abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_86551968
Ik zit met Jen op 4 a 5 luiers op een dag en Leyla verschoon ik nog iets vaker, maar ook niet bij elke scheet. Ik denk rond de 8x op een dag...
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 17 september 2010 @ 21:30:31 #227
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_86552337
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 18:57 schreef ratpack het volgende:
Tsjee daar moet je toch een engelengeduld hebben... steeds gewacht totdat hij zou poepen en dan belonen ofzo? Of had hij een redelijk vast poepmoment haha. En dan ga je daarna weer opnieuw over op katoen met strikslips?
Nee, baby's poepen en plassen in een redelijk vaste frequentie. En belonen is niet mogelijk bij een baby ;)
En toen ik begon had hij geen vast poepmoment maar gewoon regelmatig bvpoepluiers ;)
Ik zag trouwens met terugzoeken dat ik al met 2 maanden begonnen ben :D
pi_86552423
Ja zo kan ik het me idd ook nog herinneren. Dacht al dat ik wéér wat had weggestopt :')
pi_86569836
Asyniur nee idd dat belonen kan natuurlijk nog niet zo goed, maar ze leren snel... Echt bijzonder hoor!
Ticootje, hier ook al wat dips gehad mbt katoenen...
wupwup Die bgs die nu op marktplaats staan, weet jij welke uitvoering dat dan is? En die fleece binnenkant, gaat dat niet broeien?
Voetbal?
pi_86632179
Nee, want ik weet niet welke je bedoelt :+
Hier geen last van broeiende luiers, maar ook niet van luieruitslag eigenlijk, dus dan gewoon lekker warme billen ofzo? ;)
pi_86632205
Nou de smalletjes zijn verkocht. Ik wacht wel tot de zomer weer. En ik kan van het geld mooi een draagtrui kopen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_86646508
Voetbal?
pi_86669505
Ik zie sets van 2 inleggers en ze zijn vorig jaar nieuw gekocht, dus ik dénk dat het V3 is.
pi_86704747
Ik heb een bod gedaan, ff afwachten nu!
Voetbal?
pi_87160783
Ik heb luiertjes te koop staan in V&A
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_89949108
Megaschop voor dit topic!

Ik overweeg voor dochter twee toch weer om voor wasbaar te gaan. Bij Amélie heb ik een paar wasbare luiers gebruikt, die bevielen op zich wel maar we hadden er te weinig om er echt wat van te zeggen.

Wat heb ik nodig voor een mini? Ik zou het liefst een soort one size kopen vanwege het 'in 1 keer klaar' idee. Maar is dat wel handig, zijn die niet veeeel te bulky in het begin? Ik ben fan van all in one of snap in one gedoetjes, zelf vouwen is wat minder aan mij besteed, net als wolbroekjes en dergelijke. En hoeveel heb ik er nodig? Inleggers zijn die nodig? Draai je een aparte luierwas of gaan ze met de gewone was mee? (in dat eerste geval zal ik er wsl meer nodig hebben.)

Voor 's nachts zou ik in principe wegwerp gebruiken vanwege het gemak, dat dan weer wel :P

Ohja en laatste vraag, is er iemand die ze zelf gemaakt heeft? Hoe bevalt dat?

vragen vragen...
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_89949764
Ik denk dat je bij heel wat merken terecht kan. De meeste komen ongeveer op hetzelfde neer, al verschilt de pasvorm soms een beetje. Omdat je toch nog geen idee hebt of je een spekje of een sprietje zal gaan krijgen denk ik dat je wat dat betreft gewoon de gok moet nemen en luiers moet kiezen die je aanspreken.

Met AIO's (luiers met een ingenaaide inlegger) heb je als je koopt zonder ze eerst te zien iets meer kans dat ze erg bulky zijn, je hebt immers geen controle over de hoeveelheid absorberend materiaal dat er in zit.
Totsbots bamboe zijn heel dunne AIO's

Pocketluiers en snap-in-one luiers zijn negen van de tien keer gebaseerd op hetzelfde principe: een waterdichte luier met losse inleggers. Hoe veel inleggers je er in propt is afhankelijk van wat je prettig vindt. Ze zijn dus ook allemaal vergelijkbaar qua dikte.

Vaak worden dit soort luiers geleverd met een of twee inleggers. Volgens de fabrikant kan je daar van geboorte tot peutertijd mee doen maar in de praktijk gebruik je waarschijnlijk later een extra inlegger. Voor kleine babyplasjes voldoende de bijgeleverde inleggers echter vaak prima.

One size fits all luiers zijn in de praktijk meestal vooral geschikt voor de middenmoot. Ergens tussen de 12 weken en de anderhalf jaar ofzo. Vaak zijn ze wel geschikt vanaf de geboorte maar het zou kunnen zijn dat ze sneller gaan lekken bij de beentjes omdat die in het begin nou zo heel scrawny zijn.

Newbornmaatjes zijn vaak héél snel te klein bij de gemiddelde baby dus je zou ook kunnen overwegen om te kiezen voor one sizers en dan in het begin wegwerp te gebruiken.

