abonnement Unibet Coolblue
pi_79648426
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 13:59 schreef -Mellow- het volgende:
en hoe kom ik aan biergist?
Dat is idd een probleem heb ik gemerkt, daarom neem ik het mee uit Italie.
pi_79648574
Check de verzendkosten. Valt onder de 1kg categorie. Kan makkelijk in een enveloppe. Dat ga ik niet doen.
pi_79649774
ok tweede keer homemade-pizza. Dit keer met meer foto's!



Vergeten verse basilicum erop te doen voor de foto, uiteindelijk er wel op gegaan, yum. En had deeg over... dus ja... baguette



ik word er nog eens goed in.



heerlijk luchtige van binnen



super krokant van buiten.
Moet dit echt vaker gaan doen, pizza is zo geniaal. Iemand nog een brilliant recept dat ik gegeten moet hebben?
pi_79650070
Je kunt gewoon de lijst van de betere pizzeria afgaan.
Één van mijn favorieten: De Napoletana.
Ansjovis, kappertjes en zwarte olijven.
Kaassoorten naar believen. Beetje Goudse als dekkaas, wat plakjes mozzarella, en nog wat parmesan eroverheen geraspt. En wat kruidige olie.
  zondag 28 maart 2010 @ 10:58:38 #205
296595 foodlover
live and learn
pi_79664297
Gisteravond heb ik voor het eerst pizza gemaakt op mijn nieuwe pizzasteen (16 euro bij een kookwinkel in Den Haag) .

Doel: zeer dunne, krokante pizza's (gaar!!!) zoals in Napoli zelf, ben er ooit geweest en we hebben letterlijk op het stoepje moeten wachten bij goede pizzatent voor een basispizza maar o zo lekker hadden maar 2 soorten (tomaat, mozzarella, basilicum of tomaat (ja zonder kaas!)

Omdat ik toch aan het testen was heb ik 2 soorten deeg gemaakt:
- La tua farina (water toevoegen), gekocht bij AH
- Goekope tarwebloem, 7g gedroogde gist, tl suiker, tl zout, lauw water naar believen

Tomatensaus:
Blikje Euroshopper tomatenblokjes (geloof 34 ct), schepje suiker en zout, 2 tenen knoflook, klein gesnipperd uitje, italiaanse kruiden (droog) laten inkoken en nog even laten pruttelen, zeker een half uur.

Pizzasteen (een ronde) in de oven en een klein uur voorzichtig opwarmen (oven steeds wat hoger richting hoogste stand) en toen kon het feest beginnen.

1e pizza op plank gemaakt (tomatensaus, mozzarella) maar moeilijk de oven in te krijgen want zeer dunne bodem. (recept goedkope tarwebloem)
HEERLIJK: na bakken ca. 4-5 min.met verse basilcum, wat goede olie en pepertjes, glaasje wijn...

2e pizza idem maar nu op pizzasteen zelf opgemaakt, pijlsnel maar werkte goed!

3e pizza met deeg van La tua farina was beduidend minder lekker (hadden ook iets meer garnering gebruikt (ui, salami extra), deeg laat zich minder goed/dun uitrollen en je krijgt toch wat dikkere randen.

Al met al zeer geslaagde avond en ga dit zeker vaker doen, gebruik dan wel het gewone recept met tarwebloem.
  zondag 28 maart 2010 @ 11:16:54 #206
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_79664566
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 18:41 schreef evo87 het volgende:
ok tweede keer homemade-pizza. Dit keer met meer foto's!

[ afbeelding ]

Vergeten verse basilicum erop te doen voor de foto, uiteindelijk er wel op gegaan, yum. En had deeg over... dus ja... baguette

[ afbeelding ]

ik word er nog eens goed in.

[ afbeelding ]

heerlijk luchtige van binnen

[ afbeelding ]

super krokant van buiten.
Moet dit echt vaker gaan doen, pizza is zo geniaal. Iemand nog een brilliant recept dat ik gegeten moet hebben?
Ziet er erg lekker uit !! Krijg meteen trek en zin om er 1 zelf te maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 28 maart 2010 @ 12:53:37 #207
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_79666855
tvp voor de lekkere pizza's

had dit topic nog niet gezien

kleine vraag: ik heb een combiné-microgolfoven maar kan ik daar pizza's in bakken?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_79691963
Vandaag en gister zelf pizza gemaakt. Alles ging goed... behalve het bakken. Mijn schrale studenten-combimagnetron kon hem toch niet mooi egaal gaar maken. Helaas. Ik heb ook niet echt plek voor zo'n speciaal oventje. Misschien kan ik het nog een keer proberen met bakpapier direct op een rooster..

