Voor eens en altijd, de hamburgers bij de McDonald's zijn 100% rundvlees. Kijk anders voor de gein de keuringsdienst van waarde over hamburgers maar eens.quote:Op donderdag 4 februari 2010 14:08 schreef IBAZ het volgende:
Dat zijn gewone hamburgers maar dan strak af met smaakstoffen.
Als je die smaakstoffen in je hamburgervlees doet, heb je die smaak ook. Het lijkt mij overigens niet verstandig.
Daar verbaas ik mij iedere keer weer over. Ze moeten toch iets bij de bereiding erbij doen dan?quote:Op donderdag 4 februari 2010 14:18 schreef Remzz het volgende:
[..]
Voor eens en altijd, de hamburgers bij de McDonald's zijn 100% rundvlees. Kijk anders voor de gein de keuringsdienst van waarde over hamburgers maar eens.
Volgens de reclame alleen peper en zout.quote:Op donderdag 4 februari 2010 14:33 schreef Platina het volgende:
[..]
Daar verbaas ik mij iedere keer weer over. Ze moeten toch iets bij de bereiding erbij doen dan?
en dat ze zn lage prijs kunnen hanteren met 100% rundvlees vind ik ook opmerkelijk.
Ja, McDonalds burgers worden van biefstuk gemaakt. Denk dat ik voor het eerst deze smiley maar eens ga gebruiken.quote:Op donderdag 4 februari 2010 15:20 schreef Prometus het volgende:
Volgens mij worden de burgers gemaakt met grotendeels biefstuk vlees, wat de smaak en structuur beter maakt dan bijvoorbeeld zo een pak burgers die je koopt bij de supermarkt. Dat vlees in de burgers van de supermarkt is om te huilen en meestal van afvalvlees gemaakt of iig vlees dat ik persoonlijk ranzig vind. Echte burgers maak je zelf van biefstuk die je door de gehaktmolen haalt.
lage prijs bij de Mc? no wayquote:Op donderdag 4 februari 2010 14:33 schreef Platina het volgende:
[..]
Daar verbaas ik mij iedere keer weer over. Ze moeten toch iets bij de bereiding erbij doen dan?
en dat ze zn lage prijs kunnen hanteren met 100% rundvlees vind ik ook opmerkelijk.
Ze worden bevroren op de grill gedaan, daarom vallen ze niet uit elkaar/quote:Op donderdag 4 februari 2010 15:30 schreef vaagsel het volgende:
Elke hamburger heeft vulling. Er is namelijk altijd iets nodig om het spul te binden zodat het niet uit elkaar valt bij het bakken.
Voor die burgers van de McDonalds hoef je er niets in te doen misschien.quote:Op donderdag 4 februari 2010 15:53 schreef djkoelkast het volgende:
Het beste doe je het zo:
Haal rundergehakt wat nog mooi in streepjes zit. Sommige slagers maken er een soort bal van, dan verkloot je het. Albert Heijn heeft hier mooi gehakt voor.
Doe dit zo los mogelijk in een komzodat de streepjes nog streepjes blijven, maak er geen bal van. Doe er peper en zout over, hussel het door elkaar en nu kun je 2 dingen doen:
Dikke hamburgers:
Maak er een balletje van, maar hou het allemaal heel erg los. Doe dit in de pan, geen vet erbij. Laat het aan 1 kant bakken tot het wat bruin is, draai de bal om en plet hem tot hamburgerformaat met een spatel ofzo. Als hij mooi bruin is nog even keren en bakken en klaar!
Dunne hamburgers:
1: gebruik een hamburgermal
als je die niet hebt:
2: pak een snijplank, leg er vershoudfolie op, leg daar wat gehakt op, ook weer vrij losjes een bal maken. Leg hierop nog een laag vershoudfolie. Gebruik nu een vleeshamer (of koekenpan ofzo) om de burger te pletten tot het juiste formaat. Nu bakken en eet smakelijk!
Al die onzin heb je niet nodig, het geheim van de MacDonalds hamburgers is de korrelige structuur en die verkloot je zodra je het gehakt gaat kneden. Peper en zout zijn echt voldoende, eet maar eens een Mac burger zonder broodje en saus enzo: smaakt naar bijna niks. Het broodje en de saus, daar zit de smaak aan.
In tegenstelling tot wat hier boven staat hoef je geen bindmiddelen te gebruiken, het vet van het gehakt (daarom ook geen mager gehakt nemen) zorgt voor de binding. Ook geen uitjes, mosterd, ketchup, eieren en andere bende in je burgers doen, dan verkloot je de smaak van het vlees.
Ohja: biefstukken hakken heeft geen zin, die zijn niet vet genoeg, dus daar kun je nooit lekkere burgers van maken, dan krijg je van dat gortdroge korrelvlees.
Aan de andere kant heeft goed vlees niet meer dan peper en zout nodigquote:Op vrijdag 5 februari 2010 23:27 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Voor die burgers van de McDonalds hoef je er niets in te doen misschien.
Maar als ik zelf een lekkere burger maak gooi ik er wel degelijk iets in.
Want je zei het zelf al, alleen het vlees zonder broodje smaakt naar niks, waarom eet je dan vlees
De mac burgers worden gemaakt van de voorvoet (schouder, voorpoot, ribben) van de koe. Dat is per definitie geen biefstuk, dat komt van de achterkant of de haas.quote:Op donderdag 4 februari 2010 15:20 schreef Prometus het volgende:
Volgens mij worden de burgers gemaakt met grotendeels biefstuk vlees, wat de smaak en structuur beter maakt dan bijvoorbeeld zo een pak burgers die je koopt bij de supermarkt. Dat vlees in de burgers van de supermarkt is om te huilen en meestal van afvalvlees gemaakt of iig vlees dat ik persoonlijk ranzig vind. Echte burgers maak je zelf van biefstuk die je door de gehaktmolen haalt.
Zal ik dan maar zeggen dat dat niet zo isquote:Op zaterdag 6 februari 2010 08:50 schreef Fixers het volgende:
[..]
De mac burgers worden gemaakt van de voorvoet (schouder, voorpoot, ribben) van de koe. Dat is per definitie geen biefstuk, dat komt van de achterkant of de haas.
Meeste hamburgers, macdonalds incluis, gaat seperatorvlees in, ofwel slachtafval.
de patties zijn gewoon rundvlees. zie niet in wat er fout mee is.quote:Op zaterdag 6 februari 2010 10:57 schreef Equites het volgende:
Smaak aan Mac donalds hamburgers? Welke heb jij gegeten dan?
graag een linkje.... mac donald's hamburger patties zijn 100 % rundvlees bij mijn beste weten... als je bewijs hebt dat het niet zo is, graag onderbouwdquote:Op zaterdag 6 februari 2010 17:12 schreef -Mellow- het volgende:
Goed kan het in ieder geval niet zijn, met hun euroknallers
Ik hoorde eens van een kennis dat de BBC er een keer een docu over had. Er was een gast en die had een cheeseburger oid in zijn zak gestopt omdat ie haast had. Hij was m vervolgens vergeten en na lange tijd vond ie m weer en het vlees was niet beschimmeld. Bleek dat dat kwam omdat de burgers van de Mac voornamelijk uit kunstmatige smaakstoffen bestaan en bacteriën diggen dat niet.
Enfin, ik vond het wel een sterk verhaal, maar ik ben wel echt benieuwd wat de McDonald's in hun burgers gooit. Als je voor 1euro zo'n burger kan verkopen, vraag ik mij serieus af wat voor rotzooi er in zit.
TS, ik denk niet dat je de burgers van de Mac thuis kan maken. Anderszijds, zonder dat ik je wil beledigen, als je serieus deze burgers het lekkerst vind, denk ik dat je smaak nogal verstoord is. En dat is toch wel zonde wat mij betreft. Probeer gewoon eens zelf een lekkere burger te maken met kwaliteitsgehakt van de slager en wat lekkere kruiden.
Zoals gezegd, ik heb het gehoord en ik weet dus niet in hoeverre het waar is.quote:Op zaterdag 6 februari 2010 17:15 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
graag een linkje.... mac donald's hamburger patties zijn 100 % rundvlees bij mijn beste weten... als je bewijs hebt dat het niet zo is, graag onderbouwd
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |