Als je voortaan bij tinipic hetgeen kiest wat bij ( IMG-code voor forums & berichtenforums), en dit in je bericht plaatst, dan zien ze gelijk de foto i.p.v. een link.
Zoals jezelf al zegt als antwoord op
cvboer, zit de lekkage dus niet in de boiler, maar bij de inlaatcombinatie.
Hiermee kunnen we dus al stellen dat je boiler goed is, en de werking van de inlaatcombinatie ook.
De gedachtengang van cvboer was dus ook volkomen juist, je had het immers over een lekkage, maar het is dus geen lekkage van de boiler, maar een probleem welke bij je inlaatcombinatie naar voren komt, dus moeten we nu gaan kijken of het aan de aansluiting van de afvoer ligt.
Om de werking van de inlaatcombinatie uit te leggen heb ik tevens je eigen foto erbij geplaatst.
Op de foto geeft A aan wat je inlaatcombinatie is.
Een inlaatcombinatie bestaat uit de volgende onderdelen, een afsluiter, een terugslagklep, een veiligheidsventiel en een trechter met open verbinding.
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatieA = inlaatcombinatie compleet.
1 = afsluiter
2 = veiligheidsventiel
3 = open verbinding
4 = trechter
5 = afvoerslang
Tussen 1 en 2 bevindt zich de terugslagklep.
Op de foto is tot dusverre alles goed.
Vewin stelt aan warmwatervoorraadtoestellen de volgende eis, eenmaal geleverd water mag niet terugstromen in het koud waternet.
De werking van de boiler in combinatie met de inlaatcombinatie:
De boiler krijgt via de inlaatcombinatie water, eenmaal door de inlaatcombinatie kan dit water door de ingebouwde terugslagklep niet meer terugstromen richting het koud waternet.
Het geleverde koude water aan de boiler wordt door de boiler opgewarmd.
Water zet uit tijdens deze opwarmfase.
Aangezien het water niet terug kan naar het koudwaternet (vewin eis) en de drukstijging niet via gesloten kranen kan afvoeren, blijft het ingebouwde veiligheidsventiel over, deze zal dus druppelen, dit is een normaal verschijnsel en mag dus ook niet gehinderd worden.
De open verbinding is om de werking ervan te kunnen controleren en om te voorkomen dat er een dichte verbinding met het riool is.
De trechter moet vervolgens dit lekwater opvangen en afvoeren.
Bij jou hangt de trechter enigszins scheef, probeer deze zo recht mogelijk naar beneden te plaatsen.
En waar gaat slang nummer 5 heen, waar is deze aangesloten, misschien kun je daar nog een foto van plaatsen, inclusief de afvoer van de gootsteen.