abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_84180987
registreer om deze reclame te verbergen
Sinds kort bezig met MVC (2.0) i.cm. entity framework. Werkt als de brandweer en brengt me toch weer wat dichter bij hoe webprogramming er volgens mij uit zou moeten zien. Al vind ik daarin GWT ook geniaal :x
pi_84360173
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 16:24 schreef Cryothic het volgende:
ja, maar...

server.mappath() geeft de fysieke locatie van een virtuele map volgens mij.
en nu ken je 2x een waarde toe aan emailbericht.body.

werkt dit niet?:
[ code verwijderd ]
Nou, ik heb hem werkend hoor :P

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Dim EmailTemplatePath As String = Server.MapPath("email.html")
Dim EmailTemplateContent As String = ""

If File.Exists(EmailTemplatePath) Then

EmailTemplateContent = File.ReadAllText(EmailTemplatePath)

If EmailTemplateContent.Length > 0 Then

'vervang waardes email bestand
EmailTemplateContent = EmailTemplateContent.Replace("[naam]", naam)
EmailTemplateContent = EmailTemplateContent.Replace("[etc]", etc)

End If
End If

bericht.Body = EmailTemplateContent
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  donderdag 22 juli 2010 @ 22:16:37 #213
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_84375400
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 21:41 schreef mschol het volgende:
ik heb een programmatje geschreven voor het indexeren van m'n volume met al m'n video files (en tevens een leuk 'hoe werkt vb.net' projectje)
alleen vraag ik me nu iets af:
ik heb een aantal instellingen waarvan ik wil dat deze opgeslagen worden en weer geladen worden als je het programma opent.

momenteel doe ik dat via het register, wat opzich aardig werkt (alleen heb ik misschien aan het begin een iets te sterke check zitten als de key's niet bestaan en dan starttie niet op..)
tevens kan ik dan een wachtwoord (nog) niet encrypted opslaan..

iemand een beter idee? ik dacht een ini file (dan hoef je em niet te installeren/regkey importeren)
echter werdt er elders vermeld dat je dan beter de config settings van .net kan gebruiken

iemand hier ervaring mee?/tips?
1. via app.config (danwel web.config) zoals al eerder genoemd
2. via een settings file (add new item - settings file) ben je een stuk flexibeler. Werkt niet voor web apps
pi_84395793
registreer om deze reclame te verbergen
Weten jullie toevallig nog een redelijke webhost die ook .NET 4.0 heeft? Het is voor simpel privé gebruik dus liefst niet te duur. Alle hosts die ik vind hebben nog 3.5.
  vrijdag 23 juli 2010 @ 13:35:58 #215
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84395988
ik heb 2 jaar bij webstekker.nl gezeten.
Die doen o.a. ook ASP.NET 4.0
Link: Fotos
pi_84530738
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 21:41 schreef mschol het volgende:
ik heb een programmatje geschreven voor het indexeren van m'n volume met al m'n video files (en tevens een leuk 'hoe werkt vb.net' projectje)
alleen vraag ik me nu iets af:
ik heb een aantal instellingen waarvan ik wil dat deze opgeslagen worden en weer geladen worden als je het programma opent.

momenteel doe ik dat via het register, wat opzich aardig werkt (alleen heb ik misschien aan het begin een iets te sterke check zitten als de key's niet bestaan en dan starttie niet op..)
tevens kan ik dan een wachtwoord (nog) niet encrypted opslaan..

iemand een beter idee? ik dacht een ini file (dan hoef je em niet te installeren/regkey importeren)
echter werdt er elders vermeld dat je dan beter de config settings van .net kan gebruiken

iemand hier ervaring mee?/tips?
Kan op heel veel manieren. Je kunt inderdaad aan bestandjes denken, het register, maar ook bijvoorbeeld 'Isolated Storage'. Laatste gebruik ik zelf het liefst wanneer ik niet al te veel/grote gegevens op moet slaan, en je kunt het profiel/computer/domein afhankelijk maken. Isolated Storage is tevens erg veilig, en werkt ook als je als gebruiker geen rechten hebt op bijvoorbeeld bestanden aan te maken.

Checks kun je echter beter altijd doen, het kan immers altijd voorkomen dat instellingen en/of bestanden opeens 'zomaar' weg zijn. :)
pi_84577630
registreer om deze reclame te verbergen
Ik wil de data van 5 textboxes die je op een pagina invoert laten tonen op een andere pagina (zonder gebruik db). Ik had al wat gestoeid met updatepanels op een zelfde pagina maar dat werkt niet echt lekker…
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_84577776
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:34 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik wil de data van 5 textboxes die je op een pagina invoert laten tonen op een andere pagina (zonder gebruik db). Ik had al wat gestoeid met updatepanels op een zelfde pagina maar dat werkt niet echt lekker…
Met Server.Transfer() kun je eenvoudig Textbox waardes verwerken op een andere Web Form.
http://www.csharpfriends.(...)le.aspx?articleID=15
  woensdag 28 juli 2010 @ 08:45:10 #219
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84577817
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:34 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik wil de data van 5 textboxes die je op een pagina invoert laten tonen op een andere pagina (zonder gebruik db). Ik had al wat gestoeid met updatepanels op een zelfde pagina maar dat werkt niet echt lekker…
WebForm? of WinForm?

