quote:Op zaterdag 24 april 2010 18:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Net terug van fietsvakantie in Engeland en Wales. In 'boekenstadje' Hay on Wye (ruim 30 boekenwinkels op een paar 1000 inwoners) kon ik me helaas nauwelijks inhouden, ondanks de beperkingen van fietstassen. En dit is de oogst:
Farmhouse Cookery: 400 pagina's Britse streekgerechten, per streek van herkomst.
Preserve: Boek over (uiteraard) inmaken, jams, chutneys e.d.
The Sausage book: Alles over het zelfmaken van worsten, inclusief droge worst met veel gedetailleerde informatie over de manieren waarop je aan je eigen droge worst dood kunt gaan. Ook een hoop recepten, helaas wel met enige focus op Britse worsten (veel paneermeel dus).
The Country Kitchen: Uitstekend boek over hoe je zo'n beetje het gemiddelde supermarkt-assortiment zelf kunt maken. Van bier en kaas tot gedroogde groenten en gezouten vlees en ketchup.
Ik dacht er ook even aan om een Engelstalig boek te kopen, maar na het lezen van een voorbeeldexemplaar heb ik dat toch maar niet gedaan. In elke zin is er wel een woord dat ik niet begrijp, waardoor de essentie dikwijls verloren gaat.quote:Op woensdag 28 april 2010 09:27 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren deze binnengekregen:
[ afbeelding ]
ik heb 'm binnenquote:Op vrijdag 16 april 2010 07:01 schreef _aurum_ het volgende:
[ afbeelding ]
ik koop bijna altijd Engelse kookboeken, beroepsdeformatie zullen we maar zeggen Ik lag iig al weken op de uitkijk en dit is voor het eerst dat 't een beetje te betalen is
Ik heb er ook al tig keer verlekkerd naar staan kijken. Heb jij ook de Joodse Keuken van Claudia Roden? En zo ja, voegt dat boek er dan nog iets aan toe?quote:Op woensdag 28 april 2010 21:36 schreef _aurum_ het volgende:
[..]
ik heb 'm binnen
Volgens mij ben ik hier nog wel maaaanden zoet mee. Het is echt een kook/geschiedenisboek leuk om dat er ook bij te krijgen
Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.quote:Op donderdag 29 april 2010 09:48 schreef _aurum_ het volgende:
ik heb de Joodse Keuken niet, dus ik kan er helaas niks over zeggen
Nee, maar daar hebben we andere boeken voor, die dan weer geen recepten voor Mohn Torte, eend met granaatappel en kofta hebben.quote:Op donderdag 29 april 2010 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.
of deze : Kook-wijzer / druk 2 isbn: 9789039800881quote:Op woensdag 31 maart 2010 11:59 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
Ik heb zelf de "Vilna"-versie en die even vergeleken met de inhoudsopgave van de New-York-versie op amazon. Behalve wat kleine verschillen in paginanummers bij de hoofdstukken en de opmaak kan ik inhoudelijk geen verschillen tegen komen. In de index staan ook wel wat verschillen, maar als je het bij een andere woordje opzoek, vind je toch de betreffende verwijzing.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 11:06 schreef ColdFeet het volgende:
Zeg, ik zit al een tijdje te azen op De Joodse Keuken van Claudia Roden. Nu wilde ik 'm gaan kopen, maar ik zag dat er twee titels zijn:
An Odyssey from Samarkand to New York
An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day
Hmm. Weet iemand of/wat het verschil is?
Oh, absoluut. Vooral omdat het zo gevarieerd is, van klassieke recepten uit de Elzas tot couscous en Aziatische Curry's. En omdat het inderdaad naast recepten ook heel veel achtergronden en een halve studie ethnologie bevat. Samen met Julia Child en Nigella Lawson's "Hoe te Eten" het kookboek dat ik nooit zou willen missen.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 19:43 schreef ColdFeet het volgende:
Ah Stavro, dank voor de moeite! Vind je het een bruikbaar boek? Ik vind de toelichting over de keukens altijd zo interessant in Claudia Rodens boeken.
je kan hem wat inbladeren als je hier bent?quote:Op dinsdag 11 mei 2010 19:43 schreef ColdFeet het volgende:
Ah Stavro, dank voor de moeite! Vind je het een bruikbaar boek? Ik vind de toelichting over de keukens altijd zo interessant in Claudia Rodens boeken.
ik wil 'm ook! wat kost het boek bij amazone?quote:Op woensdag 12 mei 2010 11:56 schreef ColdFeet het volgende:
Nou, ik geloof dat ik het zo wel aandurf, Elf Ga 'm zo bestellen.
Ik geef toe dat het boek opviel door de bekende naam er op.. Maar als ik de inhoud kut vind is dat gewoon zo, welke naam er ook op staat. Toevallig vind ik hem wel goedquote:Op woensdag 12 mei 2010 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Gooi het Jamie Oliver merk erop en je kan echt vrijwel alle zuut verkopen, koelboxen, koksmessen made in china, etc etc
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |