abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_77825782
ik wou graag een biertap voor bij onz op zolder;) is wel zo leuk, maar die dingen zijn nu niet echt te betalen dus dachten we we maken er zelf wel een. maar de vraag is nu hoe doen we dat?? we weten wel ongeveer wat er in moet maar dan houd het ook op. het gaat ons alleen om de tap alles wat er verder om heen zit komen we wel uit met wat hout enzo;)

ik hoop dat jullie ons kunnen helpen,

greetz
  dinsdag 9 februari 2010 @ 21:55:31 #2
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_77826014
Je koopt de benodigdheden en je schroeft het in elkaar? Wil je misschien ietwat specifiekere vragen stellen?
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
  dinsdag 9 februari 2010 @ 21:56:08 #3
180174 Diemux
People vs Me
pi_77826219
ja een bier tap gewoon wat ook op feesten enzo gebruikt word.. het hoeft allemaal niet zo gek duur daar hebben we het geld niet voor.. en om alles los te kopen zijn we nog een hoop geld kwijt, we dachten meer aan een goudkopere maar wat er tog wel een beetje mooi uit ziet. misschien weet iemand hoe je iets op druk naar boven kan laten stromen;) en er moet wel zon grote vat in kunnen eigenlijk van 50 liter dacht ik??
pi_77826626
Je wilt fucking veel moeite gaan doen, terwijl je het gewoon zo kunt kopen? 1000 euro, klaar.
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
  dinsdag 9 februari 2010 @ 22:06:53 #6
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_77826667
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 21:59 schreef Mr.Robert het volgende:misschien weet iemand hoe je iets op druk naar boven kan laten stromen;)
Gat in de onderkant slaan, met een slangetje omhoog richten Natuurkundige wetten doen de rest.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_77826674
ja dat is et em:( 1000 euro maar we willen gewoon wat te maken hebben en dit is een mooie opdracht tog:)
pi_77826950
Heb je enige idee hoe bier tap werkt.

Je heb speciale aansluitingen nodig afhankelijk van merk en type en fust. Dan heb je druk reguleer ventiel nodig om koolzuur druk te reguleren.
En dan nog koeler de koeler kan je prima zelf maken van afgedankte koelkast.

Dan heb je tap en tap kraan nog maar dat moet nog wel lukken om zelf te maken.
pi_77827494
Kijk hier eens,

http://www.biertapwinkel.nl

Ik kan het reduceer ventiel niet vinden op site maar wel aansluitingen.

Ze hebben ook koelspiralen. Deze hangen normaal gesproken in bak met koud water die weer gekoeld word met koel element.

edit:

Hier hebben ze wel reduceer ventielen http://www.taponderhoud.nl/

Denk dat je gauw 300 euro kwijt bent aan specifieke spullen. Dan is fust ook nog eens niet goedkoop als je er maar eentje koopt.
pi_77828316
Om het maar niet te hebben over het schoonhouden en doorpoelen van de biertap installatie.

Dat worden over enkele weken groene biertjes bij TS, groen van de schimmel dus.
Wie is jouw favoriete sprookjesfiguur, Sinterklaas, Hans en Grietje, Roodkapje, of Jezus?
pi_77836078
Je neemt een grote jerrycan, een pomp voor in een aquarium en wat stukken slang.

1. giet het bier in de jerrycan
2. zet de pomp in het bier in de jerrycan
3. koppel de slang aan de pomp
4. schakel de pomp in
5. bier stroomt uit de slang.
  woensdag 10 februari 2010 @ 10:06:19 #12
245626 error_404
nee, toch niet...
pi_77837019
Een vat van 50 liter kun je, na aansluiten, hooguit 2 weken goed houden. Met 2 weken heb je eigenlijk nog mazzel. Dat is dus enorm doorzuipen dus.
Daarnaast zit je idd met een koolzuur- en koelinstallatie zoals schaapie2000 al aangaf.
Je zou bij Heineken kunnen kijken; zij hebben een systeem dat 20 liter vaten gebruikt met een vaste slang, zonder verdere installaties, maar dan nog.....

