abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_264190
tijdens het koeverven hadden ze een t-shirt aan met een url in het fries
wie weet dit adresje voor mij
bvd
  donderdag 18 mei 2000 @ 15:19:00 #2
2796 Rocket Ride
Na regen komt prijzenregen
pi_264191
Nee sorry, ik probeerde het ook te ontcijferen. De bussers waren waarschijnlijk te beweeglijk
Ik werd ook enigszins afgeleid door het buikje van Antonette.
pi_264192
quote:
op 05-18-2000 om 03:19 PM schreef Rocket Ride het volgende:
Nee sorry, ik probeerde het ook te ontcijferen. De bussers waren waarschijnlijk te beweeglijk
Ik werd ook enigszins afgeleid door het buikje van Antonette.

Heerlijk toch, dat ze zich absoluut niet schaamt voor haar toch iets aan de mollige kant zijnde lichaam?

pi_264193
Von, het heeft geen nut om tegen Rocket Rides anti-ant houding in te gaan. Ik moet trouwens wel zeggen dat hij mij overstag heeft doen gaan bij het laatste topic wat hij heeft gepost over four 4 ever. Ben van pro-ant naar anti-ant gegaan. Maar dat betekent nog niet dat ik het opeens goed vind om iemand op zijn of haar figuur af te kraken. Leven en laten leven. Ik heb geprobeerd om hem dit duidelijk te maken maar ik geef het ondertussen op. Maar als jij het wil overnemen Von, GRAAG
Het leven van een student gaat ook niet altijd over rozen

  donderdag 18 mei 2000 @ 16:40:00 #5
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_264194
Plastic Friese koeien met bedrijfslogo of kunst

LEEUWARDEN - Hoeveel kunst kunnen tweeduizend koeien verdragen? Om die vraag draaide het gisteren bij een van de eerste presentaties van het project 'Fryslân, lân fan kij'. Op uitnodiging van de drie initiatienemers waren kunstenaars en vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen bijeen om te praten over de uitvoering van het project in het kader van 'Simmer 2000' . Duizend polyester koeien moeten Leeuwarden en omgeving tot een belevenis maken. Of liever nog tweeduizend. Als volgende zomer Friesland wordt overstroomd door emigranten uit vroeger tijden, dan worden ze vooral onthaald op cultuur. Een misser voor het bedrijfsleven, zo stelde Rendert Algra gisteren. In het Zwitserse Zürich en Chicago zijn al dergelijke koeienprojecten gehouden. En een succes was het. Wat een voorbeeld voor een provincie, waarvan de cultuur zo bepaald is door de agrarische sector als Friesland. Algra's enthousiaste betoog kreeg een gretig gehoor van vooral kunstenaars. Helaas kwam eruit die hoek ook kritiek. Waarom, zo vroeg Huub Mous van de stichting Keunstwurk zich af, zijn kunstenaars niet eerder bij het project betrokken. Nu zitten ze vast aan het standaard model koe, al is die dan in drie versies verkrijgbaar: liggend, staand en grazend. Het is een beetje een opstapeling van cliché's, stelde hij vast. Duizend levensgrote koeien tussen duizenden eendere levende koeien in de weilanden. Bovendien is Friesland niet de eerste regio of stad die koeien gebruikt als kunstobject. Tja, en dreigt er geen rommeltje? Moet er niet een twee of zelfs een driedeling komen tussen bedrijfspromotie, goedwillend amateurisme en echte kunst? Er ging al een stem op voor het afzonderen van de echte kunst op een 'Groene Weide' naar het voormalig etablissement in Leeuwarden. Toen Algra in zijn enthousiasme stelde eigenlijk in het kader van Simmer 2000 liever tweeduizend koeien dan duizend te zien, klonk de waarschuwing niet te proberen in het Guinness Book of Records te komen. Dat is tijdelijk en vluchtig en daar moet kunst zich verre van houden. In Zürich en Chicago bleef de teller rond de achthonderd steken. De vraag is of Friesland dat moet overtreffen. Algra wilde toch minimaal duizend aanhouden en

'gaan voor' tweeduizend. Zullen er voldoende bedrijven zijn om tweeduizend koeien á 2000 aan te kopen en die ook nog eens door kunstenaars te laten beschilderen voor een veelvoud daarvan? Bovendien, telt Friesland genoeg kunstenaars? Algra vertelde dat er vierhonderd professionele kunstenaars zijn aangeschreven. Dat wil niet zeggen dat kunstenaars van buiten Friesland niet welkom zijn. Bovendien zal niet elke instelling of bedrijf een kunstenaar aan het werk willen zetten. Er zullen ook vele koeien het stadsbeeld sieren met een bedrijfslogo, of verantwoorde amateurkunst.

Een ondernemer probeerde de angst weg te nemen van de aanwezige kunstenaars dat bedrijven geen geld over zouden hebben voor kunst op de koeien. Hij hield hen voor dat een bedrijf heel wat meer geld betaalt aan reclamebureau's dan kunstenaars zouden durven vragen voor hun werk. Allard Andela van het project sprak de hoop uit, dat de koeien iets blijvends zullen zijn. Als slot van het project zullen de kunstkoeien in het openbaar worden verkocht. Hij ziet ze daarna nog jaren in scholen, ziekenhuizen en bedrijfsentrees staan. En zou het niet mooi zijn als na Chicago, Zürich en Friesland andere metropolen de uitdaging zouden opnemen en alom koeienprojecten houden?

