abonnement Unibet Coolblue
pi_81332283
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:07 schreef chroestjov het volgende:
Ik denk dat we hier het eerste definitieve grote open einde hebben op een specifiek onderwerp... wie was de "moeder" van Jacob en MiB en wat was dan precies haar kennis over het eiland en de "source" , waarom ze deed wat ze deed en wat is dus eigenlijk de herkomst van de "protector" van het eiland.
Ik zie dat eerlijk gezegd niet meer verder verklaard worden.
Ik ook niet meer...
  woensdag 12 mei 2010 @ 11:37:48 #177
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_81333303
Voor deze ep was er geeneens een vraag die ging van 'Wie was de moeder van Jacob? Door iemand zo te introduceren schept alleen meer vragen.
When all else fails, you always have delusion.
  woensdag 12 mei 2010 @ 11:45:46 #178
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_81333633
Het doet me eigenlijk denken dat The Gorilla Story:
quote:
This story starts with a cage containing five gorillas and a large bunch of bananas hanging above some stairs in the center of the cage. Before long, a gorilla goes to the stairs and starts to climb toward the bananas. As soon as he touches the stairs, all the gorillas are sprayed with cold water. After a while, another gorilla makes an attempt and gets the same result—all the gorillas are sprayed with cold water. Every time a gorilla attempts to retrieve the bananas, the others are sprayed. Eventually, they quit trying and leave the bananas alone.

One of the original gorillas is removed from the cage and replaced with a new one. The new gorilla sees the bananas and starts to climb the stairs. To his horror, all the other gorillas attack him. After another attempt and attack, he knows that if he tries to climb the stairs he will be assaulted. Next, the second of the original five gorillas is replaced with a new one. The newcomer goes to the stairs and is attacked. The previous newcomer takes part in the punishment with enthusiasm.

Next the third original gorilla is replaced with a new one. The new one goes for the stairs and is attacked as well. Two of the four gorillas that beat him have no idea why they were not permitted to climb the stairs or why they are participating in the beating of the newest gorilla. After the fourth and fifth original gorillas have been replaced, all the gorillas that were sprayed with cold water are gone. Nevertheless, no gorilla will ever again approach the stairs. Why not?

“Because that’s the way it has always been done.”
Iedereen doet maar wat omdat een ander dat ooit heeft gezegd, niemand weet waarom. Waarschijnlijk heeft die moederfiguur zelf ook ooit een wazige uitleg gekregen van een ander die het ook niet helemaal wist. Als er niets meer komt, dan vind ik het qua ultieme verklaring van een mystery reeks nogal flauw. Dan kun je niet meer spreken over een "open" verklaring die een eigen invulling/interpretatie toelaat, dan zit het gewoon zwak in elkaar.

Ik begin steeds meer te denken dat ze Jacob/MIB nooit hadden mogen introduceren en seizoen 6 hadden moeten focussen op de Widmore/Linus - Dharma/Others en nog wat spelen met tijdreizen en de flashsideways, zonder gedoe rond candidates.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_81333942
Ik snap er nu gewoon geen bal meer van... Echt, waarom in de fucking voorlaatste aflevering nu nog allemaal van die nieuwe shit erin...

Ik heb ook het idee dat dat al die dingen gewoon op het allerlaatste moment verzonnen zijn, kijk naar seizoen 1, dat ging eigenlijk helemaal nergens over als je dit zo ziet
pi_81334030
Damon linkt nu op zijn twitter naar een theorie van John Keats, waar het volgende staat:

"great people have the ability to accept that not everything can be resolved"

Daar moeten we het maar mee doen denk ik.
  woensdag 12 mei 2010 @ 11:58:29 #181
151400 EvilMarc
, gekkie!
pi_81334243
Het enige wat bij mij nog elke keer naar voren komt betreffende Lost is dat het nu echt Science vs Faith is.
Omnia dicta fortiora, si dicta Latina
pi_81334503
Leuk, die proef met die gorillas!
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 10:43 schreef Bragi het volgende:
Ik denk dat MiB naar het licht ging en als Smokey eruit kwam, daarbij zijn eigen lichaam 'afstotend'. Doordat hij Smokey werd was 'ie zijn eigen lichaam kwijt, maar kon 'ie wel die gedaante (of die van een andere overleden persoon (Locke)) aannemen. Een beetje als de geest van Aladdin.
Ik ben toch benieuwd naar het vervolg nu.. als dat dan al dan niet wordt uitgelegd..bijvoorbeeld de reactie van Jacob of de reincarnatie van MIB, wanneer die scene tussen Jacob en MIB op het strand dan plaats vind bijvoorbeeld en hoe 'dit spel' is ontstaan bijvoorbeeld, wie de spelregels heeft verzonnen (Jacob, aangezien MIB vertelde in deze aflevering dat hij ook maar een spel moest gaan verzinnen zodat hij zijn eigen regels kon toepassen). Al met al sluit ik mij aan bij wat hierboven al gezegd werd, ik had enigszins hetzelfde als Symer verwacht....
pi_81334791
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:45 schreef SaintOfKillers het volgende:

Ik begin steeds meer te denken dat ze Jacob/MIB nooit hadden mogen introduceren en seizoen 6 hadden moeten focussen op de Widmore/Linus - Dharma/Others en nog wat spelen met tijdreizen en de flashsideways, zonder gedoe rond candidates.
Daar had ik dus op gehoopt... Vond Dharma zeer interessant en is naar mijn idee maar weinig mee gedaan in de serie...
pi_81335109
Kut er is zeker alweer een nieuwe. Ik zit alweer vrolijk mee telezen, gelukkig geen spoilers gezien.

Dat boek van Vozzek heeft veel interessante theoriën trouwens. Veel overlap met Lost is a Game ook. .
  woensdag 12 mei 2010 @ 12:20:27 #185
67174 Dos37
Come on Twente
pi_81335157
Deze was geniaal op het puntje van mijn stoel gezeten.
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
pi_81335190
Een gemiste kans ja. Dat gedoe met die kinderen duurde veel te lang. Ik haat kinderen op tv, omdat ze op een enkele uitzondering na nooit kunnen acteren. 40 minuten Titus Welliver was een veel beter idee geweest.

Uiteindelijk beantwoord deze aflevering vooral vragen die niemand ooit stelde (ze zijn blijkbaar broers, tja). Ik krijg alleen maar meer respect voor de MIB, hoewel het wel compleet onduidelijk is waarom hij zo'n manipulerende sadist is geworden. Uiteindelijk weten we ook niets meer over de geschiedenis van het eiland (de tempel, het beeld etc.). Hoewel dat misschien niet een nadeel hoeft te zijn. Bij dat soort scènes uit de tijd van de Vikingen en Egyptenaren krijgen je toch al snel het Xena: The Warrior Princess gevoel.

Dat met die grot die verlicht is. Tja, ik kan me wel voorstellen dat je dat wat mysterieus wil houden, je hoeft niet alles tot in detail uit te leggen. Maar ik vond de hele locatie gewoon niet geslaagd. Een grot met een gele lamp, het zou wel mysterieus bedoeld zijn, maar het zag er vooral debiel uit.

Vooral die Adam en Eve scène vond ik slecht. Die flashback naar seizoen één, met zo'n lekkere wazige vaseline filter en een melodramatisch strijkorkestje, het lag er allemaal nogal dik op van 'Zie je wel, we hebben alles wel gepland!'. Van elke subtiliteit gespeend.

Ik vind het zesde seizoen nog steeds tof, en om eerlijk te zijn interesseren de meeste antwoorden mij niet zo heel veel, maar deze aflevering had toch echt een stuk beter gekund.
  woensdag 12 mei 2010 @ 12:28:02 #187
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_81335453


Please sir. When moon? When Mustang?
  woensdag 12 mei 2010 @ 12:32:34 #188
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_81335619
Toen ik begon met seizoen 6 wist ik gewoon dat de serie zou eindigen met een hoop open vragen ; en eigenlijk vind ik dat net zo fijn. Het is een mysterieuze serie, al vanaf aflevering 1. De schrijvers hebben het hun in de loop seizoenen gewoon veels te moeilijk gemaakt en wanneer ze antwoorden wouden geven, onstonden er alleen maar meer vragen. Ik zou er dus vrede mee hebben als de serie een open einde heeft. Wel verlang ik dat ze laten zien hoe het afloopt met de losties en wat de bedoeling was van de -alt- . Seizoen 1 begon zo goed, vol potentie...mensen die neerstorten, iedereen met een andere achtergrond en zien te overleven, dat trok me wel. Met dat tijdreizen en dergelijke is de serie gewoon slechter geworden. Niet persé heel slecht, ik vind het nog steeds een van de beste series die ik gezien heb, maar het had zoveel beter kunnen zijn.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_81335731
Ik vind het zo jammer hoe de serie van een mysterieus eiland met een vreemd volk gegaan is naar een eiland waar iedereen maar wat aanrommeld.... Ze hadden zoveel kunnen doen met The Others....
pi_81335886
Pulp fiction = Lost spin-off.