Zoals eerder ook al gesteld werd; waarom niet gewoon een beertender kopen...?
Op vrijdag 4 september 2009 schreef MarkyMarkx het volgende: Held _O_
hier schreef tong80 het volgende: _O_ :P
hier schreef stevenmac26 het volgende: :D
pi_77837626
Er is al eens eerder topic over geweest
Biertap bouwen, wat heb ik nodig?

Als je werkelijk serieus iets wil doen wil ik je wel wat op weg helpen. Maar dan wat is je budget? welk bier wil je er op aan gaan sluiten? Hoeveel ruimte heb? Hoe vaak ga je systeem gebruiken?

En vergeet dan vooral niet het schoonmaken niets zo ranzig als bier uit een vieze tap.
pi_77837929
Nouja je kan natuurlijk ook gewoon 20 liter aansluiten ipv 50, dan zit je niet zo met de houdbaarheid..

50 Liter gaat er zo en zo uit heb ik laatste gehoord.
pi_77838521
Denk er wel aan dat als je een biertap op zolder wil, je dus ook continue die 50-liter fusten de trap op moet sjouwen
  woensdag 10 februari 2010 @ 12:26:06 #16
67385 ROG
Go on, say it.
pi_77841150
Google eens op keg, homemade etc. Soms zie je weleens ordinaire tafelkoelkasten voorbijkomen waar gewoon een tapkraan door de bovenkant is gemaakt, scheelt je misschien iets..

Verder lijkt het mij sterk dat de 50L fusten zullen verdwijnen wat iemand schreef, zo ongeveer de standaard in de horeca.

En de beste aanrader is inderdaad Heineken's David systeem, als je daar een tweedehandsje van koopt en thuis wat moois mee bouwt én met je slijter een afspraakje maakt voor David fustjes dan ben je spekkoper.
  woensdag 10 februari 2010 @ 13:34:42 #17
62913 Blik
The one and Only!
pi_77843160
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 12:26 schreef ROG het volgende:


En de beste aanrader is inderdaad Heineken's David systeem, als je daar een tweedehandsje van koopt en thuis wat moois mee bouwt én met je slijter een afspraakje maakt voor David fustjes dan ben je spekkoper.
Denk jij dat je groothandel een deal gaan sluiten met iemand die een paar fustjes op jaarbasis afneemt?
pi_77856545
gewoon t fust in de koelkast pleuren :p

co2 flessie met reduceer enzo er bij..

en tapzenmaar!
pi_77860944
Heb laatst een compleet hobbycafe gebouwd, inclusief tap, koeler, slangensantekraam en co2, voor nog geen 500 Euro, gewoon creatief zoeken op MP..... Als je dat er niet voor over hebt, koop een koelkast en gooi er een krat of 4 in....
pi_77861127
Tvp voor de redelijke hoge faalfactor.
pi_77861668
Leuk idee! maar je komt uiteindelijk toch wel op de standaard componenten uit. Een reduceerventiel, een aansluiting voor de fust, en een tapkraan. Wat slangetjes ertussen en dat is het.

En als je het hele zooitje inbouwt in een oude koelkast (dus gewoon fust in de koelkast zetten, gaatje in de bovenkant boren voor naar de tapkraan), is het nog lekker koud ook.
  woensdag 10 februari 2010 @ 21:59:56 #22
67385 ROG
Go on, say it.
pi_77863208
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 13:34 schreef Blik het volgende:

[..]

Denk jij dat je groothandel een deal gaan sluiten met iemand die een paar fustjes op jaarbasis afneemt?
Een slijter kan gerust gewoon David fustjes bestellen bij Heineken, het ging erom dat TS even wist dat zoiets natuurlijk niet standaard bij iedere slijterij klaar staat. Gewoon een kwestie van aanvinken op de bestellijst, heeft niks te maken met deals, jaarbasis of whatever.
  donderdag 11 februari 2010 @ 08:47:39 #23
62913 Blik
The one and Only!
pi_77872818
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 21:59 schreef ROG het volgende:

[..]

