abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 april 2010 @ 01:47:47 #101
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_80620458
edit.

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 23-04-2010 19:03:59 ]
  vrijdag 23 april 2010 @ 07:49:06 #102
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80621970
Toe maar... Vannacht een halfdronken poging gewaagd om deeg te maken?
  vrijdag 23 april 2010 @ 07:49:35 #103
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
  vrijdag 23 april 2010 @ 16:58:18 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_80638771
Al vijf pagina's zonder een terugvindpizza van mij! Ai!

Volgende week weer eens een op het Australische Crust geinspireerde pizza maken. Ik denk de Sheperds Pie ("Slow Cooked Lamb, Potato Puree, garnished with Parmesan & Fresh Herbs"). Of de Saffron Chicken ("Vegetable Chickpea Salsa, Chicken Breast Fillets, Shallots, topped with Saffron Aioli").
Let me see you stripped down to the bone
pi_80670873
quote:
Op dinsdag 20 april 2010 15:12 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Heb je deze ook bij jouw AH?

[ afbeelding ]

Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.
pi_80677321
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 17:21 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.
Ik was vandaag ook bij de Xenos en wou precies hetzelfde schrijven.
  zondag 25 april 2010 @ 11:15:23 #107
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80689042
Ah tof! Zal binnenkort eens even kijken, scheelt toch weer zo'n twintig cent


Gisteren weer even een pizza gemaakt. Deze keer viel de pizza een beetje tegen. Ik had nogal haast, dus ik heb een gedeelte van het deeg met een deegroller platgewalst. Resultaat: geen mooi luchtige randen.
pi_80930959
Gisteren bij de jumbo bloem van di cecco gekocht. Speciaal voor pizza's. Ook nog even gist. Nu dinsdag nog even de rest halen en dan woensdag lekker zelf pizza maken.
pi_80961870
Onze favoriete pizza van de laatste tijd:

Ik gebruik min of meer het recept van de OP maar in iets grotere hoeveelheden omdat ik 2½ pizza maak, 2x35 cm en 1x 15 cm.

Als basis gebruik ik meestal een pakje gepureerde tomaat van AH met daarin een mengsel van olijfolie, kruiden, rodewijnazijn en voor de liefhebbers wat sambal (zoetpittige).
Dan een flinke laag geraspte jonge kaas erover, een blikje tonijn in water uitgelekt, een halve in ringen gesneden spaanse ui en daarna royaal zoete chilisaus (ik gebruik die van de Lidl, volgens de fles is het surinaamse saus voor kip). Vervolgens oregano en basilicum (gedroogd) erover en 12 minuten in de combioven. Heerlijk

Ik rol de bodem gewoon uit met een grote deegrol (esenhout, 45 lang, 8 doorsnede zonder handvatten) en snijd weg wat buiten de vorm steekt. De bodem rijst heel iets maar blijft wel lekker dun.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  maandag 3 mei 2010 @ 14:12:22 #110
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80967907
Laatst van mijn moeder een pizzasteen gekregen en het werkt echt geniaal! Afgelopen weekend op een feestje bij mij thuis veel mensen aangenaam verrast met een aantal "ambachtelijk" bereide pizza's!

Ik behaalde al redelijke goede resultaten met het lang opwarmen van een reguliere ovenplaat + bakpapier, maar de steen zorgt zeker voor de overtreffende trap! De korst is nu overheerlijk, flinterdun maar niet week en je knijpt er ook niet zo 123 doorheen.
pi_80968202
Mijn eerste probeersel, als oefening voor vanavond. Erg lekker! Vanavond zal ik de randjes insmeren met olijfolie, dan worden ze vast knapperiger. Voor herhaling vatbaar, nu al.

pi_81049496
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
Sweet and innocent...
  woensdag 5 mei 2010 @ 15:52:44 #113
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81051857
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?
pi_81052403
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?

Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
hoe maak je je pizza's? Met een roller of anders?

Roller zou ik afraden, maar het gewoon 'rondhangen' zeg maar zal eens kijken of mijn er de volgende keer foto's van kan maken
Ja doei.
  woensdag 5 mei 2010 @ 17:37:08 #115
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_81054790
Dit weekend nog een plaat pizza gemaakt met tonijn en ansjovis.

Als topping hadden we de saus van Gran Italia en die was goed te doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_81054912
Heb van 't weekend pizza gemaakt met 00 meel, da's zoveel lekkerder dan gewoon deeg Die houden we er dus in
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_81055025
ja, gofte, nu wil ik ook pizza
Ja doei.
pi_81058499
de mr heeft weer eens pizza gemaakt vandaag

voor hem: verschillende soorten kaas, zonder tomaat.


Voor mij, met tomaat. Buffelmozzarella, cherrytomaatjes, parmezaanse kaas, wat pizzakaas en basilicum
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 5 mei 2010 @ 22:12:07 #119
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_81065246
Zien er heerlijk uit
pi_81067580
Inderdaad.Vooral de tweede pizza ziet er verrukkelijk uit.Ik snap niet waarom mijn pizzas ondanks mijn pizzaoven niet zo eruitzien.Zijn er hier nog meer mensen met de Alfredo van Bestron?

[ Bericht 1% gewijzigd door Terpentin07 op 05-05-2010 23:46:18 ]
pi_81068215
Ja, ik. Bedoelde je NIET zo uitzien? Ze zien er inderdaad verdomd goed uit, kwestie van beleggingskunst.
De Mr van DarkElf is blijkbaar bedreven in deze kunst, hij moet hier maar wat posten. Iets terug las ik wat over zeer elastisch deeg, ik ken het probleem. Maar met name met het deeg op koelkasttemperatuur, zelfs een stoomwals biedt dan geen soelaas. Positief is dan wel weer dat je zeker weet dat je een glutenrijk deeg hebt, deze eiwitstrengen veroorzaken het postbode-elastiek gedrag. Ik laat de deegbol meestal opwarmen tot kamertemperatuur, dan gaat het veel makkelijker. Hangt een beetje af van de bloem, de gist, en de hoeveelheid gebruikte water. Maar heb je zo'n super-elastische lap, dan is hij waarschijnlijk vrij koud.
Daar kun je met een deegroller met je volle gewicht op rollen, het lukt niet. Ja, na enige tijd, door de ontwikkelde warmte van het rollen. Hoef je gelijk niet meer naar de sportschool.
pi_81069918
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 23:12 schreef Yvesss het volgende:
Ja, ik. Bedoelde je NIET zo uitzien? Ze zien er inderdaad verdomd goed uit, kwestie van beleggingskunst.
Oh, even aangepast.Op welke stand maak jij meestal de pizza.Ik laat hem eerst voorverwarmen en dan gaat die op de hoogste stand (3).Heb meestal het probleem dat de bovenkomt nog niet klaar is maar de onderkant al donker.
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:42:45 #123
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_81102779
Deeg op koelkast-temperatuur?

Ik heb geen zin om het hele topic door te lezen, maar deeg op koelkasttemperatuur lijkt me heel vreemd. Het hele idee is juist het deeg, dat met (lauw)warm water gemaakt is, langdurig te laten rijzen op een "warme" plaats, dus lekker behaaglijke kamertemperatuur, zonder tocht.

Uitrollen met deegroller doe ik ook altijd, met wisselende resultaten in de uiteindelijke vorm, maar meestal wel soort van rond

Voor wat betreft de bovenstaande vraag naar het beleggen:

Mrs. DE heeft d'r pizza zelf belegd, ben ik helemaal niet verantwoordelijk mee. DE belegt d'r pizza's over het algemeen tot erg dicht bij de rand, hetgeen resulteert in overvloedige overhang en overlopen van de pizza. Da's met kaas best lekker

Zelf hou ik over het algemeen een rand vrij, zodat deze nog wat kan opbollen en krokant wordt. Mijn pizza's hebben geen tomaat, maar als basis een laag geraspte kaas, vind ik lekkerder. Moeilijk hierbij is om niet te dik te strooien. Dikke kaaslaag maakt slappe pizza
Bovenstaande was vrij goed gelukt, maar had nog een iets krokantere bodem mogen hebben.
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:36:50 #124
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_81461970
bij de Xenos hebben ze ook typo 00 pastameel in de aanbieding (69 of 70 cent). Waarschijnlijk ivm datum die tot half juni is.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 15 mei 2010 @ 19:10:31 #125
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_81464992
Morgen weer pizza tijd! De tips van de oven heb ik al opgevolgd (werkte goed;)) nu nog een tip voor een dunne bodem mijne is idd ook nog elastisch. Maar ik gebruik deeg uit een pakje(A) van kookmans
~ Bonito La Risa ~
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')