FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag # 154
FutureFairytalemaandag 25 januari 2010 @ 14:52


Vnv VIS!
PushyGurlmaandag 25 januari 2010 @ 15:23
zo dat ziet er lekker uit...ik ga vandaag kip met gebakken aardappelschijfjes maken met boontjes
The_Hivesmaandag 25 januari 2010 @ 15:51
ik heb nu appelcake in de oven staan. Dus dat wordt smullen met een bak koffie
Spiegeleimaandag 25 januari 2010 @ 16:14
Nu 2 crackertjes met bpoterhamworst
vanavond; kopje zelfgemaakte erwtensoep en daarna spaghetti met champignons en rucola (beetje vreemde combi misschien, maar mij maakt dat niets uit!)
#ANONIEMmaandag 25 januari 2010 @ 16:21
wij gaan zo lasagne eten
uniekhoornmaandag 25 januari 2010 @ 16:25
Roergebakken spinazie met ui en knoflook, gebakken varkenshaas, gebakken champignons met ui, doperwten en wortelen, gebakken aardappels, peperroomsaus.
ColdFeetmaandag 25 januari 2010 @ 16:31
Kabeljauwhaasje
_Hestia_maandag 25 januari 2010 @ 17:06
zigeunerschnitzel, krieltjes en mexico melange
motorbloempjemaandag 25 januari 2010 @ 17:33
wij doen de fajita's van Ainsley maar weer eens nom! Met extra limoensap en extra veel magere kwark (ipv zure room! ook érg lekker!)
Muckmaandag 25 januari 2010 @ 17:43
Romige pasta met kip en paddenstoelen
TN-FRmaandag 25 januari 2010 @ 17:49
spaghetti bolognese
FutureFairytalemaandag 25 januari 2010 @ 17:51
quote:
Op maandag 25 januari 2010 16:31 schreef ColdFeet het volgende:
Kabeljauwhaasje
ik dus ook, met aardappeltjes/spek/ui en sla met o.a. kaas/ei/tomaat/zilverui
KiwiTjuHhmaandag 25 januari 2010 @ 19:20
Aardappels, hachee en rode kool
#ANONIEMmaandag 25 januari 2010 @ 19:25
Wij aten net makreelcurry met bloemkool. Was lekker!
Klaplopermaandag 25 januari 2010 @ 20:09
Boerenkool.
#ANONIEMmaandag 25 januari 2010 @ 20:17
quote:
Op maandag 25 januari 2010 19:25 schreef Razztwizzle het volgende:
Wij aten net makreelcurry met bloemkool. Was lekker!
klinkt spannend, heb je een receptje?
Enfermeramaandag 25 januari 2010 @ 21:01
Koekjes met thee.
renzelldinsdag 26 januari 2010 @ 00:16
Ik had vanavond zelfgemaakte tomatensaus met veel verse basilicum, knoflook, balsamico, Spaanse peper en Parmezaanse kaas. Dit in een braadslee geflikkerd. Kipfilets aangebraden en toen in de braadslee erbij. Half uurtje in de oven. Nog wat Parmezaan er overheen en daarbij sugarsnaps, tuinerwtjes en groene aspergetips. Yopgurt-munt dipje erbij. Klaar. Was lekker.
#ANONIEMdinsdag 26 januari 2010 @ 08:28
thee
motorbloempjedinsdag 26 januari 2010 @ 08:30
grote beker melk en twee knackebrodjes (een kaas, een osseworst) en een gekookt eitje

goed ontbijten, straks tentamen
Joenedinsdag 26 januari 2010 @ 09:01
Glas water, 2 bakken koffie ,plakje ontbijt koek
Klaploperdinsdag 26 januari 2010 @ 09:09
Pap en koffie.
FutureFairytaledinsdag 26 januari 2010 @ 09:42
ontbijtkoek 2x
renzelldinsdag 26 januari 2010 @ 12:16
Bageltje filet (sweet onion) met peper en bosui.

Hoe ging het motorbloem?
TN-FRdinsdag 26 januari 2010 @ 12:28
2 tosti's en wat perzikkwark weggespoeld met veel water
uniekhoorndinsdag 26 januari 2010 @ 15:34
verse sperzieboontjes, wat spruitjes, gegrild tartaartje, gegrilde champignons, ui, paprika en knoflook. Beetje gebakken aardappels
KiwiTjuHhdinsdag 26 januari 2010 @ 15:43
Vanavond lekker wokken!
Tezzdinsdag 26 januari 2010 @ 16:08
Sudderlapje, gestoofde prei en geroosterde aardappels in de schil.
Lief-visjedinsdag 26 januari 2010 @ 17:09
Piripiri kip met rijst en sperziebonen
_Hestia_dinsdag 26 januari 2010 @ 21:18
penne met tomaat, paprika, ui, hamblokjes en Napolitaanse saus
Tezzwoensdag 27 januari 2010 @ 09:10
Vanavond wordt het ratatouille (het ideale recept voor als je allemaal halve stukken groente in je koelkastlade hebt liggen), een schnitzel en een aardappelschotel uit de oven.
motorbloempjewoensdag 27 januari 2010 @ 09:12
water, heel veel water !
Joenewoensdag 27 januari 2010 @ 09:18
Water / Koffie
motorbloempjewoensdag 27 januari 2010 @ 09:18
oh ja, koffie ook
Joenewoensdag 27 januari 2010 @ 09:45
Volkoren Boterham met pindakaas
kriorowoensdag 27 januari 2010 @ 09:46
Cruesli met appel en rozijnen, kwark met aardbeien, en melk.
morganewoensdag 27 januari 2010 @ 10:45
Handig topic om inspiratie op te doen voor het avondeten

Heb net stevig ontbeten met 3 boterhammen, 2 bacon en 1 pindakaas en dubbeldrank.
KiwiTjuHhwoensdag 27 januari 2010 @ 10:53
Koffie
FutureFairytalewoensdag 27 januari 2010 @ 13:23
2 kroketten met mosterd en brood
casper019woensdag 27 januari 2010 @ 15:08
vanmiddag aten we aardappelpuree met jus, sperziebonen en een sucadelapje
en hazelnootjes vla toe
uniekhoornwoensdag 27 januari 2010 @ 16:57
Rijst, broccoli, dop/wortelen en gegrilde gemarineerde kip (ketjap, sambal, basterd suiker, djahe, citroen, knoflook)
-Mellow-woensdag 27 januari 2010 @ 17:42
Ik ga zo lekker bouillon trekken van ossestaart en runderschenkels voor latere doeleinden. ( ik ben helemaal in mijn element met m'n nieuwe slager )

Wordt me te veel om daarnaast nog uitgebreid te koken dus het eten vandaag wordt simpel:
broccolisoep die ik nog in de vriezer had, daarna een prutje van snijbonen, tomaten en feta met wat brood.
Enfermerawoensdag 27 januari 2010 @ 18:03
Geroerbakte spitskool met een gefruit uitje, wat pandan rijst en satesaus. Simpel maal doch lekker
lies1947woensdag 27 januari 2010 @ 18:35
stoba!!!!!! lekkerrrrrrr!!!!!!
FutureFairytalewoensdag 27 januari 2010 @ 18:39
andijvie met satéschnitzel
Lastpostwoensdag 27 januari 2010 @ 18:40
Schouderkarbonade, gepofte aardappels met wat ongein en rode kool mét appeltjes.
boem-dikkiewoensdag 27 januari 2010 @ 18:40
Aardappels, groente en vlees. Ik weet niet wat, lieve vriendinnetje kookt.
-Mellow-woensdag 27 januari 2010 @ 19:45
quote:
Op woensdag 27 januari 2010 17:42 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ga zo lekker bouillon trekken van ossestaart en runderschenkels voor latere doeleinden. ( ik ben helemaal in mijn element met m'n nieuwe slager )
Komt mijn lief binnen: "wat ruikt het hier lekker"

en ik ruik helemaal niks want ik ben verkouden
Ben bang dat ik mijn reservering voor morgen bij het savarijn moet afzeggen. Zou zonde zijn als ik de naar horen zeggen "ultieme smaaksensatie" niet proef.
Mirjamwoensdag 27 januari 2010 @ 19:47
bord zelfgemaakte kippensoep en wat stukjes afbakstokbrood, ik kan nog enkel licht eten verdragen
vaagselwoensdag 27 januari 2010 @ 20:35
Gebakken aardappeltjes (in eendenvet), lauwwarme salade van gebakken aubergine, paprika, tomaat, rode ui, geitenkaas met balsamicoazijn, olijfolie en citroensap en biefstuk met "salsa" van peterselie, basilicum, olijfolie, knoflook en rode peper.
Mirjamwoensdag 27 januari 2010 @ 21:02
2 beschuitjes met roze muisjes, omdat het kan
#ANONIEMdonderdag 28 januari 2010 @ 08:31
thee
KiwiTjuHhdonderdag 28 januari 2010 @ 08:52
Yoghurt met muesli en glaasje jus.
Simpelkokendonderdag 28 januari 2010 @ 11:18
Stokbroodje half om half gezond...

Ham, groenten, kaas, mayo... lekker!
FutureFairytaledonderdag 28 januari 2010 @ 14:03
in een dip dus 2 frikandelbroodjes om mezelf iets blijer te maken
motorbloempjedonderdag 28 januari 2010 @ 14:29
vanavond risotto, nu wat cashews
uniekhoorndonderdag 28 januari 2010 @ 17:12
Pizzaria
Tomaten-creme soep en een pizza dynamite (tonijn, veel pepers, ui)
#ANONIEMdonderdag 28 januari 2010 @ 19:16
Kippensoep met aardappelen,wortelen en een grote kippenpoot
_Hestia_donderdag 28 januari 2010 @ 19:37
aardappelschotel met champignons, ui en spekreepjes
Arizonavrijdag 29 januari 2010 @ 11:18
Nu thee met een chocolate chip cookie erbij .

Vanavond spareribs, gebakken aardappeltjes en een berg rauwkost.
Tezzvrijdag 29 januari 2010 @ 11:27
Als lunch een verse appelbol met thee.

En voor het avondeten moet ik mijn diepvries/kelderkast even overhoop gaan halen. Ik kan vast nog wel een knap ovenschoteltje in elkaar draaien.
uniekhoornvrijdag 29 januari 2010 @ 12:27
Vanavond een zuurkoolovenschotel..
Enfermeravrijdag 29 januari 2010 @ 13:02
Vanavond krijgen we eters, dus heb net een appeltaart gebakken als toetje
Het menu is als volgt:
Zelfgemaakte tomatensoep met geroosterd witbrood en roomboter
Biologische kippenpoten uit de oven met wat citroen en rozemarijn, daarbij aardappelpuree met wat knolselderij er doorheen. Groente: snijbonen en wortels en ook nog een andijviesalade met mayonaisedressing en appel.

Toetje dus de appeltaart
Hier een paar fotootjes van het maken net:
Bodempje gevuld (springvorm van 15cm)


Vulling


Springvorm opgevuld met vulling


Klaar om de oven in te gaan!


Hij is nu net klaar, maak straks nog ff een 'af'-foto
ColdFeetvrijdag 29 januari 2010 @ 13:35
quote:
Da's toch waterzooi?

Lekker, die appeltaart
Enfermeravrijdag 29 januari 2010 @ 13:44
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 13:35 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Da's toch waterzooi?

Lekker, die appeltaart
Uhhuh
Hijs af:

motorbloempjevrijdag 29 januari 2010 @ 13:44
Tapa's eten met de Slank dames

en nu een grote bak perzik kwark
covievrijdag 29 januari 2010 @ 13:45
spruitenstamppot
#ANONIEMvrijdag 29 januari 2010 @ 13:50
waldkorn brood met kaas
#ANONIEMvrijdag 29 januari 2010 @ 13:51
oh en cola
FutureFairytalevrijdag 29 januari 2010 @ 13:55
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 13:44 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Uhhuh
Hijs af:
[ afbeelding ]

zelfgemaakte appeltaart is altijd heerlijk

Ik heb soep van eekhoorntjesbrood en een ham kaas croissant, gekke combi
Tezzvrijdag 29 januari 2010 @ 14:41
En ik heb uiteindelijk nasi gemaakt (met diepvriesgroente en gehakt, maar het zal vast wel smaken).
#ANONIEMvrijdag 29 januari 2010 @ 15:21
jasmijnthee
FutureFairytalevrijdag 29 januari 2010 @ 17:13
thee met borrelnootjes.
vnv Rollade, witlof en aardappelpuree
KiwiTjuHhvrijdag 29 januari 2010 @ 18:26
Frietje gehaald
Lief-visjevrijdag 29 januari 2010 @ 18:39
Patat met een kroket.

En die appeltaart ziet er erg goed uit
Mirjamvrijdag 29 januari 2010 @ 18:42
quote:
he gatverdamme, alles bij elkaar op 1 bord?
Tezzvrijdag 29 januari 2010 @ 18:43
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 18:42 schreef Mirjam het volgende:

[..]

he gatverdamme, alles bij elkaar op 1 bord?
Ik vond het er ook niet zo smakelijk uit zien....

Ik trek alvast een Gato Negro open (rode wijn). Feestje vanavond, dus maar alvast in de stemming komen.
lies1947vrijdag 29 januari 2010 @ 20:45
vanmorgen hachee inelkaar gedraaid en dat heeft zo'n beetje de hele dag het huis gevuld met een heerlijke geur!
hutspot erbij en een flinke fles cabernet sauvignon uit zuid afrika.
voordat we over 3 weken naar curacao gaan, zal ik toch even wat af moeten vallen denk ik.
KiwiTjuHhzaterdag 30 januari 2010 @ 10:52
Ben kippensoep aan het maken
motorbloempjezaterdag 30 januari 2010 @ 11:02
5 gangen menu vandaag, met heel veel wijn

wij zijn verantwoordelijk voor het hoofdgerecht.

We maken een 'hamburger' van fijn lamsvlees tussen een broodje van portabello's. Sausje van balsamicoazijn erbij.

Couscous ernaast en nog wat grove groenten als een soort van 'patat'
Enfermerazaterdag 30 januari 2010 @ 11:17
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 11:02 schreef motorbloempje het volgende:
5 gangen menu vandaag, met heel veel wijn

wij zijn verantwoordelijk voor het hoofdgerecht.

We maken een 'hamburger' van fijn lamsvlees tussen een broodje van portabello's. Sausje van balsamicoazijn erbij.

Couscous ernaast en nog wat grove groenten als een soort van 'patat'
Oehhh lekkerr
Welke balsamico azijn gebruik je ervoor?

Ik heb net 2 geroosterde witte broodjes op met hagelslag en een kopje thee. Vanavond andijviesla met appel, kip en mayonaise dressing en wat zelfgemaakte patatjes uit de oven erbij
PeRizaterdag 30 januari 2010 @ 11:21
Vanavond empanada's maken .
MariaEtceterazaterdag 30 januari 2010 @ 12:12
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 11:21 schreef PeRi het volgende:
Vanavond empanada's maken .
Wat voor soort?
Ik heb gisteren empanadas de pino gemaakt (en nee, het secret ingredient is niet big bird ), met gehakt en ui en rozijnen en gekookt ei

OT: net een kaastosti op!
Windigozaterdag 30 januari 2010 @ 13:00
Net een BLT sandwich opgepeuzeld, jammie! =) Nu een glas cola
FutureFairytalezaterdag 30 januari 2010 @ 13:30
eerst appel kruimeltaart, daarna een broodje ei
Tezzzaterdag 30 januari 2010 @ 14:10
Net een volkoren pistolet met yorkham, peper uit de molen en rauwe spinazieblaadjes.

Vanavond restje nasi van gisteren opgeleukt met wat sate van de grill en een salade.
Lief-visjezaterdag 30 januari 2010 @ 14:29
Vanavond zelfgemaakte pizza !
FutureFairytalezaterdag 30 januari 2010 @ 14:58
halve banaan en sinaasappel
uniekhoornzaterdag 30 januari 2010 @ 16:10
Crosspost

Ooh, ben vanmiddag zo heerlijk aan het kloten in de keuken, voor het eerst maak ik zelfgemaakte itatliaanse tomaten-creme soep.
En er staat nu een italiaans brood te rijzen die straks de oven in gaat, daarbij maak ik een hamburgers met italiaanse twist..
Dus we eten soep met broodje hamburger (3 uur werk )
#ANONIEMzaterdag 30 januari 2010 @ 16:21
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 14:58 schreef FutureFairytale het volgende:
halve banaan en sinaasappel
wat doe je met de andere helft Oh hier jasmijnthee
Mikkiezaterdag 30 januari 2010 @ 17:54
Ik denk dat ik vanavond pannenkoeken ga bakken .
jopiedezaterdag 30 januari 2010 @ 18:33
Ik moet nog kiezen:
Friet(patat?!) met snack
Maaltijd Salade
Lasagna
Tagliatteli met spinazie, bourcin, spekjes, pesto en champignons

Ik wee thet niet, het is allemaal leker
Riannzaterdag 30 januari 2010 @ 19:28
ik heb net een lekker bordje kip madras op heerlijk
Asskicker14zaterdag 30 januari 2010 @ 20:03
Ontbijt: Niets
Tussendoor: 8 Ferrero Rocher chocola'tjes = 570 kcal.
Lunch: 2 Noorse zalmfilet sandwiches = 230 kcal.
Avondeten: 2 sneetjes volkorenbrood met 1 plak kaas. = 250 kcal
Tussendoor: 1 Conference peer = 50 kcal

1100 kcal.
FutureFairytalezaterdag 30 januari 2010 @ 20:12
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 16:21 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

wat doe je met de andere helft Oh hier jasmijnthee
aan mn vader gegeven
ik heb makkelijk noodles gegeten (2x yumyum kip)
geen groente of vlees dus vnv
FutureFairytalezaterdag 30 januari 2010 @ 20:14
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:03 schreef Asskicker14 het volgende:
Ontbijt: Niets
Tussendoor: 8 Ferrero Rocher chocola'tjes = 570 kcal.
Lunch: 2 Noorse zalmfilet sandwiches = 230 kcal.
Avondeten: 2 sneetjes volkorenbrood met 1 plak kaas. = 250 kcal
Tussendoor: 1 Conference peer = 50 kcal

1100 kcal.
nieuw dieet?
Riannzaterdag 30 januari 2010 @ 20:19
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

nieuw dieet?
haha als je wilt diëten is het heel slecht om s morgens niks te eten.
#ANONIEMzaterdag 30 januari 2010 @ 21:26
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:19 schreef Riann het volgende:

[..]

haha als je wilt diëten is het heel slecht om s morgens niks te eten.
en die 8 chocolaatjes helpen ook niet mee Ferrero Rocher Kies dan lekkere chocola
ArtemisQzaterdag 30 januari 2010 @ 21:36
Paksoi-aardappel-tomaat-cashewnoten-stampotje
-Mellow-zaterdag 30 januari 2010 @ 22:11
ff snacken:

pannenkoeken met spek, slagroom en stroop
Als je mij ergens voor wakker zou mogen maken, dan is het dit
FutureFairytalezaterdag 30 januari 2010 @ 22:18
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:11 schreef -Mellow- het volgende:
ff snacken:

pannenkoeken met spek, slagroom en stroop
Als je mij ergens voor wakker zou mogen maken, dan is het dit
waaaaah spek en slagroom bij elkaar
FutureFairytalezaterdag 30 januari 2010 @ 22:20
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:19 schreef Riann het volgende:

[..]

haha als je wilt diëten is het heel slecht om s morgens niks te eten.
+ 1100 kcal is te weinig. Collega doet aan een dieet en moet minimaal 1600 kcal per dag eten.
Alhoewel ik nog niet begrijp waarom 1600 kcal beter is, zal ik wel aan haar vragen
-Mellow-zaterdag 30 januari 2010 @ 23:14
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:18 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

waaaaah spek en slagroom bij elkaar
Nee hoor, is heeeerlijk. Ik zweer erbij. Serieus, probeer het eens
( mijn lief heeft er mijn hart mee veroverd )
-Mellow-zaterdag 30 januari 2010 @ 23:15
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:20 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

+ 1100 kcal is te weinig. Collega doet aan een dieet en moet minimaal 1600 kcal per dag eten.
Alhoewel ik nog niet begrijp waarom 1600 kcal beter is, zal ik wel aan haar vragen
ik gok om de stofwisseling op gang te houden
motorbloempjezondag 31 januari 2010 @ 10:43
Gisteren

Amuse: cranberrypate in pancetta op een 'toastje' met gecarameliseerde ui

Voorgerecht: 4 zalmdingen --> soesje met zalmroom, zalmrollade met ricotta, camembert op een gekruide aardappelschijf met zalm en een spinaziesoepje met zalmsnippers.

Tussengerecht: gefrituurde camembert, compote van dadels en rode ui, gebakken knolraap

Hoofdgerecht: 'hamburger' van fijgesneden lamsvlees (gekruid) op een 'broodje' van portabellochampignons met mozarella en rucola. Met daarbij couscous, gegrilde groenten en turkse yoghurt.

Tussendoor: spoom van frambozenijs, grappa en prosecco

Na: een ijstaart met merengue (even uit de oven) met 2 soorten ijs, cake en dus die merengue

Na2: koffie met chocolade pecannoten

Het was een goed avondje
Mikkiezondag 31 januari 2010 @ 11:11
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 17:54 schreef Mikkie het volgende:
Ik denk dat ik vanavond pannenkoeken ga bakken .
Dat is dus niet door gegaan . Heb broodjes gegeten. Dadelijk stokbroodje als ontbijt. Morgen nasi met saté.
Riannzondag 31 januari 2010 @ 11:26
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 23:15 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik gok om de stofwisseling op gang te houden
yups helemaal juist
#ANONIEMzondag 31 januari 2010 @ 13:20
boterham met smeerkaas en thee
Curiosityzondag 31 januari 2010 @ 13:50
Choco -kokos cake ( van de ah) erg lekker.
#ANONIEMzondag 31 januari 2010 @ 14:16
Ik ga vanavond deze linzen-paprika-soep proberen. Hoop dat 't gaat smaken!
FutureFairytalezondag 31 januari 2010 @ 16:04
quote:
Op zondag 31 januari 2010 10:43 schreef motorbloempje het volgende:
Gisteren

Amuse: cranberrypate in pancetta op een 'toastje' met gecarameliseerde ui

Voorgerecht: 4 zalmdingen --> soesje met zalmroom, zalmrollade met ricotta, camembert op een gekruide aardappelschijf met zalm en een spinaziesoepje met zalmsnippers.

Tussengerecht: gefrituurde camembert, compote van dadels en rode ui, gebakken knolraap

Hoofdgerecht: 'hamburger' van fijgesneden lamsvlees (gekruid) op een 'broodje' van portabellochampignons met mozarella en rucola. Met daarbij couscous, gegrilde groenten en turkse yoghurt.

Tussendoor: spoom van frambozenijs, grappa en prosecco

Na: een ijstaart met merengue (even uit de oven) met 2 soorten ijs, cake en dus die merengue

Na2: koffie met chocolade pecannoten

Het was een goed avondje
Mmm wat lekker zeg! Daarna met buikpijn naar bed?
FutureFairytalezondag 31 januari 2010 @ 16:05
quote:
Op zondag 31 januari 2010 14:16 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik ga vanavond deze linzen-paprika-soep proberen. Hoop dat 't gaat smaken!
linzen vind alleen linzen niet zo lekker, misschien moet ik het maar eens in zo'n soort recept proberen!
FutureFairytalezondag 31 januari 2010 @ 16:06
quote:
Op zondag 31 januari 2010 11:11 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Dat is dus niet door gegaan . Heb broodjes gegeten. Dadelijk stokbroodje als ontbijt. Morgen nasi met saté.
heeeee, je weet eindelijk wat je bij je saté wil
#ANONIEMzondag 31 januari 2010 @ 16:33
mandarijntjes en een mineola
renzellzondag 31 januari 2010 @ 18:13
Een lekker andijviestamppotje met spekjes, kaas en pittige Spaanse worstjes.
Tezzzondag 31 januari 2010 @ 18:17
Spinaziesoepje met uitgebakken spekjes en creme fraiche. Daarbij ciabatta met gezouten roomboter.
Lief-visjezondag 31 januari 2010 @ 20:21
Hachee met rode kool en aardappels
FutureFairytalezondag 31 januari 2010 @ 20:26
Patat oorlog en broodje kaassouffle met pindasaus.. heerlijk!
Miamzondag 31 januari 2010 @ 21:05
canei
KiwiTjuHhmaandag 1 februari 2010 @ 08:56
Koffie
_Hestia_maandag 1 februari 2010 @ 10:07
gado gado
Kuukskemaandag 1 februari 2010 @ 10:11
Op het moment een peer. Vanavond wordt het macaroni met een gehaktprutje.
lies1947maandag 1 februari 2010 @ 11:13
ik heb nog wat saus van de spaghetti bolognese over, daar gooi ik een pot bruine bonen door:
voila, chili con carne.
-Mellow-maandag 1 februari 2010 @ 12:33
vanavond gevulde paprika's met lam-rijst-kruidenprutje. Yoghurt erbij en een salade.

Zometeen komt moeders op bezoek en gaan we gebakken eitjes met spek en croissantjes met jam eten. Met flevosap en veel koffie

Nu eerst appeltaart bakken
FutureFairytalemaandag 1 februari 2010 @ 14:08
quote:
Op maandag 1 februari 2010 12:33 schreef -Mellow- het volgende:
vanavond gevulde paprika's met lam-rijst-kruidenprutje. Yoghurt erbij en een salade.

