abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_81170065
Nou ben ik al een paar maanden mezelf al helemaal gek aan het maken over het volgende;

ik zie de nederlandse pannenkoek een beetje als een standaard wit brood, en toen ik 15 jaar geleden in frankrijk op de camping was hadden ze een franse crepes die gewoon als een bruin brood veel meer smaak hadden, ik vond ze zoooooooooooooo lekker


Nu bestaat er wel zes granen beslag en smaakt al een beetje lekkerder dan het standaard beslag, maar ik wil meer, ik wil een smaaksensatie net zoals die heerlijke mais , zonnepitten, en andere donkere excotische broden die je tegenwoordig kunt kopen

nu heb ik besloten om de stoute schoenen aan te trekken en vandaag naar een Molen te gaan om een kilo maismeel te halen en daarmee me beslag te maken.

ik zal de eerste keer 50% meergranenmeel en 50% maismeel gebruiken


http://www.raphaelstichti(...)iet%20bio%202010.pdf

maar heeft iemand nog lekkere tips voor beslag die ik kan proberen, en dan bedoel ik niet een zakje vanillie suiker of kaneel, rum, etc. maar gewoon als basis ingredient? ik hoop dat me eigen maismeel zal smaken.

ps ik vreet gemiddeld 1x per week pannenkoeken of als avond maal of een keertje tussendoor
  zaterdag 8 mei 2010 @ 10:46:36 #2
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_81170248
In Frankrijk doen ze toch ook gewoon half boekweit/half tarwebloem?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 10:46:42 #3
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_81170251
Ik zou niet graag hebben dat m'n pannenkoeken naar bruin brood smaken...
censuur :O
pi_81170588
Maismeel vind ik niet zo in poannekoeken, maar boekweit
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 12:27:03 #5
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_81173123
Dat noemen ze Wholegrain Tortilla wraps TS.

Pannekoeken zijn iets heel anders.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 13:35:18 #6
9440 Khadgar
Knutselaar
pi_81175218
Tja, ik ben gisteren pannekoeken op basis van rijstmeel tegengekomen, omdat we op de opvang een glutenvrij kind hebben. Smaakt wel aardig maar het haalt het niet bij normale pannekoeken.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 13:39:49 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81175356
Zoals al eerder gezegt werd, geen maismeel gebruiken.
Crepes maak je zo:
1,5 Dl Melk
1,5 Dl water
3 eidooiers
1 eetlepel suiker
3 eetlepels cognac of grand marnier
140 gram bloem
5 eetlepels gesmolten boter

Ingredienten in een blender doen en mixen, nacht in de koelkast laten staan.
Bak hier dunne crepe van zo een 12 Cm is een goede maat voor een crepe. Ze moeten erg dun zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 13:49:34 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_81175680
Of misschien at je socca, dat is een pannenkoek van kikkererwtenmeel met olijfolie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Socca
  zaterdag 8 mei 2010 @ 13:51:38 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81175736
pannenkoeken van boekweitmeel zijn trouwens ook erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_81177434
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
  zaterdag 8 mei 2010 @ 19:05:37 #11
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_81185761
boekweitpannenkoeken
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_81191091
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 10:46 schreef Flurry het volgende:
In Frankrijk doen ze toch ook gewoon half boekweit/half tarwebloem?
Ze hebben de crepees voor zoet en die andere dingen voor hartig, die zijn ook donkerder, ben even de nam kwijt.

In holllandse pannenkoeken zit meestal ook boekweit trouwens... Misschien moet je eens volkorenmeel nemen in plaats van bloem. Dan krijg je wel meer smaak.

Met maismeel krijg je tortilla's .... (soort van)
Whatever...
pi_81194839
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 21:10 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ze hebben de crepees voor zoet en die andere dingen galettes voor hartig,
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
pi_81196588
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 22:45 schreef Kimbell het volgende:

[..]


Thx, galettes inderdaad!
Whatever...
  zondag 9 mei 2010 @ 00:57:51 #15
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_81200475
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 23:25 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Thx, galettes inderdaad!
Maar die zijn ook tarwe/boekweit... wel het meest geniale ontbijt ooit helaas slecht voor de lijn

We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_81769999
Iemand zei ooit dat ze in Indonesie de lekkerste pannenkoek ooit had gegeten. Achteraf denkend hebben ze daar niet altijd verse zuivel, maar maken ze het zeer waarschijnlijk met kokosmelk. Heb het zelf nooit geprobeerd, maar lijkt wel lekker.

Stroop maken ze daar van gesmolten en gezeefde palmsuiker, de gula jawa. Zelf vind ik dit aromatischer dan maple- of schenkstroop.

Voor het beslag zou ik mengen met boekweitmeel, maar daarnaast ook rekening houden met het eiwitrijke harde meel in Frankrijk. Dan geen fijne patentbloem gebruiken maar tarwemeel 55 of hoger.

Ik probeerde laatst Koopmans voor pk, maar wat een schraal lapje werd dat zeg.
pi_81770154
Ik vind zelf dat er eigenlijk ook bier in pannenkoekenbeslag hoort. Liefst iets wat nog een beetje gist op de fles. Dit geeft smaak, volume en is wel een extraatje. Gistextract wordt in de industrie als smaakversterker gebruikt.
Whatever...
  zaterdag 22 mei 2010 @ 23:25:39 #18
132605 kawotski
Il Dottore
pi_81776228
je moet er vla doorheen gooien zeg ik jullie.. lekker dikke gevulde pannenkoeken zijn dat (tip uit mijn tijd als pannenkoekenbakker in de horeca)
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
  zaterdag 22 mei 2010 @ 23:29:47 #19
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_81776380
Je kan ook eens proberen om een half glas bruiswater in je beslag te gooien. Maakt je pannekoeken extra luchtig.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
  zondag 23 mei 2010 @ 09:31:08 #20
262181 noobdeswoop
arrogant gespuis
pi_81782701
Hmmmmm pannenkoeken ik ga maar is allemaal kleine test beslagjes maken dat bruis water en vla ga ik ook proberen.
Semi-filantroop met haatneigingen
pi_81783705
Een behoorlijk deel (25-50%) van het meel vervangen door geraspte kokos.

Wel zorgen dat je genoeg melk blijft houden, anders wordt het te droog.

Lekker met bijvoorbeeld rozijnen, suiker, appel, banaan, kaneel, spek, stroop en uiteraard combinaties daarvan.
pi_82051696
Ik gebruik nu als laatste creatie 1/3 Maismeel 1/3 boekweit 1/3 supertarwe volkoren beste beslag tot nu toe! alhoewel het zeer smakelijk is mag het van mij ietsie pietsie hartiger!
pi_82053336
Ik gebruik tarwebloem, melk, bier, een paar eitjes en honing.

Heerlijke pannekoeken, ik krijg nooit klachten (maar mijn podium is doorgaans een kind van zeven, dus dat is waarschijnlijk geen maatstaf).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')