casper019 | donderdag 11 maart 2010 @ 12:41 |
IK vroeg me af, als ik vandaag een grote portie sperziebonen klaarmaak, zou ik dan wat ik overheb morgen in de magnetron kunnen opwarmen?? | |
vosss | donderdag 11 maart 2010 @ 12:42 |
Ja ![]() | |
_Michiel_ | donderdag 11 maart 2010 @ 12:46 |
Wel even in de koelkast bewaren uiteraard. | |
golfer | donderdag 11 maart 2010 @ 12:50 |
Ja. | |
error_404 | donderdag 11 maart 2010 @ 12:50 |
Yep, in principe alle groenten, mits gekoeld bewaard. Behalve spinazie! | |
borisz | donderdag 11 maart 2010 @ 12:51 |
Ja | |
Lienekien | donderdag 11 maart 2010 @ 12:53 |
quote:Ook spinazie. | |
Pietverdriet | donderdag 11 maart 2010 @ 12:53 |
Natuurlijk kan je groenten opwarmen. | |
anboni | donderdag 11 maart 2010 @ 12:58 |
quote:Zelfs spinazie kun je best nog 'n keer opwarmen. De nitraat/nitriet problemen ermee waren vooral vroeger een risico(tje), toen er nog geen of niet zulke goede koelkasten waren. | |
The_Hives | donderdag 11 maart 2010 @ 13:12 |
sinds wanneer maakt je moeder je eten niet meer voor je klaar? | |
woozi | donderdag 11 maart 2010 @ 13:17 |
quote:Maar nitraat in spinazie heeft juist de eigenschap dat het maar 1keer opgewarmt kan worden ![]() | |
Lienekien | donderdag 11 maart 2010 @ 13:22 |
quote:Dat dacht men vroeger, maar het blijkt amper een gezondheidsrisico te zijn. | |
hilliebillie | donderdag 11 maart 2010 @ 13:40 |
Dat van doe spinazie is inderdaad al achterhaald. Wat betreft de sperziebonen, die kun je gewoon in de magnetron opwarmen. Zou ik ze alleen niet te gaar koken want als je ze dan weer op zou warmen worden ze slapjes en zijn ze echt niet lekker meer | |
casper019 | donderdag 11 maart 2010 @ 17:13 |
Ok thanks voor jullie replys en tips!! Ik vroeg me af, kan dit met krieltjes ook? kan je vandaag krieltjes koken en morgen even in een magnetron schaaltje opwarmen? | |
golfer | donderdag 11 maart 2010 @ 17:14 |
quote:Ja. | |
anboni | donderdag 11 maart 2010 @ 17:28 |
quote:Zal wel mogelijk zijn, ik weet niet of het echt lekker wordt. Misschien lekkerder om ze even met 'n beetje olie in 'n koeke(n?)pan te mikken ![]() | |
Lienekien | donderdag 11 maart 2010 @ 17:31 |
quote:Verse of voorgekookte krieltjes? Voorgekookte zou ik niet vandaag koken en dan morgen weer opwarmen. Worden ze echt niet lekkerder van en de tijdswinst is minimaal. | |
Spanky78 | vrijdag 12 maart 2010 @ 20:39 |
Je kan de meeste voedingsmiddelen na bereiding +- 2 dagen in de koelkast bewaren. Alleen moet je met dingen waar noten in verwerkt zijn erg oppassen, dit vanwege schimmels die erg giftige stoffen knnen afscheiden. Geldt in mindere mate voor alle etenswaren. Dus je moet er wel mee oppassen. Een eventuele vergiftiging door salmonella of listeria komt vaker voor bij niet-zure producten. Als je bewaard eten voor gebruik weer even goed verhit (3 minuten koken of flink opbakken) verminder je het risico op een infectie. Maar door schimmels aangetast eten kun je beter weggooien. |