abonnement Unibet Coolblue
pi_78750037
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 20:57 schreef UncleSam het volgende:
Melta dus.
Goede naam .
Beetje Melba toast en het eilandje Malta door elkaar. Zou ook in andere landen goed uit te spreken zijn.
En natuurlijk het "melt" van smelten op z'n Engels...
Ik zou het wel tof vinden als dit net zo'n begrip wordt als de slaafvrije chocolade!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 4 maart 2010 @ 22:10:13 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_78750787
Mooi gevonden, dat Melta.
Meltine vond ik ook wel een leuke.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 maart 2010 @ 22:12:34 #253
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_78750885
Mooi gevonden idd .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_78755503
die namaak-kaas krijgt voorlopig geen eigen naam, er zit kaas in, 5% , en dat mag van de EU
de kaasboeren krijgen geen gelijk.

misschien moeten de starre regels in de EU eens aangepast worden.
De Puta Madre
pi_78755790
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 23:47 schreef Killer_Mom het volgende:
die namaak-kaas krijgt voorlopig geen eigen naam, er zit kaas in, 5% , en dat mag van de EU
de kaasboeren krijgen geen gelijk.

misschien moeten de starre regels in de EU eens aangepast worden.
Ehm, je hebt niet gezien dat ze bij het Europees parlement waren?!

Tuurlijk duurt dat nog even, maar zoals het er nu naar uitzag willen ze weldegelijk dit soort producten dat beschermde producten imiteert en bedreigt aan strengere regels binden. De Europarlementarier noemde o.a. ook namaak ham. Alleen zal het nog wel even een tijdje duren voordat het 'melta' genoemd moet worden en zo op verpakkingen komt te staan...maar denk dat het zeker zo ver gaat komen.
Jack does it in real time...
pi_78756360
zolang er 5 % kaas op staat mag het geen naam hebben,
De Puta Madre
pi_78756765
Lijkt me nogal sterk.

Er zijn toch genoeg namen voor (half-)producten die meerdere ingrediënten hebben?

Die advocaat zei inderdaad dat het nu niet 'fout' is zoals het vermeld wordt, maar dat willen ze dus juist aanpakken. En daardoor is een nieuwe naam nodig voor het halffabrikaat analoog-kaas en ook al zit er dan een minieme hoeveelheid kaas in de 'melta', dan mag je het dus geen kaas meer noemen hoe dan ook (als ze de regels fatsoenlijk aanpassen).
Jack does it in real time...
  vrijdag 5 maart 2010 @ 00:23:00 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_78756831
Kijk, die fabrikanten en groot-grutters zijn natuurlijk niet gek.
Al zit er maar 1% kaas in een product dan mag je op de voorkant van de verpakking al zetten: met kaas bereid.
dat de overige 99% uit nep-kaas bestaat hoeft niet op de verpakking vermeld te worden, zolang ze maar op de ingrediëntenlijst die palmolie vermelden
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_78757752
Had even de hoop opgegeven, maar bij UG staat de aflevering al online.

http://player.omroep.nl/?aflID=10706631
............................
pi_78761080
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 23:47 schreef Killer_Mom het volgende:
die namaak-kaas krijgt voorlopig geen eigen naam, er zit kaas in, 5% , en dat mag van de EU
de kaasboeren krijgen geen gelijk.

misschien moeten de starre regels in de EU eens aangepast worden.
Daar ging de uitzending dan toch ook over?
pi_78761243
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 00:23 schreef golfer het volgende:
Kijk, die fabrikanten en groot-grutters zijn natuurlijk niet gek.
Al zit er maar 1% kaas in een product dan mag je op de voorkant van de verpakking al zetten: met kaas bereid.
dat de overige 99% uit nep-kaas bestaat hoeft niet op de verpakking vermeld te worden, zolang ze maar op de ingrediëntenlijst die palmolie vermelden
De nepkaas heeft als doel te lijken op kaas. Ik vind dus dat je kaas + nepkaas samen moet nemen, en pas wanneer er >50% echte kaas inzit, dat het dan echte kaas mag heten. Dan bestaat het grootste deel uit echte kaas.

Maar dan nog, al staat het er duidelijk op, als al die pizzafabrieken op de doos zetten dat er melta inzit, gaan mensen die producten dan minder kopen? Ga je dan pizza met échte kaas in de supermarkt vinden? Is die er wel? Zolang de fabrikanten de melta blijven gebruiken, en je geen keus hebt, zal er niks veranderen voor de melkboeren.
Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef henrydg het volgende:
Wat is er mis met de Prius?
[ afbeelding ]
Ik vind 't een hele mooie auto.
pi_78761298
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 08:18 schreef Walter81 het volgende:

[..]

De nepkaas heeft als doel te lijken op kaas. Ik vind dus dat je kaas + nepkaas samen moet nemen, en pas wanneer er >50% echte kaas inzit, dat het dan echte kaas mag heten. Dan bestaat het grootste deel uit echte kaas.

Maar dan nog, al staat het er duidelijk op, als al die pizzafabrieken op de doos zetten dat er melta inzit, gaan mensen die producten dan minder kopen? Ga je dan pizza met échte kaas in de supermarkt vinden? Is die er wel? Zolang de fabrikanten de melta blijven gebruiken, en je geen keus hebt, zal er niks veranderen voor de melkboeren.
Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijken
pi_78761520
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 08:22 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijken
Geen idee.. ik eet dat nooit, maar het zal vast niet,..
Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef henrydg het volgende:
Wat is er mis met de Prius?
[ afbeelding ]
Ik vind 't een hele mooie auto.
pi_78763222
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 08:22 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijken
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.