pi_81335977
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 12:21 schreef Ereinion het volgende:
Uiteindelijk beantwoord deze aflevering vooral vragen die niemand ooit stelde (ze zijn blijkbaar broers, tja).
Nou ja, sinds de Romus&Remulus afbeeldingen tevoorschijn kwamen is daar toch wel flink over gespeculeerd.

Hoe dan ook, ik vond de aflevering wel fijn omdat ik een aantal vermoedens bevestigd heb zien worden maar aan de andere kant heb ik mijn verwachtingen toch wel sterk moeten terugschroeven m.b.t. een geniale plottwist. Het was eigenlijk niet meer dan een leuke soapaflevering met een hoop familiedrama (kan ook leuk zijn van tijd tot tijd! )
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_81336405
Maar waarom wou MiB alle Losties dood hebben en waarom kan hij ze zelf niet killen?
Of is die link nog niet gemaakt?
Ik snap er niets meer van.
pi_81336736
Ik heb juist eerder het idee dat er een vorm van 'het kwaad' opgesloten zat in de grot en dat die juist is bevrijd door MiB erin te tossen. MiB sterft waarna 'het kwaad' zijn gedaante overneemt, net zoals we nu Flocke hebben rondhuppelen.
pi_81337298
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 13:03 schreef Godspeed. het volgende:
Ik heb juist eerder het idee dat er een vorm van 'het kwaad' opgesloten zat in de grot en dat die juist is bevrijd door MiB erin te tossen. MiB sterft waarna 'het kwaad' zijn gedaante overneemt, net zoals we nu Flocke hebben rondhuppelen.
Dat denk ik dus ook. Verklaart ook waarom hij Jacob dood wil hebben en Jacob het over het kwaad heeft (fles wijn). Het is zijn broer niet.
  woensdag 12 mei 2010 @ 13:25:00 #195
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_81337608
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 13:03 schreef Godspeed. het volgende:
Ik heb juist eerder het idee dat er een vorm van 'het kwaad' opgesloten zat in de grot en dat die juist is bevrijd door MiB erin te tossen. MiB sterft waarna 'het kwaad' zijn gedaante overneemt, net zoals we nu Flocke hebben rondhuppelen.
Zo moeilijk is het niet inderdaad.

Ik vond het verder wel een toffe aflevering waarin alleen de geschiedenis van de moeder wat onduidelijk is. Maar ik maak er maar een soort goddelijke entiteit van die de balans tussen goed en kwaad overdraagt aan twee mensen die het zelf maar moeten zien op te lossen. Een beetje Adam en Eva dus, alleen dan met een twist.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_81337886
Ik ben het wel met SaintOfKiller eens, ze hebben in deze serie ervoor gezorgd dat iedereen die een beetje interessant en mysterieus is van alle schijn wordt ontdaan.

Eerst denk je nog, die others, die lijken het eiland volledig te begrijpen, hebben mysterieuze krachten. Wat blijkt? Gewoon wat idioten die doen wat hun wordt opgedragen.

Nou ja, dan die Ben Linus, die weet wel wat er aan de hand is. Nee hoor, zelfs nooit met de baas gesproken.

Misschien Richard Alpert dan? Die wordt nooit ouder, dat moet toch wel iemand zijn die enig idee heeft wat de fuck hij aan het doen is. Nee hoor, gewoon een goedgelovige Spanjaard. Zelfs Hurley en Miles hebben op dit moment waarschijnlijk nog een beter idee waar het eiland voor dient dan Alpert.

Misschien Illana dan, toch min of meer de secondant van Jacob? Gaat dood door onvoorzichtig met een tasje dynamiet om te gaan.

