abonnement Unibet Coolblue
pi_80154543
quote:
En hoe kon het ook anders...
quote:
De top van de lijst bestaat uit mannen die stuk voor stuk bewezen hebben het politieke handwerk onder de knie te hebben, hetzij lokaal, hetzij bij de jon-geren
Back To The 1910's.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  donderdag 15 april 2010 @ 12:17:30 #27
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_80338903
De eerste SGP-vrouw op de kieslijst is bekend!



pi_80342459
quote:
Op donderdag 15 april 2010 12:17 schreef Hi_flyer het volgende:
De eerste SGP-vrouw op de kieslijst is bekend!

[ afbeelding ]


Stoer wijf!!
pi_80348082
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 21:49 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Ik heb dan ook nergens gezegd dat de SGP niet discrimineerd, ik zeg alleen dat andere partijen dat ook doen, iets wat volgens jou uitspraak niet het geval zou zijn. De SGP sluit vrouwen uit haar eigen achterban uit, vrouwen die daar geen probleem mee hebben want anders zouden ze sowieso op een andere partij stemmen. Partijen als de PvdA en GL sluiten echter grote groepen mensen uit binnen en buiten hun eigen achterban. Dat laatste vind ik vele malen erger, zeker ook omdat het niet alleen de partij is die binnen haar eigen bestuur discrimineert, maar het ook nog mogelijk wil maken dat de overheid zelf gaat discrimineren.
Ik ben normaal niet van de spellingspolitie, maar ga even Nederlands leren zeg! Overigens weet ik niet hoe het bij de PvdA en GL achter de schermen gaat, maar ze hebben in ieder geval geen discriminerende statuten.

Ik vind het triest dat er nog mensen zijn die op deze manier denken te moeten leven. Voor die mensen zelf vind ik het zielig, maar erger nog voor hun kinderen. Opgroeien met een geloof dat gebaseerd is op angst, hel en verdoemenis. Ik ben wel eens op een begrafenis geweest van een gereformeerde man, die werd postuum nog even een trap na gegeven. Ik word gewoon misselijk van dit soort bekrompenheid, minstens net zo erg aan haat-imams.
Whatever...
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:10:53 #30
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_80372925
Opinie Dagblad Trouw

12 april 2010

Maaike Langelaar-Verhoeks (26) en Gerdien Waterman (24) oud-bestuurslid SGP-jongeren; actief lid SGP-jongeren.
SGP-vrouw wil geen seculiere barmhartigheid

Als SGP-vrouwen moeten wij ons, ten onrechte, gedragen zoals de seculiere meerderheid wenst.

De uitspraak van de Hoge Raad is het voorlopige slotakkoord van de feministische krijgsmars tegen de SGP. Net als het gerechtshof in 2007 schaart ’s lands hoogste rechtsorgaan zich achter de feministen, onder leiding van het Clara Wichmannfonds, die van mening zijn dat de Staat te weinig doet om de ’discriminatie’ van vrouwen binnen de SGP tegen te gaan. Een overwinning voor hen, maar een aderlating voor de democratische rechtstaat.

De kracht van de democratie is dat de rechten van minderheden worden gewaarborgd. Iedereen die een bepaalde mening is toegedaan, is vrij om deze te uiten en zich met gelijkgezinden te verenigen. Pluriformiteit, tolerantie en multiculturaliteit vormen samen de Heilige Graal van de dienaars van de Kroon en de regering laat dan ook geen mogelijkheid onbenut dit te propageren. De praktijk is echter anders.

De meerderheidscultuur die in Nederland is ontstaan – een blanke, progressieve, seculiere meerderheid – dicteert aan minderheden wat ze moeten denken en hoe ze zich moeten gedragen. Dit gaat ten koste van groeperingen die juist, om het met de woorden van de Raad van State over de SGP te zeggen, ’een verrijking en geen belemmering’ vormen voor de pluriforme samenleving die Nederland is.

In haar oordeel heeft de Hoge Raad de klassieke vrijheden van godsdienst, meningsuiting en vereniging enerzijds, en het verbod op discriminatie anderzijds, tegen elkaar afgewogen. De rechter liet, triest als het is, het gelijkheidsideaal prevaleren boven aloude verworvenheden. Wie garandeert ons dat ook in andere situaties de klassieke grondrechten niet op de tocht komen te staan? Moeten straks scholen, verenigingen en kerken er ook aan geloven?

