LucasAJ | zondag 21 maart 2010 @ 22:38 |
Hoe stom het ook mag klinken, ik had het met mijn vriendin over bakkerijen. naar mijn idee mag je zo een bakkerij beginnen. Vraag een kvk nummer, btw nummer en je kan verwachten dat er af en toe iemand komt controleren dat je hygiënisch te werk gaat. Ik kan me niet voorstellen dat je verder een speciaal diploma moet halen. Mijn vriendin denkt echter van wel maar heeft geen duidelijke argumenten. Op google is weinig te vinden. Weten jullie meer? Dank en groet, Lucas | |
Edwinuss | zondag 21 maart 2010 @ 22:40 |
Eisen zijn o.a lekker brood. | |
Dennis101 | zondag 21 maart 2010 @ 22:42 |
Weet je wat jij moet doen...? | |
dribbel79 | zondag 21 maart 2010 @ 22:43 |
ff grobak bellen | |
MinderMutsig | zondag 21 maart 2010 @ 22:44 |
quote: | |
mcwops | zondag 21 maart 2010 @ 22:47 |
gaan franchisen...bakker bart of zo | |
Metalfrost | zondag 21 maart 2010 @ 22:49 |
quote:Inderdaad.. winkelformule, recepten, garantie voor klandizie | |
klotezooi | zondag 21 maart 2010 @ 22:52 |
Wat dacht je van een milieuvergunning ivm stankoverlast? Er komt redelijk nog wat bij kijken | |
LucasAJ | zondag 21 maart 2010 @ 23:01 |
quote:Is dat wet en regelgeving? dat volgens mij geen vergunning | |
ManAtWork | zondag 21 maart 2010 @ 23:05 |
quote:Meest slechte advies wat je had kunnen geven. ![]() | |
Yannick567 | zondag 21 maart 2010 @ 23:08 |
Als je echt wil weten wat er bij komt kijken qua voorzieningen/verguninngen etc. kun je het misschien aan een 'echte' bakker bij jou in de buurt vragen? | |
freako | zondag 21 maart 2010 @ 23:10 |
quote:Het woord 'milieuvergunning' suggereert volgens mij dat het wel een vergunning is. | |
Hiya | zondag 21 maart 2010 @ 23:19 |
mail bakkerswereld.nl eens ![]() | |
Yannick567 | zondag 21 maart 2010 @ 23:29 |
quote:Dat kan ook ja, of anders Nederlands Bakkerij Centrum ![]() | |
Vuurbestendig | zondag 21 maart 2010 @ 23:50 |
vraag het eens op school, de bakkerij opleiding bij voorkeur ![]() | |
Providentia | maandag 22 maart 2010 @ 00:28 |
Diploma Sociale Hygiene is sowieso een vereiste, middenstandsdiploma niet meer en een vakdiploma in vele gevallen wel. Weet je wel hoe je brood bakt? croissantjes, tijgerbrood, maanzaadbrood, boerenbrood, zonnepitten brood en de andere 874 soorten etc? Of wil je gewoon Danerolle en pakjes van de c1000 kopen en in je Tomato broodbakmachine gooien? | |
JumpingJacky | maandag 22 maart 2010 @ 07:36 |
Wat leuk, hieronder stond zonet een advertentie over iets van HACCP, hoe komen ze er op? ![]() | |
whasssaaa | maandag 22 maart 2010 @ 19:27 |
wellicht even via www.antwoordvoorbedrijven.nl proberen, dat is een portal waar je terecht zou moeten kunnen met alle vragen mbt bedrijfsvoering | |
Mr-Z | maandag 22 maart 2010 @ 19:34 |
- Om een bedrijf te starten heb je geen diploma nodig - Om een lening te krijgen heb je een goed doordacht ondernemingsplan nodig. Als de bank leest dat je geen vakdiploma's en geen ervaring hebt in de bakkerij wereld verwacht ik niet dat je een lening krijgt - Interieur van een bakkerij is zeer hoog. Denk aan nieuw waarde richting de 500.000 euro. Dat moet je dus wel een keer terug verdienen. Daarom beter een bestaand bedrijf overnemen. - Hygiëne e.d. heb je geen diploma's voor nodig. Wel krijg je regelmatig bezoek van de VWA. Sluit een contract af met het NBC (Nederlands bakkerij centrum) en die lichten je bedrijf helemaal door en vertellen wat de zwakke punten op het gebied van hygiëne zijn. - Weet waar je aan begint. Ik ben er mee bezig geweest om een bedrijf over te nemen en daar komt zeer veel bij kijken. Laat je goed voorlichten. Ik kan je daar zo links en rechts mee helpen met wat ik al weet. Ik ben momenteel nog steeds op zoek naar een goede overname kandidaat. | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 19:35 |
