abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 7 april 2000 @ 23:05:00 #1
2705 cynix
is verdwaald
pi_258047
Figuurlijk dan.

Het is nu na 8 weken wel duidelijk dat het Bus-avontuur van A tot Z een grote mislukking is, zelfs vanuit de optiek van SBS6.

Hadden ze in eerste instantie gehoopt de hype van Big Brother nog eens dunnetjes over te doen, of beter nog, te overtreffen, inmiddels is dit avontuur uitgelopen op een drama, waarschijnlijk zelfs een financieel fiasco.

Het basisidee was nog niet eens zo slecht: 11 mensen in een Bus, rijdend door Nederland, en dan op allerlei ludieke adresjes wisselende opdrachten uitvoeren. Op papier eigenlijk dynamischer dan Big Brother.

Maar hoe anders is het gelopen. Werkelijk alles is zo ongeveer misgegaan, of heeft dan toch in ieder geval anders uitgepakt dan de bedoeling geweest moet zijn.

* Selectieprocedure rammelde aan alle kanten. Enige screening heeft nauwelijks plaatsgevonden, naar nu blijkt. Een bewijs van goed gedrag wordt t.b.v. een tv-spelletje kennelijk vlot afgegeven.

* Dagklussen waren stuk voor stuk saaier dan saai. Werden na een paar dagen dan ook nog nauwelijks uitgezonden.

* Montage en regie vormden een nimmer vertoonde chaos. Dinsdags zag je altijd oudere beelden dan maandags ('live'-uitzending).

* Presentatie was van bedenkelijk niveau. Sylvana heeft niet de uitstraling, noch het charisma om een 'grote show' te brengen.
Vragen waren altijd voorspelbaar, nooit inspirerend, idd 'campingzender-niveau'.
Bleef een beetje eenzame, amateuristische vertoning.

* Internetredactie is duidelijk sluitpost op de begroting geweest. Camaera's stonden uit of filmden irrelevante zaken.

* Leuke lokaties waren na een paar weken al niet meer voorhanden. Na een aantal, op zich vervelende, incidenten was De Bus nergens meer welkom. Eerst op piepende banden terug naar 'De Zoo' (beesten zijn tenminste 'veilig', alsof die giraffes op Die Bus zaten te wachten...), toen twee weken in een duistere hal met fel spotlight, ook al niet erg attractief voor de kijkers, en nu van ellende zelfs maar het land uit, waar 'ze' tenminste De Bus met rust laten...

* Dan nog, niet geheel onbelangrijk, de tegenvallende kijkcijfers. Kennelijk hebben weldenkende mensen al een dusdanige perceptie van een 'omstreden' SBS-programma, dat ze er nog niet eens aan begonnen zijn.
Ook is vermoedelijk een deel van de kijkers BB-moe. Het hele 'aura' rond De Bus was al bij voorbaat negatief, naar nu (b)lijkt overigens terecht.

* Tenslotte, zelfs de sponsors kunnen hier niet echt blij mee zijn. Een stel gezonde jongeren is kennelijk niet in staat de 'blikvanger' van Formido, zijnde een tuinhuisje in elkaar te zetten, de schommelbank klapt in elkaar als je er een beetje tegenaan duwt, en dan per slot van rekening, begint er nog een 'criminele' sfeer rond De Bus te hangen.

* Een ding: Het programma is idd spraakmakend, echter onder een relatief kleine groep trouwe (alles)kijkers.

The dream is over.
It has become a nightmare.
*

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')