Leeuwarder Courant
datum: 09-11-1999
____________________________________________

Leeuwarder Courant
datum: 03-05-2000


Verkoop kunstkoeien valt tegen

LEEUWARDEN - Het hadden er duizend of nog liever tweeduizend moeten worden, maar met Simmer 2000 zullen er hooguit vijfhonderd kunstkoeien in Friesland staan. Nu zijn er ongeveer driehonderd plastic koeien verspreid. Woordvoerder Rendert Algra van het project 'Fryslân, lân fan kij'land van koeien hoopt dat er nog tweehonderd bijkomen.

Vooral de belangstelling van bedrijven om voor ongeveer f2000 een witte plastic koe aan te schaffen en te laten beschilderen -
al dan niet in de bedrijfskleuren of door een kunstenaar - valt danig tegen. Algra geeft toe dat de initiatiefnemers vorig najaar wat al te optimistisch waren.

Inmiddels is er wel f50.000 subsidie van de Stichting Scheppende Kunstenaars, om ten hoogste vijftig koeien door kunstenaars te laten versieren. Dat geld is binnengehaald door het Fries Kunstenaars Kollektief, dat eind vorig jaar is opgericht om een grote tentoonstelling in Simmer op poten te zetten.

De plastic koeien worden niet overal gewaardeerd. Sommige gemeenten, zoals Boarnsterhim, willen ze niet op openbare plekken hebben. Projectleider Peter Karstkarel van de Slachtemarathon ontplofte bijna van woede toen hij vernam dat Algera en de zijnen koeien langs de Slachtedyk tussen Oosterbierum en Raerd wilde stallen: ,,'Oer myn lyk', wie myn earste reaksje.''over mijn lijk,was mij eerste reactie

De organisatoren zijn inmiddels bereid op één plaats bij de Slachtedyk enkele kunstkoeien toe te staan. ,,Op in plak wêr't lânskip dochs al fersteurd is.''op een plek waar het landschap toch al verstoort is Want bij de culturele wandel- en wedstrijdmarathon op 8 juli gaat het om het echte Friese landschap met echte koeien, benadrukt Karstkarel.

,,Wy dogge dit foar it earst, dan witte je net wêr't je op rekkenje moatte'',wij doen dit voor het eerst,dan weet je ook niet waar je op moet rekenen aldus Algra, die vorig jaar september samen met Allard Andela, Simon Cnossen en Hans Hettinga het plan presenteerde. Ze wilden de Friese koe promoten en het bedrijfsleven warm maken voor Simmer 2000.

Slechts een paar grote bedrijven namen enkele tientallen van de in Polen gemaakte koeien af. Bij alle Friese fabrieken van Frico Cheese staan er nu enkele en melkrobotfabrikant Lely geeft iedere boer die een robot bestelt een kunstkoe cadeau. De aanvankelijk gemaakte begroting van f2 miljoen wordt nu gehalveerd. Algera: ,,Wy komme mei pine en muoite út de kosten''. wij komen met pijn en moeite uit de kosten

'Fryslân, lân fan kij' wil in ieder geval op donderdag 20 juli alle kunstkoeien in Leeuwarden verzamelen voor een 'keuring'. Het is de bedoeling de koeien na het Simmerfeest te veilen voor het Ronald McDonald Fonds.

Leeuwarder Courant
datum: 02-05-2000

  donderdag 18 mei 2000 @ 16:45:00 #6
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_264195
bron: Leeuwarder Courant/simmer

"Simmer2000"

Een reünie van alle Friezen met alle Friezen in de zomer van 2000. Iedereen die een band met Fryslân heeft is welkom. Emigranten en hun nazaten, Friezen die elders in Nederland wonen en andere liefhebbers van onze provincie. Steden en dorpen van Fryslan worden in juli 2000 de trefplaatsen voor reünisten. Tegelijkertijd vindt het Frysk Festival plaats: een grote culturele manifestatie met theater, opera en beeldende kunst.


De info over de koeien zou eigenlijk op http://www.simmer2000.nl of http://www.drf.nl moeten staan, maar daar was weinig te vinden.
meer info op: http://www.leeuwarder-courant.nl/simmer/Simmerkrant/simmerkrant.html

pi_264196
ik heb de url
www.lanfankij.nl
pi_264197
Is het volgende SBS-projekt soms de 'varende klomp' met buitenboordmotor en aan-elkaar-geketende opvarenden ? Ben hem overigens al in de amsterdamse grachten tegengekomen...
  vrijdag 19 mei 2000 @ 18:46:00 #9
2705 cynix
is verdwaald
pi_264198
Of een molen, met aan elke wiek een kandidaat vastgebonden? Kijken wie het langst blijft hangen zonder draaierig te worden.

Of een dijk waarin 11 (elf) gaten gestoken worden, waarop de kandidaat deze gaten 'creatief' moet dichten, zonder externe hulmiddelen?

  vrijdag 19 mei 2000 @ 20:06:00 #10
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_264199
Als Tessa, Antonette en Eric wat eerder waren geboren dan had de watersnoodramp in 1953 nooit gebeurd. Flikker die drie op de duinen en geen springtij heeft nog wat in te brengen.
  zaterdag 20 mei 2000 @ 21:29:00 #11
2123 zusjegtotep
!! KEEP THE FAITH!!
pi_264200
[quote]op 05-19-2000 om 06:46 PM schreef cynix het volgende:
Of een molen, met aan elke wiek een kandidaat vastgebonden? Kijken wie het langst blijft hangen zonder draaierig te worden.

quote]Dat vind ik dus humor!!!

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')