Zometeen komt moeders op bezoek en gaan we gebakken eitjes met spek en croissantjes met jam eten. Met flevosap en veel koffie

Nu eerst appeltaart bakken
lekkere dingen allemaal
ik had net 1,5 tosti met pizzasaus
#ANONIEMmaandag 1 februari 2010 @ 16:14
quote:
Op zondag 31 januari 2010 16:05 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

linzen vind alleen linzen niet zo lekker, misschien moet ik het maar eens in zo'n soort recept proberen!
Ik had gele linzen, die zijn niet zo .. ja, linzerig, als de bruine linzen die ik ooit ook heb geproefd. Plus je soep krijgt er een mooi kleurtje van. Dit recept is trouwens gepureerd, dan proef je helemaal die typische linzensmaak niet meer .
FutureFairytalemaandag 1 februari 2010 @ 17:15
quote:
Op maandag 1 februari 2010 16:14 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Ik had gele linzen, die zijn niet zo .. ja, linzerig, als de bruine linzen die ik ooit ook heb geproefd. Plus je soep krijgt er een mooi kleurtje van. Dit recept is trouwens gepureerd, dan proef je helemaal die typische linzensmaak niet meer .
ok gele linzen.. *schrijft op*
thanks!
ik heb een zakje potato heads vnv eh.. weet nog niet.. groenten..
Windigomaandag 1 februari 2010 @ 18:00
Nu wat crackers met hummus dip en een glas cola

Strak Mac and cheese van geitenkaas met geroosterde paprika, rode peper en zwarte olijven.
FutureFairytalemaandag 1 februari 2010 @ 18:20
Tortellini Bolognese
KiwiTjuHhmaandag 1 februari 2010 @ 18:31
Wij hadden aardappels, boontjes en een zelf gepaneerde schnitsels
uniekhoornmaandag 1 februari 2010 @ 20:05
Wij hadden gekookte aardappels, verse sperzieboontjes, gegrilde kabeljauw.
Daarbij nog een komkommersalade (komkommer, azijn, suiker, zout, peper)
Als sauzen: curry, creme fraiche,mosterd
candygirlmaandag 1 februari 2010 @ 20:07
vandaag alleen een paar bammetjes
Windigodinsdag 2 februari 2010 @ 08:45
Sandwich met hummus, sla en tomaat en een kop kruidenthee met honing.
Miamdinsdag 2 februari 2010 @ 08:48
2 boterhammen met gebraden gehakt en een glas multivitamine.
Windigodinsdag 2 februari 2010 @ 11:15
Bananenchips en gemberthee . Ik word nog eens gezond!
lies1947dinsdag 2 februari 2010 @ 11:41
vanmiddag maar even een eitje bakken met spek en tomaat.
vanavond eten we sucadelapjes (staan al te sudderen) broccoli en gekookte aardappeltjes.
fles cote du rhone erbij.
TN-FRdinsdag 2 februari 2010 @ 11:53
paar boterhammen met rookvlees. Vanavond weet ik nog niet, zal wel een soort pasta worden.
Goodbyedinsdag 2 februari 2010 @ 12:19
Kommetje oranje groentensoep (wortel, pompoen, paprika), een bruin pistoletje gekookt ei met wat mayo en een mineola

Vanavond pasta!
Windigodinsdag 2 februari 2010 @ 12:42
quote:
Op maandag 1 februari 2010 18:00 schreef Windigo het volgende:
Nu wat crackers met hummus dip en een glas cola

Strak Mac and cheese van geitenkaas met geroosterde paprika, rode peper en zwarte olijven.
Vanavond hetzelfde, nu een kwarkbolletje met rozijnen
-Mellow-dinsdag 2 februari 2010 @ 13:10
Appeltaart en een cappuccino
Loontjahdinsdag 2 februari 2010 @ 13:29


Gisteren
Gegrilde zalmspies met paprika, parpadelle en beetje Hollandaise saus...
Loontjahdinsdag 2 februari 2010 @ 13:32
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:03 schreef Asskicker14 het volgende:
Ontbijt: Niets
Tussendoor: 8 Ferrero Rocher chocola'tjes = 570 kcal.
Lunch: 2 Noorse zalmfilet sandwiches = 230 kcal.
Avondeten: 2 sneetjes volkorenbrood met 1 plak kaas. = 250 kcal
Tussendoor: 1 Conference peer = 50 kcal

1100 kcal.
Nou juich maar niet te vroeg. Je valt echt geen kilo af als je niet ontbijt ;')
FutureFairytaledinsdag 2 februari 2010 @ 14:22
Indonesische collega ging om 5.30u haar bed uit vanochtend om bami met gebakken babi pangang spek voor me te maken Lekkere lunch!!
Miamdinsdag 2 februari 2010 @ 14:28
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 13:29 schreef Loontjah het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren
Gegrilde zalmspies met paprika, parpadelle en beetje Hollandaise saus...
lekkuurrrr!

Nu; banaan!
TN-FRdinsdag 2 februari 2010 @ 14:34
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 14:22 schreef FutureFairytale het volgende:
Indonesische collega ging om 5.30u haar bed uit vanochtend om bami met gebakken babi pangang spek voor me te maken Lekkere lunch!!
whutttt lekker joh en een hele fijne collega dan.

Ik heb net weer een paar boterhammetjes op met smeerkaas sambal en nu een granny smith. Daarbij dronk/drink ik thee en water.
Jig_Sawdinsdag 2 februari 2010 @ 14:40
Vanavond aardappelpuree, met kabeljauwfilet en gekarameliseerde worteltjes

Ik weet alleen nog niet wat voor sausje.. iemand tips?
Tezzdinsdag 2 februari 2010 @ 15:03
Grieks kippetje uit de oven (van http://koken.met.aschwin.net/) , couscous, tzaziki, naanbrood en tomatensalade.
Oceanonixdinsdag 2 februari 2010 @ 15:35
Gentse waterzooi van kip.
Hij staat al te pruttelen.
PushyGurldinsdag 2 februari 2010 @ 15:48
we gaan vandaag chinees halen
Lief-visjedinsdag 2 februari 2010 @ 16:28
Witte bonen in tomatensaus en tartaar en aardappels
Mirjamdinsdag 2 februari 2010 @ 16:46
zo, coq au vin staat te stoven
vanavond lekker opsmikkelen met aardappelpuree en broccoli
#ANONIEMdinsdag 2 februari 2010 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 16:46 schreef Mirjam het volgende:
zo, coq au vin staat te stoven
vanavond lekker opsmikkelen met aardappelpuree en broccoli
oeh, lekker!
TN-FRdinsdag 2 februari 2010 @ 17:59
zo even een kip/prei/champignonroomsausje maken met tagliatelle of gebakken aardappelschijfjes.
Mikkiedinsdag 2 februari 2010 @ 18:00
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 13:29 schreef Loontjah het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren
Gegrilde zalmspies met paprika, parpadelle en beetje Hollandaise saus...
Dat ziet er erg goed uit!
Enfermeradinsdag 2 februari 2010 @ 18:12
Een receptje van de AH maar dan iets anders; spinaziestamppot met appelmoes en manlief een mexicaanse burger, ik een valess met kaas
KiwiTjuHhdinsdag 2 februari 2010 @ 19:03
Wij hadden aardappels, spitskool en schrnitsel
MINDSICKdinsdag 2 februari 2010 @ 19:06
Straks pannekoeken maken.
FutureFairytaledinsdag 2 februari 2010 @ 19:07
broccoli met roomsaus en een boomstammetje.
Toe volle yoghurt met perzik
ArtemisQdinsdag 2 februari 2010 @ 19:30
Champignonrisotto en na kwark met honing & walnoten.
Miamdinsdag 2 februari 2010 @ 20:57
7up
_Hestia_dinsdag 2 februari 2010 @ 21:38
Hollandse aardappelschotel met extra spekjes en champignons
Mirjamdinsdag 2 februari 2010 @ 21:38
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 16:46 schreef Mirjam het volgende:
zo, coq au vin staat te stoven
vanavond lekker opsmikkelen met aardappelpuree en broccoli
geen puree, maar patatjes erbij.
was lekkel
renzelldinsdag 2 februari 2010 @ 22:59
Een dag lang doorwerken ontaardde in een broodje pangasiusfilet met sla en mayo.
uniekhoorndinsdag 2 februari 2010 @ 23:04
Had meegenomen naar het werk: maaltijd salade tonijn... Was wel eens te eten..

