abonnement Unibet Coolblue
  zondag 31 oktober 2010 @ 14:50:17 #276
100412 mefke79
komt goed!
pi_88173525
Oe Flugel, pff. Alleen gelaten worden is zo heftig, ik word nog kwaad als ik er aan denk. Wel fijn dat je het goed hebt kunnen uitspreken en dat ze iets gaan doen met jullie opmerkingen.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  maandag 1 november 2010 @ 13:32:05 #277
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_88207429
Flugel, wat heb je het allemaal prachtig verwoord! Maar wat een zware bevalling zeg. Vooral dat alleen laten... goed van je dat je ging vragen of hij niet terug mocht komen, want het was echt belachelijk!

Fijn dat ze in het nagesprek wel echt naar je geluisterd hebben. Ik zit er zelf ook over te denken om nog eens in gesprek te gaan met de verloskundige die mijn bevalling deed. En na jouw verhaal neig ik er nog meer toe.
  maandag 1 november 2010 @ 14:03:32 #278
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_88208444
Ik zou het gesprek zéker aangaan Fee-nix, ik heb er echt een fijn gevoel aan over gehouden. Het hielp me om de boel af te kunnen sluiten. Volgens de gyn is het ook goed dat ik het gesprek aanging, het schijnt dat veel vrouwen pas bij een volgende zwangerschap angsten en verdrietige gevoelens terugkrijgen en dat wil je natuurlijk niet hebben.
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_88211395
flugel! jeetje wat heftig voor jullie!
wel ontzettend mooi omschreven dat wel en wel heel fijn dat jullie bij het nagesprek serieus zijn genomen en naar jullie is geluisterd
gelukkig kon je martijn terug vragen zo te lezen heeft hij je heel veel steun kunnen geven
:*
  maandag 1 november 2010 @ 16:02:27 #280
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_88212344
Wat goed dat je je hele verhaal hebt geschreven Flugel en super dat ze er ook echt wat mee gaan doen; zonder zulke feedback weten ze waarschijnlijk niet dat ze het niet goed gaan. Maar het lijkt me voor jou zeker niet het makkelijkste verhaal om neer te zetten.
Je hebt nu een superleuk mannetje ervoor terug!
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
  maandag 1 november 2010 @ 16:05:01 #281
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_88212453
Oh jemig fluugs, wat heftig ;(
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
  maandag 1 november 2010 @ 18:22:14 #282
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_88217484
Oh Flugel, ik moet bijna janken om je intense verhaal! Pfff, wat een heftigheid meis en wat heb je het goed weten te verwoorden.

En je laatste zin "Daar in die verloskamer werd niet alleen Willem, maar ook een nieuwe dimensie van 'ons' geboren...", daar moest ik echt even heel erg een brok in mijn keel wegslikken. :*
  dinsdag 2 november 2010 @ 09:34:31 #283
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_88238432
Inderdaad, Flugel, ik zou niet willen dat het bij een eventuele volgende zwangerschap/bevalling pas weer naar boven komt!

Ik zou denk ik ook meer 'afsluiting' hebben als ik het gesprek aanga. Plus dat de verloskundige dan ook weet wat voor impact haar handelen op een bevallende vrouw heeft. Ik denk dat ze nu geen idee heeft.

Bedankt voor het inzicht :).
pi_89376931
Vrijdag de 22ste had ik controle in het ziekenhuis. Toen ik daar was bleek mijn bloeddruk weer te hoog. De vk van het ziekenhuis had het erover om de komende dagen ergens in te leiden, maar ze moest nog wel even overleggen met de gynaecoloog. Toen ze die aan de lijn had bleek dat hij direct wilde opnemen, beginnen met medicatie en zaterdag te kijken of ik in te leiden bleek. Als dat nog niet zo was zou er begonnen worden met primen. Dit was voor ons wel even een schrik. Zo snel hadden we het niet verwacht. Gelukkig lag de tas achterin de auto. Wel heb ik N even naar huis laten gaan om nog wat spullen te halen. Ik had immers een bevaltas gepakt, en geen tas om te blijven in het ziekenhuis.
Mijn bloeddruk is weer gemeten, maar deze was nu gewoon goed. Ook een ctg gehad, maar daar waren geen bijzonderheden te zien. Die avond hebben N en ik een beetje tv gekeken in het ziekenhuis en gefantaseerd wanneer Ilse zou komen. ‘s Nachts om 0.45 moest ik naar de wc, dacht ik. Maar toen ik uit bed opstond had ik het water langs mijn benen lopen. Mijn vliezen waren gebroken. Toch nog zelf iets begonnen. Die nacht geen oog dicht gedaan. Ik kreeg wat last van mijn rug, maar als ik op mijn zij in bed lag, ging het eigenlijk wel.
Die ochtend kwam er een vk kijken of ik al inleidbaar zou zijn. Ik bleek al 2 cm ontsluiting te hebben. Viel dat even mee.
Ik mocht gelijk naar een verloskamer. Daar werd ik aangesloten aan de wee opwekkers, en de ctg. Maar eerst mocht ik even douchen. De wee opwekkers werden steeds wat opgehoogd . Tegen 13 uur kreeg ik het lastig. Daarvoor kon ik de weeën nog wel wegpuffen en ondertussen een beetje op de laptop internetten. Toen de vk kwam kijken bleek dat ik 4 tot 5 cm had. Ik heb gevraagd om de pijnpomp, maar hier was het nog wat te vroeg voor. Ik mocht nog even los van de ctg en onder de douche. Dit hield ik maar kort vol. Ik kon de weeën niet opvangen onder de douche. Dus weer terug op bed en weer aangesloten op de ctg. Ik vond het steeds moeilijker om de weeën op te vangen. Gelukkig hielp N me erbij , ik keek hem aan en we puften ze samen weg. Als hij het niet samen met me deed wist ik niet meer hoe te puffen. Op een gegeven moment kwam de vk weer om te kijken hoever ik was. Ik bleek 7 tot 8 cm te hebben. Ik heb toen weer gevraagd om de pijnpomp. Deze mocht. Alleen moest er een nieuw infuus geprikt worden. De vk kreeg het niet voor elkaar. Er werd iemand bijgeroepen van de ok. Deze man probeerde het 2 keer, maar gaf het ook op. Zijn baas werd erbij geroepen. Ik heb tijdens de weeën nog aan de beste man gevraagd wat zijn werk nou inhield. Ik zou nu het antwoord niet meer weten…
Hij kreeg het gelukkig voor elkaar. De held!! De pomp werd aangesloten en ik was blij. De vk had gezegd dat ik wel wat duizelig kon worden van de pomp, maar dat als het te erg werd hij uit werd gezet. Ik werd aardig duizelig, maar deed alsof het niet zo was. Als ik mijn ogen maar dicht hield dan ging het best. Ik wilde perse niet dat het uitgezet werd. N. hield in de gaten hoe het met de zuurstof in mijn bloed ging. Telkens als dat onder de 93% kwam vertelde hij me eens goed te ademen. Na een poosje werkte het niet meer als ik op het knopje drukte. N vertelde dat het niet werkte. Ik kon om de 2 minuten drukken, en ik had het op een gegeven moment om de 1 minuut 40 nodig. Ik kreeg ook andere weeën voor mijn gevoel. N moest voor mij op de bel drukken. Ik had nu iemand nodig. Toen de vk kwam en voelde, bleek dat ik volledige ontsluiting had. De laatste 2 cm waren in een uur weg. De vk schrok van mijn arm, die blauw/zwart geworden was van de misgeprikte infusen. Ik vertelde dat ik onderzocht was op mijn stolling, maar daar niks uit gekomen was. Ze heeft het nagekeken in de computer.
Het persen ging voor geen meter. Ik kon het niet. Ik wilde ermee stoppen. Deed alsof ik geen persweeën had zodat ik niet hoefde te persen. De verpleegkundige vertelde dat ik dan best mocht stoppen. Ze wilde dan wel eerder naar huis gaan…. Ze heeft me een flinke trap onder mijn kont gegeven. Ik ben uit alle macht gaan persen. Kon 3 tot 4 keer persen op een wee. De tweede pers ging het beste. Voor mijn gevoel schoot het niks op. Tot ik in een spiegel keek en de haartjes van mijn meisje zag. Ze kreeg een hartslagdingetje op dr hoofdje geplakt. Hier kwam uit dat ze het moeilijk had tijdens mijn persen. Omdat de vk zich ook zorgen maakt over mijn bloeden besloten ze een knip te zetten. De verdoving hiervoor heb ik wel gevoeld, de daadwerkelijke knip niet. Ook wordt er een vacuümpomp gehaald. Deze blijkt niet te werken dus komt er een andere. Deze werkt ook al niet. Wat blijkt, het ligt aan het slangetje, en niet aan de pomp. De pomp wordt op het hoofdje gezet en ik moet weer persen. 2 persweeën later komt mijn meisje. Het is nu 18.37. Wat een raar gevoel zeg. Ze wordt op mijn buik gelegd en het eerste wat ik zie is dat ze het kinnetje van mijn familie heeft. Ze is zo mooi. Het is ons kindje. Ik ben helemaal moe, maar ook blij. Voor mijn gevoel komt de placenta gelijk hierna, maar volgens de verslagen duurde het 9 minuten. De verpleegkundige masseert mijn buik, en er wordt iets aangesloten op een infuus om de placenta te laten komen. Als die er is wordt uitgelegd hoe ons meisje erin gelegen heeft. Als de vk me wil hechten blijkt dat ik erg veel bloed verlies. Er wordt een aantal keer op de alarmknop gedrukt en staat voor mijn gevoel binnen no-time de kamer vol met mensen. Volgens N zijn het er een stuk of 5/6. Ik word plat gelegd , ons meisje wordt bij mijn man op de arm gelegd (ze plast gelijk maar even over hem heen ) en ik krijg een zuurstof kapje voor. De arts-assistent kijkt met een eendebek waar het bloed vandaan komt. De knip, mijn baarmoedermond, of mijn baarmoeder. Ze zien het niet en er wordt besloten dat ik naar de ok moet. Ik mag mijn man en meisje nog een kus geven en weg ben ik.
Ik vraag in de lift of ze alsjeblieft goed voor mijn man en kind willen zorgen. Ik ben bang ze niet meer te zien. Ik zie zo voor me dat mijn meisje zonder mij opgroeit. Op de ok is het heel erg koud. Ik beef als een rietje. Ik ben blij als ik onder narcose ga, dan heb ik het niet meer zo koud.
Als ik om 20.45 bij kom heb ik het nog steeds zo koud. Ik krijg 2 warmte dekens en een dekbed. Ik vraag gelijk naar mijn meisje. Ongeveer een kwartiertje later komt mijn man met mijn meisje. Ik ben erg blij ze te zien. Ik ben alleen nogal van de wereld. Onze Ilse wordt op mijn borst gelegd. N heeft de tijd van mijn operatie met Ilse op de verloskamer gezeten. Toen deze weer nodig was is hij naar een kraamkamer gebracht. Daar lag een vrouw met haar kindje en kraamvisite, en N zat daar met kind, en zonder vrouw. Zonder te weten wat er met mij aan de hand was.
Gelukkig mocht N deze nacht bij mij slapen. Ik dacht dat ik amper een oog dicht zou kunnen doen, maar tussen de pogingen tot voeden door heb ik als een blok geslapen. De gynaecoloog die me geopereerd heeft komt zondagochtend bij me langs. Hij verteld me dat ik 2.5 liter bloed verloren heb en dat ik 4 zakken bloed gekregen heb. Hoe het komt is nog niet duidelijk. Het heeft waarschijnlijk te maken met mijn stolling. Hij verteld me dat ik nog niet eens mag denken om ooit nog thuis te bevallen. Dit had ook heel anders af kunnen lopen.
*poef* nu is het weg
  woensdag 1 december 2010 @ 11:19:54 #285
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_89377451
Oh ik krijg de rillingen van je verhaal! Wat ben je veel bloed verloren! Hoe voel je je?
Hoe kijk je op je bevalling terug?
  woensdag 1 december 2010 @ 11:24:44 #286
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89377590
Pfoei KaatjeJannie, wat heftig....

Vooral de angst om je man en dochter niet meer terug te zien ;(

Wat blijft het toch een heftige belevenis...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_89378330
KJ ik wist nog dat het heftig was, nu ik het zo weer terug lees krijg ik ook weer de bibbers voor je

ik vind knap dat je het zo op papier heb kunnen zetten, hoop ook een soort van afsluiting voor je?

Hopelijk voel je je nu weer oke en genieten jullie van je mooie meisje :*
pi_89379217
Pfoeh KJ wat heftig, brrrr
:*
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
pi_89382725
Jeetje kaatje, wat een heftig verhaal, ik krijg er tranen van in mijn ogen!
Hoe kijk je nu terug op je bevalling?
pi_89388987
Jeetje KJ....heftig verhaal zeg! Gelukkig is het toch nog goedgekomen. :*
Back in business.
pi_89390122
Afgelopen zondag 21 november. Lekker even naar de stad geweest met vriendlief O+. Op ons gemakje wandelden we een beetje en mocht ik mezelf verwennen door wat lekker badspul te halen bij de Lush. Na wat boodschapjes gehaald te hebben besloten we naar huis te gaan. Eenmaal thuis zijn we samen in bad gegaan onder het mom van ''nu kan het nog'' Heel relaxed en van het één kwam het ander jullie weten vast wat ik bedoel
Daarna eten gaan maken en onder de afwas begon ik ineens een vreemde rugpijn te krijgen. Na wat gespeur op internet dacht ik dus aan voorwerk in de vorm van rugweeen. De rest van de avond nogal last gehad, kon mezelf geen houding meer geven. Eenmaal s'avonds in bed ging het wel. Had mezelf voorgenomen om de volgende dag lekker uit te slapen en m'n huishouden te doen, maar wel rustig aan mocht ik nog last van m'n rug hebben.
Maandag 22 november. Ik werd wakker om half 12 van m'n wekker en besloot nog even te doezelen voor ik op zou staan. 5 voor 12 schrok ik wakker van een *knap* en nattigheid. Ik wist het meteen, m'n vliezen waren gebroken. I
k jumpte uit bed richting badkamer en trok daar m'n broek en onderbroek uit..zeiknat natuurlijk. Meteen belde ik O+ die op z'n werk was, die zou gelijk naar huis komen, maar moest nog zeker een uur rijden en daarna belde ik m'n moeder om te vragen wat ik nou moest doen. Die gaf het advies om de vk te bellen, wat ik vervolgens deed. Die zou zo snel mogelijk langskomen.
Ik verloor zoveel vruchtwater dat ik besloot om handdoeken tussen m'n benen te dragen aangezien het kraamverband het niet hield. Rond 1 uur stond ineens m'n schoonmoeder voor de deur, die was gebeld door O+ zodat er in ieder geval iemand bij me was. M'n moeder was een kwartier later gearriveerd, want zij zou sowieso bij de bevalling zijn. Toen zij er eenmaal waren besloot ik nog even m'n gasfornuis schoon te maken, want die was vies. :') ( Waar je al niet aan denkt op zo'n moment)
Om 14.00 kwam O+ thuis en alsof de kleine het wist, begonnen een kwartier later de weeen.
Ik wist ze vrij makkelijk weg te puffen en heb nog een tijd in de woonkamer gezeten en vaak op de wc, op de één of andere manier leek ik op die manier het meest relaxed, want daar was ik alleen. Om half 4 was de vk er en bleek ik 2 cm ontsluiting te hebben. Om half 6 kwam ze weer, toen was het 4 cm. Toen ze daarna weg was, bleek er Chinees gehaald te zijn door m'n vader die er ook inmiddels was. Ik dacht, laat ik wat eten tussen de weeen door, heb ik toch wat op m'n maag. Na drie happen wist ik dat het niet verstandig was, en even later kwam het er net zo hard weer uit. Ik besloot even te gaan douchen, wat ik als erg prettig ervaarde, omdat het de pijn leek te onderdrukken. O+ was erbij en de arme ziel wist niet zo goed wat ik met me aanmoest. Ik was allang blij dat ie er was, en had zelfs een beetje medelijden met hem. Na die douche werden de weeen heftiger en pijnlijker en besloot ik weer onder de douche te gaan. Dit keer kon ik ze niet meer zo goed opvangen en wist mezelf geen houding meer te geven, alles deed pijn. Ik begon ook meer te kermen en besloot op bed te gaan liggen. Dat leek ook niet te helpen en wisselde liggen, staan en zitten af. O+ was er al die tijd bij...
Om half 8 zou de vk weer komen en even voor half 8 had ik ineens het gevoel te moeten poepen. Dat bleken dus al persweeen te zijn. Toen de vk er was, ben ik op bed gaan liggen en kwam m'n moeder erbij. Vanaf 19.40 mocht ik gaan persen, wat best moeilijk ging, ik hield mezelf nog in. De vk sprak me aan en toen m'n moeder zei dat ze al haartjes zag en ik moest opschieten omdat ik anders een knip kreeg, leek ik ineens oerkracht te krijgen.Dus na 4 persweeen en 2 flinke gillen van mij werd Julian om 20.01 geboren. Natuurlijk allemaal een traantje weggepinkt. Hij was meteen gaan huilen en mooi roze, al bleek ik wel uitgescheurd te zijn doordat ie met z'n handje naast z'n hoofdje eruit kwam. Dus terwijl ik bij lag te komen met Julian op m'n borst werd ik gehecht. Z'n Apgarscore was na 1 minuut 9 en na 5 min. 10.
Het is allemaal zo snel gegaan achteraf, dat ik me pas na 2 dagen besefte wat er nou precies gebeurd was. Achteraf kijk ik met een goed gevoel terug op de bevalling, en het schijnt er één uit het boekje te zijn, zoals ze dat zeggen.
Back in business.
pi_89411554
Kaatje... Ik heb je verhaal vanmiddag al gelezen en heb er van moeten huilen.. ;( pff wat een emoties! De geboorte van jullie prachtige Ilse O+ en het onzekere, de onmacht daarna.. Ben je inmiddels alweer aardig op de been?

