VBVFV | woensdag 7 april 2010 @ 11:35 |
Ik had altijd een molukse buurvrouw die wel eens nasi met gemarineerde kip voor mij maakte. Die kip was dan altijd helemaal doortrokken van de marinade, echt heerlijk! Nu is mijn vraag hoe krijg je dat voor elkaar? Gewoon heel lang laten marineren? of komen er nog andere processen bij kijken? En nee ik kan het niet meer aan mijn buurvrouw vragen want die is al lang verhuisd ![]() Alvast bedankt voor de eventuele feedback | |
Sigmund666 | woensdag 7 april 2010 @ 11:41 |
Marinade met de kip een nachtje laten trekken in bijv een tupperwarebak ![]() | |
Lienekien | woensdag 7 april 2010 @ 11:43 |
Ik maak de marinade meestal in een diepvrieszak (lekker schudden) en doe daar de kip/het lamsvlees bij in. Afsluiten, in een schaal of op een bord en koelkast in en dan minstens een nacht laten intrekken. Tupperware raad ik af. Je hebt kans dat de geur in het plastic trekt en dat was je er niet even af. | |
Panda72 | woensdag 7 april 2010 @ 11:47 |
quote:Ajam smoor (kip in zoete ketjapjus) Ingredienten potje keukentamarinde ketjap manis (of andere zoete sojasaus) peper, zout en knoflook (vers en poeder) stukje trassie paar kruidnagels paar stukjes laos 1 of 2 kippen indische laurier water olie Bereidingswijze Maak een marinade van paar theelepels keukentamarinde, wat ketjap, peper, zout en knoflookpoeder. Snijd de kip in kleine stukken (omvang: borst en poot in 2 stukken) en verwijder het vel. smeer de stukken in met de marinade en laat het (liefst een hele nacht) intrekken. Doe wat olie in de pan en verkruimel een stukje trassie. Voeg wat geperste knoflook toe. Verwarm alles langzaam op tot de trassie opgelost is. Voeg de de kipdelen toe en braad ze een tijdje aan alle kanten (restje marinade gewoon toevoegen). Kook intussen ook het water. Doe in een andere pan een paar lepels keukentamarinde, sojasaus, indische laurier, kruidnagels, laos en verwarm alles aan tot een verwarmde pasta. Doe de aangebraden kip in de andere pan en voeg kokend water en nog wat meer ketjap toe totdat de kip ongeveer onder de jus staat. Eventueel nog peper, zout en knoflook naar smaak toevoegen. Laat nog een uurtje op laag vuur doorpruttelen | |
VBVFV | woensdag 7 april 2010 @ 12:19 |
Het is dus idd een kwestie van lang in laten trekken, gewoon lekker een nachtje in de koelkast laten staan. Bedankt voor de tips. En het gerecht voor ajam smoor ga ik zeker proberen deze week!! lekker ![]() | |
Marlalala | zondag 11 april 2010 @ 22:48 |
Dit moet ik even bewaren ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 16 april 2010 @ 07:49 |
Goede marinade moet lang trekken ![]() | |
EricT | dinsdag 20 april 2010 @ 18:29 |
kan de combinatie Nasi gr. met gemarineerde kip niet helemaal plaatsen. Maakt ze gesmoorde kip of knapperig gebakken? Voor beter in laten trekken: vlees regelmatig insnijden. | |
Panda72 | dinsdag 20 april 2010 @ 20:17 |
quote:Ik denk dat hij dit bedoeld. Ik heb een surinaamse collega en zij maakt dit ook wel eens. ![]() | |
Red_85 | dinsdag 20 april 2010 @ 21:47 |
quote:Goddelijk voedsel |