dan zou ik nu nog even wachtenquote:Op dinsdag 25 mei 2010 15:11 schreef sk888er het volgende:
Ik lees even mee, ben al heel lang geinteresseerd in beleggen en heb al het nodige ingelezen. Kan binnenkort weer bij mn spaarrekening en voordat ik deze weer vast zet splits ik het geld op zodat ik met een gedeelte daarvan kan beleggen.
Maar voor derest is het gewoon hetzelde? Alleen uitbetalen duurt wat langer?quote:Op woensdag 26 mei 2010 15:51 schreef stefan_s het volgende:
Beleggen: binck
Speculeren / Daytraden Plus 500.
uitbetalen duurt bij +500 wat langer.
quote:Op maandag 7 juni 2010 09:54 schreef mrmollie het volgende:
zijn zelf ook geen miljonair en verkwisten hun geld alleen maar aan transactiekosten.
Aan je naam te zien ben je een diehard trader....Maar ben jij er eigenlijk rijk van geworden van dat dag en nacht traden?quote:Op maandag 7 juni 2010 10:49 schreef stefan_s het volgende:
[..]
![]()
Larry Williams?
80% verliest geld ja, maar de 20% die winst maken, maken VEEL WINST.
zoiezo moet je nooit die tips volgen of strategieen uit boeken volgen, waarom willen ze die boeken verkopen als hun 'methode' zo goed werkt? dat hadden ze zelf allang genoeg geld. en zodra iedereen hun methode's gebruikt ben je uiteindelijk alleen maar slechter af.
Slecht voorbeeld. Die heeft ooit eens met veel geluk een competitie gewonnen, maar hij schreef een jaar of tien later zelf dat hij eigenlijk geen werkende methodes kent ondanks een eindeloze zoektocht waarbij hij onder elke steen had gekeken.quote:
43,4% Transactie kosten zijn 0, ik werk voor een bank.quote:[..]
Wat was je rendement na transactiekosten de afgelopen 5 jaar? Een eerlijk antwoord graag.
Dit verhaal klinkt herkenbaar en die high beta/leveraged spelers jutten dan iedereen op om ook risico te nemen, vaak op de top van de markt, en vervolgens is iedereen teleurgesteld, omdat ze ook eigenlijk niet weten waar ze in beleggen en hun huiswerk niet gedaan hebben.quote:Op maandag 7 juni 2010 14:51 schreef SeLang het volgende:
Mijn observatie is de volgende: De meeste korte termijn handelaren zitten ofwel in hoge beta assets of ze creëren die hoge beta zelf door veel leverage toe te passen. Trading is een zero-sum game ten opzichte van buy&hold, dus tijdens een langdurige explosieve bullmarket neemt de welvaart van beleggers als groep toe. Die welvaart gaat dan voor een onevenredig groot deel naar high beta/ leveraged spelers. Die mensen zul je in die periode dan ook veelvuldig horen over hoe geniaal ze zijn. En ze geloven vaak ook zelf dat hun grote winst het gevolg is van een bepaalde skill, terwijl het gewoon een logisch uitvloeisel is van het feit dat ze toevallig in een positie zaten met een hoge beta. In een felle bearmarket werkt die logica natuurlijk de andere kant op: de totale welvaart van beleggers als groep krimpt, en hoge beta beleggers slikken een onevenredig groot deel van dat verlies. Uiteraard hoor je ze dan niet meer.
Vind dat je het dan met 43.4% niet slecht hebt gedaan, maar je werkt ook bij een bank. De AEX is in die tijd met zo'n 15% gedaald.quote:Op maandag 7 juni 2010 15:06 schreef stefan_s het volgende:
[..]
43,4% Transactie kosten zijn 0, ik werk voor een bank.
Nee ik ben niet rijk
ik adverteer niet op forums met trading strategy's, ik geef alleen andwoord op eventuele vragen en deel mijn mening.
Selang wat versta je onder hoge beta levels? 3,5 of hoger?
in 1 sector of een gespreide portefuie en hoeveel trades ongeveer?quote:en heb iets meer dan 30% winst behaald (na kosten).
In meerdere sectoren in een gespreide portefeuille van zo'n 10-15 aandelen. In 2 1/2 jaar heb ik zo'n 30-40 trades gedaan (aan- of verkopen). Dat is dus zo'n 1 trade per maand.quote:Op maandag 7 juni 2010 15:21 schreef stefan_s het volgende:
[..]
in 1 sector of een gespreide portefuie en hoeveel trades ongeveer?
Je mist volgens mij het punt. Exacte waarde doet er niet toe. Waar het om gaat is dat een groep beleggers met een hoge beta het in een explosieve bullmarket gewoon beter doet dan een groep beleggers met een marktconforme beta, ook als ze geen enkele skill hebben (random entries). En bij een neergaande markt is het precies omgekeerd.quote:Op maandag 7 juni 2010 15:06 schreef stefan_s het volgende:
Selang wat versta je onder hoge beta levels? 3,5 of hoger?
Nee ook als je actief handelt. Marktparticipanten als groep performen gewoon marktconform (zij zijn immers zelf de markt). Tijdens een bullmarket wordt de totale koek groter en dus zal men als groep winst maken, ondanks dat het zero-sum is ten opzichte van buy&hold. Dus ook een actieve handelaar die min of meer random entries heeft (zowel lang als short) zal gemiddeld winst maken tijdens een bullmarket en verlies tijdens een bearmarket. (even afgezien van transactiekosten dus)quote:Op maandag 7 juni 2010 16:06 schreef stefan_s het volgende:
Ja als je je portefeuille vasthoud tijdens een bullmarket,
Ik vind dit een goede strategie om een portefeuille op te bouwen. Het is sowieso een goed idee om niet in 1 keer een portefeuille aandelen te kopen, maar geleidelijk aan. Je kunt namelijk nooit het laagste punt bepalen van een aandeel, zo spreid je een beetje je timingrisico.quote:Op maandag 7 juni 2010 22:40 schreef Kontiki het volgende:
Ik ben nog niet zo thuis in beleggen, maar wil me de komende jaren er in gaan verdiepen. Ik heb alle tijd, dit is wat mij betreft een lange termijn project.
Wat ik eigenlijk wil doen is elke maand 10% van mijn salaris opzij zetten, en dit bedrag opzij zetten totdat ik een redelijk bedrag bij elkaar heb - laten we zeggen 1500 euro. Vervolgens wil ik dat bedrag besteden aan veelbelovende aandelen. Vervolgens begint het sparen opnieuw tot ik de volgende 1500 euro bij elkaar heb, die ook weer worden besteed aan aandelen.
Dit net zo lang totdat ik door de jaren heen een mooi bedrag in aandelen heb zitten. En dan maar hopen dat de aandelen met de jaren meer waard worden.
Welke aandelen ik ga kopen hangt natuurlijk af van de kennis die ik nog moet gaan opdoen.
Is dit een levensvatbare strategie, denken jullie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |