abonnement Unibet Coolblue
pi_256950
Ik wil in dit artikel in het allerminst discusieren over de gedragingen van busleden over de afgelopen week.
Veel interessanter is na te gaan wat plaatsgevonden heeft en de reakties daarop.
De week begon met de eliminatie door de verantwoordelijken van dit “eenmalige” spektakel van SEKI. (ik zeg expres eenmalig, omdat het vervolg via de meiden voorlopig tot “even wachten” veroordeeld is. Het viel mij trouwens op, dat men SBS6-nieuws sprak over de bus als “ilustere voorganger”. Houdt dit in begrijpelijk Nederlands niet in, dat de bus spoedig tot het verleden gaat behoren?)
Het heeft geen zin er nog verder op in te gaan, aangezien het kleinste kind nu onderhand wel moet weten, dat SEKI het slachtoffer is geworden van de interesses van media-wereld Nederland. Het paste namelijk niet, dat iemand, die gewoon is elk dubbeltje om te draaien, zegt: “geen flauwekul kopen hoor,want we hebben het geld morgen misschien nog hard nodig”.
Na zijn eliminatie, brak er nog even oorlog uit. Aziz werd recalcitrant,
Om Aziz duidelijk te maken, dat hij geen enkele kans meer had, werd de verrassing-chat met zijn grote liefde op poten gezet. Daar waar hij dacht nog te kunnen dromen werd hem wreed duidelijk gemaakt, dat dromen bedrog zijn. Is het gebeuren rond SEKI al laag bij de grond, wat er met AZIZ is gebeurd en nog steeds gebeurt, is het laagste van het laagste.
SEKI is, zoals gebleken, mans genoeg geweest (en is het volgens mij nog steeds) om van zich af te bijten. AZIZ daarentegen is de simpelheid zelve en is vanaf nu af aan gebombardeerd door de bosses tot de grote Jan-Piet L... Deze jongen, die in zijn eenvoud nog geen vlieg kwaad heeft gedaan, wordt ten ogenschouwen van heel Nederland geblameerd, als zijn droom-vrouw zegt: “Slaap nog maar lekker door, maar dan wel zonder mij”.
Men kan mij niet wijs maken, dat de SBS6-organisatie niet wist, dat deze vrouw zo zou reageren. Indien men dan toch nog het lef heeft om zoiets door te zetten getuigt wederom, dat de dit soort media zonder enige scrupules een dood-onschuldig persoon naar de hel kan en wil jagen, indien dit financieel gewin oplevert (jouw dood is mijn brood!) Ik heb minder medelijden met SEKI dan met AZIZ, omdat de laatste niet op veel vrienden kan steunen. Zijn eenzaamheid aan de telefoon en lap-top is hiervan een bewijs. (Ik hoop, dat ik me vergis)
Maar wat maakt het uit. Gedurende enige tijd mag AZIZ, dankzij ondersteuning van de roddelbladen, de gevierde jongen uithangen en daarna zal hij afgedankt worden als een ouwe fiets met lekke banden, want op langere termijn bezit AZIZ geen enkele media-atraktiviteit.

Voor de rest is gezapigheid weer troef geworden en kan SBS6 zich er in ieder geval op verheugen de passagiers weer onder controle te hebben. Onze geheime “psy” heeft zijn werk nogmaals prima voldaan. Na SEKI eruit gewerkt te hebben, heeft hij de anderen volledig in het gareel weten te brengen door eenieder te vertellen, hoe geweldig ze zijn, maar dat er toch een aantal puntjes overblijven om aandacht aan te besteden.
Deze man speelt natuurlijk de meest gore rol. Indien dit een psycholoog moet voorstellen dan wordt het tijd, dat men de beroepseer van dit soort figuren wettelijk aanpast. Deze man rotzooit maar wat aan als het om codes betreffende geheinhouding aangaat en als remedie durft hij dan nog te zeggen, alsof hij tegen een kleuterklas praat: “ Doe jullie werk en er is een grote verrassing” Plus het feit, dat men in het geheel geen aandacht schenkt aan de gevolgen (beroemd en niet meer beroemd) voor de deelnemers in de toekomst.

Het essentiële van de week is echter, dat door de kracht van het net en dit forum de algemene pers met hun “waarheden” aan de kaak gesteld konden worden en dit zonder enige censuur of in principele sancties.
Het was daarom pijnlijk om als nieuwkomer in dit prachtige medium, waarin ieder zijn ideeën kan spuien, te ervaren, dat vandaag vanwege laag-kwaliteitse bijdragen, de Forum-Goeroe zich genoodzaakt voelde om topics dicht te gooien. Ik begrijp nu donders goed, dat eenieder zijn bijdrage kan leveren en dat eenieder ongeacht leeftijd, kleur of geslacht, zijn reakties kan plaatsen. Dat is de kracht van dit medium. Vanwege de integriteit kennen we echter onze “gesprekspartner” en zijn/haar levenservaringen niet, maar één ding neem ik aan hebben we toch meegekregen en dat is respekt.
Of we het met elkaar eens zijn ja of nee maakt het alleen maar interessanter, maar elkaar van het net af katten (vooal indien men misbruikt maakt van zijn of haar emoties), dient alleeen maar tot voordeel van de SBS6-en, Telegrafen en Henk van de Meidens van deze wereld.


Voor de duidelijkheid:
Ja, ik sta achter Seki
Ja, ik ben onlangs lid geworden van zijn fanclub
Ja, ik hoop, dat Borgia zijn bijdrages blijft leveren aan dit forum, omdat ze van de kwaliteit zijn, die dit forum ook nodig heeft.
Ja, ik vindt dat onheus taalgebruik, vooral als men niet weet tegen wie men het heeft, in de ban moet.
En ja, ik vind. dat dit medium om te communiceren eindeloos is.

Nee, ik ken SEKI en Borgia niet persoonlijk
Nee, ik ben nooit door een van beiden bedreigd of inelkaar geslagen. (dit voor journalistiek Nederland)

[Dit bericht is gewijzigd door fondaco (Datum 02 April 2000).]

pi_256951
* Joqy sluit zich hier helemaal bij aan!.

Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Wil wel nog even kwijt dat ik neigingen vertoonde om dit forum te gaan verlaten, omdat ik aan de meeste discussies geen plezier meer beleefde.
Ik vind Seki oké, maar er is meer over te zeggen.
  zondag 2 april 2000 @ 10:11:00 #3
2928 Dendroaspis Angusticeps
'Would you like some veno
pi_256952
Dank je Fondaco voor deze heldere uiteenzetting. Je hebt, als ware het met een scalpel, precies de kern van de zaken blootgelegd en mij eens te meer bevestigd in mijn mening.

1- Het genadeloze uitbuiten van kandidaten door in dit geval, SBS6 en JdMP, om ze na gebruik bij het afval te gooien. Dat Seki gezien zijn sterke karakter mans genoeg is om een en ander alsnog 'recht te willen zetten' zoals hij op zijn fan-site zelf zegt, bewijst mijns inziens dat SBS6 een inschattingsfout heeft gemaakt toen hij op zijn karakter werd geselecteerd. Zij zagen in hem de 'oproerkraaier' die na gebruik op simpele wijze aan de kant kon worden gezet, zonder daar verder ooit nog iets van te horen. Misschien was dat ook wel gebeurd, indien Bart in 't Hout niet zo stom was geweest om via de media het zogenaamde 'criminele verleden' van Seki op straat te gooien, in een krampachtige poging om een reden te geven voor Seki's plotselinge vertrek uit de Bus en tegelijkertijd de kijkcijfers nog wat op te krikken. Sensatie als deze doet het namelijk goed weet je!

Maar wat blijkt nu: Seki is toch nog veerkrachtig genoeg om terug te willen slaan via een juridische procedure, waarin hij zal proberen om zijn beschadigde persoonlijkheid weer te herstellen door SBS6 te dwingen met de feiten omtrent dat 'criminele verleden' op tafel te komen.
Blijkbaar is daar dus niets van waar, want voor hoe dom men Seki ook moge verslijten, zijn advocaat zal toch wel niet zo dom zijn om aan een zaak te beginnen die hij niet kan winnen.
Ik ben alvast zeer benieuwd hoe een en ander af gaat lopen!

2- Met betrekking tot Aziz kan ik heel kort zijn. Je slaat de spijker precies op de kop. Aziz is een goeie jongen, die als enige nadeel heeft dat hij qua karakter niet erg sterk staat. Daardoor waait hij met alle winden mee om maar niet buitengesloten te worden. Het is ook daarom, dat juist Aziz zo ageert tegen groepsvorming zonder hem, omdat dat hem buiten die groepen plaatst, waardoor hij zichzelf verloren en vooral eenzaam voelt met als gevolg agressief gedrag naar die groepen. Een typisch geval van een groepsdier( niet beledigend bedoeld!) zonder enige aanleg voor leiderschap, dat alleen dan goed functioneren kan, wanneer het deel uitmaakt van de groep en dus in de veilige bescherming van die groep is opgenomen.

Hij twijfelt voortdurend aan zichzelf en in zijn leven zijn daarvan genoeg voorbeelden te vinden.
Het hele gedoe met Katja is slechts een voorbeeld van hoe je kunt zien wat Aziz voor een jongen is. Hij kon het goed met haar vinden tijdens de selectiedagen en van die wetenschap heeft SBS6/JdMP dankbaar gebruik gemaakt. Ze hebben hem een snoepje voorgehouden tijdens de Busrit tot nu toe, en iedere keer opnieuw dat snoepje iets dichter binnen zijn bereik geplaatst......
Nu zijn rol echter uitgespeeld is, (let maar op, morgen vliegt hij eruit)was de tijd aangebroken om hem te laten weten dat hij dat snoepje niet ging krijgen. Ik kan me zijn reactie nog scherp voor de geest halen, toen hij voor de eerste maal met de verlokking van dat snoepje werd geconfronteerd. Hij ging helemaal uit zijn dak! Ik kan me dus ook wel iets voorstellen bij wat hij gevoeld moet hebben toen hij het snoepje definitief kwijtraakte.......

Al met al zie ik (net als jij) Aziz na de bus zijn verhaal verkopen aan de roddelbladen, om daarna pijlsnel in de vergetelheid weg te zakken.
Uiteindelijk is het een illusie te geloven dat iedereen die ooit eens aan een TV-programma heeft meegewerkt eeuwige roem verdient alleen maar vanwege dat feit.

3- De psychs. (met kleine letters, meer verdienen zij niet!) zijn feitelijk de belangrijkste werktuigen van SBS6 /JdMP in dit waanzinnige gemanipuleer wat de Bus heet. Zij zijn het, die al tijdens de selectie mee hebben bepaald wie er in kwamen en wie niet. De oproerkraaier Seki, de slappeling Aziz, de levensgenieter Jop, de intrigant Iwan, de inhoudsloze Bart, de ideale allochtoon Bullent, de studentikoze Esmeralda, de moeder Willeke, de nuchtere Antonette, de losbol Esmee en tot slot de stookster Tessa. Zij zijn een perfecte groep die 'voor elck wat wils' biedt aan de kijkers.

Door het stemgedrag van de kijkers worden de kandidaten dusdanig gemanipuleerd dat zij met hun voorspelbare gedrag voor de hoogst mogelijke kijkcijfers zorgen, totdat er tekenen van onomkeerbare slijtage op beginnen te treden. Dan komen zij alras op de bank, alwaar het niet echt moeilijk is om te voorspellen wie dan wie eruit zal stemmen.(zie ook elders op dit forum)

Natuurlijk is de hele opzet een briljant stukje werk(vanuit programmamakers oogpunt gezien dan) en zitten er dagelijks honderdduizenden achter de buis om 'hun favoriet' te steunen. De bedoeling is dat de kijkers, zogauw hun favoriet van het toneel is verdwenen, dan maar naar het dichtbijzijnde alternatief overstappen en dat lukt tot op heden aardig.
Mooi voorbeeld in deze is de steun van de leden van de Seki fanclub aan Bullent. Zij hebben en masse besloten, om voortaan hun stem op Bullent uit te brengen, waardoor de 'Seki-inkomsten' voor SBS6 nog steeds binnen blijven komen.