Shirley O+ wat een heerlijke bevalling, althans zo klinkt het :D En wat een heerlijk ventje!
pi_89412631
Kaatje wat een verhaal. Dat stuk van dat je man op de zaal was met zn dochter en niet eens wist hoe t met jou ging...pff wat moet dat vreselijk geweest zijn voor m!
Heftig verhaal hoor!

Shirley, dat klinkt als een relaxte bevalling zeg!!
  donderdag 2 december 2010 @ 07:31:02 #294
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89416999
Shirley, dat ziet eruit alsof je een fijne bevalling hebt gehad! Prostadingesen helpt dus toch :D
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 2 december 2010 @ 11:16:36 #295
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_89421810
kaatjejannie, wat een vreselijke nasleep van je bevalling zeg. Gelukkig is alles goed gekomen!

Shirley, klinkt als een droombevalling :).

Allebei lekker genieten van jullie kleintjes!

Zelf heb ik ondertussen de moed kunnen opbrengen om het ziekenhuis te bellen en te vragen om een gesprek met de VK die mij toen getoucheerd had tijdens een wee.

Vanmorgen ben ik teruggebeld, bleek alleen dat de VK die dat heeft gedaan niet meer in dat ziekenhuis werkt. Ik had wel een andere hele lieve VK aan de telefoon (die mijn vliezen heeft doorgeprikt 's ochtends vroeg. Ze was dus wel even bij mijn bevalling, maar ze had nachtdienst en na het doorprikken ging ze meteen naar huis) die mij vertelde nog steeds soms contact te hebben met die andere VK. En nu gaat ze vragen of die mij ook nog even wil bellen. Ze ziet haar half december weer. Dus maar even afwachten.
  donderdag 2 december 2010 @ 11:25:13 #296
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_89422082
Shirley, klinkt idd als een prima bevalling! :Y O+

KJ, wat eng zeg, die nasleep van je bevalling. Gelukkig maar dat je in het ziekenhuis was! :Y
***
  donderdag 2 december 2010 @ 11:25:22 #297
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89422088
Goedzo Fee-nix,

Ik hoop dat ze snel reageert, zal je vast en zeker de nodige afsluiting kunnen geven... :*
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_89422150
Shirley, wat een boekje bevalling inderdaad :D 1 CM per uur, 8 uur in totaal :D Klinkt goed!

KJ ik lees je verhaal u pas, wat een verhaal zeg :o De bevalling zelf klinkt wel ok, maar die nasleep...
  donderdag 2 december 2010 @ 11:33:22 #299
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_89422362
Shirley, ik las je verhaal en het doet me echt denken aan mn eigen bevalling. Goed bevallen? ;)

Fee-Nix, dat is goed zeg, even napraten!
  donderdag 2 december 2010 @ 11:53:34 #300
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_89423050
@ flugeltje: ja ik hoop ook wel dat ze nog belt. Ik heb nu wel mijn verhaal gedaan bij die andere VK, maar dat is toch anders.

@ pessie: ja, zeker goed! Ik heb er lang over getwijfeld of ik het zou doen, maar ik denk wel dat het beter is voor mijn verwerking. Ik bedoel: mijn zoontje is al zeven maanden en ik kan er nog steeds niet goed over praten (niet zonder te huilen in ieder geval).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')