Ingrediënten:
  • Tarwebloem,
  • Tomaat (23% tomaat, 2% San Marzano tomaat),
  • 5,5% Mozzarella,
  • 5% Coppa di Parma (varkensvlees, zout, aroma, conserveermiddel E 252, antioxidant E 300),
  • Ui,
  • 4% Ham (varkensvlees, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, melkeiwit, stabilisatoren E 451, E 452, kruiden, aroma, antioxidanten E 301, E 331, smaakversterker E 621, conserveermiddelen E 250, E 252, E 262),
  • Ruccola
  • Olijfolie
  • 2% Spek (varkensvlees, etc....

    Wel 'echte' ingrediënten dus.

    [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2010 09:51:14 ]
  • pi_78763438
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 09:49 schreef k_man het volgende:

    [..]

    Wacht, die heb ik hier eentje liggen.

    Ingrediënten:
  • Tarwebloem,
  • Tomaat (23% tomaat, 2% San Marzano tomaat),
  • 5,5% Mozzarella,
  • 5% Coppa di Parma (varkensvlees, zout, aroma, conserveermiddel E 252, antioxidant E 300),
  • Ui,
  • 4% Ham (varkensvlees, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, melkeiwit, stabilisatoren E 451, E 452, kruiden, aroma, antioxidanten E 301, E 331, smaakversterker E 621, conserveermiddelen E 250, E 252, E 262),
  • Ruccola
  • Olijfolie
  • 2% Spek (varkensvlees, etc....

    Wel 'echte' ingrediënten dus.
  • in de bonus he?
    pi_78763732
    Dat dacht ik ja. Bleek net deze smaak niet in de Bonus te zijn.
    pi_78764384
    ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
      vrijdag 5 maart 2010 @ 10:26:13 #268
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_78764467
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
    ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
    Nee,
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Analoogkaas
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_78764779
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
    ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
    zeg maar gerust ongezond
    pi_78765634
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
    ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
    Wat bedoel je nu eigenlijk met 'chemische troep'?

    chemisch
    1. dat wat tot de chemie behoort, volgens de chemie.

    chemie
    1. (wetenschap) wetenschap die zich bezig houdt met de kennis van de stoffen zoals die zijn opgebouwd uit elementen.

    Ik vind het raar dat het woord chemisch altijd meteen zo negatief gebruikt wordt. Brood bakken of een ei koken bijvoorbeeld zijn ook gewoon chemische reacties.
      vrijdag 5 maart 2010 @ 10:58:35 #271
    172669 Papierversnipperaar
    Cafeïne is ook maar een drug.
    pi_78765686
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
    ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
    En echte kaas is geen chemische troep?
    http://www.chemischefeitelijkheden.nl/kaas.60575.lynkx
    quote:
    De kunst van kaasmaken is het stremmen: het zorgvuldig laten samenklonteren van eiwitten in melk. Kaasmakers beheersen dit proces al eeuwen, maar wetenschappers kunnen het pas sinds enkele decennia verklaren op basis van chemische, natuurkundige en microbiologische kennis. Daardoor is kaasmaken tegenwoordig een kwestie van wetenschap.
    Free Assange! Hack the Planet
    [b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
    De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
    pi_78767146
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Nee,
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Analoogkaas
    Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?

    Als je hier doorklikt naar de Engelse Wiki-pagina kom je trouwens op een stuk dat "Cheese analogue" heet maar eigenlijk alleen maar gaat over kaasvervangers voor veganisten. Dat is toch een heel andere insteek...
    Geluk is een richting,
    geen punt
    ---Loesje---
      vrijdag 5 maart 2010 @ 11:36:19 #273
    241597 FunkyHomosapien
    de macht, de mat.
    pi_78767227
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 11:34 schreef Pandora73 het volgende:

    [..]

    Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?
    denk het wel, maar stel dat.

    het smaakt hetzelfde, ruikt hetzelfde en vooral consequenter van inhoud.

    zou je het niet meer kopen? het is immers de kaas die je altijd lekker hebt gevonden.
    't logo goudgeel, oppervlag in kersenrood; symbool van de strijd tegen een systeem dat je hersens doodt.
    pi_78767376
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 11:36 schreef FunkyHomosapien het volgende:

    [..]

    denk het wel, maar stel dat.

    het smaakt hetzelfde, ruikt hetzelfde en vooral consequenter van inhoud.

    zou je het niet meer kopen? het is immers de kaas die je altijd lekker hebt gevonden.
    Volgens mij bestaat er nog steeds een melkoverschot. Dat zal niet kleiner worden als er steeds minder echte melk gebruikt gaat worden.
    Natuurlijk kun je dan zeggen dat we te veel melkkoeien hebben, maar het is een vicieuze cirkel want met minder koeien kunnen de boeren weer niet genoeg geld verdienen om rond te kunnen komen.

    Bovendien kun je je afvragen of de analoogkaas inderdaad wel zo gezond is...

    Zolang er geen lange-termijn-effecten bekend zijn, en we nog steeds melk in de sloot moeten laten lopen, zal ik dus inderdaad liever gewone kaas dan analoge kaas kopen.
    Geluk is een richting,
    geen punt
    ---Loesje---
      vrijdag 5 maart 2010 @ 11:40:47 #275
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_78767402
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 11:34 schreef Pandora73 het volgende:

    [..]

    Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?
    Ja, kijk maar op de ingrediëntenlijst.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')