Paul | zondag 16 mei 2010 @ 09:57 |
Hoi hoi! Ik had ham gekocht maar was het vergeten uit m'n tas te halen, ongeveer een dag lang. Kan ik het nog eten of moet ik het weggooien? | |
cherrycoke | zondag 16 mei 2010 @ 09:58 |
als het vies ruikt weggooien anders gewoon opeten [ Bericht 0% gewijzigd door cherrycoke op 16-05-2010 10:13:34 ] | |
MissMayhem | zondag 16 mei 2010 @ 10:08 |
Als het uit zichzelf voortbeweegt en er haar op staat: eerst met een hamer slaan tot het niet meer beweegt en dan weggooien. Als het nog goed uitziet en ruikt: gewoon opeten joh ![]() | |
bas-beest | zondag 16 mei 2010 @ 10:34 |
probeer het gewoon, je merkt vanzelf de eventuele nadelige gevolgen ![]() | |
Zana | zondag 16 mei 2010 @ 10:44 |
Bakken met een eitje? In elk geval goed verwarmen. | |
PP. | zondag 16 mei 2010 @ 10:47 |
Voor de zekerheid nog een dag in de zon leggen, dan is ie morgen zeker rijp. | |
The_Hives | zondag 16 mei 2010 @ 13:47 |
kan je gewoon eten | |
Fortune_Cookie | zondag 16 mei 2010 @ 13:51 |
als je het echt niet kunt eten dan wil je het waarschijnlijk ook niet eten | |
Koewam | zondag 16 mei 2010 @ 13:51 |
Kun je gewoon eten hoor. Ik laat soms weleens kaas een dag buiten de koelkast staan en dat kun je dan ook nog gewoon eten. | |
stavromulabeta | zondag 16 mei 2010 @ 14:47 |
Wat voor ham? Droge ham kan het vaak wel hebben, met gekookte ham zou ik wat meer uitkijken. | |
Dichtpiet. | zondag 16 mei 2010 @ 14:50 |
quote:Kaas is geen vlees. | |
Koewam | zondag 16 mei 2010 @ 14:53 |
quote:Heb jij verstand van levensmiddelen? ![]() | |
caroline88 | zondag 16 mei 2010 @ 15:01 |
quote: ![]() Volgens mij kun je die gewoon eten. Ik zou er wel iets meer vaart achter zetten want hij is wel minder houdbaar dan ham die aldoor gekoeld is gebleven. | |
Dichtpiet. | zondag 16 mei 2010 @ 15:32 |
quote:Vlees bederft sneller. | |
Mirjam | zondag 16 mei 2010 @ 15:33 |
ik zou me er mooi niet aan wagen, jammer maar helaas, ik gooi dat zonder pardon weg. ik ga er van uit dat het achter/schouder ham was? | |
davo1979 | zondag 16 mei 2010 @ 17:05 |
Heb je een kat? Anders daar een stukje aan voeren. Als die het niet eet zelf ook niet eten. | |
Spanky78 | zondag 16 mei 2010 @ 21:56 |
Hmm, beetje afhankelijk van.. Als het ham uit een niet-luchtdichte verpakking was: weggooien. Dus als je bij de slager was of van AH bij de counter... Is het een gasverpakt pakje, kun je na even ruiken wel proberen denk ik.. maar als het neit fris ruikt; wegkieperen. | |
Dichtpiet. | zondag 16 mei 2010 @ 21:58 |
Ik lees nu dat het in een tas zat. Weggooien, hoor. Als het helemaal hutjemutje op elkaar geplakt in een tas zat .... | |
Trusten | zondag 16 mei 2010 @ 22:35 |
Samenvatting: Gedroogde ham: gewoon opeten Gekookte ham: weggooien | |
r2d22 | maandag 17 mei 2010 @ 14:40 |
Suffe discussie, Ga je voor een of twee euro een risico nemen? | |
caroline88 | maandag 17 mei 2010 @ 14:54 |
quote:Risico? Vermeend risico zul je bedoelen. Net alsof je van zo'n plakje ham (dat stijf staat van de conserveringsmiddelen!) acuut een voedselvergiftiging oploopt. Stelletje watjes hier in Nederland. | |
Lienekien | maandag 17 mei 2010 @ 14:55 |
quote:Hier in Nederland. ![]() | |
Dichtpiet. | maandag 17 mei 2010 @ 15:22 |
sinds wanneer zitten er conserveringsmiddelen in ham? | |
Lienekien | maandag 17 mei 2010 @ 15:33 |
quote:Ham wordt enorm bewerkt. | |
zoalshetis | maandag 17 mei 2010 @ 15:35 |
wat een gebrek aan kennis in dit topic. kaas wordt met ham vergeleken en mensen denken dat er in ham geen conserveringsmiddelen zitten... ts, als het zuur ruikt wegdoen. | |
r2d22 | maandag 17 mei 2010 @ 15:38 |
Ja, plastic ham. Maar normale ham wordt bijna niet geconserveerd. Stelletje watjes hier in Nederland Daarom is de gemiddelde levensverwachting hier hoger dan in landen waar ze rotte ham kunnen eten zonder ziek te worden. | |
Dichtpiet. | maandag 17 mei 2010 @ 15:38 |
quote:dat wist ik niet ... | |
zoalshetis | maandag 17 mei 2010 @ 15:46 |
quote:rook, zout en suikers zijn conserveringsmiddelen. dat weet je? | |
Dichtpiet. | maandag 17 mei 2010 @ 15:47 |
ah dat heten ook conserveringsmiddelen natuurlijk | |
bas-beest | maandag 17 mei 2010 @ 18:51 |
quote: ![]() want: quote: | |
Spanky78 | maandag 17 mei 2010 @ 19:47 |
In gekookte ham zit geen rook, te weinig suikers om echt te conserveren, alleen de hoeveelheid zout heltp wel een beetje. Nee. Ham bederft vrij snel.. | |
Charmian | maandag 17 mei 2010 @ 21:41 |
Ik laat mijn boodschappen wel eens een halve dag staan omdat ik nog geen zin of tijd heb om dat direct op te ruimen. Soms zit daar ook vlees of vleeswaren. Ruikt het raar of heeft het een vreemde kleur gekregen dan kieper ik het wel weg, maar dat heb ik na een halve dag nog nooit meegemaakt. | |
Repeat | maandag 17 mei 2010 @ 21:45 |
Als het nog aan het varken zit is het toch ook warm? | |
DrDarwin | maandag 17 mei 2010 @ 21:48 |
Als je er dood aan gaat ben je nu sowieso niet gezond genoeg om nog lang verder te leven. | |
Brentmeister | dinsdag 18 mei 2010 @ 08:48 |
"Men" neemt toch ook wel es brood met ham mee? Dan is het én al uit de verpakking én het zit een halve to een dag in je tas. Lijkt mij echt geen probleem tenzij het echt heeft liggen broeien, maar dat zie je snel genoeg. | |
caroline88 | dinsdag 18 mei 2010 @ 08:54 |
quote:Eens. En het is altijd goed verpakt. Heb ook wel eens brood bij me gehad voor lunch en avond! (overwerk) nooit een probleem geweest. | |
Brentmeister | dinsdag 18 mei 2010 @ 08:55 |
Voorbeeldje van wat er in ham zit: C1000 Schouderham: 90% varkensvlees, water, zout, voedingszuur E325, stabilisatoren E451 en E452, dextrose, melksuiker, antioxidant E301, smaakversterker E621, conserveermiddel E250, rookaroma. | |
caroline88 | dinsdag 18 mei 2010 @ 10:25 |
quote:tevens eetlustopwekker ![]() | |
DrDarwin | dinsdag 18 mei 2010 @ 11:18 |
quote:Als het nou middenin de zomer is en je laat de ham uit de verpakking een dag op het dashboard van de auto liggen in de bakkende zon..... Dan wordt het misschien wat gevaarlijker.....alhoewel je dan waarschijnlijk gedroogde ham hebt en dat is ook gewoon eetbaar. | |
Brentmeister | dinsdag 18 mei 2010 @ 12:36 |
quote:Daarom zeg ik ook: Als het heeft liggen broeien.... Anders lijkt me het echt geen probleem. | |
flippivideo | zaterdag 22 mei 2010 @ 20:32 |
De zweetham van de super ruikt al als je de verpakking vers van het mes opent. Maar als ie echt bedorven is merk je het wel. Bij mij thuis zie je op den duur mooie metallic prismakleuren verschijnen op de ham, ik durf het wel te eten maar doe het niet. Had ooit een boterham ham/kaas 2 nachtjes in een warme slaapkamer laten liggen en er toen een pantosti van gemaakt. Heb hem niet opgemaakt maar ik werd ook niet ziek. | |
Fortune_Cookie | zaterdag 22 mei 2010 @ 21:21 |
ik zou hem NU niet meer eten trouwens TS |