Overigens lukte mijn pizza toss wel erg goed. Alleen jammer dat daarna alles onder de bloem zat.
  maandag 29 maart 2010 @ 13:35:14 #209
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_79704308
vraag nummer zoveel van sararaats:

wat is het beste: vers deeg of uit een pakje?

ik ga m'n pizza een leuke naam geven: Pizza Kwak
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  maandag 29 maart 2010 @ 16:22:46 #210
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79710801
Wat denk je zelf?
pi_79710873
Wow... toen ik deze zag, kreeg ik meteen trek. Die ziet er echt perfect uit!



Dus maker, please tell me how to do!
  maandag 29 maart 2010 @ 17:15:43 #212
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79713087
Niet de maker hier maar ik durf wel een gokje te wagen:
Maak de bodem heul dun, wat tomatensaus, plakjes mozzarella, basilicum en een beetje olijfolie. Bakken in een goed hete oven en klaar
pi_79715212
De maker heeft er zelfs een compleet pdf'je bijgedaan. Wat wil je nog meer?
http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
MaximusTG, in dit geval.
pi_79763114
Ik heb bovenaan deze pagina iets over de onevenredig hoge verzendkosten voor wat Italiaanse biergist.
Dit is opgelost, de winkel heeft mij zelf benaderd, omdat ze zagen dat mijn order pending was.
Het kan wel via briefpost, alleen laat hun systeem dat niet toe. Nu krijg ik 3 verpakkingen biergist toegestuurd voor 10 euro, inclusief verzendkosten. Blijft relatief dure gist, maar wat is 10 euro? Uit deze hoeveelheid gist maak ik volgens het standaard procedé 36 bodems. Symphathieke webshop, dit is hem:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
  dinsdag 30 maart 2010 @ 21:36:30 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79764719
quote:
Op maandag 29 maart 2010 18:16 schreef Yvesss het volgende:
De maker heeft er zelfs een compleet pdf'je bijgedaan. Wat wil je nog meer?
http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
MaximusTG, in dit geval.
Is 200ml water op 170gr. bloem niet wat veel?
  dinsdag 30 maart 2010 @ 21:40:50 #216
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_79764959
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:07 schreef Yvesss het volgende:
Ik heb bovenaan deze pagina iets over de onevenredig hoge verzendkosten voor wat Italiaanse biergist.
Dit is opgelost, de winkel heeft mij zelf benaderd, omdat ze zagen dat mijn order pending was.
Het kan wel via briefpost, alleen laat hun systeem dat niet toe. Nu krijg ik 3 verpakkingen biergist toegestuurd voor 10 euro, inclusief verzendkosten. Blijft relatief dure gist, maar wat is 10 euro? Uit deze hoeveelheid gist maak ik volgens het standaard procedé 36 bodems. Symphathieke webshop, dit is hem:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
zenden die ook naar Belgiê?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_79767820
@ vorige 2 posters:
Zelf doe ik ongeveer 250ml water op 400 gram meel. Niets meer, niets minder.
Ja, ik denk wel dat ze naar België verzenden, zeker via briefpost.
Mail ze anders even:
info@italimporta.nl
  dinsdag 30 maart 2010 @ 23:37:29 #218
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79771503
Heb het recept in de pdf geprobeerd maar het was veels te veel water... Heb maar meel toegevoegd tot het deeg van goede structuur was.
pi_79771590
Kun je die biergist niet uit zo'n flesje Duvel halen wanneer die op is?
pi_79772296
Waarschijnlijk is die gist niet meer zo actief. Lees dood. Nee, dat gaat niet werken.
pi_79788491
Nu ben ik van plan om zo'n Bestron te halen, maar nu valt het me op dat nog maar weinig webwinkels de pizzaoven (kunnen) leveren. Weet iemand waarom dit is? Komt er misschien een "verbeterde" versie waarvan enkele kuren (als die er zijn) verholpen zijn? Lijkt me namelijk niet dat ze slecht verkocht worden.
pi_79788643
Ik heb ze wel voor het dubbele geld zien staan (rond de 100 euro) op verschillende websites...
  woensdag 31 maart 2010 @ 20:46:47 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79803693
Vandaag was het weer feest, heb een stuk emmentaler gehaald bij de Aldi en dat als kaas gebruikt:

Nr. 1










Nr. 2



pi_79803794
Ziet er goed uit!

Mijn ouders gaan op vakantie naar Italië, daar hebben ze vast goede pizzabloem!
pi_79805641
Appetijtelijk, Erasmo. Vooral de laatste foto van pizza nr.1
Laat je ouders maar grof inslaan, LieLie. En vergeet de gist niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')