Ik heb alleen ervaring met WebForms, maar daar kan je het in je viewstate kwijt. Of in je sessie.
Link: Fotos
pi_84577876
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:42 schreef Tuvai.net het volgende:

[..]

Met Server.Transfer() kun je eenvoudig Textbox waardes verwerken op een andere Web Form.
http://www.csharpfriends.(...)le.aspx?articleID=15
Het gaat dus niet zozeer om de server.transfer(), want dat kan ook met een response.redirect(). Ligt er aan of je de gebruiker wil laten zien dat hij naar een andere pagina gaat.

Waar hier hier vooral om gaat is je data tijdelijk op te slaan zonder een database te gebruiken. Dat kan op meerdere manieren. Je kan het opslaan in de sessie (meest voor de hand liggend), een cookie als het langer bewaard moet worden, of in de querystring (voor als mensen de link aan andere moeten kunnen geven, vooral handig als het om zoekwaarden gaat, zoals bij google)

Hoe je dat precies doet vind je wel op google.
pi_84577926
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:45 schreef Cryothic het volgende:

[..]

WebForm? of WinForm?

Ik heb alleen ervaring met WebForms, maar daar kan je het in je viewstate kwijt. Of in je sessie.
Euuh, viewstate lijkt me niet.. dat heeft te maken met je huidige pagina en huidige controls, hij geeft aan naar een andere pagina te gaan..
  woensdag 28 juli 2010 @ 09:00:52 #222
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84578053
Ja, ok, naar een andere pagina wordt lastiger met je viewstate.

Maar opzich, je kan je form toch ook gewoon submitten naar een andere pagina?
Dan krijg je de controls van je vorige pagina gewoon mee.
Link: Fotos
pi_84578142
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 16:15 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Nou, ik heb hem werkend hoor :P
[ code verwijderd ]


Waarom los je dit niet op met een xslt eigenlijk?
pi_84578272
Het is een webform.
Het moet echt heel simpel blijven hoor, je voert iets in de textboxes en dat moet je op een andere pagina te zien krijgen (wat in feite dus een controlepagina is) en vanuit daar submit je dat naar een db en genereer je een email (dit werkt al allemaal) :)
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_84578329
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 09:15 schreef Ker_Plunk het volgende:
Het is een webform.
Het moet echt heel simpel blijven hoor, je voert iets in de textboxes en dat moet je op een andere pagina te zien krijgen (wat in feite dus een controlepagina is) en vanuit daar submit je dat naar een db en genereer je een email (dit werkt al allemaal) :)
Sessie gebruiken dus.

Session.add("naam", iets);

uitlezen als (iets)session[naam];

Uit mijn hoofd.
  woensdag 28 juli 2010 @ 09:45:13 #226
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84578891
je kan ook submitten naar dezelfde pagina.

In de pageload de isPostBack afvangen, en in de postback de values controleren.
Link: Fotos
pi_84580887
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 09:06 schreef kingjotte het volgende:

[..]

Waarom los je dit niet op met een xslt eigenlijk?
Omdat ik al nauwelijks weet wat het is :P
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_84584756
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 09:19 schreef Giem het volgende:

[..]

Sessie gebruiken dus.

Session.add("naam", iets);

uitlezen als (iets)session[naam];

Uit mijn hoofd.
Ok, dit is makkelijk. Echter zit ik met één dingetje;
Pas na de 2de pagina mag er een mail worden verstuurd en de data in de db gezet worden.
Alleen de txtboxes komen/mogen niet op de 2de pagina, dus zijn ze ook niet gedeclareerd…
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_84584823
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 12:47 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Ok, dit is makkelijk. Echter zit ik met één dingetje;
Pas na de 2de pagina mag er een mail worden verstuurd en de data in de db gezet worden.
Alleen de txtboxes komen/mogen niet op de 2de pagina, dus zijn ze ook niet gedeclareerd…
De sessie staat los van de Texboxen. Als jij op een 2e pagina weer iets met de waardes zou willen dan moet je de sessie uitlezen.
  woensdag 28 juli 2010 @ 13:11:27 #230
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84585658
idd, alleen de waardes van de tekstboxen worden in de sessie opgeslagen.

je kan het dan ook zo maken, dat als je op de back knop druk, en je komt weer op de eerste pagina, de waardes al ingevuld zijn.

en vergeet niet na het versturen van je email je sessie-waarden weer leeg te gooien, ander krijg je misschien rare situaties als iemand nogmaals de textboxen in gaat vullen.
Link: Fotos
pi_84589340
Mmm eigenlijk is het nog mooier om met een multi view te doen.. in de ene view de data opvragen.. in de andere view laten weergeven en de oplaan/verstuurknop maken
pi_84591266
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 14:39 schreef Giem het volgende:
Mmm eigenlijk is het nog mooier om met een multi view te doen.. in de ene view de data opvragen.. in de andere view laten weergeven en de oplaan/verstuurknop maken
Ja , dat leek mij ook mooi. Kreeg het niet helemaal voor elkaar,…

Heb het volgende gedaan: voor elke txtbox een sessie gemaakt, deze inladen bij de tweede pagina en vervolgens deze aan de txtboxes gekoppeld en literals tonen het dan uiteindelijk.
Enigste nadeel hiervan is dat de txtboxes ook op de tweede pagina moeten staan, heb er maar een panel omheen gezet en panel1.Visible = False.

Misschien niet heel netjes maar het werkt :P
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  vrijdag 30 juli 2010 @ 00:24:34 #233
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84650339
zijn er hier mensen die verstand hebben van de Picasa API via de atom-feed?
Ik probeer m'n albums op te halen, maar krijg een 403 forbidden.

m'n code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
XmlUrlResolver resolver = new XmlUrlResolver();
        resolver.Credentials = new NetworkCredential("**********", "**********");

        XmlReaderSettings settings = new XmlReaderSettings();
        settings.XmlResolver = resolver;

        XmlReader reader = XmlReader.Create("http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/cryothic?kind=album&access=private", settings);
        SyndicationFeed feed = SyndicationFeed.Load(reader);

        foreach (var item in feed.Items)
        {
            Response.Write(item.Title.Text + "<br />");
        }
Link: Fotos
pi_84650778
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 00:24 schreef Cryothic het volgende:
zijn er hier mensen die verstand hebben van de Picasa API via de atom-feed?
Ik probeer m'n albums op te halen, maar krijg een 403 forbidden.

m'n code:
[ code verwijderd ]


Niet echt ervaring mee, maar ik zie dat je met standaard System.XML functies de boel probeert op te halen, terwijl de API insinueert dat je toch echt een paar libraries dient te gebruiken: http://code.google.com/in(...).html#GettingStarted
  vrijdag 30 juli 2010 @ 21:37:30 #235
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84682001
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 00:35 schreef Tuvai.net het volgende:

[..]

Niet echt ervaring mee, maar ik zie dat je met standaard System.XML functies de boel probeert op te halen, terwijl de API insinueert dat je toch echt een paar libraries dient te gebruiken: http://code.google.com/in(...).html#GettingStarted
Ja, maar zoals je helemaal boven aan de pagina, aan links kunt zien is die documentatie voor Versie 1.0 van de API.
Versie 2.0 is de current, en die gebruikt ATOM
Link: Fotos
pi_84682524
Volgens mij moet je ff zoeken op manier hoe je RSS feeds uitleest in C# werkt volgens mij niet veel anders en vind je vast wel veel samples.
  vrijdag 30 juli 2010 @ 21:52:26 #237
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84682728
Ik kan al m'n foto's uitlezen.
Dat is het probleem niet.

Het probleem zit hem in de public/private albums.
De public albums haalt ie probleemloos op.
Alleen op t moment dat ik private albums op wil halen komt dus die 403 :(

Misschien moet ik het bij die oude library voor 1.0 houden... maar het moet toch gewoon mogelijk zijn?
Link: Fotos
pi_84684034
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 21:52 schreef Cryothic het volgende:
Ik kan al m'n foto's uitlezen.
Dat is het probleem niet.

Het probleem zit hem in de public/private albums.
De public albums haalt ie probleemloos op.
Alleen op t moment dat ik private albums op wil halen komt dus die 403 :(

Misschien moet ik het bij die oude library voor 1.0 houden... maar het moet toch gewoon mogelijk zijn?
Euh, kan aan mij liggen, maar op 't moment dat je iets middels RSS / ATOM gaat klaarzetten om uitgelezen te worden, kan iedereen er als het ware bij. Lijkt mij niet meer dan logisch dat albums die je als 'private' zijnde kenmerkt, niet uitgelezen kunnen worden in een dergelijke feed. :)
  vrijdag 30 juli 2010 @ 22:34:28 #239
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84684729
Ja, dat dacht ik ook.
Maar kennelijk kan je via authentication er toch bij.
Althans, dat zou moeten.

1private      Shows only private data.      Requires authentication. Only the owner can specify this value.
Link: Fotos
pi_84685725
Is dat niet omdat het google systeem wil dat je inlogt via hun "ClientLogin" en dus vooraf via een POST request moet authenticaten en vervolgens de sleutel die je hierbij krijgt mee moet sturen in je in de request die de XML ophaalt?

Die credentials voor zo'n XmlResolver (resolver.Credentials = new NetworkCredential(..)) zijn voor andere echte http authenticatie lijkt me.

http://code.google.com/ap(...)e_protocol.html#Auth
hula
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')