abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_100654663
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:56 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Want :?
Als jij een cht goede bakker in NL weet, dan houdt ik mij aanbevolen. Op de Haarlemmerstraat in A'dam weet ik er eentje die best aardig bakt, maar verder kom ik zelfs bij de bakkers die prentenderen goed te zijn, vooral slappe meuk met een afbaksmaakje tegen. En het meest frappante is dat zodra je naar het eerste het beste dorp over de grens (D of B, maakt niet uit) gaat, daar bij de eerste de beste bakker naar binnenloopt, je met een uitstekend brood naar buiten loopt.

maar dit is allemaal een beetje offtopic in een kookboekentopic
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100655130
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Leuk
Laat eens weten hoe je het vindt, het is geen kookboek voor de huisvrouw zeg maar, maar vakliteratuur

Dat soort boeken heb ik ook liever. Ik wil begrijpen waarom ik iets doe, niet alleen met instructies wat ik moet doen. Dan kan ik ook gefundeerd gaan experimenteren en variren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 21:18:13 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100655244
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat soort boeken heb ik ook liever. Ik wil begrijpen waarom ik iets doe, niet alleen met instructies wat ik moet doen. Dan kan ik ook gefundeerd gaan experimenteren en variren.
Heb je de Eugen Pauli al?


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 22:02:59 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100657097
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 21:03 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Als jij een cht goede bakker in NL weet, dan houdt ik mij aanbevolen. Op de Haarlemmerstraat in A'dam weet ik er eentje die best aardig bakt, maar verder kom ik zelfs bij de bakkers die prentenderen goed te zijn, vooral slappe meuk met een afbaksmaakje tegen. En het meest frappante is dat zodra je naar het eerste het beste dorp over de grens (D of B, maakt niet uit) gaat, daar bij de eerste de beste bakker naar binnenloopt, je met een uitstekend brood naar buiten loopt.

maar dit is allemaal een beetje offtopic in een kookboekentopic
Zijn er eigenlijk nog wel banketbakkers die bv. zelf nog de taartbodems bakken?
pi_100657438
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 22:02 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog wel banketbakkers die bv. zelf nog de taartbodems bakken?
Ik heb voor deze niet-kookboekdiscussie een apart topic gebakken:
http://forum.fok.nl/topic/1696142
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100691017
Door de discussie over het boek van Cees Holtkamp heb ik daar nu eindelijk de citroenmeringue taart uit gemaakt. (Ik had daarvoor al eerder het deeg en de frangipane gemaakt en in de vriezer gegooid.)

Alle basisdingen staan vooraan in het boek beschreven, wat ik echt heel handig vind. Bij de verdere recepten staat dan gewoon bv Frangipane* en door dat sterretje weet je dat je dan voor in het boek moet kijken naar dat recept.

De taart is echt lekker en precies zoals ik hem van de bakkerij Holtkamp ken. :9

Nu is dit maar 1 recept (wel precies waarom ik het boek wilde hebben, omdat die citroenmeringue taart mijn lievelingstaart is), maar ik heb er natuurlijk wel verder in gekeken en het lijkt mij een prima boek.
pi_100693676
Ik heb boek van cees holtkamp niet maar heb de hazelnootschuimtaart gemaakt uit een voorpublicatie in delicious en die was fantastisch!
(staat nog ergens een foto in t wat eten/drinken we topic)



T boek staat nu op mn verlanglijstje :)

[ Bericht 8% gewijzigd door Zo-is-dat op 13-08-2011 23:07:01 (foto gevonden) ]
  maandag 15 augustus 2011 @ 00:18:35 #283
139770 Miasan
Roemer has it
pi_100741808
Twee van mijn kookboeken:


Smakelijk China is een nogal groot boek met veel Chinese recepten. Er staat uitgebreide informatie in over Chinese eetgewoontes en gebruiken. Bij veel recepten ook achtergrondinformatie over het gerecht en uit welke streek het komt enz. Mooie foto's ook. Helaas is hij nu niet meer van mij maar van mijn ex, snel maar eens een nieuwe kopen. :P


Simmering through the ages is een historisch kookboek. Er staan recepten in van de oudheid t/m de Victoriaanse tijd. Staan dingen in als herring pie, roast bullock's heart, steak & kidney pudding with oysters, stuffed dormouse (dat is een beschermde diersoort), spatchcock pigeon in beer & berry sauce, figgy pudding... etc. Veel leuke en aparte recepten iig. :7 Ook erg leuk om te lezen dankzij Prof. Rotherham ("Roly"). Niet geschikt voor onavontuurlijke eters.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 21:57:24 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100826261
Kreeg een cadeaubon en heb de banketbakker maar besteld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:53:59 #285
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100829790
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 00:18 schreef Miasan het volgende:


Smakelijk China is een nogal groot boek met veel Chinese recepten. Er staat uitgebreide informatie in over Chinese eetgewoontes en gebruiken. Bij veel recepten ook achtergrondinformatie over het gerecht en uit welke streek het komt enz. Mooie foto's ook.
Was mijn eerste Chinese kookboek en kook er nog regelmatig uit. Fijn boek inderdaad. :Y
pi_100847520

http://www.bol.com/nl/p/n(...)#product_description

Niet echt een kookboek, er staan geen recepten in. Wel een fraai naslagwerk, met heel veel kennis over wat je nou eigenlijk doet wanneer je kookt, waardoor je het beter kunt doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 15:36:08 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100855467
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 12:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[ afbeelding ]
http://www.bol.com/nl/p/n(...)#product_description

Niet echt een kookboek, er staan geen recepten in. Wel een fraai naslagwerk, met heel veel kennis over wat je nou eigenlijk doet wanneer je kookt, waardoor je het beter kunt doen.
Is dat eigenlijk een nieuwe vertaling, of liever, een vertaling van zijn bijgewerkte uitgave?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 15:37:31 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100855536
Zie het al bij bol, is idd de nieuwe vertaling. Goed boek btw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100855728
Bij mijn weten wel. Een jaar of 5 terug was de flink vernieuwde versie er alleen nog in het Engels. Ik heb alleen de oude van een jaar of 10 terug, ook de moeite waard.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_100857353
OMB, dat ik dit topic nog niet eerder heb gezien. Ik verzamel kookboeken :)

Wie weet er een goed kookboek voor groente. En dan vooral gericht op het gezonde.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_100864239
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 16:19 schreef marcb1974 het volgende:
OMB, dat ik dit topic nog niet eerder heb gezien. Ik verzamel kookboeken :)

Wie weet er een goed kookboek voor groente. En dan vooral gericht op het gezonde.
Bedoel je een vegetarisch kookboek ofzo? Als je een 'gewoon' kookboek zoekt, dan heeft Mastering the art of French cooking van Julia Child een uitstekend hoofdstuk over groenten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100865543
Nee, ik bedoel echt over groente. Dat staat er los van of het vegetarisch is.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_100897929
Ik krijg "The Hummingbird Bakery" morgen *O*

Heb daar cakejes gegeten in Londen ... Zo wil ik ze ook kunnen maken! :D
  donderdag 18 augustus 2011 @ 17:21:35 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100902380
quote:
Heel mooi, maar ik geef die 400 pond liever uit aan een kreeft, wat mooie vis, leuke vleesjes, wild, kaas en ganzelever
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100903493
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 15:44 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik krijg "The Hummingbird Bakery" morgen *O*

Heb daar cakejes gegeten in Londen ... Zo wil ik ze ook kunnen maken! :D
Ik heb dat boekje liggen, maar vond de recepten veel minder goed uitpakken dan uit m'n andere cupcakes/cakejes boeken. Misschien lukken ze bij jou beter :Y

Je zou ook eens naar de boekjes van Susannah Blake kunnen kijken, die recepten lukken altijd O+
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:20:12 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101079341
De Banketbakker is binnen, ga hem eens doornemen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:38:11 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101079892
Beetje dubbel gevoel, is een saai receptenboek, niets meer. Recepten an sich zijn niet verkeerd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101247693
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2011 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje dubbel gevoel, is een saai receptenboek, niets meer. Recepten an sich zijn niet verkeerd.
Ik had 'm in de kookboekenwinkel eens ingekeken. Maar ik heb 'm ook maar laten liggen. Een recept voor appelflappen met k-en-k bladerdeeg kan ik ook nog wel verzinnen.

quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 21:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze heb ik zelf, in het Duits,
http://www.amazon.de/Vom-(...)id=1313091881&sr=8-1
Is een leerboek voor de Konditor, soort van banketbakker/pattisier in het Duitse leerlingstelsel, erg degelijk leerboek.
Ik heb 'm van de week binnengekregen. Erg interessant allemaal en vooral een briljante manier om de recepten op te schrijven. Niet van die hele alinealange proza uit andere boeken maar gewoon (x g A, y g B, z g C) -> schuimig roeren, etc.

Wat wordt er trouwens bedoeld met Weizenpuder? Ik dacht in eerste instantie gewoon bloem, maar ze gebruiken ook de term Mehl. Google levert op dat ik zetmeel moet gebruiken (maizena o.i.d.), maar dat vind ik in de context van de recepten nogal vreemd.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 11:01:49 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101247787
Weizenpuder is zover ik weet puur zetmeel. Dus je kan idd maizena of aardappelmeel gebruiken als alternatief, het is zetmeel uit tarwe, dus zonder gluten of voedingsvezel van de zemelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')