Overigens meten de gelijkheidsstrijders met verschillende maten. Bij christenen zijn de seculiere fundamentalisten er als de kippen bij, maar bij moslims wordt graag een oogje toegeknepen. In de achterliggende jaren waren het linkse partijen die, vol begrip, gescheiden zwemuurtjes en gescheiden loketten voor mannen en vrouwen faciliteerden.

Maar wat ons vooral stoort, is dat onder het mom van compassie voor ’de onderdrukte SGP-vrouw’ onze zelfredzaamheid in twijfel getrokken wordt. Vrouwen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de SGP. En als wij als SGP-vrouwen meer invloed willen hebben, zijn we mans genoeg dat zelf te bepleiten. Daarnaast is er altijd nog ruimte om zelf een partij op te richten.

Wij zijn twee zelfbewuste en maatschappelijk actieve jonge vrouwen die het Clara Wichmannfonds niet nodig hebben om bevrijd te worden van de ons toegedichte ’onderdrukking’. En is het Clara Wichmannfonds nu werkelijk begaan met ons lot? Of is dit niets meer dan de zoveelste versluierde aanval van de seculiere djihad? Deze seculiere barmhartigheid is een schijnbarmhartigheid.

Want wees eerlijk: is er voor SGP-vrouwen ooit een fonds opgericht of subsidie uitgetrokken om ons maatschappelijk vooruit te helpen? Waarom wel de bestraffende aandacht, maar als wij dan een minderheid in een beklagenswaardige situatie zijn, niet de positieve stimulans die bijvoorbeeld allochtone vrouwen wel krijgen? Ons maatschappelijk succes hebben we geheel en al te danken aan onze eigen inspanningen, en niet te vergeten die van onze vaders én moeders.

Mochten de feministen uit hun overwinningsroes zijn ontwaakt en niks meer omhanden hebben, dan zouden ze hun aandacht kunnen richten op vrouwen in Nederland die écht onderdrukt worden. In hun haast de SGP in hun strik te vangen, hebben ze bij het lezen van het VN-Vrouwenverdrag waarschijnlijk over artikel 6 heen gelezen. Horen we feministen ooit over de Wallen of over alle vrouwen die tegen hun zin de arbeidsmarkt worden opgejaagd?

Als er één partij is die hiertegen in het verweer komt, is het de SGP wel. Mede daarom is wat ons betreft de SGP de meest vrouwvriendelijke partij van Nederland.
pi_80374359
Ik heb in dit topic nog niemand horen zeggen dat hij daadwerkelijk op de sgp gaat stemmen.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:05:19 #32
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_80374406
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:03 schreef muiterij het volgende:
Ik heb in dit topic nog niemand horen zeggen dat hij daadwerkelijk op de sgp gaat stemmen.
SGP'ers hebben hun eigen internetfora.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:13:35 #33
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_80381227
Ik ga wel SGP stemmen.
pi_80429743
Een echt SGP-er heeft filternet en kan waarschijnlijk niet eens op fok komen...
Whatever...
pi_80429987
Ik vraag me überhaupt af of je als echte SGP'er wel een aansluiting zou moeten hebben op het elektronische Sodom en Gomorra dat het internet is. Al heeft de partij wel een website die 24/6 online is.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  maandag 19 april 2010 @ 09:26:16 #36
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_80470990
Zo vreselijk streng is filternet ook niet (heb het niet, vroeger wel). Als je ergens niet op komt, kan je die site melden en krijg je vaak al binnen een halfuur een mailtje terug dat die website is vrijgegeven. Of niet natuurlijk, maar dan wel met een verantwoording.
  maandag 19 april 2010 @ 09:51:57 #37
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_80471542
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 21:31 schreef Ferdo het volgende:
Ik vraag me überhaupt af of je als echte SGP'er wel een aansluiting zou moeten hebben op het elektronische Sodom en Gomorra dat het internet is. Al heeft de partij wel een website die 24/6 online is.
Laffe huichelaar
  maandag 19 april 2010 @ 14:36:52 #38
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80481674
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 21:31 schreef Ferdo het volgende:
Al heeft de partij wel een website die 24/6 online is.
. .
  maandag 19 april 2010 @ 14:40:33 #39
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80481853
Goed interview met Van der Staaij in de Trouw van afgelopen zaterdag
quote:
Hij twittert, blogt en corrigeert spookbeelden

Trouw portretteert de lijsttrekkers van 2010 en hun partijen. Kees van der Staaij, de nieuwe voorman van de Staatkundig Gereformeerde Partij.

’Jullie vallen eigenlijk wel erg mee. Jullie horen zeker bij een heel verlichte groep SGP’ers.’ Met enige regelmaat krijgt Kees van der Staaij dat te horen.