Een slijter kan gerust gewoon David fustjes bestellen bij Heineken, het ging erom dat TS even wist dat zoiets natuurlijk niet standaard bij iedere slijterij klaar staat. Gewoon een kwestie van aanvinken op de bestellijst, heeft niks te maken met deals, jaarbasis of whatever.
OK, ik dacht dat je korting wilde afspreken
  donderdag 11 februari 2010 @ 08:54:08 #24
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_77872910
Tvp!
  donderdag 11 februari 2010 @ 12:32:33 #25
67385 ROG
Go on, say it.
pi_77878864
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 08:47 schreef Blik het volgende:

[..]

OK, ik dacht dat je korting wilde afspreken
Hehe, dan moet je wel een héle aardige slijter hebben.
pi_77922144
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 21:51 schreef Mr.Robert het volgende:
ik wou graag een biertap voor bij onz op zolder
Ik weet niet hoe makkelijk die zolder te bereiken is, maar om nou steeds een vat van 50L naar boven te slepen lijkt me niet zo handig.
  vrijdag 12 februari 2010 @ 15:33:38 #27
245626 error_404
nee, toch niet...
pi_77922182
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 21:51 schreef Mr.Robert het volgende:
ik wou graag een biertap voor bij onz op zolder;)
Ik was trouwens net even bij ONZ en ze kijken erg uit naar een biertap op zolder. Een deur verder KLB schijnen ze er al een te hebben.
Op vrijdag 4 september 2009 schreef MarkyMarkx het volgende: Held _O_
hier schreef tong80 het volgende: _O_ :P
hier schreef stevenmac26 het volgende: :D
  vrijdag 12 februari 2010 @ 20:40:04 #28
53151 T42
Pinball Wizard
pi_77932677
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 22:06 schreef DuTank het volgende:
Je wilt fucking veel moeite gaan doen, terwijl je het gewoon zo kunt kopen? 1000 euro, klaar.
1000? bij de buren gaan de oude verhuurtaps zo de schredder in
pi_82591648
waarom zou je niet gewoon met luchtdruk kunnen werken in plaats van CO2? als je bijvoorbeeld alleen op feestjes gebruikt en dus redelijk snel tapt mag het volgens mij niet uitmaken aangezien het bier in het fust al CO2 bevat, dacht dat het naast druk alleen voor het behouden van het koolzuurgehalte in het bier dient.
Ik weet nog dat ik bij de studentenvereniging wel eens met de groep een fust bestelde als het druk was, kreeg je er een fustaansluiting met een kromme hals bij en een handpompje, werkte uitstekend, paar keer knijpen en je kon tappen.
pi_82592000
dit wordt de mijne trouwens, ik ga nog een ofwel een minicompressortje kopen of een CO2 installatie. komt ook nog plexiglas en lekbak op etc, ook een inlegplateau voor het fust.



pi_82592227
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 00:45 schreef insanejochem het volgende:
Ik weet nog dat ik bij de studentenvereniging wel eens met de groep een fust bestelde als het druk was, kreeg je er een fustaansluiting met een kromme hals bij en een handpompje, werkte uitstekend, paar keer knijpen en je kon tappen.
...en toen dacht je: "dat is zo geniaal, daar moet ik een topic van een half jaar oud voor omhoog schoppen"?

Overigens denk ik dat je voor de prijs van een compressor heel wat CO2-cilinders kunt verbruiken. Zeker als je meerekent dat je dan niet je fust na een halve dag al weg kunt gooien ivm bacteriegroei.
pi_82592919
haha, ja ach ik had wat gegoogled en kwam dit topicje tegen, toch leuk voor toekomstige googlers maargoed, ik kan voor minder dan 10 euro aan een 12v minicompressor komen, dat is wel minder dan een gevulde CO2 fles met de benodige reductor enz denk ik??

edit, t is maar 4 maanden

[ Bericht 15% gewijzigd door insanejochem op 10-06-2010 01:31:14 ]
pi_82595751
Zit bij die 10 euro ook een drukvat, reduceerventiel en luchtfilter in?
Zo niet kun je beter gewoon gelijk een beertender kopen.

