quote:
Op woensdag 7 april 2010 11:35 schreef VBVFV het volgende:Ik had altijd een molukse buurvrouw die wel eens nasi met gemarineerde kip voor mij maakte.
Die kip was dan altijd helemaal doortrokken van de marinade, echt heerlijk!
Nu is mijn vraag hoe krijg je dat voor elkaar? Gewoon heel lang laten marineren? of komen er nog andere processen bij kijken?
En nee ik kan het niet meer aan mijn buurvrouw vragen want die is al lang verhuisd
Alvast bedankt voor de eventuele feedback
Ajam smoor (kip in zoete ketjapjus)
Ingredienten
potje keukentamarinde
ketjap manis (of andere zoete sojasaus)
peper, zout en knoflook (vers en poeder)
stukje trassie
paar kruidnagels
paar stukjes laos
1 of 2 kippen
indische laurier
water
olie
Bereidingswijze
Maak een marinade van paar theelepels keukentamarinde, wat ketjap, peper, zout en knoflookpoeder.
Snijd de kip in kleine stukken (omvang: borst en poot in 2 stukken) en verwijder het vel. smeer de stukken in met de marinade en laat het (liefst een hele nacht) intrekken.
Doe wat olie in de pan en verkruimel een stukje trassie. Voeg wat geperste knoflook toe. Verwarm alles langzaam op tot de trassie opgelost is.
Voeg de de kipdelen toe en braad ze een tijdje aan alle kanten (restje marinade gewoon toevoegen). Kook intussen ook het water.
Doe in een andere pan een paar lepels keukentamarinde, sojasaus, indische laurier, kruidnagels, laos en verwarm alles aan tot een verwarmde pasta.
Doe de aangebraden kip in de andere pan en voeg kokend water en nog wat meer ketjap toe totdat de kip ongeveer onder de jus staat. Eventueel nog peper, zout en knoflook naar smaak toevoegen.
Laat nog een uurtje op laag vuur doorpruttelen