Ik kan nog uren doorgaan maar laat het hier even bij........

4- Wel wil ik nog even kwijt, dat ook ik enigszins onaangenaam verrast werd door de reacties van personen op personen op dit forum van de laatste tijd.(het zogenaamde 'flamen')
Of de oproep van Danny aan Borgia nu direct zo nodig was, waag ik te betwijfelen. 'Waar er twee kijven hebben er twee schuld' zegt het spreekwoord en dus had ik liever gezien dat Danny een oproep had gedaan aan alle betrokken Fok!forum-contribuanten om de kalmte te bewaren en met een schone lei verder te gaan.
Elkaars mening respecteren is een eerste vereiste om op dit forum (en elk ander ook) te kunnen en mogen posten.

Het zogenaamde 'flamen' wat ik al heel vaak gezien heb op andere forums, levert alleen maar meer wrijving op, met als uiteindelijk resultaat dat men vaak besluit om het forum de rug toe te keren. Het forum is daarmee de uiteindelijke verliezer en er zijn geen winnaars.
Overigens zijn er ook hier, zoals op elk forum 'trolls' te vinden die ongespeend van enige motivatie hun 'bijdrage' menen te moeten leveren.
Posts zoals 'daar wordt ik nou niet goed van......' zonder daarbij inhoudelijk in te gaan op de reden waarom, zijn naar mijn mening verspilde bandbreedte, zeker als men daarna ook nog in herhaling vervalt.
Verder ga ik hier niet op in, omdat deze discussie geen einde kent en ook nooit zal kennen. Geloof mij maar ik heb dit al te vaak gezien!


VAMOS!!!


------------------
The only reason some people get lost in thought is because it's an
unfamiliar territory...

[Dit bericht is gewijzigd door Dendroaspis Angusticeps (Datum 02 April 2000).]

The only reason some people get lost in thought is because it's an
unfamiliar territory...


  zondag 2 april 2000 @ 11:02:00 #4
2734 THE BORG
Houston, we have a problem....
pi_256953
Seki is er op een hele vieze manier door SBS er uitgenaaid. Geef ik toe.
Als hij verkeerd in beeld is gebracht dan is dat de verantwoordelijkheid van SBS.
Kunnen ze twee dingen doen, of goed in beeld zetten of een gele kaart geven. Dus is het duidelijk dat SBS een vuil spelletje speelt.

Vindt het niet terecht dat Seki nu als een soort van martelaar wordt neergezet.
Hij is met opgeheven hoofd uit de bus vertrokken en daarmee einde oefening.


pi_256954
quote:
op 04-02-2000 om 10:11 AM schreef Dendroaspis Angusticeps het volgende:
<snip wegens lengte, niet wegens onbelangrijk!>
totdat er tekenen van onomkeerbare slijtage op beginnen te treden.
<snip idem>


Dank voor je post Dendroaspis Angusticeps !
Jammer dat er nog geen Europees Commissariaat voor de Media bestaat: ik had Duitsland, dat deze 'slijtage' probeerde te voorkomen en een uitspraak deed over BB-duitsland,
dan wel eens willen voordragen en naast deze vieze Emo-Pornografie uit Nederland Medialand ter beoordeling willen voorleggen.

Hopelijk beseft de proDeo advocaat van Seki wat een kansen hij hier heeft, en kan Aziz zich later óók tot hem wenden, als hij iemand heeft die wél om hem geeft!

Moge de aandelen EndeMol als gevolg daarvan spoedig zakken als een baksteen ! (met dank aan Roache )

pi_256955
Het wordt tijd om het instrumentarium dat SBS/JdM tot zijn beschikking heeft om het gedrag van de passagiers (én de kijkers) te beïnvloeden, eens te bekijken. Ik lees geregeld over hoe schandalig het ene instrument wordt ingezet maar hoor dan niks meer over de andere instrumenten. Terwijl je er van uit mag gaan dat er voortdurend met een mix wordt gewerkt.

A. Bert en Ernie. Eén van de twee is 'mental-coach', de ander waarschijnlijk gewoon een redactielid. Genoeg over geschreven.

