Gisteravond heb ik voor het eerst pizza gemaakt op mijn nieuwe pizzasteen (16 euro bij een kookwinkel in Den Haag)
.
Doel: zeer dunne, krokante pizza's (gaar!!!) zoals in Napoli zelf, ben er ooit geweest en we hebben letterlijk op het stoepje moeten wachten bij goede pizzatent voor een basispizza maar o zo lekker
hadden maar 2 soorten (tomaat, mozzarella, basilicum of tomaat (ja zonder kaas!)
Omdat ik toch aan het testen was heb ik 2 soorten deeg gemaakt:
- La tua farina (water toevoegen), gekocht bij AH
- Goekope tarwebloem, 7g gedroogde gist, tl suiker, tl zout, lauw water naar believen
Tomatensaus:
Blikje Euroshopper tomatenblokjes (geloof 34 ct), schepje suiker en zout, 2 tenen knoflook, klein gesnipperd uitje, italiaanse kruiden (droog) laten inkoken en nog even laten pruttelen, zeker een half uur.
Pizzasteen (een ronde) in de oven en een klein uur voorzichtig opwarmen (oven steeds wat hoger richting hoogste stand) en toen kon het feest beginnen.
1e pizza op plank gemaakt (tomatensaus, mozzarella) maar moeilijk de oven in te krijgen want zeer dunne bodem. (recept goedkope tarwebloem)
HEERLIJK: na bakken ca. 4-5 min.met verse basilcum, wat goede olie en pepertjes, glaasje wijn...
2e pizza idem maar nu op pizzasteen zelf opgemaakt, pijlsnel maar werkte goed!
3e pizza met deeg van La tua farina was beduidend minder lekker (hadden ook iets meer garnering gebruikt (ui, salami extra), deeg laat zich minder goed/dun uitrollen en je krijgt toch wat dikkere randen.
Al met al zeer geslaagde avond en ga dit zeker vaker doen, gebruik dan wel het gewone recept met tarwebloem.