Bovendien twijfel ik ernstig aan de kwaliteit van het bier als je er buitenlucht doorheen blaast ipv CO2. Het soort gas heeft echt aanzienlijke invloed op de smaak en structuur van het bier. Om over hygiene nog maar niet te spreken.
pi_82606197
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 01:56 schreef KomtTijd... het volgende:
Zit bij die 10 euro ook een drukvat, reduceerventiel en luchtfilter in?
Zo niet kun je beter gewoon gelijk een beertender kopen.

Bovendien twijfel ik ernstig aan de kwaliteit van het bier als je er buitenlucht doorheen blaast ipv CO2. Het soort gas heeft echt aanzienlijke invloed op de smaak en structuur van het bier. Om over hygiene nog maar niet te spreken.
zonder Co2 wordt je bier gewoon sneller gaar
pi_82767448
ik heb nog eens wat onderzoek gedaan, misschien is het een idee om iets te fabriceren met simpele CO2 patronen? misschien zo'n fietspompje ombouwen o.i.d.? in principe moet je dan wel een aantal keer de patronen wisselen wanneer je aan het tappen bent maar in principe is het niet veel duurder dan werken met een fles met vulling, zeker niet omdat ik niet van plan was heel vaak het gevaarte te gebruiken, je hebt al 20 patronen voor 15 eur en dan heb je al meer gram CO2 dan wanneer je een fles haalt. Iemand die hier suggesties voor heeft?
pi_82767984
quote:
Op zondag 13 juni 2010 23:12 schreef insanejochem het volgende:
ik heb nog eens wat onderzoek gedaan, misschien is het een idee om iets te fabriceren met simpele CO2 patronen? misschien zo'n fietspompje ombouwen o.i.d.? in principe moet je dan wel een aantal keer de patronen wisselen wanneer je aan het tappen bent maar in principe is het niet veel duurder dan werken met een fles met vulling, zeker niet omdat ik niet van plan was heel vaak het gevaarte te gebruiken, je hebt al 20 patronen voor 15 eur en dan heb je al meer gram CO2 dan wanneer je een fles haalt. Iemand die hier suggesties voor heeft?
Voor die prijs laat je ook een 10KG fles vullen, waar je met gemak een paar jaar mee vooruit kunt. Waarom zou je het wiel opnieuw uit willen vinden?
pi_82768325
tja het zit zo, ik ben een fanatieke budget projectklusser(student), ik had de tapzuil en fustkoppeling al liggen, een keer gekregen van iemand die ze bij een failliet café had weggehaald. Normaal gesproken kost dat bij elkaar al een flinke duit, nadat het een paar jaar in een doos had gelegen en ik toevallig een oude koelkast had staan was het 1+1=hopelijk bier.

Ik had altijd de gedachte in het achterhoofd dat ik best met luchtdruk kon werken vanwege het handpompjes verhaal, de vraag is, hoeveel invloed heeft het op de houdbaarheid (in de zin van bruikbaarheid) van het bier? als ik het op een feestje gebruik en er een 20 litervat in hang is het ook zo op, bovendien kan ik daarin rekening houden met het aantal gasten (volgende week een feest met 50 a 60 man). In principe tap ik het vat dan binnen een uur of 3 leeg en als dat kort genoeg is om het bier niet te veel achteruit te laten gaan in kwaliteit dan is het wat mij betreft prima, ik was niet van plan om het vat half leeg te tappen en het nog een paar dagen te bewaren. Ohja, een compressor heb ik al trouwens dus dat kost, idd, ook niets
pi_82769974
Ben bang dat je je verkijkt op het druk/koolzuur gedeelte. Koolzuurdruk heb je nodig om de druk IN het fust op het juiste niveau te houden (om het bier uit het fust te drukken). Je voegt geen koolzuur aan het bier toe, dat zit er standaard al in.

