FOK!forum / Culinesse à gogo / Lasagna
Montellydonderdag 14 januari 2010 @ 16:26
Wie o wie heeft een goede/lekkere lasagna recept voor mij I feel like cooking today...

Alle ingredienten zijn welkom..

F04donderdag 14 januari 2010 @ 16:29
Zet als eerste de oven aan op 180 graden C.
Zet een grote pan of wok op het vuur en laat die goed heet worden.
Gooi de spekblokjes in de pan en bak die goed uit.
Gooi de gesneden knoflook en het gehakt in de pan erbij.
Snijd ondertussen de rest van de groente en maak de saus vast klaar.
Wanneer het gehakt bruin en geruld is, gooi je de ui en paprika erbij.
Laat dit even fruiten en gooi dan de saus erbij.
Wanneer dat goed warm is, doe je de tomatenpuree en de ananas erbij. Goed doorroeren en even laten doorkoken.
Ondertussen kun je de bakvorm invetten.
Wanneer het prutje goed doorgekookt is, doe je een laagje in de bakvorm, dan een laag lasagne bladen, dan weer saus en om en om ga je door. Sluit af met een laag saus en gooi daar de geraspte kaas overheen. Eventueel kan je er ook nog kruiden door gooien.
Een 3 kwartier in de oven en dan lekker smullen.
Erg lekker met een salade erbij.
smegmanusdonderdag 14 januari 2010 @ 16:33
www.google.nl
LieLiedonderdag 14 januari 2010 @ 16:44
Ik maak het met gehakt, prei, champignons en bij de laagjes ook laagjes kaas en salami
golferdonderdag 14 januari 2010 @ 16:46
Lasagne maken
LoudGirldonderdag 14 januari 2010 @ 16:51
Vegetarische lasagna, laagjes ratatouille en spinazie met cottage cheese.
Dev1205donderdag 14 januari 2010 @ 17:44
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 16:29 schreef F04 het volgende:

Wanneer dat goed warm is, doe je de tomatenpuree en de ananas erbij. Goed doorroeren en even laten doorkoken.
Wtf doet ananas in een lasagne bolognese recept?
Lienekiendonderdag 14 januari 2010 @ 17:45
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 17:44 schreef Dev1205 het volgende:

[..]

Wtf doet ananas in een lasagne bolognese recept?
Waar lees jij bolognese?
Dev1205donderdag 14 januari 2010 @ 19:36
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 17:45 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Waar lees jij bolognese?
Tussen de regels met: gehakt, ui, spekjes en tomaat.
nadiaschoonheidvrijdag 15 januari 2010 @ 20:08
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 16:26 schreef Montelly het volgende:
Wie o wie heeft een goede/lekkere lasagna recept voor mij I feel like cooking today...

Alle ingredienten zijn welkom..

[ afbeelding ]
1 pakje lasagna blaadjes
Voor de tomatensaus:

500 gr gehakt
1 uitje fijngesnippert
2 teentjes look
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 bouillonblokje
1 brik tomatenpassata
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel tomatenketchup
Hiervan maak je een gewone tomaten saus gelijk voor bij pasta, gehakt rullen dan de rest erbij + 1 theeglas water en laten inkoken

Voor de bechamelsaus

50 gram boter afsmelten
50 gram bloem naast vuur erbij doen
dan 0.5 l melk erbij doen + peper en zout
hierbij doe ik een half zakje gemalen kaas
dus wordt het een kaasbechamel.

Als dit klaar staat, dan begin je je lasagnablaadjes voor te koken voor 5 minuten, haal ze uit het kokend water en doe ze gelijk in koud water, per keer niet meer dan 5 blaadjes koken.

Dan leg je in een ovenschotel eerst
-een dunne laag tomaten saus
-een laag lasagnablaadjes
-een laag tomatensaus
-een laag bechamelsaus
zo bouw je verder op tot alles opgewerkt is.

bovenlaag is tomatensaus.
afwerking
bestrooien met Gran Padano kaas en stukjes mozarello en beetje Italiaanse kruiden erover.
Dit laat je voor 45 minuten op 180 grande verder garen in de oven en de laatste 10 min zet je de grill aan.
Panzerknacker666zaterdag 16 januari 2010 @ 02:50
Die van mij is fucking goed, geen bechamel shit, alleen spek + gehakt + veel kruiden en tomatensaus. En 2 porties pp.
Winner_Tacozaterdag 16 januari 2010 @ 05:36
En een flinke scheut rode wijn voor het geheel de oven in verdwijnd uiteraard
Winner_Tacozaterdag 16 januari 2010 @ 05:41
O en het is lasagne en niet lasagna btw
nadiaschoonheidzaterdag 16 januari 2010 @ 10:11
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 02:50 schreef Panzerknacker666 het volgende:
Die van mij is fucking goed, geen bechamel shit, alleen spek + gehakt + veel kruiden en tomatensaus. En 2 porties pp.
Je moet eten geen shit noemen
NiTiNzaterdag 16 januari 2010 @ 13:33
dat plaatje bij de OP ziet er lekker uit...
Equiteszaterdag 16 januari 2010 @ 15:48
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 02:50 schreef Panzerknacker666 het volgende:
Die van mij is fucking goed, geen bechamel shit, alleen spek + gehakt + veel kruiden en tomatensaus. En 2 porties pp.
Een lasagne zonder bechamelsaus En het dan nog shit noemen ook.
motorbloempjezondag 17 januari 2010 @ 15:21
lasagne die gaat deze week ook maar op 't menu!
liessazondag 17 januari 2010 @ 15:50
Mijn lasagne bestaat meestal uit gehakt, groente die ik in huis heb (meestal prei, paprika of een pakket), spekjes, champignons en veel kaas. En pasta natuurlijk.

Oftewel: ook geen bechamel, omdat ik dat namelijk helemaal niet lekker vind.
#ANONIEMzondag 17 januari 2010 @ 15:53
TVP, mijn vriendin is gek op Lasagne, misschien zit hiertussen iets wat het extra lekker maakt
Winner_Tacozondag 17 januari 2010 @ 21:34
Je kunt het gehakt ook vervangen door rundvlees dat je zelf maalt met een keukenmachine.
Gehakt (en met name van de supermarkt) is altijd maar de vraag wat er in zit.
Zelfs een keer met biefstuk gemaakt maar dat is een dure grap
Nalliewoensdag 20 januari 2010 @ 16:30
Ik maak altijd lasagne met gegrilde courgette, tomaten/gehaktsaus en ricotta..heerlijk!
Courgette in plakjes grillen, gehakt bakken en gezeefde tomaten erbij zodat het een saus wordt.
Lasagnebladen, saus, paar plakjes courgette, bladen, ricotta (gemengd met wat geraspte kaas en zout en peper), bladen, saus, coutgette en tenslotte geraspte kaas erover. Dan 30 minuten in de oven op 180 graden. Je kan ook nog de ricotta vervangen door geitenkaas, ook erg lekker.

Ben ook geen bechamel fan
Pablo88woensdag 20 januari 2010 @ 18:04
Lasagna

Met courgette, champies, prei, tomaat, ananas, paprika en mozzarella
Nieuwschierigwoensdag 20 januari 2010 @ 18:53
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 05:41 schreef Winner_Taco het volgende:
O en het is lasagne en niet lasagna btw
Winner_Tacodonderdag 21 januari 2010 @ 07:42
Hoe zit het dan met dit recept:
quote:
Lasagna
Ingrediënten voor 4 personen

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.
Hulpmiddelen

Kleine braadpan, grote koekenpan, garde, ovenschaal en aluminiumfolie
Bereidingswijze

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zon laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.
Bron : http://www.smulweb.nl/126611/koken/recept/lasagna


Iedereen daar is er laaiend over . Wat denken julie ?
single_queenzondag 24 januari 2010 @ 01:54
In Amsterdam zit bij het Westerpark een zaak die heet Lasagne. Toen mn vriendin voorstelde om daar afhaalmaaltijd te halen werd ik blij verrast!
Lasagne wordt gerund door een Italiaan die geen Nederlands spreekt en hij verkoopt 2 soorten lasagnes, THAT'S IT! Alleen kan je ook nog vragen om gehakt bij de vegetarische variant (haha).
Er zitten eten wil je niet eens, sfeerloze bende en misschien 2 krukken als interieur! De lasagne valt zwaar maar is goddelijk. Ik ging ff goed analyseren hoe die in elkaar zit, maar nu weet ik het: ik gebruik zelf té weinig pasta. Je moet niet 4 laagjes lasagnebladen gebruiken, maar minimaal een stuk of 8! Briljant nogmaals!

Dus als het niet lukt en je toevallig in Amsterdam woont... ga daar gewoon heen, it's worth it!
heiden6zondag 24 januari 2010 @ 02:14
quote:
Op zondag 24 januari 2010 01:54 schreef single_queen het volgende:
In Amsterdam zit bij het Westerpark een zaak die heet Lasagne. Toen mn vriendin voorstelde om daar afhaalmaaltijd te halen werd ik blij verrast!
Lasagne wordt gerund door een Italiaan die geen Nederlands spreekt en hij verkoopt 2 soorten lasagnes, THAT'S IT! Alleen kan je ook nog vragen om gehakt bij de vegetarische variant (haha).
Er zitten eten wil je niet eens, sfeerloze bende en misschien 2 krukken als interieur! De lasagne valt zwaar maar is goddelijk. Ik ging ff goed analyseren hoe die in elkaar zit, maar nu weet ik het: ik gebruik zelf té weinig pasta. Je moet niet 4 laagjes lasagnebladen gebruiken, maar minimaal een stuk of 8! Briljant nogmaals!

Dus als het niet lukt en je toevallig in Amsterdam woont... ga daar gewoon heen, it's worth it!
Nog andere bevindingen?
Vanyeldinsdag 26 januari 2010 @ 20:35
quote:
Op donderdag 21 januari 2010 07:42 schreef Winner_Taco het volgende:
Hoe zit het dan met dit recept:
[..]