Morgen wokken
motorbloempjewoensdag 3 februari 2010 @ 09:20
nu een heerlijke kop koffie om wakker te worden

tussen de middag boterhammen met kaas

en vanavond! Zalm met spinazie, gebakken aardappeltjes en gecaramelliseerde rode ui
Miamwoensdag 3 februari 2010 @ 09:41
yoghurtdrink aardbei.
minilotwoensdag 3 februari 2010 @ 10:29
Ik maak vanmiddag een makhani masala, een indiase tomaten-botersaus. Erin laat ik vis garen, maar ik weet nog niet wat voor vis. Volkoren knoflooknaan (zelfgemaakt) erbij - deeg staat al te rijzen.
Windigowoensdag 3 februari 2010 @ 10:38
Crackers met hummus, rooibosthee en soyavla met frambozen.
minilotwoensdag 3 februari 2010 @ 10:43
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 10:38 schreef Windigo het volgende:
Crackers met hummus, rooibosthee en soyavla met frambozen.
Grrrwwooaaan.. Dat was mijn maag! Nog niet ontbeten, en jij zegt hummus! Ik ga nu kikkererwten pellen!
KiwiTjuHhwoensdag 3 februari 2010 @ 13:38
Glaasje fris met een muffin.
mirjammmmwoensdag 3 februari 2010 @ 14:16
Voor vanavond: Wraps met gehakt, ui, knoflook, rode peper, paprika, champignons, en los erbij creme fraiche, avocado, tomaat, chilisaus, nacho chips en feta!
Tezzwoensdag 3 februari 2010 @ 14:25
Als lunch restje couscous van gisteren (met kruiden, komkommer, tomaat en oude kaas erbij).

Vanavond iets met worteltjes (suggesties zijn welkom!). En iets met vis denk ik.

[ Bericht 7% gewijzigd door Tezz op 03-02-2010 14:41:59 ]
-Mellow-woensdag 3 februari 2010 @ 14:32
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 10:29 schreef minilot het volgende:
Ik maak vanmiddag een makhani masala, een indiase tomaten-botersaus. Erin laat ik vis garen, maar ik weet nog niet wat voor vis. Volkoren knoflooknaan (zelfgemaakt) erbij - deeg staat al te rijzen.
Oh goed idee. Ik heb al zo lang niet meer indiaas gekookt, maar heb er wel weer eens zin in. Hoe maak jij naan? Wil dat ook wel eens proberen.

Denk dat ik een groentencurry ga maken met bloemkool, zoete aardappel, linzen en courgette ofzo.
minilotwoensdag 3 februari 2010 @ 14:40
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 14:32 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Oh goed idee. Ik heb al zo lang niet meer indiaas gekookt, maar heb er wel weer eens zin in. Hoe maak jij naan? Wil dat ook wel eens proberen.

Denk dat ik een groentencurry ga maken met bloemkool, zoete aardappel, linzen en courgette ofzo.
Ik heb al tientallen keren dit recept gebruikt:
http://www.seasaltwithfoo(...)oven-brean-naan.html

Variaties erop zijn heel makkelijk: gewoon geperste knoflook en/of allerlei kruiden door het deeg heenkneden. Voor een volkoren versie gebruik ik half gewone bloem, half volkoren bloem.

Ik bak de naans overigens op mijn Bestro-pizzaoventje en dan zijn ze in drie minuten klaar, want die wordt meer dan 400 graden. Op een pizzasteen in een gewone oven kan het ook. Zonder pizzasteen in een gewone oven heb ik nooit geprobeerd.
-Mellow-woensdag 3 februari 2010 @ 14:46
Helaas heb ik nog steeds geen pizzasteen, maar ik ga het gewoon proberen. Thx
Arizonawoensdag 3 februari 2010 @ 14:47
Ik ben voor het eerst van mijn leven een appeltaart aan het bakken (uberhaupt mijn eerste taart ooit ) maar volgens mij heb ik het deeg niet dun genoeg in de vorm gelegd .

Dus ik eet straks appeltaart met een te dikke boden en veel te dikke rand . Nu een glas cola, ff uitrusten van het appels schillen .
minilotwoensdag 3 februari 2010 @ 14:54
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 14:46 schreef -Mellow- het volgende:
Helaas heb ik nog steeds geen pizzasteen, maar ik ga het gewoon proberen. Thx
Weet je, dan denk ik dat je naanbroodjes beter lukken als je ze even insmeert met wat olie en ze vervolgens gewoon in een droge, loeihete koekenpan gooit. Wachten tot ze opbollen (30 sec-minuutje), omdraaien en nog een minuutje en klaar.

Gewoon zo in je oven gaat niet werken, dan is je naan al helemaal droog en niet meer lief en zacht tegen de tijd dat -ie gaar is.

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 03-02-2010 15:01:00 ]
minilotwoensdag 3 februari 2010 @ 15:10
Curry schuift door naar morgen!

In plaats daarvan vanavond linguine met basilicum-botersaus en rivierkreeftjes.
#ANONIEMwoensdag 3 februari 2010 @ 15:39
mandarijntjes
PushyGurlwoensdag 3 februari 2010 @ 15:51
vandaag lekkere andijvie met worst en speklappen
FutureFairytalewoensdag 3 februari 2010 @ 16:47
vnv bij een gezellig restaurantje eten:

De Meiden
Riannwoensdag 3 februari 2010 @ 17:20
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 16:47 schreef FutureFairytale het volgende:
vnv bij een gezellig restaurantje eten:

De Meiden
ziet er goed uit
Fyodorwoensdag 3 februari 2010 @ 17:40
Macaroni, zakje mix van het euromerk van Super de Boer gekocht voor 23 cent. Als student zoek ik altijd naar goedkope etenswaren. Benieuwd of het smaakt!
Windigowoensdag 3 februari 2010 @ 17:56
Baba ganoush (auberginepuree) met crackers en een glas cola.

Vanavond krieltjes met knoflook en rozemarijn en een salade met geitenkaas, geroosterde pijnboompitjes en mosterdressing.
casper019woensdag 3 februari 2010 @ 20:06
wij aten vanmiddag warm,
gekookte aardappels met jus, broccoli en een stuk kipfilet met lekker veel sambal
en bananen vla toe
-Mellow-woensdag 3 februari 2010 @ 20:50
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 14:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Weet je, dan denk ik dat je naanbroodjes beter lukken als je ze even insmeert met wat olie en ze vervolgens gewoon in een droge, loeihete koekenpan gooit. Wachten tot ze opbollen (30 sec-minuutje), omdraaien en nog een minuutje en klaar.

Gewoon zo in je oven gaat niet werken, dan is je naan al helemaal droog en niet meer lief en zacht tegen de tijd dat -ie gaar is.
Ik heb beide geprobeerd en het is allebei lekker. Die uit de pan is wat zachter, die uit de oven heeft een iets meer knapperige buitenkant maar is wel nog lekker zacht en fluffy van binnen. Die uit de oven is wat mij betreft toch beter geworden.

Leent dit deeg zich goed voor invriezen? Ik was altijd in de veronderstelling dat je elk deeg prima kunt invriezen, maar ik had het laatst gedaan met een brooddeeg, en dat bleek toch niet meer zo goed te rijzen daarna.
Fyodorwoensdag 3 februari 2010 @ 21:02
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 17:40 schreef Fyodor het volgende:
Macaroni, zakje mix van het euromerk van Super de Boer gekocht voor 23 cent. Als student zoek ik altijd naar goedkope etenswaren. Benieuwd of het smaakt!
Normaal gesproken quote ik mezelf niet, maar deze macaroni was echt veel te flauw
minilotwoensdag 3 februari 2010 @ 21:27
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 20:50 schreef -Mellow- het volgende:

[..]
Leent dit deeg zich goed voor invriezen? Ik was altijd in de veronderstelling dat je elk deeg prima kunt invriezen, maar ik had het laatst gedaan met een brooddeeg, en dat bleek toch niet meer zo goed te rijzen daarna.
Ik vries het altijd in ná het rijzen. Deeg na het rijzen platdrukken, in zoveel stukjes snijden als je naanbroodjes wilt hebben, en alles wat je niet gebruikt gewoon in een diepvrieszakje in de vriezer. Ik schrijf er dan met merkstift een grote "N" van naan op, zodat ik niet in de war raak met alle andere zakjes in mijn vriezer: "Q" van quichedeeg en "P" van pizzadeeg.

Of bedoel je met rijzen het rijzen in de oven, tijdens het bakken?
-Mellow-woensdag 3 februari 2010 @ 21:34
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 21:27 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vries het altijd in ná het rijzen. Deeg na het rijzen platdrukken, in zoveel stukjes snijden als je naanbroodjes wilt hebben, en alles wat je niet gebruikt gewoon in een diepvrieszakje in de vriezer. Ik schrijf er dan met merkstift een grote "N" van naan op, zodat ik niet in de war raak met alle andere zakjes in mijn vriezer: "Q" van quichedeeg en "P" van pizzadeeg.

Of bedoel je met rijzen het rijzen in de oven, tijdens het bakken?
Ik bedoel tijdens het bakken ja. Het was ook veel droger. Ik weet nog steeds niet waar het aan lag
FutureFairytalewoensdag 3 februari 2010 @ 21:39
*uitbuikmode*

- Baguette met lekker verse knoflookboter
- Gefrituurde garnalen met chilisaus
- Pittige spareribs (ze waren eerder zoet ), beetje patat
- Thee en verse jus

Best een gezellig tentje met 'normaal' eten, was lekker maar veel!!
winterstorm666donderdag 4 februari 2010 @ 01:03
sultana hartig als ontbijt
goedemorgen als lunch
lasagna met een maaltijdsalade als avondeten
FutureFairytaledonderdag 4 februari 2010 @ 09:04
Thee met Nizza's
Windigodonderdag 4 februari 2010 @ 09:06
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 09:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Thee met Nizza's
Yum

Nu rooibosthee, een paar nizza's, en straks toast met geitenroomkaas en met boter en aardbeienjam.
KiwiTjuHhdonderdag 4 februari 2010 @ 09:31
Yoghurt met muesli en glaasje jus
lies1947donderdag 4 februari 2010 @ 11:16
vanochtend: verse jus, thee, yoghurt met all bran.
vanmiddag: twee boterhammen met tomaat en komkommer, glas melk.
vanavond: gegrillde kippepoten, aardappelen, doperwten en sla, fles cote du ventoux.
minilotdonderdag 4 februari 2010 @ 11:31
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 09:06 schreef Windigo het volgende:

[..]

Yum

Nu rooibosthee, een paar nizza's, en straks toast met geitenroomkaas en met boter en aardbeienjam.
Wat zijn nizza's?
Curiositydonderdag 4 februari 2010 @ 11:34
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 11:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat zijn nizza's?
Windigodonderdag 4 februari 2010 @ 14:25
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 11:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat zijn nizza's?
Kokosbiscuitjes, maar veel lekkerder dan zaanse kermis

Vanavond maak ik sajoer lodeh met sperziebonen, wortel, bambooshoots en petehbonen, en blado kentang (pittige aardappels) met zilvervliesrijst.
Miamdonderdag 4 februari 2010 @ 14:47
Sinaasappelsapje en een stukkie appelkruimeltaart.
PushyGurldonderdag 4 februari 2010 @ 16:11
ik denk dat we vandaag lekker naar de mac gaan
-Mellow-donderdag 4 februari 2010 @ 16:21
Nu een restje groentencurry met naanbrood van gisteren.

Straks het laatste stukje appeltaart met slagroom en een cappuccino

Vanavond paddorisotto met een zaaalige runderbouillon, witte wijn, veel boter en parmezaan.
Daarnaast een frisse salade.

Toetje: smoothie van yoghurt bosbessen en maple syrup

Yum
FutureFairytaledonderdag 4 februari 2010 @ 16:27
nou, mn collega'tje moet het niet te gek maken. Gaat ze weer vroeg dr bed uit om mini loempia'tjes voor haar collega's te bakken. Zat weer vol (nog) en nog 20 mini's over die ik mee naar huis kan nemen... poeh. Wel een schat, en ze heeft haar eigen catering en vind het leuk om ons te feeden met allerlei Indonesisch eten en hapjes
uniekhoorndonderdag 4 februari 2010 @ 16:35
Bloemkool met een zelfgemaakte kaassaus (boter, bloem, melk, kerrie, kaas, broodkruim en peterselie), gebakken aardappelen, gebakken varkenshaas, gegrilde paprika, ui, champignons en knoflook.
Windigodonderdag 4 februari 2010 @ 16:50
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 14:25 schreef Windigo het volgende:

[..]

Kokosbiscuitjes, maar veel lekkerder dan zaanse kermis

Vanavond maak ik sajoer lodeh met sperziebonen, wortel, bambooshoots en petehbonen, en blado kentang (pittige aardappels) met zilvervliesrijst.
En ook nog rendang van tofu

Nu wat cheese&onion chips en een glas cola.
FutureFairytaledonderdag 4 februari 2010 @ 16:54
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 16:21 schreef -Mellow- het volgende:
Nu een restje groentencurry met naanbrood van gisteren.

Straks het laatste stukje appeltaart met slagroom en een cappuccino

Vanavond paddorisotto met een zaaalige runderbouillon, witte wijn, veel boter en parmezaan.
Daarnaast een frisse salade.

Toetje: smoothie van yoghurt bosbessen en maple syrup

Yum
risotto klinkt heerlijk!
Enfermeradonderdag 4 februari 2010 @ 17:57
Shoarma
FutureFairytaledonderdag 4 februari 2010 @ 18:38
ik at noodles met sojasaus, boontjes en cashewnoten. nog een paar miniloempia'tjes erbij (van vanmiddag over).
minilotdonderdag 4 februari 2010 @ 18:40
Kon geen leuke vis vinden, dus geen viscurry vanavond. In plaats daarvan kip, want dat hadden we alweer een poosje niet op.
Dus: kip tikka masala van eigen kruidenpasta. Daarbij zelfgekneed volkoren naanbrood met geroosterde knoflook en ghee. En een tomatensalade.
_Hestia_donderdag 4 februari 2010 @ 18:55
zigeunerschnitzel, aardappelschijfjes en Mexico melange
Windigodonderdag 4 februari 2010 @ 19:36
Bio geitenyoghurt met vijgensiroop en een kopje sterrenmunt
Goodbyedonderdag 4 februari 2010 @ 19:37
Biefstukje met champignons, opgebakken aardappeltjes en worteltjes en peultjes.
motorbloempjedonderdag 4 februari 2010 @ 19:38
pizza daar hadden we ineens zo'n ontzettende trek in
vaagseldonderdag 4 februari 2010 @ 20:23
We hadden spaghetti met gebakken champignons (+knof, ui, room, peterselie en beetje bouillon) en een biefstukje.
Miamdonderdag 4 februari 2010 @ 21:01
Aardappels, gehaktbal en worteltjes. lekkerrr
TheVotaryvrijdag 5 februari 2010 @ 02:14
Einstand van vandaag:

5 broodjes, 150 gram filet americain, half pakje met plakken kaas, bak druiven, 1/2 liter melk, , 2 eieren, 2 haringen, 500 gram magere kwark, rauwkost en 200 gram kipfilet. En natuurlijk water en wat thee over de hele dag.

[ Bericht 5% gewijzigd door TheVotary op 05-02-2010 02:19:49 ]
Miamvrijdag 5 februari 2010 @ 08:48
Net een glas sinaasappelsap gehad en een perentoetje.
The_Hivesvrijdag 5 februari 2010 @ 09:15
Koffie met 2 geroosterde boterhammen pindakaas en kaas zonder sigaret

Vanavond weet ik net iets met Kapucijnen bij schoonmoeders
Enfermeravrijdag 5 februari 2010 @ 09:41
2 geroosterde broodjes met pindakaas en wat thee
Tezzvrijdag 5 februari 2010 @ 09:50
Vanavond mosselen voor man en kind! Ikzelf neem een biefstukje... (mosselen zijn.... jakkie wat mij betreft).
FutureFairytalevrijdag 5 februari 2010 @ 09:55
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 19:38 schreef motorbloempje het volgende:
pizza daar hadden we ineens zo'n ontzettende trek in
waarom
pizza is
motorbloempjevrijdag 5 februari 2010 @ 10:01
afwijken van het weekmenu doe ik niet vaak en ik wil een beetje gezond eten enzo!

nu overigens koffie en een banaan, vanavond gaan we tapas eten
Joenevrijdag 5 februari 2010 @ 10:02
Water
#ANONIEMvrijdag 5 februari 2010 @ 12:29
beschuit met kaas en appelsap
Windigovrijdag 5 februari 2010 @ 12:31
Toast met geitenkaas, en een witte boterham met chocopasta . Kopje thee erbij
KiwiTjuHhvrijdag 5 februari 2010 @ 12:57
Boterham met plakje gebraden gehakt en glaasje melk
DrukVoutvrijdag 5 februari 2010 @ 13:37
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 18:40 schreef minilot het volgende:
Kon geen leuke vis vinden, dus geen viscurry vanavond. In plaats daarvan kip, want dat hadden we alweer een poosje niet op.
Dus: kip tikka masala van eigen kruidenpasta. Daarbij zelfgekneed volkoren naanbrood met geroosterde knoflook en ghee. En een tomatensalade.
Ik vind de tomaten die nu in de winkel echt niet te pruimen. Totaal geen smaak. Maakt ook niet uit of ik de standaard tomaat koop of tasty/tros/cherry tomaat...


Gisteren btw:
Opgebakken gekookte aardappels die we van eergisteren over hadden.
Kip uit een braadzak
Sperziebonen met ui en champignons opgebakken met wat balsamico en een klein beetje suiker.

Vrij simpel en erg lekker.
Salatrelvrijdag 5 februari 2010 @ 14:38
vanavond zuurkoolstamppot met rookworst
Geslotenvrijdag 5 februari 2010 @ 15:03
Vanavond eten we witlof met ham en kaas uit de over met gebakken aardappelen en een tartaartje.

En ik heb voor vanavond (en waarschijnlijk morgenavond ) een jalapeño popper dip gemaakt. Heb het al geproefd en hij smaakt superlekker!

-Mellow-vrijdag 5 februari 2010 @ 15:06
stokbroodje met humus en rauwkost, verse jus en een cappuccino
vaagselvrijdag 5 februari 2010 @ 15:32
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 15:03 schreef Gesloten het volgende:

En ik heb voor vanavond (en waarschijnlijk morgenavond ) een jalapeño popper dip gemaakt. Heb het al geproefd en hij smaakt superlekker!

[ afbeelding ]
Boter, mayo, roomkaas en gewone kaas. Dat kan niet anders dan lekker zijn .
uniekhoornvrijdag 5 februari 2010 @ 15:43
Wij eten spruitjes, komkommersalade en gegrilde tartaar.
Windigovrijdag 5 februari 2010 @ 15:55
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 15:32 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Boter, mayo, roomkaas en gewone kaas. Dat kan niet anders dan lekker zijn .
Ik word al misselijk bij het idee..

Vanavond pizza
#ANONIEMvrijdag 5 februari 2010 @ 16:08
nu thee en vanavond samen met mijn dochter pizza maken.
vaagselvrijdag 5 februari 2010 @ 16:29
Vanavond soep van gegrilde puntpaprika en pompoen (moet op) en daarna krieltjes met hotwings.
Muckvrijdag 5 februari 2010 @ 16:45
Vanavond draadjesvlees met snijbonen en aardappels

De hele middag staat het vlees al te pruttelen op het fornuis en het water loopt me in de mond
PeRivrijdag 5 februari 2010 @ 16:46
Nasi .
Enfermeravrijdag 5 februari 2010 @ 16:50
Simpel. Sperzieboontjes met patatjes uit de oven en een hamburger
FutureFairytalevrijdag 5 februari 2010 @ 16:53
Stamppot spitskool met kaas en vlees
YskaFredrikssonvrijdag 5 februari 2010 @ 17:36
Vega snert voor mij en gewone snert voor (L) gemaakt door mijn moeder. Die wou dat zo graag een keer voor mij maken, vega snert.. Dus dat heeft ze gedaan en dan mag ik het zo lekker opwarmen.. Ik ben benieuwd :p
Riannvrijdag 5 februari 2010 @ 19:30
vandaag risotto gemaakt
winterstorm666vrijdag 5 februari 2010 @ 20:36
kipfilet met champignon roomsaus aardappeltjes en fetasalade met olijven
HaverMoutKoekjezaterdag 6 februari 2010 @ 12:14
ga vanavond soep maken van zoete aardappel & rode paprika
En nu eet ik een bammetje met pindakaas
FutureFairytalezaterdag 6 februari 2010 @ 12:17
bolletje met ham en zachtgekookt eitje. kop thee erbij
_Hestia_zaterdag 6 februari 2010 @ 12:24
bahmi
Enfermerazaterdag 6 februari 2010 @ 12:42
Dit weekend knolselderijsoep met aardappel en peterselie met wat broodjes en preischotel met aardappel en gehakt, weet nog niet wat op welke dag
renzellzaterdag 6 februari 2010 @ 13:07
Straks als lunch een zelfgemaakt tomatensoepje met wat naanbrood en een gekookt eitje.

Vanavond fajita's (mda Motorbloem).
Miamzaterdag 6 februari 2010 @ 13:14
Broodje humuss.
Supperboerenzaterdag 6 februari 2010 @ 13:59
Afbak stokbrood met oude kaas, salami, ham en ui in de oven, 8 min in de oven met braadvlees touw om het brood heen en smullen maar
Tezzzaterdag 6 februari 2010 @ 14:02
Rode linzenschotel (met spek, ui, knof, varkenshaas, courgette en champignons)
FutureFairytalezaterdag 6 februari 2010 @ 16:15
net Thaise kippensoep op (nieuw receptje). maar 1 eetlepel currypasta gebruikt maar dat was al pittig genoeg. ik voel het nog in mn keel. Wel lekker was het met o.a. kippenvlees, ui en champignons.

vanavond uit eten incl. entertainment bij de Griek Lemonia
motorbloempjezaterdag 6 februari 2010 @ 16:35
vanochtend heb ik voor mijn jarige lief een ontbijtje gemaakt voor op bed:

verse jus, croissantjes (afbak) met brie en honing en een minipistoletje met filet americain en thee

nu een knackebroodje osseworst en ik ga zo maar beginnen aan de lasagne gelukkig hadden we nog gezeefde tomaten, anders waren het broodjes kroket geworden !

nom!
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 17:02
Ik had van de week een restje risotto ingevroren en daar maak ik vandaag balletjes van om te frituren.
In principe ben ik niet zo enthousiast over het idee omdat dat wat mij betreft nooit de bedoeling van risotto kan zijn. Maar ik heb altijd te veel en risotto is ook niet iets dat je wil opwarmen. Dus toch maar eens proberen. Wie weet verbaas ik mezelf
Daarbij gegrilde courgette met balsamico en zoete aardappelpartjes uit de oven.
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 17:36
En voor het toetje ben ik bezig met chocolademousse
vaagselzaterdag 6 februari 2010 @ 17:38
Eet vanavond alleen dus gebakken aardappelen of pasta met paddestoelen en een biefstukje. Staan nu al twee mooie lamsschenkels te stoven voor morgen.
uniekhoornzaterdag 6 februari 2010 @ 17:40
Wraps gevuld met shoarma, knoflooksaus en salade.
Wraps met roomkaas, achterham en sla.
motorbloempjezaterdag 6 februari 2010 @ 19:14




Enfermerazaterdag 6 februari 2010 @ 19:17
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 19:14 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ziet er goed uit
KiwiTjuHhzaterdag 6 februari 2010 @ 19:18
Net chinees gehad
motorbloempjezaterdag 6 februari 2010 @ 19:19
hij was ook erg lekker! Alleen is het opscheppen altijd weer een kriem!
doe er ook teveel groente in
Joenezaterdag 6 februari 2010 @ 19:20
Net chiliconcarne gegeten.
Enfermerazaterdag 6 februari 2010 @ 19:36
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 19:19 schreef motorbloempje het volgende:
hij was ook erg lekker! Alleen is het opscheppen altijd weer een kriem!
doe er ook teveel groente in
Haha ja Dat blijft echt niet netjes. Maar hoeft ook niet bij lasagna vind ik
Lekker toch, veel groenten!
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 19:47
Hmm, ik heb toch liever dat lasagne niet meteen als een smotsige pap uit elkaar valt als ik opschep, vind het wel lekker als je de laagjes nog kan onderscheiden. Maar voor de smaak hoeft het niet gek veel uit te maken. En dan lekker op het eind met een broodje in de achtergebleven saus soppen

Oh my ja, binnenkort weer eens lasagne maken
motorbloempjezaterdag 6 februari 2010 @ 19:49
dat gold wel voor de binnenkant: de lasagnebladen waren te klein voor de schaal en ik heb niet de moeite genomen het passend te maken
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 19:52
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 19:49 schreef motorbloempje het volgende:
dat gold wel voor de binnenkant: de lasagnebladen waren te klein voor de schaal en ik heb niet de moeite genomen het passend te maken
Zelf deeg maken kost maar weinig moeite en t is wel echt lekkerder. Kan je t precies passend maken
motorbloempjezaterdag 6 februari 2010 @ 19:55
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 19:52 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Zelf deeg maken kost maar weinig moeite en t is wel echt lekkerder. Kan je t precies passend maken
weet ik heb ook een pastamachine staan
maar die gebruik ik eigenlijk alleen voor 'speciale gelegenheden', en door tijdgebrek was vandaag geen speciale gelegenheid

volgende keer dat ik aan de slag ga staat een voorraadje voor in de diepvries op de planning
Miamzaterdag 6 februari 2010 @ 19:57
wijn. veel.
motorbloempjezaterdag 6 februari 2010 @ 20:01
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 19:57 schreef Miam het volgende:
wijn. veel.
daar ga ik nu ook aan beginnen!
Implozaterdag 6 februari 2010 @ 20:16
* Implo meldt.

Lindemans Merlot uit 2008, heerlijke pittige rode wijn uit Australië
lies1947zaterdag 6 februari 2010 @ 20:18
we hadden vleesfondu vanavond.
stukken varkenshaas, stokbrood met kruidenboter, sla, eiersalade (zelfgemaakt) wortelsalade (ook zelfgemeekt) sausjes natuurlijk en met veel wijn. merlot uit zuid afrika deze keer.
Xantehzaterdag 6 februari 2010 @ 20:34
Varkenshaas met een zelfgemaakte champignonsausje erbij. Daarnaast gekookte aardappels en spruitjes (met wat nootmuskaat en roomboter)
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 20:37
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 17:02 schreef -Mellow- het volgende:
Ik had van de week een restje risotto ingevroren en daar maak ik vandaag balletjes van om te frituren.
In principe ben ik niet zo enthousiast over het idee omdat dat wat mij betreft nooit de bedoeling van risotto kan zijn. Maar ik heb altijd te veel en risotto is ook niet iets dat je wil opwarmen. Dus toch maar eens proberen. Wie weet verbaas ik mezelf
Daarbij gegrilde courgette met balsamico en zoete aardappelpartjes uit de oven.
Valt me alleszins mee, tis best een lekkere snack. Ik heb de camera er ook maar even bij gepakt :





Een lekker dipje erbij zou ook lekker zijn, alleen geen idee wat er goed bij zou passen....
Muckzaterdag 6 februari 2010 @ 21:01
Een flinke bak koffie en een puntje kersenvlaai met slagroom
motorbloempjezondag 7 februari 2010 @ 01:36
nog steeds heel veel wijn!
Tezzzondag 7 februari 2010 @ 02:09
Mojito's!!!!


(Door SOL omgedoopt tot Tezzojito's, vanwege ietwat vrije interpretatie van het recept)
Babbelviszondag 7 februari 2010 @ 02:17
quote:
Op zondag 7 februari 2010 02:09 schreef Tezz het volgende:
Mojito's!!!!


(Door SOL omgedoopt tot Tezzojito's, vanwege ietwat vrije interpretatie van het recept)
Vertel, wat heb je er aan aangepast
Enfermerazondag 7 februari 2010 @ 09:35
Nu even alleen een kopje thee, straks als mn hubby wakker is de rest van het ontbijt
Tezzzondag 7 februari 2010 @ 09:46
quote:
Op zondag 7 februari 2010 02:17 schreef Babbelvis het volgende:

[..]

Vertel, wat heb je er aan aangepast
Nou, ik had citroen ipc limoen, basterdsuiker ipv rietsuiker en spablauw ipv sparood...

Ontbijtje! Volkoren beschuit met kaas en een eitje.
Mikkiezondag 7 februari 2010 @ 14:23
Oei, nu krijg ik ook zin in lasagne! Ga ik van de week maar weer eens maken .

Vanavond zalm met broccoli.
Windigozondag 7 februari 2010 @ 14:25
Broodje groentekroket en een glas seven up
motorbloempjezondag 7 februari 2010 @ 14:31
ontbeten met de restjes van de verjaardagsbrunch

vanavond gaan we gourmetten.

Heb grote garnalen, lamsgehakt, rundergehakt, kipfilet en biefstuk gehaald. Ga zo de boel maar eens snijden en marineren.

Van het lamsgehakt maak ik burgertjes, van het rundergehakt cordonbleurolletjes met ontbijtspek

kipfilet gaat in 2 marinades: kerrie en ketjap/sambal

Erbij lekker turks brood, aardappelschijfjes en geitenkaas uit de oven met honing en tijm

[ Bericht 10% gewijzigd door motorbloempje op 07-02-2010 14:37:56 ]
droomvrouwtjezondag 7 februari 2010 @ 14:35
vanochtend ontbeten met een schaaltje yoghurt
vanmiddag lunch een gebakken ei met spek
en vanavond gaan we voor de vette hap, de hele week gekookt vandaag lekker eten laten komen we weten alleen nog niet wat, maar nog tijd zat om over na te denken
_Hestia_zondag 7 februari 2010 @ 14:36
Conimex Tandoori wrap
Enfermerazondag 7 februari 2010 @ 14:57
2 witte boterhammen met gegrilde ham en wat mosterd, wat thee erbij
Vanavond ovenschotel met aardappeltjes, prei en gehakt En wat kaas en creme fraiche erbij, of course!
winterstorm666zondag 7 februari 2010 @ 15:11
ontbijt twee boterhammen met rookvlees

avondeten
zalm uit de oven met kruidenstokbrood
Windigozondag 7 februari 2010 @ 16:10
Vanavond noodlesalade met pindadressing
Wetensuszondag 7 februari 2010 @ 17:01
Deze!
(een van mijn favoriete pasta's, maar het duurt echt geen 30 minuten... ik brouw 'm in 20!)
uniekhoornzondag 7 februari 2010 @ 17:09
Moblo, hoe laat moet ik bij je zijn??

Ik maak zometeen taco's (gewoon case fiesta prefab zooi maar wel lekkere!!) met creme fraiche, mais, kidneybonen en een frisse ijsbergsalade.
Joenezondag 7 februari 2010 @ 18:00
er staan drumsticks op in tomatensaus met ui en knoflook, maak er wat franse frietjes bij.
Miamzondag 7 februari 2010 @ 19:38
Ik heb de wijn van gisteravond overleefd.
En de 5 bekers koffie van vanochtend ook.

Ik heb een chocokoekje en frisdrank
FutureFairytalezondag 7 februari 2010 @ 20:34
Gisteren bij de Griek 3 gangen in schaaltjes.
Voor:
- Garnalencocktail
- Ham, meloen en mousse
- Auberginesalade
- Aardappelsalade
- Tzatziki
- Mandje brood
Hoofd:
- Met halloumi gevulde aubergine (gegrild)
- Gevulde courgette met tonijn en bechamelsaus
- Souvlaki
- Gyros met rode ui
- Inktvisringen
Daarbij 'rode' rijst en patat.
Na: Dame Blanche los in schaaltjes.

Was leuk om niet in één bord vol met vlees te hebben, maar nu dus de Mezes.
Vanmiddag High Tea gehad; zalmsandwiches, croissantjes, chocoladebroodjes en muffins gegeten.
Vnv nog een patatje en bamiblok gehaald. Komende week weer aan de groente!!
renzellmaandag 8 februari 2010 @ 09:44
Een boterham uit de oven met roomboter en rosbief. Daarbij een zachtgekookt eitje en liters thee.
Kuukskemaandag 8 februari 2010 @ 09:45
Een krentenbol. .
Spiegeleimaandag 8 februari 2010 @ 11:21
grote kop koffie en 2 plakjes ontbijtkoek
ColdFeetmaandag 8 februari 2010 @ 14:18
quote:
Op zondag 7 februari 2010 16:10 schreef Windigo het volgende:
Vanavond noodlesalade met pindadressing
Klinkt goed! Heb je een recept voor me?

Ik maak vanavond een salade met geroosterde groente en geitenkaas. En brownies. Maar dan met witte choco.
coviemaandag 8 februari 2010 @ 14:57
Boterham met vlokken net tussen de middag + 3 vitamine c kauwtabletjes.

Vanavond bruine bonensoep
vaagselmaandag 8 februari 2010 @ 15:17
Net een tosti op.

En de schenkels van gisteren waren heerlijk. Vriendin vond het zonde de saus die over was weg te gooien, dus daar liggen nu een paar sucadelapjes in te sudderen voor vanavond bij de pasta.
Joenemaandag 8 februari 2010 @ 15:19
water en broodje kaas.
Windigomaandag 8 februari 2010 @ 15:21
Nu nibbit en een glas cola.

Vanavond uit eten in www.deartisjok.nl met de de restaurantbon die ik hier gewonnen heb! Ben benieuwd..
renzellmaandag 8 februari 2010 @ 17:13
Een fijne tomatensaus van kerstomaatjes, met veel basilicum, knoflook, een beetje gorgonzola en een scheut rode wijn. Daarbij wat broccoli, sperzieboontjes, volkorenpenne en pittige Spaanse worstjes. Vroeg eten, want vanavond aan het werk.
FutureFairytalemaandag 8 februari 2010 @ 17:13
vanochtend spekkoek, vanmiddag een tosti, vanavond sperziebonen
Klaplopermaandag 8 februari 2010 @ 18:51
quote:
Op maandag 8 februari 2010 17:13 schreef FutureFairytale het volgende:
vanochtend spekkoek
Zoooo'n zin in nu.
Ik at een pizza.