abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79682320


Vertel ons je grootste kookblunder en maak kans op de DVD Julie & Julia, een romantische kookkomedie om je vingers bij af te likken!

Julie & Julia is gebaseerd op twee waargebeurde verhalen van Julia Child (Meryl Streep) en Julie Powell (Amy Adams). Beide verhalen gaan over het leven van twee vrouwen, die ondanks dat ze gescheiden worden door tijd en ruimte, ongeveer hetzelfde leven leiden. Ze knopen de eindjes aan elkaar, totdat ze ontdekken dat met de juiste hoeveelheid passie, ambitie en boter het leven een stuk mooier kan zijn.

Julia Child liet de Amerikanen vanaf de jaren 60 kennis maken met de Franse keuken door haar kookboeken en televisieprogramma's. Julie Powell, kreeg het voor elkaar om binnen een jaar alle 524 gerechten uit Childs beroemdste kookboek op tafel te zetten. Een romantische kookkomedie, waarin de lekkerste gerechten voorbij komen .

Post hieronder je grootste kookblunder en maak kans op een van de drie exemplaren van Julie & Julia die wij weggeven in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment. Je hebt tot en met zondag 4 april de tijd om je verhaal hier neer te zetten. De zeer smakelijke CUL crew kiest daarna de 3 winnaars.

pi_79682449


[ Bericht 100% gewijzigd door pussydeluxe op 28-03-2010 20:55:36 ]
pi_79685288
Vroegah toen ik nog mini-me was.... samen met me pa appeltaart bakken alleen niet helemaal aan het opletten met het afmeten... Deden we ipv suiker er zout in. Was nou niet bepaald eetbaar te noemen
  zondag 28 maart 2010 @ 22:01:12 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_79687279
Vanmiddag nog een enorme kookblunder gemaakt.
Ik was zelf citroenijs aan het maken en had volgens het recept bij de melk en het room die ik moest opwarmen citroenrasp (van de schil) moeten toevoegen.
Ik las in de gauwigheid echter citroensap en goot dus het sap van 2 uitgeperste citroenen erbij i.p.v. de rasp.
Gevolg: een niet indikkend ultrazuur soepje, i.p.v. een soort mooie vla die je daarna gaat invriezen.

Wonder boven wonder is daarna het spulletje toch met behulp van de ijsmachine omgevormd tot een enigszins toonbare en met behulp van veel suiker ook eetbare softijsvorm:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_79687769
Ik heb eer 2...
Ben momenteel werkzaam in een Engelsstalige keuken en het is mijn eerste keukenervaring OOIT(kon hiervoor nog geen gasfornuis aansteken) dus alles is nieuw voor mij. én leren te koken, én alles in het Engels aanleren.

Er is een gerecht wat wij serveren, Champignons Au Cafe De Paris. Dit is: geroosterd brood, daaroverheen een cremesaus met champignons met wat gesmolten kaas erin, daaroverheen cheddar kaas en dat even in de magnetron/onder de grill. Daarna een balsemic saus eroverheen, weat sla en een tomaat erop en klaar.

Ik had dat gerecht al 2-3 dagen geserveerd, twas mijn section zogezegd, maar ik wist niet helemaal zeker op een gegeven moment of ik nou de saus ervoor of erna erop moest doen. Dus ik vraag aan iemand, met de saus in mijn hand: moet ik dit halverwege erop doen, of op het eind? Mn collega kijkt, en zn mond valt open: STOP JE DAT EROP? Kzeg ehm ja, moet het nou ervoor of erna? Hij : Je moet dat er helemaal niet opstoppen gek! Dat is chocolade saus!
Bleek dus dat ik al 3 dagen lang het gerecht afwerkte met chocolade ipv balsemic saus...en NIEMAND had geklaagd in het restaurant 8)

De andere gaat over een mosselsaus, een paar weken later. De saus raakte bijna op en ik had binnen een paar minuten waet saus nodig, dus ik vraag aan de chefkok hoe ik snel meer saus bij maak. Hij zeg : Ja gewoon wat creme bijgooien en even opwarmen en wat kruiden. Dus ik open de koelkast en zie als eerste een pak: Creme Anglaise. Ik, vrij vertalend, Creme Engels...In een Engelse keuken is dat vrij logisch dus ik gooi heel dat pak erin. De chef ziet dat, staat 1 seconde stil en je ziet de grimas op zn gezicht veranderen: THATS FUCKING CUSTARD!. Dus ik, geen flauw idee weat custard is, ehm ja...dus? Nja later ben ik er dus achter gekomen dat Custard een soort van vla ofzo is,wistikveel.
Maar de saus kon daarna de prullenbak in Het was ineens van een zure saus veranderd in een mierzoete saus

[ Bericht 15% gewijzigd door kalinhos op 28-03-2010 22:15:23 ]
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  zondag 28 maart 2010 @ 22:13:32 #6
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_79688099
Zucht. Moet dit nou? Herinneringen!

Ik heb eens een keer zelf saucijzen gemaakt. Jawel, zelf gehakt gemalen, en zelf dus die dingen in een mooi vormpje gespoten. Dat deed ik wel vaker, overigens. Een worstenmaker is over het algemeen een grote cilinder, met van bovenaf een schijf die het gehakt uit de cilinder drukt, hoepla een buisje door en zo een darmpje in. Dat laatste stukje ziet er zo uit, en lijkt wel wat op een, nouja, jeweetwel, maar het is eigenlijk een varkensdarm om een teflon pijpje.



Nu kan daar niet zo veel mee misgaan, zou je denken. En dat is ook zo, tenzij je vergeet het zij-pijpje leeg te maken als je weer nieuw gehakt in de cilinder doet. Nog even een korte situatieschets:



Wat er wél mis kan gaan is als je vergeet het teflon pijpje gehakt vrij te maken als je er weer opnieuw gehakt in doet. Er onstaat dan namelijk meestal eerst een bel lucht onderin (niet correct gevuld met gehakt) die dus eerst via het pijpje naar buiten wil, als je het geheel weer gaat samenpersen.... De rest laat zich raden. Er komt druk te staan op het gehakt in het pijpje... totdat....

PFLUT!!!


Et voila. Schoonmaken geblazen

Dat wast wel zo'n beetje

HG
pi_79688401
Ik zou een keer de hele dag alleen thuis zijn (ik was toen ong. 17). Ik zei tegen mn ma : "Ik ga wel heerlijk koken voor jullie" . Dus zij gingen weg (broertje en ma) en ik zelf een pizza maken met echt van alles er op en er aan.
Stop ik em in de oven en denk : "ha, laat ik es even msnen. Dus ik nog tegen mn liefje (van toen) zeggen: "Help me onthouden dat ik over zo'n kwartiertje de oven wil checken" Dus hij zeggen dat hij dat zou doen.

Nouja... wij als alle andere superverliefde stelletjes nogal wat praten over van alles en nog wat en de tijd helemaal vergeten. Zei hij opeens: "JE PIZZA!" en ik rook ook opeens iets. Dus ik naar de keuken rennen en de brandmelder ging meteen aan. En dat ding piept zo verschrikkelijk hard! Je krijgt er echt koppijn van! (het heeft ook geen uitknopje) . Dus ik was bang dat de buren de brandweer zouden bellen of dat mijn moeder thuis zou komen

Meteen alle ramen open en de pizza in de prullenbak. Het was echt een wonder maar na een paar uur rook je niets meer! Dus ik dacht... ik speel het slim . Ik bestelde zo'n pizza die we nog nooit hadden geproefd. En nadat hij er was deed ik een beetje bloem op mn kleren enzo en mijn moeder dacht toen ze thuiskwam dat ik het echt had gemaakt
Mijn broertje keek later wel in de prullenbak en zag die zwarte pizza, dus dat was wel een tweede blunder. Maar gelukkig beloofde hij me , dat hij niets zou zeggen

Sindsdien hebben vrienden nog heel vaak grapjes gemaakt als ik zei dat ik ging koken.
.
pi_79688440
quote:
Op zondag 28 maart 2010 21:32 schreef cybermans het volgende:
Vroegah toen ik nog mini-me was.... samen met me pa appeltaart bakken alleen niet helemaal aan het opletten met het afmeten... Deden we ipv suiker er zout in. Was nou niet bepaald eetbaar te noemen
Toevallig...aan zoiets moest ik ook al denken: met mijn vader zo'n 20 jaar geleden aan brood bakken geslagen met onze - toen nog bijzondere- broodbakmachine: ipv een theelepeltje zout een grote eetlepel...Daarna hebben we dat ding geloof ik nooit meer aangeraakt
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
  FOK!fotograaf zondag 28 maart 2010 @ 22:28:02 #9
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_79689132
Ik ging biefstuk braden op school (kook opdracht), draaide deze om met een pannenlikker (zo'n plastic ding), ik had deze in de pan laten liggen. Dit werd biefstuk met plastic sliertjes
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
  zondag 28 maart 2010 @ 22:44:27 #10
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_79690127
Heb deze absurde blunder volgens mij al eens eerder gepost, hier komt hij nogmaals.