Of je apart wast of niet is aan jezelf. Hier gingen ze in één luierwas als ze echt heel vies waren of als ik toevallig een hele trommel aan luiers bij elkaar had.
Ze gingen ook wel bij de gewone was als dat zo uit kwam maar je moet uitkijken dat je dan met een wolwasmiddel wast.
De enzymen in gewoon wasmiddel (ook in de ecovarianten) breken het elastiek in je luiers af waardoor ze een stuk minder lang mee gaan.
Wolwasmiddel doet het prima.

Zelf maken is leuk! En helemaal niet moeilijk, zeker niet als je begint met een goed patroon en je niet al te kieskeurig bent vwb het eindresultaat ;) . AIO's zijn lastiger dan losse luiers en overbroekjes.
Er zijn verschillende webwinkels die kant en klare zelfmaakpakketjes verkopen, o.a. stormopzolder en de kleine hand.

Waar ik echt mee zou oppassen is een complete uitzet voor honderden euro's van één merk kopen. Zeker niet met zo veel luiers als de fabrikanten menen dat je nodig hebt ;)
Extra luiers zijn zo bijgekocht mochten ze bevallen.

Ik zou ook weg blijven bij de chinese goedkope ebay-luiers (er is nu ook een belgische webshop die ze verkoopt zag ik). Been there, done that. Ze gaan snel kapot, houden het niet in de was en hebben een beroerde pasvorm.
pi_89950568
ha wauw dank voor je antwoord!

wolwasmiddel dus, goed om te weten, en geen chineesjes :P

ik had bitti SIO's en die bevielen me op zich goed maar Amélie had toch iets te dikke beentjes ervoor, pasvorm daarvan was best smal.In principe was ik van plan om in het hele begin zeker gewoon wegwerp te gebruiken, met name met meconium heb ik niet zoveel zin in de wasjes :P

Zo'n complete uitzet zit echt wáy buiten mijn budget :D ik heb er ooit wel eens naar gekeken maar ik vind het te duur en ik vraag me inderdaad af of je alles wel nodig hebt. Het voordeel van een SIO toen vond ik dat ik bij een klein plasje alleen de inlegger hoefde te verwisselen en niet de hele luier hoefde te wassen.

En ik heb in de Ottobre een patroon gezien dat me wel wat lijkt dus daar ga ik me sowieso eens in verdiepen :D
kritisch over het eindresultaat ben ik toch niet, daar ken ik mn eigen skills te goed voor, t is hopeloos :')
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_89973942
En weer een vraag :P

Iemand ervaring met thirsties? http://www.thirstiesbaby.com/
Ik vind ze erg mooi O+

Ik neig nu naar bumgenius en evt. fuzzibunz. Door de lage dollar is t aantrekkelijk om uit de VS te bestellen, tips voor websites die snel/goed/betrouwbaar zijn?
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_89975758
Ik ken thirsties niet, sorry.
Is het ook nog aantrekkelijk als je de eventuele belastingen enzo er bij telt? Aantrekkelijker nog dan in Engeland bestellen?
pi_89976890
Belasting erbij heb ik nog niet meegerekend nee, das een goeie.
Hoewel ik nog nooit met de invoerbelasting te maken heb gehad maar t is een dure grap als je t wel krijgt :X

even grofweg, een bumgenius is omgerekend 13 euro uit de VS en 18 uit de UK, dus het is best een verschil.

ik wilde ze eigk 2ehands via t andere forum kopen, maar B. heeft een sterke voorkeur voor nieuw, en hij betaald, dus ik klaag niet :') :D
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_89976939
Wat een leuke printjes hebben die Thirsties. Blackbird O+

Hier en hier kun je nu nog de versie 3 van BG's bestellen voor veel minder geld. Alhoewel erbij staat dat ze niet buiten de UK verzenden, hebben ze het hier toch naartoe gestuurd (ik weet alleen niet welke van de twee, het was een cadeau voor Niels' eerste verjaardag).

Wij hebben drie Chinese luiers en de pasvorm is inderdaad echt slecht: ze zijn heel groot en bulky maar Niels moet ze wel al op de grootste stand aan, terwijl hij de BG's op de middelste stand past. Ik gebruik ze alleen voor in bed, in een pyjamabroek past zo'n grote luier wel. Ze absorberen wel goed. Als je toch besluit een aantal Chinese luiers te kopen, ze zijn wel erg goedkoop, let dan op dat ze wel op 60 graden te wassen zijn. De leukste, met grappig printjes, zijn namelijk op maximaal 30 graden te wassen ( :X eew).

Owlet ik wist helemaal niet dat wolwasmiddel geen enzymen bevat, ik was al op zoek naar een goed wasmiddel voor de BG's. Ik was de luiers trouwens samen met de handdoeken, slabbetjes en hydrofiel doeken op 60 graden, ik heb te weinig luiers om een luierwas te draaien (ik prop de machine graag zo vol mogelijk :P)
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_89978290
Wolwasmiddel. Daar kom ik dan nu pas achter. Niet goed ingelezen blijkt maar weer. |:(
Gelukkig hebben we een fles staan, dus dat gebruik ik voortaan, dank voor de tip, Owlet.
Verder heb ik ook eens iets gelezen over je luiers een keertje in Dreft wassen, hoe zit dat nou precies? Kun jij me dat vertellen?

