leuk man! ben blij dat je het gedaan hebt. vlees moet fijn gehakt worden (wellicht niet met de kitchenaid want die houdt het te grof of juist te fijn) en kruid ze flink. het is niet als een gahaktbal. doe ook eens fijne komijn en flink veel gedroogde/gehakselde pepers en peterselie er in. ik koop 8 meter varkensdarm bij de worstenmaker van amsterdam voor 3 euro.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 19:28 schreef Pietverdriet het volgende:
resultaat was prima voor de eerste keer, smaak was goed, kruiderij wat te subtiel mag best wat sterker smaken, en het was wat te vet vond ik, vet vlees in verhouding 2 op 1 met vetspek is wellicht toch wat teveel van het goede.
Structuur was rul, niet zo stevig als bv bij een rookworst.
Heb een Messerschmidt vleesmolen, niet van kitchenaid zelfquote:Op zaterdag 15 januari 2011 21:14 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
leuk man! ben blij dat je het gedaan hebt. vlees moet fijn gehakt worden (wellicht niet met de kitchenaid want die houdt het te grof) en kruid ze flink.
Was vanmiddag in een paar winkels, nergens Venkelzaad te krijgenquote:het is niet als een gahaktbal. doe ook eens fijne komijn en flink veel gedroogde/gehakselde pepers en peterselie er in.
3 euro voor 8 meter? wat een afzetter, ik kreeg het gratis mee.quote:ik koop 8 meter varkensdarm bij de worstemaker van amsterdam voor 3 euro.
lol. mazzelpikpiet.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
3 euro voor 8 meter? wat een afzetter, ik kreeg het gratis mee.
Wordt verkocht in Emmers met opgestroopte darm, 5 Bossen van 91 meter elk, voor een euro of 25-30
Wat dacht je van Kalfsvlees, truffels en Foie Gras?quote:Op zaterdag 15 januari 2011 21:14 schreef zoalshetis het volgende:
wat verse merg kan ook passen in een fijne rulle structuur. en zeker wat ansjovis voor de ultieme smaak. zou ron blauw ook doen.
de fantasie is oneindig. kan een kitchenaid net zo rul zijn als een gehaktmolen? zelfs vis of garnalen is een optie.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat dacht je van Kalfsvlees, truffels en Foie Gras?
Julia Child heeft daar een recept voor..
Mijn informatie zegt dat darm brekerig wordt van invriezen. Opzouten is beter.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
3 euro voor 8 meter? wat een afzetter, ik kreeg het gratis mee.
Wordt verkocht in Emmers met opgestroopte darm, 5 Bossen van 91 meter elk, voor een euro of 25-30
Denk dat ik een emmertje koop, het portioneer is stukken van 15 meter ofzo en dan invries in porties.
Je weet dat je je worstmengsel eerst nog wat moet kneden voor je het in de darmen propt? Voorzichtig kneden of mengen, tot het plakkerig wordt, het moet echt aan je handen plakken. Beetje vocht erdoor helpt. Bouillon of shaoxing wijn. (ja, wat anders. :-) )quote:Op zaterdag 15 januari 2011 19:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Structuur was rul, niet zo stevig als bv bij een rookworst.
Dank, dat weet ik, maar dat wil ik niet bij braadworst. Je hebt het ook bij Mett, als dat te stevig gekneed en gemalen is wordt het ook pasta ipv rul.quote:Op woensdag 19 januari 2011 23:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je weet dat je je worstmengsel eerst nog wat moet kneden voor je het in de darmen propt? Voorzichtig kneden of mengen, tot het plakkerig wordt, het moet echt aan je handen plakken. Beetje vocht erdoor helpt. Bouillon of shaoxing wijn. (ja, wat anders. :-) )
Zag daar van de week ook weer een mooi filmpje over. Van Diny Schouten, beroemde charcuteriemevrouw uit A'dam:
http://www.foodtube.nl/video/685/Terrine-en-worst
Ik heb zojuist van de restantjes gehaktballetjes (ter grootte van een knikker) gemaakt en het dus ook geproefd, ik vind de smaak prima.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 14:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Is dat qua kruiden -zeker de eerste- niet wat zuinig?
Amazon in de UK?quote:Op zondag 6 november 2011 20:46 schreef Sorella het volgende:
Kick
Ik hoop dinsdag of woensdag mijn kitchenaid te krijgen en daar zit ook een gehaktmolen bij, waar kan ik een vulhoorn kopen die er op past ?? Piet ?
Jepquote:Op maandag 7 november 2011 08:34 schreef Isegrim het volgende:
Dat nitrietzout is noodzakelijk voor het conserveren? Deden ze dat er 'vroeger' ook in?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |