abonnement Unibet Coolblue
  zondag 23 april 2000 @ 11:26:00 #1
272 R@b
No-nonsens
pi_260574
"De Bus van SBS6 bij de huisvuilcentrale dat was ééns maar nooit meer." Dit zegt burgermeester R. Bandell in een terugblik op het bezoek van enkele weken terug.

Een bezoek dat door de politie en burgermeester voortijdig werd beeindigd. Er dreigden opstootjes vanuit het uitgaanspubliek uit de binnenstad, maar de directe aanleiding was het incident met een hond van de particuliere bewakingsdienst van SBS6. Een toeschouwer werd gebeten.
Volgens Bandell creeerde SBS6 op deze manier zijn eigen publiciteit, en daar zitten we hier niet op te wachten.

Voor de komst van SBS6 had ook gewoon toestemming moeten worden gevraagd, vindt de burgervader. Via de wegen die daar voor zijn: bij de gemeente of bij de politie, die dan beoordelen of er een evenementen vergunning voor nodig zou zijn. Bij deze beoordeling wordt ook gekeken of er aan een 'evenement' veiligheids risico's kleven.
Dit antwoord Bandell op vragen van Groen Links in de gemeenteraad. In het geval van De Bus is géén enkele vergunning aangevraagd of verleend. De politie werd pas op het laatste moment geinformeerd dat De Bus naar Alkmaar zou komen. Daags voor de komst vroeg de producent om verkeersbegeleiding. Dit heeft de politie geweigerd omdat er géén enkele reden voor was.
De producent vond het overigens niet nodig om een vergunning aan te vragen omdat het naar zijn inzicht geen evenement was. De Bus stond op het terrein van de huisvuilcentrale en dat is volgens hem eigen terrein.

Overigens is De Bus ook niet meer welkom in Nijmegen omdat SBS6 te lang rommelde met de data. In eerste instantie was de bedoeling dat de zwarte tv-bus van het Nijmeegse busbedrijf Novio op de Waalkade zou staan, maar door enkele incidenten elders in het land is er met het schema geschoven. Die incidenten, waarbij De Bus door buitenstaanders werd belaagd, waren voor het stadsbestuur aanleiding de Waalkade af te blazen en het beter te beveiligen Valkhof aan te bieden. Dit historische park zou dan tien dagen hermetisch met geblindeerde hekken worden afgesloten.
Reden voor de Valkhofvereniging om bezwaar te maken. En die vereniging was niet de enige die protesteerde. Geen mens kon begrip opbrengen voor een eventuele afgrendeling van het Valkhof. Suggesties voor alternatieven waren er volop: laat ze maar bij het Goffertstadion gaan staan, op het Novio-terrein, bij de vuilverbrandng, in de gesloten Dobbelmanfabriek, of gewoon VOORAL wegblijven.
Het stadsbestuur was van mening dat iets dergelijks een bijdrage zou kunnen leveren om Nijmegen op de kaart te zetten, maar conservator Boshouwers van de Valkhofvereniging haalt daar zijn schouders over op: Dan zijn er andere en beter mogelijkheden, dunkt me.
Om de veiligheid van de buspassagiers te waarborgen hadden er aan de Waalzijde van het Valkhof drie rijen met afzettingen moeten komen. Eén onderaan de heuvel, één halverwege en één er bovenop. Eigen veiligheidsmensen van de televisiemaatschappij SBS6 zouden er op wacht staan.
Nu SBS6 zelf te lang rommelde met de data ziet Nijmegen helemaal maar af van De Bus.

Volgende week gaat De Bus waarschijnlijk naar Assen. Na 9 dagen Duitsland zal De Bus dan een week op het circuit (TT) van Assen staan.

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
pi_260575
quote:
op 04-23-2000 om 11:26 AM schreef R@b het volgende:

Volgende week gaat De Bus waarschijnlijk naar Assen. Na 9 dagen Duitsland zal De Bus dan een week op het circuit (TT) van Assen staan.


Net op tijd voor Pinksteren ? Dan zijn toch die TT-races daar? Fijn publiek voor een beetje 'rust om de Bus'.....

pi_260576
ehhh...moor,de tt races zijn altijd de laatste zaterdag van juni
pi_260577
Moor is in de war met Luilak. Klinkt hetzelfde. Gaan ze in Drenthe dan niet dekseltjes van melkbussen met carbiet schieten?
  zondag 23 april 2000 @ 17:57:00 #5
446 Marcel
Jij bent de zwakste schakel...
pi_260578
Kwam Dat Ding Nou Nog In amsterdam
Want Daar Lees je Niks Meer Over

marcel

Back On track<P>
  Admin zondag 23 april 2000 @ 20:57:00 #6
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_260579
de Pinksterraces zijn in Zandvoort...
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_260580
quote:
op 04-23-2000 om 03:59 PM schreef berney het volgende:
ehhh...moor,de tt races zijn altijd de laatste zaterdag van juni


* Moor stands corrected met rood hoofd.

  maandag 24 april 2000 @ 22:47:00 #8
272 R@b
No-nonsens
pi_260581
Geeft niet hoor Moor Eerst maar afwachten of SBS6 niet weer het schema omgooit.

Maar voorzover mij bekend gaat De Bus dus zondag of maandag naar Assen. In de tweede week van mei doet De Bus Ameland aan. De bus komt daar te staan bij de vuurtoren. (in Hollum)

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
  dinsdag 25 april 2000 @ 14:40:00 #9
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_260582
quote:
op 04-23-2000 om 08:57 PM schreef Breuls het volgende:
de Pinksterraces zijn in Zandvoort...



Als je Paas bedoelt heb je gelijk

Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')