B. De populariteitspoll en, daaruit voortvloeiend, de gevarenzone en de uitbraak.
Ik ga er van uit dat het internet/telefonisch stemmen hooguit als indicatie wordt gebruikt. Niks meer. De organisatie kan door de populariteitspoll (bewoners zijn jullie er klaar voor; hier komt de tussenstand) op een hele enge manier de onderlinge verhoudingen en het individuele gedrag op scherp zetten. Zoals ik al eerder ergens op dit forum heb geschreven, je zult toch drie weken lekker jezelf geweest zijn en, pats, Sylvana meldt dat je in de gevarenzone zit. En vraagt vervolgens wat je daaraan gaat doen. Je moet wel erg dapper zijn om dan gewoon te blijven doen. Om met Seki te spreken: er is ook een andere X, een aardige X en die ga ik nu eens laten zien.
Minstens zo gemeen is het belonen van de winnaar met een 'uitbraak' die dan ook nog een mede-passagier mag meenemen. Goed slijmen bij iemand die hoog staat wordt daarmee gestimuleerd. Jaloezie ook.
In die hoofdstukeje hoort ook het begrip 'klachten'. Ben er redelijk zeker van dat er a) wel klachten binnengekomen zijn en b) dat SBS en JdM zich daar niets van aantrekken. Kwestie van tellen. Als er naar aanleiding van bijvoorbeeld het gedrag van Seki klachten binnenkomen, gok ik dat dat er hooguit een paar honderd zijn. Daar tegenover staan de heilige kijkcijfers, daar gaat het om honderdduizenden. En daar kijken ze naar. Sinds het vertrek van Seki zijn overigens de kijkcijfers gestegen.

C. De gele kaarten. Houden volgens mij nauwelijks verband met de overtreding, worden uitsluitend gebruikt om iemand of de groep op scherp te zetten. De gele kaart voor Willeke, gekregen omdat ze met haar schoentjes aan over de matras was gelopen, was uitsluitend bedoeld om spanningen op te roepen en een conflict tussen Willeke en de rest te forceren. Seki bijvoorbeeld had al aangegeven dat de groep zich niet genoeg aan de regels hield. De gele kaart voor Seki was fase 1 van het dump-Seki scenario.

D. Regie. Wij krijgen te zien wat we moeten zien (en geloven). Voorbeeld: ik heb me vorige week zaterdag de hele middag afgevraagd waarom we het sluimerend vertrek van Bullent en de daarop volgende ommekeer uitgebreid op de stream mochten volgen terwijl we het interieur van de bus te zien kregen toen Seki opeens vertrok.
Even een tussendoortje: Als Tessa de 'zoen'-roddel daadwerkelijk was gestart, denken jullie dan niet dat SBS alle banden had nagekeken om dat fragment te vinden en het had uitgezonden?

E. Censuur. De e-mail wordt gecensureerd evenals de chat en waarschijnlijk de post. Maar het was iemand al opgevallen dat de Telegraaf die het beruchte artikel over Seki plaatste NIET gekocht werd door de passagiers. Vergeten of uitverkocht?

F. Een Mol? Hoor ik hier heel weinig over. Wordt hooguit gebruikt in verband met Iwan maar zonder argumentatie. Ja, dat hij rustig is en op de achtergrond blijft. Vind ik geen indicatie. Integendeel zelfs. Als de organisatie van binnen uit wil sturen zal de mol zo nu en dan toch actief moeten zijn. Als er een mol is denk ik te weten wie dat dan is, maar ik twijfel nog of er een mol is.

pi_256957
...ingo
  maandag 3 april 2000 @ 02:18:00 #9
2946 femfatale
Lets party!!!!
pi_256958
quote:
op 04-03-2000 om 12:19 AM schreef Coos het volgende:
B??



riljant

never play games........
pi_256959
quote:
op 04-03-2000 om 12:19 AM schreef Coos het volgende: B??

olle Pinguin?

pi_256960
nee, ....ent , maar... niet waarschijnlijk, teveel principes, zou dat nooit doen...
pi_256961
Gegroet forum. Sinds enige dagen volg ik met belangstelling jullie reacties op het busgebeuren en ben daardoor aardig op de hoogte van de diverse meningen die er zijn over de passagiers. Door wat ik gelezen heb ben ik gaan inzien op welke wijze de programmamakers het publiek manipuleert; een ware eye-opener! Omdat het voor mij nog even wennen is aan een forum deel te nemen wil ik het voor nu hier even bij laten.
Tot een volgende keer graag.
open mind?
pi_256962
quote:
op 04-03-2000 om 02:39 AM schreef Moor het volgende:
nee, ....ent , maar... niet waarschijnlijk, teveel principes, zou dat nooit doen...

Aha, Bent is dus de Mol, die zullen we dan 's goed in de gaten gaan houden! Is tie nou helemaal .esodemieterd!

Tante ep

  maandag 3 april 2000 @ 06:23:00 #14
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_256963
quote:
op 04-02-2000 om 09:46 PM schreef Sorrow het volgende:
Als Tessa de 'zoen'-roddel daadwerkelijk was gestart, denken jullie dan niet dat SBS alle banden had nagekeken om dat fragment te vinden en het had uitgezonden?

Hm, wat mij juist opviel in het fragment wat men uitzond was het volgende (Tessa had "het" van Esmeralda gehoord in de nachtelijke ruzie, Essie, die Altijd zeer licht slaapt, had van de voorafgaande scheldpartij niets gehoord, totdat ze erbij geroepen werdt)
Vervolgens zond men een moment Tessa& Esmeralda uit, op de schommelbank, en daarbij kreeg ik het gevoel dat Esmeralda "het "dus wel heeft gezegd!
(dus Antoinette had gelijk, en Tessa heeft Essie "gedekt"omdat Büllent nogal heftig reageerde, en kijkend nederland niet mag weten dat er "iets"is.

----------------------


E. Censuur. De e-mail wordt gecensureerd evenals de chat en waarschijnlijk de post. Maar het was iemand al opgevallen dat de Telegraaf die het beruchte artikel over Seki plaatste NIET gekocht werd door de passagiers. Vergeten of uitverkocht?

of weggemoffeld, door de regie, voordat de passagiers mochten shoppen?
-----------


F. Een Mol? Hoor ik hier heel weinig over. Wordt hooguit gebruikt in verband met Iwan maar zonder argumentatie. Ja, dat hij rustig is en op de achtergrond blijft. Vind ik geen indicatie. Integendeel zelfs. Als de organisatie van binnen uit wil sturen zal de mol zo nu en dan toch actief moeten zijn. Als er een mol is denk ik te weten wie dat dan is, maar ik twijfel nog of er een mol is.

Ikzelf denk dat "de mol"(de winnaar die sbs wil, zelf totaal niets weet van zijn winnaarsrol (maar het is niet Iwan)


[Dit bericht is gewijzigd door Quenda® (Datum 06 April 2000).]

pi_256964

Sorrow,

Ja, zo werkt het, misschien een kleine afwijking naar links of naar rechts, maar zo word TV geproduceerd. Zo gaat het al jaren en zo zal het jaren blijven. Niet gemanipuleerde spelprogramma’s zijn niet om aan te zien. Wanneer je het gedrag van de kandidaat niet scherp in de hand weet te houden, en dat gaat vooral op voor de Nederlandse kandidaat, is er geen hond die er naar wil kijken. Helaas heeft de praktijk dat al lang geleden, en o zo vaak uitgewezen. Nu we een 10 tal jaren commerciële TV hebben en de kijkcijfers nog belangrijker geworden zijn, is ook de aansturing nog belangrijker en nog heftiger geworden. Er mee leren leven is het motto. Bovendien, er zit een knop op elke TV, en je hoeft niet te kijken naar iets waar je niets aan vindt. Je kan ook het kleinere aangeboden pakket bij de kabelexploitant nemen dan ontvang je de zender in kwestie niet eens. Maar laten we eerlijk zijn, er is toch niets zo leuk als over een ander praten of schrijven. Het roddelen over het roddelen is toch een heerlijk tijdverdrijf. Zijn wij hier zo veel beter als SBS6??

pi_256965
Dank voor de reacties.

