abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_80673453
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 18:57 schreef stavromulabeta het volgende:
Net terug van fietsvakantie in Engeland en Wales. In 'boekenstadje' Hay on Wye (ruim 30 boekenwinkels op een paar 1000 inwoners) kon ik me helaas nauwelijks inhouden, ondanks de beperkingen van fietstassen. En dit is de oogst:


Farmhouse Cookery: 400 pagina's Britse streekgerechten, per streek van herkomst.
Preserve: Boek over (uiteraard) inmaken, jams, chutneys e.d.
The Sausage book: Alles over het zelfmaken van worsten, inclusief droge worst met veel gedetailleerde informatie over de manieren waarop je aan je eigen droge worst dood kunt gaan. Ook een hoop recepten, helaas wel met enige focus op Britse worsten (veel paneermeel dus).
The Country Kitchen: Uitstekend boek over hoe je zo'n beetje het gemiddelde supermarkt-assortiment zelf kunt maken. Van bier en kaas tot gedroogde groenten en gezouten vlees en ketchup.


[ Bericht 2% gewijzigd door stavromulabeta op 24-04-2010 20:18:05 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80778081
Gisteren 2 nieuwe boeken besteld.



Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  woensdag 28 april 2010 @ 09:27:19 #103
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_80794882
Gisteren deze binnengekregen:
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_80798731
quote:
Op woensdag 28 april 2010 09:27 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren deze binnengekregen:
[ afbeelding ]
Ik dacht er ook even aan om een Engelstalig boek te kopen, maar na het lezen van een voorbeeldexemplaar heb ik dat toch maar niet gedaan. In elke zin is er wel een woord dat ik niet begrijp, waardoor de essentie dikwijls verloren gaat.
Voor dit boek zal het nog lang wachten zijn op de NL-versie, als er die dan al komt helaas...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_80821056
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 07:01 schreef _aurum_ het volgende:
[ afbeelding ]

ik koop bijna altijd Engelse kookboeken, beroepsdeformatie zullen we maar zeggen Ik lag iig al weken op de uitkijk en dit is voor het eerst dat 't een beetje te betalen is
ik heb 'm binnen

Volgens mij ben ik hier nog wel maaaanden zoet mee. Het is echt een kook/geschiedenisboek leuk om dat er ook bij te krijgen
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_80821988
quote:
Op woensdag 28 april 2010 21:36 schreef _aurum_ het volgende:

[..]

ik heb 'm binnen

Volgens mij ben ik hier nog wel maaaanden zoet mee. Het is echt een kook/geschiedenisboek leuk om dat er ook bij te krijgen
Ik heb er ook al tig keer verlekkerd naar staan kijken. Heb jij ook de Joodse Keuken van Claudia Roden? En zo ja, voegt dat boek er dan nog iets aan toe?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80833047
ik heb de Joodse Keuken niet, dus ik kan er helaas niks over zeggen
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  donderdag 29 april 2010 @ 09:53:28 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80833145
quote:
Op donderdag 29 april 2010 09:48 schreef _aurum_ het volgende:
ik heb de Joodse Keuken niet, dus ik kan er helaas niks over zeggen
Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80834579
Jammer dat 'ie best aan de prijs is. Maar na het zien van Julie & Julia heb ik de kunst van het koken eens doorgebladerd. Best iets om te hebben.
pi_80855347
quote:
Op donderdag 29 april 2010 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Recepten voor varkenshaas in champigonroomsaus zal je daar iig niet vinden.
Nee, maar daar hebben we andere boeken voor, die dan weer geen recepten voor Mohn Torte, eend met granaatappel en kofta hebben.

Volgens dat boek wordt in sommige Joodse gemeenschappen overigens wel zuivel met vlees gecombineerd. Er wordt dan wel een hele boekhouding bijgehouden om ervoor te zorgen dat de melk en het vlees geen familie van elkaar zijn.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80861702
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 11:59 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
ik heb alleen maar fora uit 2005/2008 gevonden die antwoord geven op de vraag welk kookboek je het beste aan kunt schaffen als basis voor iemand die net begint met koken, en vroeg me af of er inmiddels nieuwe tips zijn?
of deze : Kook-wijzer / druk 2 isbn: 9789039800881
het is een studie boek dat wel, maar goede uitleg van hoe je iets moet bereiden
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_80875549
Ik heb van de week toch zo'n leuk winkeltje ontdekt in Enschede: kookboek.nl, naar de gelijknamige website. Hij zit in de Walstraat en ik kan er echt wel uren rondkijken

En denk dat ik toch maar de Zilveren Lepel ga aanschaffen. Ik heb er nu al zo vaak in staan kijken, word toch eens tijd om hem echt te gaan kopen
pi_80896956
Vandaag gehad :

pi_81287731
Zeg, ik zit al een tijdje te azen op De Joodse Keuken van Claudia Roden. Nu wilde ik 'm gaan kopen, maar ik zag dat er twee titels zijn:
An Odyssey from Samarkand to New York
An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day

Hmm. Weet iemand of/wat het verschil is?
pi_81288743
Vorige week nog 2 boeken gekocht



Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_81308452
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 11:06 schreef ColdFeet het volgende:
Zeg, ik zit al een tijdje te azen op De Joodse Keuken van Claudia Roden. Nu wilde ik 'm gaan kopen, maar ik zag dat er twee titels zijn:
An Odyssey from Samarkand to New York
An Odyssey from Samarkand and Vilna to the Present Day

Hmm. Weet iemand of/wat het verschil is?
Ik heb zelf de "Vilna"-versie en die even vergeleken met de inhoudsopgave van de New-York-versie op amazon. Behalve wat kleine verschillen in paginanummers bij de hoofdstukken en de opmaak kan ik inhoudelijk geen verschillen tegen komen. In de index staan ook wel wat verschillen, maar als je het bij een andere woordje opzoek, vind je toch de betreffende verwijzing.

Ik denk dus dat er wat betreft inhoud geen enkel verschil is. Misschien is de ene de Amerikaanse editie en de andere de UK-versie. Wellicht dat Amerikanen niet weten waar Vilnius ligt.

En ik wist niet waar Samarkand lag
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_81310080
Ah Stavro, dank voor de moeite! Vind je het een bruikbaar boek? Ik vind de toelichting over de keukens altijd zo interessant in Claudia Rodens boeken.
pi_81310672
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 19:43 schreef ColdFeet het volgende:
Ah Stavro, dank voor de moeite! Vind je het een bruikbaar boek? Ik vind de toelichting over de keukens altijd zo interessant in Claudia Rodens boeken.
Oh, absoluut. Vooral omdat het zo gevarieerd is, van klassieke recepten uit de Elzas tot couscous en Aziatische Curry's. En omdat het inderdaad naast recepten ook heel veel achtergronden en een halve studie ethnologie bevat. Samen met Julia Child en Nigella Lawson's "Hoe te Eten" het kookboek dat ik nooit zou willen missen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_81310965
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 19:43 schreef ColdFeet het volgende:
Ah Stavro, dank voor de moeite! Vind je het een bruikbaar boek? Ik vind de toelichting over de keukens altijd zo interessant in Claudia Rodens boeken.
je kan hem wat inbladeren als je hier bent?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81334162
Nou, ik geloof dat ik het zo wel aandurf, Elf Ga 'm zo bestellen.
pi_81340674
meteen siciliaans kookboek gekocht : sicilicious sinds ik daar op vakantie geweest ben ben ik dol op de siciliaanse keuken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 12 mei 2010 @ 14:41:20 #122
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_81341183
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:56 schreef ColdFeet het volgende:
Nou, ik geloof dat ik het zo wel aandurf, Elf Ga 'm zo bestellen.
ik wil 'm ook! wat kost het boek bij amazone?
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_81349158
Ik heb Kook! van Jamie Oliver.

Goed basiskookboek. Hoofdstukken over pasta, risotto, vlees, vis, groente, desserts... Van elk dier staat een tekening waarop te zien is welk stuk waar vandaan komt, tips hoe je groente moet koken, combineer tips, wijntips, algemene tips voor hygiene en veiligheid in de keuken. Helaas vind ik het aantal recepten wat aan de magere kant.

En de recepten zijn ook niet heel toegankelijk. Ik kook er alleen uit wanneer ik een "speciaal dinertje" maak. Als student kies ik toch vaker voor de simpele pasta's enzo. Het is nt te veel moeite, nt te veel ingredinten, nt te apart om er wekelijks uit te koken. (nu moet ik het natuurlijk ook doen met een rotkeukentje waarbij ik niet de plaats noch hulpmiddelen bij de hand heb)
  woensdag 12 mei 2010 @ 17:52:08 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81349465
Gooi het Jamie Oliver merk erop en je kan echt vrijwel alle zuut verkopen, koelboxen, koksmessen made in china, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_81349722
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Gooi het Jamie Oliver merk erop en je kan echt vrijwel alle zuut verkopen, koelboxen, koksmessen made in china, etc etc
Ik geef toe dat het boek opviel door de bekende naam er op.. Maar als ik de inhoud kut vind is dat gewoon zo, welke naam er ook op staat. Toevallig vind ik hem wel goed
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')