FOK!forum / Klaagbaak / Te veel Trassi :r
Circle.Of.Filthwoensdag 27 januari 2010 @ 19:44


Klacht over mezelf.

Gooi niet zoveel trassi door de nasi malloot

Wat had moeten worden is nu meer zo van
#ANONIEMwoensdag 27 januari 2010 @ 19:44
Smileytopic
IJsblockwoensdag 27 januari 2010 @ 19:45
Ik las Trafassi

Pakspulwoensdag 27 januari 2010 @ 19:45
quote:
Op woensdag 27 januari 2010 19:44 schreef o.us het volgende:
S m i l e y t o p i c
9611Nielswoensdag 27 januari 2010 @ 19:45
Om de TS te plagen zouden we nu eigenlijk allemaal posts moeten plaatsen zonder smileys.
leukvoorlaterwoensdag 27 januari 2010 @ 19:47
Trassi stinkt.
Surveillance-Fietswoensdag 27 januari 2010 @ 19:53
trassi? wtf is dat?
Equiteswoensdag 27 januari 2010 @ 19:53
quote:
Op woensdag 27 januari 2010 19:53 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
trassi? wtf is dat?

Trassi of trassie is een veelvoorkomend ingrediënt en smaakmaker van de Zuidoost-Aziatische keuken en Zuid-Chinese keuken. Het staat ook wel bekend als terasi of terasie in het Indonesisch, kapi in het Thai, belacan, belachan, blachang of balachong in het Maleisisch en bagoong, alamang of aramang in het Filipijns.

Trassi is het resultaat van de gecontroleerde fermentatie van garnalen. De geur is zeer penetrant, enigszins vergelijkbaar met Munster kaas. Het is echter een essentieel ingrediënt van veel gerechten in heel Zuidoost-Azië, in o.a. de Filipijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand, maar ook in Suriname. Het kan in die landen ook dienen als ingrediënt van een dipsaus voor vis of groente en het wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor sambal.
So_Surreal_Babywoensdag 27 januari 2010 @ 19:56
Trashy ?!
#ANONIEMwoensdag 27 januari 2010 @ 19:56
Dat spul meurt als de tering.
ikbennieuwopfokwoensdag 27 januari 2010 @ 19:56
quote:
Op woensdag 27 januari 2010 19:45 schreef IJsblock het volgende:
Ik las Trafassi


Ik ook. En nu zit het nummer in m'n kop.
Circle.Of.Filthwoensdag 27 januari 2010 @ 19:58
quote:
Op woensdag 27 januari 2010 19:53 schreef Equites het volgende:

[..]

Trassi of trassie is een veelvoorkomend ingrediënt en smaakmaker van de Zuidoost-Aziatische keuken en Zuid-Chinese keuken. Het staat ook wel bekend als terasi of terasie in het Indonesisch, kapi in het Thai, belacan, belachan, blachang of balachong in het Maleisisch en bagoong, alamang of aramang in het Filipijns.

Trassi is het resultaat van de gecontroleerde fermentatie van garnalen. De geur is zeer penetrant, enigszins vergelijkbaar met Munster kaas. Het is echter een essentieel ingrediënt van veel gerechten in heel Zuidoost-Azië, in o.a. de Filipijnen, Indonesië, Maleisië en Thailand, maar ook in Suriname. Het kan in die landen ook dienen als ingrediënt van een dipsaus voor vis of groente en het wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor sambal.
Dat dus garnalen gedroogd en geplet tot een blok
Knoflookwoensdag 27 januari 2010 @ 20:06
Trassi sambal (L)
Pluis_Konijnwoensdag 27 januari 2010 @ 20:07
quote:
Op woensdag 27 januari 2010 19:45 schreef IJsblock het volgende:
Ik las Trafassi


Leghorn.woensdag 27 januari 2010 @ 20:08
Je bent trassi, met je lelijke ogen die omhoog gaan.
Beelzebufowoensdag 27 januari 2010 @ 21:17
Dit is dus exáct de reden waarom ik bang ben voor trassi. Het is zó snel teveel en vervolgens ...