quote:Hoezo? Franchise kan wel degelijk een goed idee zijn om een eerste stap in de branche te maken ![]() | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 19:35 |
quote:Leuk he, dat de ads afgestemd worden op de onderwerpen van de topics ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 maart 2010 @ 19:40 |
quote:Voor een bakkerij heb je geen milieuvergunning nodig. Wel moet je voldoen aan de eisen uit het Activiteitenbesluit. Waarschijnlijk moet je melding doen. Meer info: http://www.infomil.nl/onderwerpen/integrale/activiteitenbesluit/ | |
La_Vita | maandag 22 maart 2010 @ 19:40 |
quote:Ik heb Multivlaai ad ![]() Waarom geen taartenwinkel beginnen ![]() | |
Mr-Z | maandag 22 maart 2010 @ 19:40 |
quote:ehhh nee.... je hebt geen vrijheid, moet de acties voeren die van bovenaf worden aangevoerd, je moet prijzen voeren die vastgesteld zijn. Dat allemaal terwijl je een godsvermogen hebt moeten investeren. En wat ben je aan het doen? De hele dag broodjes AFbakken. Dat heeft niets met het vak te maken. Je bent gewoon medewerker onder de naam van "franchise" En je komt er onmogelijk onderuit als je wilt stoppen | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 19:45 |
quote:Dat ligt eraan welke formule je kiest. Ik weet niet hoe die van Bakker Bart er uit ziet, maar er zijn wel degelijk franchise formules die een hele goede eerste stap in branche zijn. | |
Mr-Z | maandag 22 maart 2010 @ 19:46 |
quote:Noem eens voorbeelden dan. En nogmaals: Je bent alleen maar verkoper van producten die kant en klaar worden aangeleverd. Dat noem ik geen " bakkerij" ... | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 19:52 |
quote:Er zijn legio voorbeelden. Een AH filiaal, of een Expert winkel. Grote verschil is dat dat handels/retailondernemingen zijn natuurlijk. Je bedoeld dat het wellicht een verkeerde keuze is omdat je het product niet ambachtelijk maakt maar afbakt zoals ze in de supermarkt ook doen? | |
ManAtWork | maandag 22 maart 2010 @ 19:54 |
quote:Ik heb een aantal franchise ondernemers meegemaakt. En geloof me dat het niet zo vrolijk is als ze het doen voorkomen. Althans niet die ik heb meegemaakt. | |
ManAtWork | maandag 22 maart 2010 @ 19:56 |
quote:Ik weet hoe die eruit ziet,... en ik zou er niet voor tekenen. | |
Mr-Z | maandag 22 maart 2010 @ 19:58 |
quote:Maar we hebben het nu over het bakkersvak. Daar kan ik geen fatsoenlijke franchise formule noemen. En inderdaad wil de TS een bakkerij beginnen. Ik neem aan dat hij dan ook daadwerkelijk iets wil gaan produceren. | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 20:26 |
quote:Volgens mij wil TS niets, maar is het slechts een discussie over het al dan niet vrij mogen beginnen van een bakkerij ![]() | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 20:27 |
quote:Mijn oom franchised en die boert toch niet slecht. Weliswaar in de retail (en dus niet in productie of e.d.)., maar toch. | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 20:27 |
quote:Ah, inside info ![]() | |
JumpingJacky | maandag 22 maart 2010 @ 20:34 |
quote:Ja, vast wel, maar tevens ook een persoonlijke beoordeling. Het feit dat MaW er niet voor wil tekenen, zegt niet dat het per definitie slecht is. ![]() | |
josvr | maandag 22 maart 2010 @ 20:38 |
quote:En "De Echte Bakker" (www.echtebakker.nl) dan?? Volgens mij zitten hier wel echte bakkers achter (vandaar 'echte bakker' ![]() Dat brood smaakt echt 100 keer beter dan fabrieksbrood uit de supermarkt, terwijl er ook bakkersfranchises zijn waarvan ik een stuk minder onder de indruk ben van het brood (inderdaad afbak fabrieksbrood). Waar TS wel rekening mee moet houden is concurrentie van die supermarkten. Zijn speciaalzaken (zoals een bakker) niet op zijn retour? Supermarktbrood wordt ook steeds beter, als je b.v. nu vergelijkt met 15 jaar geleden is een wereld van verschil. | |
ManAtWork | maandag 22 maart 2010 @ 20:40 |
quote:Yup. Heb er mijn handen vol aan. ![]() | |
ManAtWork | maandag 22 maart 2010 @ 20:41 |
quote:Ieder moet doen en laten wat ie wil. ![]() (En ik wil geen BB-Bakker zijn.) | |
JumpingJacky | maandag 22 maart 2010 @ 20:44 |
quote:Eens quote:Ik ook niet. Maar ik geloof dan ook helemaal niet in franchise. | |
justmattie | maandag 22 maart 2010 @ 20:51 |
Je weet ook dat je s'ochtends om 4 uur begint en zo rond 5 uur klaar bent s'middags als je het alleen doet? Met feestdagen begin je nog eerder en ben je nog later klaar, je ligt met die dagen doodmoe op bed enz. enz. Heb je daar ook over na gedacht? | |
Mr-Z | maandag 22 maart 2010 @ 20:53 |
quote:Echte Bakkers is GEEN franchise. Dit zijn ambachtelijke bakkers die aangesloten bij het gilde. Dit betekend inkoop voordeel en ze kunnen mee doen met acties e.d. Verder zijn ze 100% vrij in wat ze doen, maken en verkopen. Dus geen franchise. Verder zijn de bakkers idd afgelopen 10 jaar gehalveerd. Maar de tendens is wel dat de bakkers die over zijn gebleven toch steeds meer investeren in kwaliteit en niet alleen naar de prijs kijken. De bakker zal nooit helemaal uit het straatbeeld verdwijnen maar is helaas wel door de supermarkten flink moeten krimpen | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 21:33 |
quote:Ook niet als opstap? Dus om ervaring in de branche op te doen en om ervaring op te doen als zelfstandig ondernemer? | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 21:33 |
quote:Is vrijwel iedere beoordeling met conclusie niet persoonlijk getint ![]() | |
JumpingJacky | maandag 22 maart 2010 @ 21:56 |
quote: ![]() ![]() | |
JumpingJacky | maandag 22 maart 2010 @ 21:57 |
quote:Die discussie heb ik vroeger op school altijd glansrijk verloren als ik weer eens een onvoldoende had ![]() | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 22:28 |
quote:Mwah, bij ons roepen ze dat het antwoordt niet fout kan zijn als de argumentering maar klopt. | |
Pietverdriet | maandag 22 maart 2010 @ 22:32 |
quote:Dat is een broodwinkel, dat is wat anders | |
ManAtWork | maandag 22 maart 2010 @ 22:33 |
quote:Het is maandag. Nu moeten we wel op fouten letten. ![]() | |
sanger | maandag 22 maart 2010 @ 22:41 |
quote:Zolang de argumentering maar goed is...... ![]() | |
jaronsch | dinsdag 23 maart 2010 @ 01:39 |
Zo'n muts is het belangrijkste, de rest volgt vanzelf wel. | |
dribbel79 | dinsdag 23 maart 2010 @ 12:33 |
quote:Dude... | |
Mr-Z | dinsdag 23 maart 2010 @ 18:39 |
quote:of de Beko ![]() |