Iedereen daar is er laaiend over . Wat denken julie ?
Ik vond m heel lekker. Normaal gooi ik er veel meer groente etc. doorheen, deze leek me vooraf saai maar was heel vol van smaak en fijn.
Agapimoudinsdag 26 januari 2010 @ 22:56
quote:
Op zondag 24 januari 2010 01:54 schreef single_queen het volgende:
In Amsterdam zit bij het Westerpark een zaak die heet Lasagne. Toen mn vriendin voorstelde om daar afhaalmaaltijd te halen werd ik blij verrast!
Lasagne wordt gerund door een Italiaan die geen Nederlands spreekt en hij verkoopt 2 soorten lasagnes, THAT'S IT! Alleen kan je ook nog vragen om gehakt bij de vegetarische variant (haha).
Er zitten eten wil je niet eens, sfeerloze bende en misschien 2 krukken als interieur! De lasagne valt zwaar maar is goddelijk. Ik ging ff goed analyseren hoe die in elkaar zit, maar nu weet ik het: ik gebruik zelf té weinig pasta. Je moet niet 4 laagjes lasagnebladen gebruiken, maar minimaal een stuk of 8! Briljant nogmaals!

Dus als het niet lukt en je toevallig in Amsterdam woont... ga daar gewoon heen, it's worth it!
Waar dan? Adres, Website?
-Mellow-woensdag 27 januari 2010 @ 00:26
De lekkerste lasagne is gemaakt met zelf gekneed deeg en een tomatensaus die de hele dag heeft geprutteld.

Ingrediënten
- hele bol knoflook
- 2 grote uien
- salie, rozemarijn, tijm, oregano (vers!)
- plens goede rode wijn
- kilo tomaten
- veel olijfolie
- theelepel suiker
- peper en zout
(- optioneel wat geraspte wortel)


uien aanfruiten in de olijfolie, fijngehakte knoflook erbij, dan de fijngehakte kruiden.
Vervolgens de in stukjes gesneden tomaten erbij en daarna de rest van de ingrediënten. Aan de kook brengen en dan zo lang mogelijk op een heel laag vuurtje laten pruttelen. Ik doe altijd iets van 6 uur.

Daarna staafmixen en tot gewenste dikte inkoken.

Voor in de lasagne een saus maken met ui, rundergehakt en bovenstaande tomatensaus. Laagjes saus en deeg om en om, eindigen met bechamelsaus ( dikke klont boter, scheutje melk, wat bloem, peper en zout) en afmaken met verse parmezaan. Dan met alufolie afdekken en zo'n 45 min in de oven mikken @ 200 graden (laatste kwartiertje zonder folie). Af en toe varieren met een laagje champs is ook lekker.

Eten met een goed stuk stokbrood erbij

Eigenlijk is het retemakkelijk, je moet er alleen wat tijd in willen steken. Maar wat mij betreft is lasagne zo het lekkerst
Simpelkokenwoensdag 27 januari 2010 @ 10:42
Viking lasagna is ook een succes!

Een heel lasagna recept met bijhorende instructie video.

En bechamel saus hoort er echt bij! Vergeet de viking ook niet
pussywillowwoensdag 27 januari 2010 @ 11:14
quote:
Op dinsdag 26 januari 2010 22:56 schreef Agapimou het volgende:

[..]

Waar dan? Adres, Website?
Volgens mij is dit het. Op zich wel stoer, gewoon alleen lasagne verkopen
single_queenzondag 31 januari 2010 @ 21:58
quote:
Op woensdag 27 januari 2010 11:14 schreef pussywillow het volgende:

[..]

Volgens mij is dit het. Op zich wel stoer, gewoon alleen lasagne verkopen
Jep!!!

heeerlijk :-)!!!!
single_queenzondag 31 januari 2010 @ 22:02
quote:
Op zondag 24 januari 2010 02:14 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Nog andere bevindingen?
Volgende keer zal ik beter opletten ;-)

Zelf maak ik het liefst vier-kazen lasagne. Maar dat heb ik nu ZO vaak gedaan, dat ik ook weer nieuwe dingen ga proberen (recepten van dit topic!)

4 kazen is dus met maar 4 laagjes lasagne.
rundergehakt, gorgonzola, mascarpone (er doorheen), mozzarella en parmezaanse kaas (bovenop de bechamelsaus)... ja, kan nooit goed zijn voor de lijn
ik gooi er veel tomatenmeuk doorheen (puree uit een blikje, heerlijk verse tomaten zomers of gepelde tomaten uit een blikje), courgette en champignons, uitje en soms wat wortel.
Saus maak ik soms nog wat lekkerder met kruiden, maar weet nooit wat ik precies doe.
Agapimouzondag 31 januari 2010 @ 22:02
Thnx, als ik in de buurt ben zal ik eens kijken :-)