18 mei 2010 @ 12:36
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 11:18 schreef DrDarwin het volgende:

[..]

Als het nou middenin de zomer is en je laat de ham uit de verpakking een dag op het dashboard van de auto liggen in de bakkende zon.....
Dan wordt het misschien wat gevaarlijker.....alhoewel je dan waarschijnlijk gedroogde ham hebt en dat is ook gewoon eetbaar.
Daarom zeg ik ook: Als het heeft liggen broeien.... Anders lijkt me het echt geen probleem.
flippivideozaterdag 22 mei 2010 @ 20:32
De zweetham van de super ruikt al als je de verpakking vers van het mes opent. Maar als ie echt bedorven is merk je het wel. Bij mij thuis zie je op den duur mooie metallic prismakleuren verschijnen op de ham, ik durf het wel te eten maar doe het niet.

Had ooit een boterham ham/kaas 2 nachtjes in een warme slaapkamer laten liggen en er toen een pantosti van gemaakt. Heb hem niet opgemaakt maar ik werd ook niet ziek.
Fortune_Cookiezaterdag 22 mei 2010 @ 21:21
ik zou hem NU niet meer eten trouwens TS