De nieuwe lijsttrekker van de orthodox-gereformeerden moet erom glimlachen. Blijkbaar bestaat het beeld dat de SGP een wereldvreemd genootschap is, waar niet mee te praten valt.

Als het aan Van der Staaij ligt, gaat dat beeld onderuit. De blonde veertiger kruipt niet in zijn schulp als de Hoge Raad uitspreekt dat de staat niet kan toestaan dat de SGP vrouwen van haar kieslijsten weert. Of als de SGP niet meer vanzelfsprekend een uitzonderingssituatie krijgt, zich beroepend op de bijbel. „We staan juist steeds opener tegenover media. Het is van belang om te laten zien waar orthodoxe christenen voor staan, zo kunnen we spookbeelden bijstellen.”

Op zijn 29ste kwam Kees van der Staaij in de Tweede Kamer. Twaalf jaar later is hij lijsttrekker. Hij blogt, twittert, komt desgevraagd opdagen bij talkshows en is mobiel bereikbaar voor de pers.

Al draait het in de partij waar een Kamerlid dienaar is van Het Woord niet om personen. Al is de Staatkundig Gereformeerde Partij bij uitstek de partij waarin ijdelheid geen deugd is. In een tweemansfractie, met een man als Bas van der Vlies die in vrijwel alle grote debatten over de positie van het parlement de rol speelt van staatsrechtelijk geweten, gaat een leiderschapswissel niet onopgemerkt voorbij.

Hoeveel waardering het langstzittende Kamerlid ook oogst, SGP-jongeren spraken na de aankondiging dat Van der Staaij het stokje gaat overnemen, de hoop uit dat hij de partij steviger zal profileren. Zo kennen de jongeren de man uit Benthuizen. Van der Staaij staat minder dan zijn fractiegenoot boven de partijen, al is het maar omdat hij daar nog niet de senioriteit voor heeft.

Ook zijn collega’s in de Kamer zien hem niet op die manier. Al weet Van der Staaij op slimme wijze gebruik te maken van ’het gezag dat aan de SGP’ers kleeft’. Als een van de SGP-mannen in de Kamer iets zegt, dan is het ook zo. „Dan denk je pas in tweede instantie, wacht, klopt dat wel?”, zegt een Kamerlid.

Een ander gaat „altijd wat beter luisteren als Van der Staaij aan het woord komt. Hij heeft onderkoelde humor. Dan zegt hij iets op een gewone toon en merk je daarna pas dat hij een grapje maakte.” Ondeugend is ’ie, klinkt het ook.

Zelf ziet Van der Staaij zijn rol in het verlengde van wat er ook over Van der Vlies wordt gezegd. „Het bewaken van de staatsrechtelijke spelregels en de parlementaire fatsoensregels, dat zit in de SGP gebakken. Bij die traditie voel ik me thuis.” Vooral de botsing der grondrechten interesseert de jurist.

Hij kan zijn lol op. De afgelopen week waren botsende rechten hét onderwerp van gesprek binnen de SGP. De Hoge Raad bepaalde dat gelijke behandeling van vrouwen, zoals beschreven in het VN-Vrouwenverdrag, boven het recht van de SGP gaat om, zich beroepend op de Bijbel, te bepalen dat het regeerambt aan de man is voorbehouden.

De SGP gaat pas na de verkiezingen in conclaaf over de vraag welke conclusies ze uit de uitspraak moet trekken, maar voor de verkiezingscampagne is het onderwerp wel al van belang. „Het gelijkheidsdenken wordt steeds belangrijker”, verzucht de lijsttrekker. „Dat krijgt een zwaardere rol dan vrijheidsrechten, zoals het recht van vereniging en vrijheid van godsdienst. Daar trekken wij tegen ten strijde.”

Misschien levert het de partij nog wat op. De sympathiebetuigingen stromen binnen. „Ik krijg zelfs mailtjes uit de hoek van de VVD, van mensen die overwegen een proteststem op ons uit te brengen. Mensen die niets met het gedachtegoed van de SGP hebben, maar wel vinden dat wij zelf mogen bepalen onder welke voorwaarden we ons verenigen.”

Los van deze incidentele sympathiebetuigingen krijgt Van der Staaij steun van christenen die niet tot de traditionele achterban horen. „Er zijn evangelische gemeenschappen die zeggen dat ze een duidelijk christelijke getuigenis in de Kamer willen horen. Dan kunnen ze bij ons terecht. De ChristenUnie is op medisch-ethisch terrein verbleekt.”

De vergrote afstand met andere christelijke partijen en de rechtszaak over het vrouwenstandpunt lijken ervoor te zorgen dat de neuzen binnen de SGP dezelfde kant op gaan staan. Maar niet op elk gebied. De partij telt vele bloedgroepen. Bas van der Vlies maakt deel uit van de grootste stroming van hervormd-gereformeerden, Kees van der Staaij is oud-gereformeerd. Een kleinere groep is lid van de gereformeerde gemeenten synodaal. Daartoe behoort Elbert Dijkgraaf, de nieuwe nummer 2.

Er woedt binnen de partij een immer durend debat over de juiste interpretatie van de Bijbel. Begin jaren tachtig lag de onenigheid zelfs op straat. De Nederlands-hervormde lijsttrekker Hette Abma distantieerde zich openlijk van de voordracht van zijn opvolger, Van der Vlies. Abma vreesde een verrechtsing van de partij met een lijsttrekker uit het kerkelijk rechtse Maartensdijk.

Het laatste decennium komt het debat vooral vanuit de SGP-jongeren. Op hun congressen snijden ze controversiële thema’s aan en staan ze open voor discussie met buitenstaanders.

RefoAnders – de reformatorische organisatie die strijdt voor homobelangen – worstelt met homoseksualiteit.

De jongeren zeggen al jaren dat er beslist een moment komt dat vrouwen ook de politiek in mogen. Als de buitenwereld zich er maar niet tegenaan bemoeit.

Van der Staaij ontkent niet dat er binnen de SGP verschillen van inzicht zijn. „De principieel bijbelse koers blijft, maar wij vragen ons steeds weer af of iets werkelijk op bijbelse regels geënt is, of dat er bewegingsruimte is, omdat het ook anders uit te leggen is.

Er is ook al het een en ander veranderd, zoals het lidmaatschap voor vrouwen. Daar werd eerder ook anders over gedacht.”

Dat de buitenwereld binnen probeert te dringen, leidt vooral tot eensgezindheid. Dat er binnen de partij niet openlijk wordt gemord nu er niet langer een hervormd-gereformeerde kandidaat op een verkiesbare plek staat, zegt wel iets.

„Je past je niet aan aan de eisen van de tijdgeest, maar verandert zaken pas na een innerlijk proces”, is Van der Staaijs overtuiging. „Neem homoseksualiteit. Het homohuwelijk zullen we blijven afwijzen, ook als iedereen daar anders over denkt. Iets anders is of we voldoende oog hebben voor medemensen met een homoseksuele gerichtheid. Wij zijn best bereid om op dat gebied te bewegen.”

„Af en toe moet je je herbezinnen”, vindt Van der Staaij. Maar er zijn grenzen. „Je kunt met elkaar de neiging hebben om eraan te wennen dat abortus alom is geaccepteerd, om daar in te berusten. Dat zullen wij niet doen. Daarvoor is het te ernstig.” Dat andere christelijke partijen wel bewegen op dat onderwerp, baart hem zorgen.

Naast de toenemende seculiere dominantie is Van der Staaij nog altijd bezorgd over de opkomst van de islam. Pasgeleden diende hij nog een motie in met de oproep terughoudend om te gaan met de bouw van moskeeën met minaretten. Was dat om de PVV af te troeven?

„Wij krijgen van twee kanten kritiek. Men vraagt ons waarom we niet harder ageren tegen de islam. Maar vanuit het christelijk geloof zijn alle mensen medemensen, die behandel je niet als ongedierte. Ook krijg ik de vraag waarom ik spreek over de donkere kanten van de islam. Dat doe ik al heel lang. Dat heeft niets met Wilders te maken. Ik wil niet wegkijken van de donkere kanten, alleen maar voor de lieve vrede. Kijk wat er in de wereld gebeurt.”

Van der Staaij heeft geen behoefte om uit te rekenen wat de kosten van immigranten zijn om te pleiten voor een veel restrictiever toelatingsbeleid. „Overal wordt een prijskaartje aan gehangen, dus waarom niet aan immigranten? Dat is niet het punt. Maar wie je binnenhaalt is een politieke keuze. Echte vluchtelingen moeten natuurlijk een plek krijgen. Maar dat is lastiger met immigranten die een grote afstand hebben tot de Nederlandse cultuur, zoals Somaliërs, dan wanneer het gaat om bijvoorbeeld christenen uit Iran.”