Nieuw huis nieuwe keuken met mooi 6 pits gasfornuis met oven . Na ruim 5 jaar geen goede oven meer te hebben gehad de eerste dag dat ik hem gebruikte wilde ik dus weer eens een echte pizza-plaat bakken .


Dus goed het deeg bereid ,ingredienten gesneden, saus gemaakt, ach je kent het wel oven voorverwarmd
Pak ik mijn bakplaat, begin ook heel snel met het op maat maken van het deeg, verdeel de saus erover ingerdienten de paprika ,ham, salami, tonijn uien olijven etc. en tot slot de kaas.

Enfin pizza in de oven.....
Na een minuut of 10 kwam er een vreemde geur vanuit de keuken een beetje plastic-achtig maar ik vond het niet vreemd, dat heb je weleens vaker bij nieuwe apparatuur..
Tot dat vriend lief mij vroeg of dat toch echt wel goed was die geur, hij is wel vaker over bezorgd als het om koken aangaat dus ik kijk in de keuken en stel hem gerust, dat er echt niets aan de hand is.

Het belletje gaat de tijd is voorbij , dus trek ik mijn oven wanten aan en pak de plaat uit de oven.
De geur was erg , echt vreselijk....
Nieuwe ovens en bakplaten blijken dus verpakt te worden in plastic en die van de bakplaat was ik er dus vergeten af te halen. Gevolg goede Pizza op bedje van vermolten plastic die ook nog eens gedeeltelijk op de bakplaat was ingebrand.

Ik vond het al zo vreemd dat er een witte bakplaat werd geleverd bij een RVS gasfornuis. En waarom dat niet op de plaat zelf een sticker word gedaan met een herinnering dat deze eerst verwijderd dient te worden.

Damn wat een K*T blunder
  zondag 28 maart 2010 @ 23:14:04 #11
176875 Spellmeista
||planetary Spells||
pi_79691503
Mijn grootste kookblunder was dat de pannekoek aan de pan bleef zitten. Dat was ook gelijk het einde van de vakantie..de pannekoek gaf de doorslag om met 140 terug naar Nederland te blazen over de snelweg naar Holland
pi_79691762
Toen ik net zelf begon met koken volgende ik ooit een (handgeschreven) recept van mijn buurvrouw waarop stond "Ptje sambal". Ik dus vrolijk een potje sambal oelek door het gerecht gedaan en je raad het al, het was oneetbaar...het had een (mes)puntje moeten zijn
pi_79691984
Op mijn werk een braadzak met kippenpoten in de combimagnetron op grillen zetten was niet zo slim.
Magnetron in de fik.Contolekamer vol rook, midden in de nacht de bedrijfsbrandweer op bezoek en de kip naar de klote.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 28-03-2010 23:28:34 ]
  zondag 28 maart 2010 @ 23:29:13 #14
291546 i10TD
.. en de tyfus!
pi_79692092
[jaren 70 mode]

ik kook niet, daar zijn vrouwen voor
[/jaren 70 mode]
Ladies and gentlemen, boys and girls, mammals and cat, dogs, chickens, ducks and all that in between
  zondag 28 maart 2010 @ 23:49:54 #15
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_79692821
Hmm, mijn kookblunders zijn geloof ik niet echt rampzalig

Nouja, ik heb wel es sardines in blik voor door de pasta Die zijn altijd gefileerd. Maar je kunt ze dus ook met ruggegraat en alles d'r bij kopen. Blikjes zien er ongeveer hetzelfde uit. En daar kwam ik dus bij de eerste hap achter

En een keer gedacht dat ik kaas-saus voor door de pasta had gekocht (in Portugal, mijn Portugees is niet echt super ). Dus pasta klaar, saus maken "hee verrek, er komt pasta uit de verpakking", maar nog steeds niets doorhebben he Verdere ingrediënten gegokt op basis van wat woordjes (je kunt er altijd wel wat van maken, van die vreemde talen). Het resultaat was pasta met groen/bruine saus en een avondje Maccen
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
  zondag 28 maart 2010 @ 23:57:17 #16
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_79693069
Ow!

Ik heb wel een hippe afbakblunder Stokbrood met kruidenboter ingebakken, je kent ze. Hele avond bier zuipen, dingen in de oven, nog een biertje *PING* hee, klaar!
Ik naar de keuken, geen ovenwanten Handdoeken er omgevouwen en aan beide kanten het rooster naast de handdoeken vastgepakt Sis, knetter, GODMILJAAAAAAAAAAR Iedereen kijken en lachen tuuk


even een plaatje erbij, want anders snappen jullie d'r vast niets van:


[ Bericht 9% gewijzigd door MrTorture op 29-03-2010 00:05:03 ]
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
pi_79694455
Tellen brand- en snijwonden mee? Zo niet, dan alle keren dat ik teveel zout of teveel peper door het eten gooide. Of juist te weinig zout bij het bakken van brood ofzo.
  maandag 29 maart 2010 @ 01:11:24 #18
267465 Snaavel
Appeltaartenbakker!
pi_79694666
Ik moest voor Examen (Ik deed een Horeca toerisme en voeding opleiding) Victoria stengels (stengels met suiker) maken voor eindexamen.
Het recept was voor kaas stengels maar we moesten dan een paar dingen veranderen zodat het Victoria stengels waren. Maar met me stomme kop gooide ik dus het recept door elkaar, en maakte dus overheerlijke Victoria Kaas stengels, Dus kaas en suiker..
Uiteindelijk ben ik alsnog wel geslaagd voor mijn examen..
  maandag 29 maart 2010 @ 01:14:37 #19
267465 Snaavel
Appeltaartenbakker!
pi_79694706
quote:
Op zondag 28 maart 2010 22:28 schreef moonmovies het volgende:
Ik ging biefstuk braden op school (kook opdracht), draaide deze om met een pannenlikker (zo'n plastic ding), ik had deze in de pan laten liggen. Dit werd biefstuk met plastic sliertjes
Uhm, Op welke school krijg jij les? Biefstuk omdraaien met een pannenlikker?
  maandag 29 maart 2010 @ 09:04:02 #20
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_79697162
Dit speelde zich af in 2005 toen ik nog op kamers woonde. Een vriend kwam eten en we aten Kip Siam.
Terwijl ik het kipfilet in blokjes sneed, dekte die vriend alvast de tafel boven. Ik had bijna alle kip gesneden toen hij weer naar beneden kwam en ik zei dan ook dat ie alvast olie in de pan kon doen en die warm kon maken, dan kon de kip er weldra in.

Zo gezegd, zo gedaan. Totdat we ons ineens bedachten dat een beetje marinade ook geen slecht idee zou zijn Zodoende liep die vieind weer even naar boven. Het waren ook hooguit twee minuten en ondertussen worstelde ik met het laatste stukje kip. Totdat ik wat witte rook in mijn ooghoek zag. Ik keek en zag dat er enorm veel witte walm vanuit de wok kwam. Ik zette gauw het fornuis uit, maar het was al te laat. De vlam sloeg in de plan.

Ondertussen kwam die vriend ook de keuken binnen. En allereerst stonden we allebei wat verbaasd naar die enorme vlam in de pan te kijken. 'We moeten iets doen', riep ik... maar wat ook alweer? De vlam reikte al bijna tot aan de afzuigkap... en laat daar nu net een enorme vieze vettige filter inzitten die uitermate brandbaar is!!!

Die vriend stond inmiddels met een theedoek in zijn hand... maar nee,... die moest er ook niet overheen! Een deksel... maar die waren allemaal te klein... Ik trok de kast open op zoek naar iets bruikbaars en koos voor de grote koekenpan, die ik aan die vriend overhandigde. Terwijl de vlammen nog langs de pan likten, heeft hij het geheel buiten neergezet om te doven.

Inmiddels waren we behoorlijk aan het hoesten door de hevige rookontwikkeling en we hebben dus maar wat deurtjes en ramen open gezet. De enige die schade heeft ondervonden aan dit avontuur was de wokpan, die had namelijk geen anti-aanbaklaag meer. De bodem was volledig zilver geworden
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  FOK!fotograaf maandag 29 maart 2010 @ 09:08:39 #21
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_79697229
quote:
Op maandag 29 maart 2010 01:14 schreef Snaavel het volgende:

[..]

Uhm, Op welke school krijg jij les? Biefstuk omdraaien met een pannenlikker?
Het was zelfstandig koken, dat ding was gewoon het eerste voorwerp wat in de keukenla lag
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
  maandag 29 maart 2010 @ 09:13:31 #22
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_79697305
quote:
Op zondag 28 maart 2010 23:57 schreef MrTorture het volgende:
Ow!

Ik heb wel een hippe afbakblunder Stokbrood met kruidenboter ingebakken, je kent ze. Hele avond bier zuipen, dingen in de oven, nog een biertje *PING* hee, klaar!
Ik naar de keuken, geen ovenwanten Handdoeken er omgevouwen en aan beide kanten het rooster naast de handdoeken vastgepakt Sis, knetter, GODMILJAAAAAAAAAAR Iedereen kijken en lachen tuuk


even een plaatje erbij, want anders snappen jullie d'r vast niets van:
[ afbeelding ]
Die tekening
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_79698150
Geen paint, want geen skillz je weet een beroepsmatige culi blunder van mijn kant

Ooit toen ik nog jong was en nog meer haar op mijn hoofd had dan op mijn rug had ik een bijbaantje in een restaurant. We hadden ons gespecialiseerd in koude en warme buffetten. Ik was chef koud buffet. Dat kwam er op neer dat ik verschillende soorten vis en vleesgerechten moest bereiden en op schalen in de buffetruimte moest bijvullen. Tot zover de inleiding.

een van de zaken die op buffet stond was gepocheerde zalmforel. 's middags had ik ze keurig in de oven gepocheerd. Om die vis een beetje op te sieren werkten we als garnituur vaak met wat citroenschijven, dille etc. Ook vervingen we de ogen van de forel door zwarte olijven. Dat zag er net wat smakelijker uit. Zo'n oog verwijderen ziet er niet fris uit. Even met je wijsvinger het oog eruit wippen en dan een olijfje erin. Op een nogal drukke zaterdag kwam ik met mijn visje in de buffetruimte. Als je met zo'n vis binnenkwam was het natuurlijk een boel ooh en aah, want de boertjes waren niet zoveel gewend en al helemaal geen vis van 30-40cm. Het was nogal druk en ik kon amper mijn schaal neerzetten. Er stond iemand in mijn rug te duwen, al met al was ik wat geirriteerd.

Ik zet die schaal neer en zie tot mijn grote schrik dat ik vergeten ben het oog te vervangen. In een vlaag van verstandsverbijstering steek ik midden in de buffetruimte mijn vinger achter dat oog en wip hem omhoog. Van verschillende kanten hoor kreten als gatverdamme om me heen. Het boertje dat de hele tijd in mijn rug stond te duwen vroeg quasi- stoer aan me wat we met dat oog deden en ik antwoord hem dat als hij hem wil hebben dat hij dan op mocht eten. Ik kwak dat oog met aanhangsel op zijn bord en loop weg.

Ik kan je wel vertellen dat dat ik 's avonds nog even bij de baas mocht komen
Zu hause ist alles besser
  maandag 29 maart 2010 @ 11:29:57 #24
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_79700081
quote:
Op maandag 29 maart 2010 00:53 schreef Leintjeuh het volgende:
Tellen brand- en snijwonden mee?
Oeh als die tellen, dat wil ik de keer dat ik als jonge oh-oh en verse aupair bij een posh Engels gezin wel even zou gaan patsen met een uitgebreide rijsttafel wel mee laten doen.
Na het snijden van een pepertje wreef ik in mn ogen, waarna ik drie uur huilend met mn kop onder de kraam heb gehangen en mijn gezin het ondertussen maar moest doen met een fish and chips take away
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_79700092
quote:
Op maandag 29 maart 2010 09:08 schreef moonmovies het volgende:

[..]

Het was zelfstandig koken, dat ding was gewoon het eerste voorwerp wat in de keukenla lag
.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')