Ook lijkt het mij lastig om een heel fust koud te krijgen, de temperatuur heeft ook invloed op de druk in het fust. De leiding koelen is dus veel verstandiger dan het hele fust. Helemaal wanneer je een nieuw fust erin moet doen en je x aantal uren moet wachten tot je fust gekoeld is. Maar daar is eigenlijk je hele principe omheen gebouwd, dus dat is lastig
Fingerspitzgefühl
pi_82770958
quote:
Op maandag 14 juni 2010 00:11 schreef ForumGek het volgende:
Ben bang dat je je verkijkt op het druk/koolzuur gedeelte. Koolzuurdruk heb je nodig om de druk IN het fust op het juiste niveau te houden (om het bier uit het fust te drukken). Je voegt geen koolzuur aan het bier toe, dat zit er standaard al in.

Ook lijkt het mij lastig om een heel fust koud te krijgen, de temperatuur heeft ook invloed op de druk in het fust. De leiding koelen is dus veel verstandiger dan het hele fust. Helemaal wanneer je een nieuw fust erin moet doen en je x aantal uren moet wachten tot je fust gekoeld is. Maar daar is eigenlijk je hele principe omheen gebouwd, dus dat is lastig
ja maar juist omdat je geen koolzuur aan het bier toe hoeft te voegen zou het met luchtdruk ook wel kunnen toch? en een fust kan je best in een koelkast hebben, (zie biertap.com dacht ik, en dan ff bij tapinstallaties kijken, de "walking fridge". en bij een feestje kan je toch van te voren het fust koud zetten?
pi_82774981
idd gewoon altijd 2 fust in de koeling zetten. Als er één leeg is schakel je om naar de andere, en zet je er weer een nieuwe bij.

Heeft ook een voordeel op het koolzuur verhaal: je kunt altijd met ~1 bar tappen. Als je nakoelt, moet je druk (afhankelijk van de temperatuur van het fust) vaak opvoeren naar 3-4 bar.
pi_82818528
dan gaan de flesjes langer mee ook neem ik aan? ik ben momenteel aan het kijken of ik voor weinig ergens CO2 tank+reduceer vandaan kan halen, wil nog niet echt lukken maar nogmaals, dat "wiel opnieuw uitvinden" is een kwestie van alles zo goedkoop mogelijk willen doen
pi_82886068
http://biertap.webklik.nl/page/koolzuur

Zoals ik dus al dacht, het kan dus wel degelijk op luchtdruk, oke je kan je bier geen weken goed houden maar voor een feestavondje waarbij een 20 literfust zo leeg gaat lijkt het me prima, ik ga de boel dus gewoon riggen met een minicompressor die ik voor een 10tje op de kop heb getikt, koolstoffiltertje ertussen en dan kan je gewoon het weekend feestvieren
pi_82887071
Heb je er ook een drukvat + reduceerventiel bij of hoop je maar dat je pompje het bij kan houden als je aan het tappen bent?
pi_82891275
drukvat? waarom? gewoon een luchtdrukschakelaar op 1 bar ertussen en gaan, een compressor kan dat echt wel bijbenen trouwens
pi_83774516
Biertapjes zijn best goedkoop te halen.
Ik heb er onlangs 2 gekocht voor ieders ca 450 euro.

Op zolder is niet ideaal, want fusten zijn zwaar.

Waar je op moet letten is dat de koelcapaciteit goed is
pi_83774777
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 19:02 schreef emileuitapeldoorn het volgende:
Biertapjes zijn best goedkoop te halen.
Ik heb er onlangs 2 gekocht voor ieders ca 450 euro.

Op zolder is niet ideaal, want fusten zijn zwaar.