Die Thirsties zien er inderdaad leuk uit. Ze hebben iets BG-achtigs. Misschien een paar kopen om te testen.
Ik weet niet wat de verzendkosten vanuit de US zijn, maar eventueel zou ik mijn oom kunnen vragen het als een kadootje op te sturen, maar ik geloof dat je altijd kans maakt om eruit gepikt te worden door de douane, toch?
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_89978534
Ja dat maakt niet zo gek veel uit, het is meer mazzel hebben. De meeste webshop verkopers zijn ook wel bereid om er "gift" op te zetten, het risico is dan voor mij omdat het dan maar verzekerd is tot een laag bedrag, eh 50 dollar ofzo? in plaats van de waarde van wat erin zit.

Thanks voor de linkjes twinks! Ik zie wel eea, en bij die tweede hebben ze ook die thirsties :9
Ik vond idd die print mooi O+

Ik neig naar 10 stuks in totaal wasbaar, waarbij 's nachts wegwerp wordt gebruikt. Is dat te doen? Zit ik dan way ruim en kan er wel wat af of is dat net aan genoeg? Ik ga er vanuit dat er dagelijks gewassen zal worden.
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_89978545
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 21:59 schreef oeke het volgende:
Verder heb ik ook eens iets gelezen over je luiers een keertje in Dreft wassen, hoe zit dat nou precies? Kun jij me dat vertellen?
Ja, klopt! Af en toe moet je de luiers ontvetten door ze te wassen met een klein kneepje afwasmiddel (verder geen wasmiddel in het bakje doen). Er blijft altijd een beetje wasmiddel achter in de luiers en dat laat een vettig laagje achter waardoor ze minder vocht opnemen.

edit: ik heb er nu 13 en ik gebruik 's nachts ook wegwerp. Daarmee red ik het nu in de winter net niet tot de volgende wasbeurt omdat de overbroekjes langzamer drogen. De inleggers doe ik in de droger.

Oh en de papieren inleggers kun je, als er alleen geplast is, ook gewoon meewassen en in de droger doen! :D
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_89978804
Doe je dan het afwasmiddel in het bakje? Of los in de machine?
Volgende was gaan we dat eens doen!

Ja, wij hebben er 12 en ik vind het net te weinig. Liever had ik er 15. Dan red je het denk ik beter. Wij gooien niks in de droger trouwens. Wel 's nachts ook wegwerp. En nu ook dagen wel wegwerp, omdat hij niet meer in de Itti Bittis past en ik dus te weinig luiers heb op het moment.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_89978841
Ik weet niet of dat wat uitmaakt, ik doe het in het wasmiddelbakje. Daarna was ik ze trouwens nog wel gewoon met wasmiddel, maar ik weet niet of dat echt noodzakelijk is.

Hoe droog jij de inleggers dan Oeke? Hier duurt dat zo lang (en ze gaan muf ruiken) dat ik ze maar in de droger stop. Leg je ze over de verwarming?
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_89979024
We hebben een hoge kamer, waar alle warmte naar boven gaat, daar hangt een sterk wit touwtje wat je meestal niet ziet, behalve als de luiers erover hangen.
Dan hangt er een soort slinger van luiers boven je hoofd. w/
Ze drogen dan best snel en ruiken niet muf!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_89992482
Oeh goeie tips! Ik sla alles op in mn geheugen :7

Ik heb zo net de nieuwe Ottobre voor mezelf gekocht O+ straks even lezen. Er staat een patroon in voor wasbare luiers, alleen dat is wel een versie die nog een overbroekje nodig heeft. Ik zou er het liefst een maken die alles in 1 is, dus de buitenkant direct van een watervast stofje maken, of een tussenlaagje ofzo, maar het moet natuurlijk wel op 40 graden (en liefst ook op 60) wasbaar zijn... Tips?

En die snaps die je had besteld Twinks, zijn die geschikt voor luiertjes denk je?
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_89992563
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 11:24 schreef huuphuup het volgende:
Oeh goeie tips! Ik sla alles op in mn geheugen :7

Ik heb zo net de nieuwe Ottobre voor mezelf gekocht O+ straks even lezen. Er staat een patroon in voor wasbare luiers, alleen dat is wel een versie die nog een overbroekje nodig heeft. Ik zou er het liefst een maken die alles in 1 is, dus de buitenkant direct van een watervast stofje maken, of een tussenlaagje ofzo, maar het moet natuurlijk wel op 40 graden (en liefst ook op 60) wasbaar zijn... Tips?

En die snaps die je had besteld Twinks, zijn die geschikt voor luiertjes denk je?
Ik heb ze nog niet besteld, geld is op. Maar Owlet zei dat het dezelfde soort snaps zijn :Y
Ottobre O+

Die sites die Owlet gisteren postte hebben waterdichte stofjes en Storm op Zolder heeft een patroon voor AIO's.
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')