FOK!forum / Culinesse à gogo / groenten opnieuw opwarmen?
casper019donderdag 11 maart 2010 @ 12:41
IK vroeg me af, als ik vandaag een grote portie sperziebonen klaarmaak, zou ik dan wat ik overheb morgen in de magnetron kunnen opwarmen??
vosssdonderdag 11 maart 2010 @ 12:42
Ja
_Michiel_donderdag 11 maart 2010 @ 12:46
Wel even in de koelkast bewaren uiteraard.
golferdonderdag 11 maart 2010 @ 12:50
Ja.
error_404donderdag 11 maart 2010 @ 12:50
Yep, in principe alle groenten, mits gekoeld bewaard. Behalve spinazie!
boriszdonderdag 11 maart 2010 @ 12:51
Ja
Lienekiendonderdag 11 maart 2010 @ 12:53
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 12:50 schreef error_404 het volgende:
Yep, in principe alle groenten, mits gekoeld bewaard. Behalve spinazie!
Ook spinazie.
Pietverdrietdonderdag 11 maart 2010 @ 12:53
Natuurlijk kan je groenten opwarmen.
anbonidonderdag 11 maart 2010 @ 12:58
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 12:50 schreef error_404 het volgende:
Yep, in principe alle groenten, mits gekoeld bewaard. Behalve spinazie!
Zelfs spinazie kun je best nog 'n keer opwarmen. De nitraat/nitriet problemen ermee waren vooral vroeger een risico(tje), toen er nog geen of niet zulke goede koelkasten waren.
The_Hivesdonderdag 11 maart 2010 @ 13:12
sinds wanneer maakt je moeder je eten niet meer voor je klaar?
woozidonderdag 11 maart 2010 @ 13:17
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 12:58 schreef anboni het volgende:

[..]

Zelfs spinazie kun je best nog 'n keer opwarmen. De nitraat/nitriet problemen ermee waren vooral vroeger een risico(tje), toen er nog geen of niet zulke goede koelkasten waren.
Maar nitraat in spinazie heeft juist de eigenschap dat het maar 1keer opgewarmt kan worden
Lienekiendonderdag 11 maart 2010 @ 13:22
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 13:17 schreef woozi het volgende:

[..]

Maar nitraat in spinazie heeft juist de eigenschap dat het maar 1keer opgewarmt kan worden
Dat dacht men vroeger, maar het blijkt amper een gezondheidsrisico te zijn.
hilliebilliedonderdag 11 maart 2010 @ 13:40
Dat van doe spinazie is inderdaad al achterhaald.
Wat betreft de sperziebonen, die kun je gewoon in de magnetron opwarmen. Zou ik ze alleen niet te gaar koken want als je ze dan weer op zou warmen worden ze slapjes en zijn ze echt niet lekker meer
casper019donderdag 11 maart 2010 @ 17:13
Ok thanks voor jullie replys en tips!!

Ik vroeg me af, kan dit met krieltjes ook?
kan je vandaag krieltjes koken en morgen even in een magnetron schaaltje opwarmen?
golferdonderdag 11 maart 2010 @ 17:14
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 17:13 schreef casper019 het volgende:


Ik vroeg me af, kan dit met krieltjes ook?
kan je vandaag krieltjes koken en morgen even in een magnetron schaaltje opwarmen?
Ja.
anbonidonderdag 11 maart 2010 @ 17:28
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 17:13 schreef casper019 het volgende:
Ok thanks voor jullie replys en tips!!

Ik vroeg me af, kan dit met krieltjes ook?
kan je vandaag krieltjes koken en morgen even in een magnetron schaaltje opwarmen?
Zal wel mogelijk zijn, ik weet niet of het echt lekker wordt. Misschien lekkerder om ze even met 'n beetje olie in 'n koeke(n?)pan te mikken
Lienekiendonderdag 11 maart 2010 @ 17:31
quote:
Op donderdag 11 maart 2010 17:13 schreef casper019 het volgende:
Ok thanks voor jullie replys en tips!!

Ik vroeg me af, kan dit met krieltjes ook?
kan je vandaag krieltjes koken en morgen even in een magnetron schaaltje opwarmen?
Verse of voorgekookte krieltjes? Voorgekookte zou ik niet vandaag koken en dan morgen weer opwarmen. Worden ze echt niet lekkerder van en de tijdswinst is minimaal.
Spanky78vrijdag 12 maart 2010 @ 20:39
Je kan de meeste voedingsmiddelen na bereiding +- 2 dagen in de koelkast bewaren. Alleen moet je met dingen waar noten in verwerkt zijn erg oppassen, dit vanwege schimmels die erg giftige stoffen knnen afscheiden. Geldt in mindere mate voor alle etenswaren. Dus je moet er wel mee oppassen.

Een eventuele vergiftiging door salmonella of listeria komt vaker voor bij niet-zure producten.

Als je bewaard eten voor gebruik weer even goed verhit (3 minuten koken of flink opbakken) verminder je het risico op een infectie. Maar door schimmels aangetast eten kun je beter weggooien.