Waar je op moet letten is dat de koelcapaciteit goed is
tis zo jammer dat je als normaal gezin een 50l fust niet normaal leeg krijgt :/
pi_83775151
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 19:10 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

tis zo jammer dat je als normaal gezin een 50l fust niet normaal leeg krijgt :/
er zijn ook 20 liter fustjes he
pi_83779943
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 19:21 schreef emileuitapeldoorn het volgende:

[..]

er zijn ook 20 liter fustjes he
die zijn in verhouding wel veel duurder
pi_83794385
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 21:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

die zijn in verhouding wel veel duurder
dan moet je dus harder doordrinken en gewoon een 50 liter fust nemen
pi_83963765
Subtiele kick, ik ben alle onderdelen van marktplaats aan het halen om zelf een biertap in elkaar te knutselen.
Zeg, ken jij de mosselman?
pi_83991100
Nou vorige week dinsdag was het dan zover, met het studentenhuis ff wat geld gelapt en naar het horecacentrum geweest om een fust te halen. Had weer eens een gelukje want een kerel die daar werkte had een beetje een handeltje in taponderdelen ook, ik kocht een fust van 20 liter jupiler en ik kreeg van hem gratis een reinigingskoppelstuk (om kraan op aan te sluiten) met inbev koppeling (had ie nog liggen en met inbev deed hij niet zo veel). Na wat gefruts het fust in de koelkast gekregen (had al uitgemeten en wist dat het ongeveer zou passen).

Ik kan zeggen, het was een doorslaand succes! Hele avond genoten van perfecte biertjes van de tap, iedereen helemaal kogel en het fust was leeg aan het eind van de avond, daarna natuurlijk nog de stad in geweest om de finaleplek te vieren, en de volgende dag niemand een vuile kater!

Conclusie, als je een fust leegtapt kan je prima met luchtdruk werken!
pi_83991663
Toch zou ik voortaan koolzuur gebruiken, ik heb te vaak klanten die ook vergeten de koolzuur aan te doen en die biertjes zijn lang zo lekker niet als ze zouden moeten en op een gegeven moment is je fust dood en krijg je er geen normaal bier meer uit en dat is zonde.
pi_83991744
Als je vergeet de koolzuur aan te doen heb je geen druk en ook geen bier

Anyway, voor de lol is dit best goed te doen, voor die één of twee keer per jaar dat het apparaat gebruikt gaat worden vind ik het best, daar ga ik me geen dure CO2 spullen voor aanschaffen als dit net zo prima werkt, zoals ik al zei hebben we tot het laatste biertje uit het fust prima bier gehad, het heeft geen moment onder gedaan voor een lekker tapje uit het café. Je zal ongetwijfeld gelijk hebben met doodslaan van bier maar als je in een x aantal uren leeg tapt is dat totaal geen issue. Sterker nog, we hadden het fust nog niet helemaal leeg gemaakt, toen we uren later terugkwamen uit de stad hebben we het leeg gemaakt en het was echt nog uitstekend te drinken.
pi_84000432
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 11:40 schreef insanejochem het volgende:
Als je vergeet de koolzuur aan te doen heb je geen druk en ook geen bier

Anyway, voor de lol is dit best goed te doen, voor die één of twee keer per jaar dat het apparaat gebruikt gaat worden vind ik het best, daar ga ik me geen dure CO2 spullen voor aanschaffen als dit net zo prima werkt, zoals ik al zei hebben we tot het laatste biertje uit het fust prima bier gehad, het heeft geen moment onder gedaan voor een lekker tapje uit het café. Je zal ongetwijfeld gelijk hebben met doodslaan van bier maar als je in een x aantal uren leeg tapt is dat totaal geen issue. Sterker nog, we hadden het fust nog niet helemaal leeg gemaakt, toen we uren later terugkwamen uit de stad hebben we het leeg gemaakt en het was echt nog uitstekend te drinken.
je kunt even op moederdruk tappen, maar niet te lang, maar als het werkt zeker blijven doen
onnodig kosten maken, wordt niemand vrolijk van
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')