Moor geeft precies de reden aan waarom ik twijfel over het bestaan van een mol. Als er een mol is dan weten we wie het is, maar zou iemand die rol willen spelen. Zou hij/zij zich geen verrader voelen? Aan de nadere kant, bij de organisatie lopen ze ook niet krom van de gewetenswroeging. En dat zijn toch de mensen die 'Judas zijn zilverlingen geven'.

Quenda, dank voor de aanvulling. Ik heb dat fragment gemist en de man die een vaas door zijn TV gooide blijkbaar ook.
Overigens heeft niemand ooit beweerd dat de mol de winnaar van het programma wordt.

Dank ook Tanjalies voor je reactie. Bij het lezen van jouw stukje zag ik de kandidaten van vroeger weer voorbij komen. De man die uit z'n dak ging bij Mies Bouwman toen hij een TV én een mixer won. Of het meisje dat totaal apatisch bleef bij Willem Ruys toen ze een paar duizend gulden had gewonnen (voor die tijd een enorm bedrag, Willem bleef maar schreeuwen, realiseer je je wel wat je gewonnen hebt!!!).
Toch is er een verschil tussen de gemiddelde spelshow en BB of de Bus. Mocht ik al een uitzending van bijvoorbeeld Blind Date gezien hebben, dan nog zou ik de winnaars de volgende dag bij de supermarkt niet herkennen. Dat is wel anders met Ruud, Bart, Seki of Aziz. Het zal de Nederlandse kijker een rotzorg zijn of uitslag van een TV-spelletje gemanipuleerd is. Maar als je beweert dat BB/de Bus gemanipuleerd is krijg je te horen dat je spoken ziet. Daar heb je weer zo'n complottheorie. De emotionele binding (haat en liefde) met de kandidaten is vele malen groter en daar mag je niet aankomen.
Maar ja, wie zal de illusie verbreken, de media? Dacht 't niet.

G. De Media

  maandag 3 april 2000 @ 22:25:00 #17
2928 Dendroaspis Angusticeps
'Would you like some veno
pi_256966
quote:
op 04-02-2000 om 10:11 AM schreef Dendroaspis Angusticeps het volgende:

<knip>
Nu zijn rol echter uitgespeeld is, (let maar op, morgen vliegt hij eruit)was de tijd aangebroken om hem te laten weten dat hij dat snoepje niet ging krijgen.

Dat er een smerig trucje nodig was om Aziz eruit te krijgen verwondert mij geenszins, want met twee op de bank stond de uitslag al vantevoren vast

Natuurlijk is de hele opzet een briljant stukje werk(vanuit programmamakers oogpunt gezien dan) en zitten er dagelijks honderdduizenden achter de buis om 'hun favoriet' te steunen. De bedoeling is dat de kijkers, zogauw hun favoriet van het toneel is verdwenen, dan maar naar het dichtbijzijnde alternatief overstappen en dat lukt tot op heden aardig.
Mooi voorbeeld in deze is de steun van de leden van de Seki fanclub aan Bullent. Zij hebben en masse besloten, om voortaan hun stem op Bullent uit te brengen, waardoor de 'Seki-inkomsten' voor SBS6 nog steeds binnen blijven komen.

Waar gaan de Aziz-fans naartoe? Ik gok ook hier op Bullent die Aziz tot het laatst gesteund heeft



VAMOS!!!


------------------
The only reason some people get lost in thought is because it's an
unfamiliar territory...

[Dit bericht is gewijzigd door Dendroaspis Angusticeps (Datum 04 April 2000).]

The only reason some people get lost in thought is because it's an
unfamiliar territory...


  donderdag 6 april 2000 @ 08:00:00 #18
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_256967
van de sbs site:dagboek Tessa dag 47.

wie mij naait, naait zichzelf
geschreven door Tessa

Ik wil eigenlijk even wat rechttrekken waar ik gigantisch van loop te balen. Vandaag word ik ook weer geconfronteerd met het feit of ik het gezegd zou hebben van het kussen van Esmeralda en Bullent.
Ik heb ooit van Iwan gehoord en daar hou ik me ook aan: wie mij naait, naait zichzelf.
Een ding en dat heb ik zeker geleerd: als je iets in vertrouwen hoort, wees dan niet zo stom om het door te vertellen, hoe close je ook met iemand bent en hou het lekker voor je.
En ik ...... ben zo verstandig (denk ik) om diegene niet te verlinken die het notabene zelf heeft gezegd en nu in alle fronten ontkent. Ik had het niet moeten doorvertellen, maar het feit dat ik nu de gebeten hond ben zit me gigantisch dwars. Iedereen ontkent, zelfs degene van wie het daadwerkelijk is.(wees dan zo groot en zeg het dan eerlijk).

Het komt nu over dat ik een roddel in de wereld heb gebracht. Maar zeg nou eerlijk.... zou ik iets verzinnen met alle camera´s om me heen en allemaal microfoontjes? Dan sta je toch zelf voor ... als ik het even grof mag uitdrukken. Ik probeer dan nog die persoon te beschermen door het niet te zeggen dat ze het zelf heeft verteld. Maar de volgende keer doe ik het dus wel!!!! en dan zeg ik : inderdaad dat heb je me zelf verteld toen we aan het werk waren daar en zo laat. Want het staat nog in mijn geheugen gebrand.

Wie mij naait, naait zichzelf.

Liefs Tessa

  donderdag 6 april 2000 @ 08:15:00 #19
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_256968
Plots beginnen alle puzzelstukjes inelkaar te vallen.

Tessa beschermt Esmeralda....Esmeralda is in staat om keihard te liegen, zelfs tegen Büllent (haar "maatje")
(ze sliep zelfs door het keiharde geschreeuw door )

Esmeralda krijgt van Bert & Ernie allerlei tips door, om het programma "op te leuken"
en...in de TV uitzendingen zie je dan ook het volgende ..Essie die "O zo creatief een busspel heeft bedacht", Essie die "o zo creatief,een roddelspel heeft bedacht", Essie die ALLE passagiers steunt als zij het moeilijk hebben....Essie die vrolijk huppelt en springt en als een Tatjana de nieuwe videoband voor aerobics vol springt, danst en zingt....(daarbij gesteunt door de gettoblaster die ze plots overdag krijgen) "als ze maar wel écht beloven dat ze gaan gymnastieken"

hm, *denk*denk*denk*
* Quenda® vind Essie plots toch niet zo leuk meer.

* Quenda® vraagt zich af of de spontane Essie wel écht zo spontaan is als men de Tv kijkers doet geloven.

[Dit bericht is gewijzigd door Quenda® (Datum 06 April 2000).]

  donderdag 6 april 2000 @ 09:23:00 #20
1540 Leonie
Voor jou van mij
pi_256969
Quenda eindelijk....ik dacht werkelijk dat ik zo langzamerhand de enige was die Tessa geloofde. Misschien dat mensen nu eens wat kritischer naar Esmiertje gaan kijken...want er bestaan ook vrouwelijke BB-Willems hoor!
Don't touch the computer, don't ever touch the computer!
  donderdag 6 april 2000 @ 09:49:00 #21
2909 Pissed Off
I'm like totally Pissed O
pi_256970
Leuk..om te lezen dat die bus de gemoederen aardig bezig houden..de een schrijft nog een langer verhaal dan de ander...mooie gedachtes over dit programma..maar ook verwijten en verwensingen...Wat zo'n programma allemaal niet los kan maken..he...
Nou dit is nu juist de bedoeling van de makers..of het nu een goed of slecht programma is doet er helemaal niet toe...het is hoe de kijker reageert en dat wordt massaal gedaan...in dat opzicht is het de makers dus gelukt om publiciteit te krijgen..
en de nodige pegels op te strijken....

Sterkte allemaal in deze moeilijke tijden..

Pissed Off
  donderdag 6 april 2000 @ 11:00:00 #22
2705 cynix
is verdwaald
pi_256971
Zeg mensen, nu ik er eens over nadenk: hebben we dan soms een mollin aan boord?

Bert: "Essie, je moet opener naar de groep toe zijn, vertel het ze nou maar gewoon".
Essie: "Ja, maar dat wil Büllent niet".
Bert: "Nou, dan neem je alleen Tessa in vertrouwen, komt de rest wel goed".
Essie: "Doe ik, wat bent u wijs!, doei!".

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')