Nou ja, gelukkig hebben we Jacob nog, dat is immers de leider van het eiland....Oh wacht, het enige wat hij weet is wat vaag geprevel over een magische grot waar het licht van de wereld in zit. Zit ook gewoon maar wat aan te klooien.
  woensdag 12 mei 2010 @ 13:45:34 #197
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_81338629
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 13:03 schreef Godspeed. het volgende:
Ik heb juist eerder het idee dat er een vorm van 'het kwaad' opgesloten zat in de grot en dat die juist is bevrijd door MiB erin te tossen. MiB sterft waarna 'het kwaad' zijn gedaante overneemt, net zoals we nu Flocke hebben rondhuppelen.
Ook dan blijft het onlogisch. Jacob is goed/braaf/eerlijk/puur en beschermer van de spaarlamp, zodat het kwaad er niet uit kan.

Dus wat doet hij? Hij gooit zijn onschuldig broertje (uiteindelijk nam die enkel wraak voor de volstrekt zinloze moord op zijn onschuldige moeder) in de bron van "het kwaad". Daardoor is hij ten eerste een veel grotere klootzak dan zijn broer en daardoor een nogal vreemde beschermheer van de onschuld en ten tweede geeft hij daardoor "het kwaad" een lichaam, wat min of meer compleet het tegenovergestelde is van zijn functie-omschrijving, hij zit er net om dat te verhinderen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  woensdag 12 mei 2010 @ 14:19:42 #198
133369 Jivis
Critikut
pi_81340125
Ik durf hem haast niet te kijken als ik die scoretabel @ DarkUFO en die poll hierboven zie . Bah, waarom moet er voor een goede aflevering (vorige week) altijd een kutte terugkomen.

Anyways, ik geef m'n mening wel als ik hem gezien heb vanavond.
Amen.
  woensdag 12 mei 2010 @ 14:22:22 #199
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_81340271
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 12:21 schreef Ereinion het volgende:
Een gemiste kans ja. Dat gedoe met die kinderen duurde veel te lang. Ik haat kinderen op tv, omdat ze op een enkele uitzondering na nooit kunnen acteren. 40 minuten Titus Welliver was een veel beter idee geweest.

Uiteindelijk beantwoord deze aflevering vooral vragen die niemand ooit stelde (ze zijn blijkbaar broers, tja). Ik krijg alleen maar meer respect voor de MIB, hoewel het wel compleet onduidelijk is waarom hij zo'n manipulerende sadist is geworden. Uiteindelijk weten we ook niets meer over de geschiedenis van het eiland (de tempel, het beeld etc.). Hoewel dat misschien niet een nadeel hoeft te zijn. Bij dat soort scènes uit de tijd van de Vikingen en Egyptenaren krijgen je toch al snel het Xena: The Warrior Princess gevoel.

Dat met die grot die verlicht is. Tja, ik kan me wel voorstellen dat je dat wat mysterieus wil houden, je hoeft niet alles tot in detail uit te leggen. Maar ik vond de hele locatie gewoon niet geslaagd. Een grot met een gele lamp, het zou wel mysterieus bedoeld zijn, maar het zag er vooral debiel uit.

Vooral die Adam en Eve scène vond ik slecht. Die flashback naar seizoen één, met zo'n lekkere wazige vaseline filter en een melodramatisch strijkorkestje, het lag er allemaal nogal dik op van 'Zie je wel, we hebben alles wel gepland!'. Van elke subtiliteit gespeend.

Ik vind het zesde seizoen nog steeds tof, en om eerlijk te zijn interesseren de meeste antwoorden mij niet zo heel veel, maar deze aflevering had toch echt een stuk beter gekund.
Eens. Ik vind sowieso cinematisch gezien seizoen 6 van Lost echt tegenvallen, soms zit ik echt bijna met een " " op mijn gezicht naar scènes te kijken omdat het zo tenenkrommend is.
2000 light years from home
  woensdag 12 mei 2010 @ 14:36:18 #200
238230 em-dee-em-aa
methyleendioxymethamfetamine
pi_81340935
Vond hem ook een beetje tegenvallend.

Beelden van seizoen 1 aan het eind waren wel weer tof om te zien (Kate was daar nog lekkerder als in de latere seizoenen)
-----------------------------------------------------------------------------------------
I'd rather live it, cause dreamers always chase but never get it
-----------------------------------------------------------------------------------------
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')