Al strijdt de SGP sinds haar oprichting tegen ’alle afgoderij en valsen godsdienst’ en al is die strijd de laatste decennia meer gericht tegen de islam dan tegen het katholicisme, Van der Staaij ziet weinig reden om verheugd te zijn over het toenemende anti-islamsentiment. „Het lijkt wel of er maar twee groepen zijn. Of je wilt moslims wegpesten of je wilt ze omarmen. Wij willen niet gedwongen zijn om bij één van die groepen te horen.”
http://www.trouw.nl/nieuw(...)t_spookbeelden_.html
  maandag 19 april 2010 @ 17:13:20 #40
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_80487521
Kijk, iemand waar ik met plezier mijn stem aan geef
pi_80488232
Ik niet, maar dat is niet omdat het geen kundig Kamerlid zou zijn. Eén van de meest degelijke, zou ik zeggen, van een partij die zich niet laat leiden door de waan van de dag.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  maandag 19 april 2010 @ 18:53:51 #42
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_80491181
http://www.sgp.nl/Media/d(...)0SGP%202010-2014.pdf

Het verkiezingsprogramma van de SGP is vandaag gepresenteerd.
  Moderator maandag 19 april 2010 @ 19:16:27 #43
249559 crew  Lavenderr
pi_80492039
quote:
Op maandag 19 april 2010 17:32 schreef Ferdo het volgende:
Ik niet, maar dat is niet omdat het geen kundig Kamerlid zou zijn. Eén van de meest degelijke, zou ik zeggen, van een partij die zich niet laat leiden door de waan van de dag.
Ja,komt over als een degelijke integere man.
pi_80497994
Ik moet wel zeggen dat ik het op veel dingen met de sgp eens bent, immigratie, financiële plaatje, en ze zijn ook nog eens sociaal. De partij zou het overwegen waard zijn als ze niet zo alleronderste christelijk was.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
  maandag 19 april 2010 @ 22:28:29 #45
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_80501439
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:22 schreef phpmystyle het volgende:
Ik moet wel zeggen dat ik het op veel dingen met de sgp eens bent, immigratie, financiële plaatje, en ze zijn ook nog eens sociaal. De partij zou het overwegen waard zijn als ze niet zo alleronderste christelijk was.
Als je onder ''sociaal'' het afpakken van basisrechten van homo's, vrouwen en niet-christenen in het algemeen vindt vallen, misschien.
pi_80501684
quote:
Op maandag 19 april 2010 22:28 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Als je onder ''sociaal'' het afpakken van basisrechten van homo's, vrouwen en niet-christenen in het algemeen vindt vallen, misschien.
De laatste zin is je ontschoten zo te lezen. Als je wel begrijpend kon lezen dan zou je uit mijn laatste zin kunnen opmaken dat dat voor mij de kriem is.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_80503954
quote:
[b]Op donderdag 15 april 2010 16:11 Overigens weet ik niet hoe het bij de PvdA en GL achter de schermen gaat, maar ze hebben in ieder geval geen discriminerende statuten.
Maar ze willen wel dat de overheid discriminerende maatregelen gaat nemen. De SGP houdt het tenminste nog binnen haar eigen partij en discrimineert alleen binnen haar eigen achterban (die daar geen probleem mee heeft). Dan vind ik persoonlijk dat van de PvdA en GL vele malen erger, zeker ook omdat die partijen de macht hebben om zulke maatregelen in de praktijk te brengen.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 22:51:57 #48
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_81775059
Van der Staaij deed het niet slecht in het Radio 1 debat.

Toch heb je een steekje los als je op de SGP gaat stemmen politiek bedrijven vanuit een sprookje....komop
  dinsdag 25 mei 2010 @ 13:42:25 #49
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_81868093
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 22:51 schreef PLAE@ het volgende:
Van der Staaij deed het niet slecht in het Radio 1 debat.

Toch heb je een steekje los als je op de SGP gaat stemmen politiek bedrijven vanuit een sprookje....komop
Persoonlijk vind ik socialisme/communisme een groter sprookje...
pi_81877917
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 13:42 schreef Hi_flyer het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik socialisme/communisme een groter sprookje...
Hangt denk ik van de uitvoering af. Maar het is nog nooit tot een geslaagde uitvoering gekomen.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma



quote quotesplits me

Omdat je een nieuwe gebruiker bent willen we je erop wijzen dat het niet is toegestaan reclame te maken of FOK! te gebruiken voor commerciële doeleinden. Blijf ontopic en wees aardig voor je medeFOK!kers.
smilie   Pagina 2 / 4
Let op: Met het plaatsen van een bericht verklaar je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden van 27-05-2020, privacy policy van 27-05-2020 en Policy
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')