Montelly | donderdag 14 januari 2010 @ 16:26 |
Wie o wie heeft een goede/lekkere lasagna recept voor mij ![]() Alle ingredienten zijn welkom.. ![]() | |
F04 | donderdag 14 januari 2010 @ 16:29 |
Zet als eerste de oven aan op 180 graden C. Zet een grote pan of wok op het vuur en laat die goed heet worden. Gooi de spekblokjes in de pan en bak die goed uit. Gooi de gesneden knoflook en het gehakt in de pan erbij. Snijd ondertussen de rest van de groente en maak de saus vast klaar. Wanneer het gehakt bruin en geruld is, gooi je de ui en paprika erbij. Laat dit even fruiten en gooi dan de saus erbij. Wanneer dat goed warm is, doe je de tomatenpuree en de ananas erbij. Goed doorroeren en even laten doorkoken. Ondertussen kun je de bakvorm invetten. Wanneer het prutje goed doorgekookt is, doe je een laagje in de bakvorm, dan een laag lasagne bladen, dan weer saus en om en om ga je door. Sluit af met een laag saus en gooi daar de geraspte kaas overheen. Eventueel kan je er ook nog kruiden door gooien. Een 3 kwartier in de oven en dan lekker smullen. Erg lekker met een salade erbij. | |
smegmanus | donderdag 14 januari 2010 @ 16:33 |
www.google.nl | |
LieLie | donderdag 14 januari 2010 @ 16:44 |
Ik maak het met gehakt, prei, champignons en bij de laagjes ook laagjes kaas en salami ![]() | |
golfer | donderdag 14 januari 2010 @ 16:46 |
Lasagne maken | |
LoudGirl | donderdag 14 januari 2010 @ 16:51 |
Vegetarische lasagna, laagjes ratatouille en spinazie met cottage cheese. | |
Dev1205 | donderdag 14 januari 2010 @ 17:44 |
quote:Wtf doet ananas in een lasagne bolognese recept? ![]() | |
Lienekien | donderdag 14 januari 2010 @ 17:45 |
quote:Waar lees jij bolognese? | |
Dev1205 | donderdag 14 januari 2010 @ 19:36 |
quote:Tussen de regels met: gehakt, ui, spekjes en tomaat. ![]() | |
nadiaschoonheid | vrijdag 15 januari 2010 @ 20:08 |
quote:1 pakje lasagna blaadjes Voor de tomatensaus: 500 gr gehakt 1 uitje fijngesnippert 2 teentjes look 1 eetlepel Italiaanse kruiden 1 bouillonblokje 1 brik tomatenpassata 1 blikje tomatenpuree 1 eetlepel tomatenketchup Hiervan maak je een gewone tomaten saus gelijk voor bij pasta, gehakt rullen dan de rest erbij + 1 theeglas water en laten inkoken Voor de bechamelsaus 50 gram boter afsmelten 50 gram bloem naast vuur erbij doen dan 0.5 l melk erbij doen + peper en zout hierbij doe ik een half zakje gemalen kaas dus wordt het een kaasbechamel. Als dit klaar staat, dan begin je je lasagnablaadjes voor te koken voor 5 minuten, haal ze uit het kokend water en doe ze gelijk in koud water, per keer niet meer dan 5 blaadjes koken. Dan leg je in een ovenschotel eerst -een dunne laag tomaten saus -een laag lasagnablaadjes -een laag tomatensaus -een laag bechamelsaus zo bouw je verder op tot alles opgewerkt is. bovenlaag is tomatensaus. afwerking bestrooien met Gran Padano kaas en stukjes mozarello en beetje Italiaanse kruiden erover. Dit laat je voor 45 minuten op 180 grande verder garen in de oven en de laatste 10 min zet je de grill aan. | |
Panzerknacker666 | zaterdag 16 januari 2010 @ 02:50 |
Die van mij is fucking goed, geen bechamel shit, alleen spek + gehakt + veel kruiden en tomatensaus. En 2 porties pp. | |
Winner_Taco | zaterdag 16 januari 2010 @ 05:36 |
En een flinke scheut rode wijn voor het geheel de oven in verdwijnd uiteraard ![]() | |
Winner_Taco | zaterdag 16 januari 2010 @ 05:41 |
O en het is lasagne en niet lasagna btw | |
nadiaschoonheid | zaterdag 16 januari 2010 @ 10:11 |
quote:Je moet eten geen shit noemen ![]() | |
NiTiN | zaterdag 16 januari 2010 @ 13:33 |
dat plaatje bij de OP ziet er lekker uit... ![]() | |
Equites | zaterdag 16 januari 2010 @ 15:48 |
quote:Een lasagne zonder bechamelsaus ![]() | |
motorbloempje | zondag 17 januari 2010 @ 15:21 |
lasagne ![]() | |
liessa | zondag 17 januari 2010 @ 15:50 |
Mijn lasagne bestaat meestal uit gehakt, groente die ik in huis heb (meestal prei, paprika of een pakket), spekjes, champignons en veel kaas. En pasta natuurlijk. Oftewel: ook geen bechamel, omdat ik dat namelijk helemaal niet lekker vind. | |
#ANONIEM | zondag 17 januari 2010 @ 15:53 |
TVP, mijn vriendin is gek op Lasagne, misschien zit hiertussen iets wat het extra lekker maakt ![]() | |
Winner_Taco | zondag 17 januari 2010 @ 21:34 |
Je kunt het gehakt ook vervangen door rundvlees dat je zelf maalt met een keukenmachine. Gehakt (en met name van de supermarkt) is altijd maar de vraag wat er in zit. Zelfs een keer met biefstuk gemaakt maar dat is een dure grap ![]() | |
Nallie | woensdag 20 januari 2010 @ 16:30 |
Ik maak altijd lasagne met gegrilde courgette, tomaten/gehaktsaus en ricotta..heerlijk! Courgette in plakjes grillen, gehakt bakken en gezeefde tomaten erbij zodat het een saus wordt. Lasagnebladen, saus, paar plakjes courgette, bladen, ricotta (gemengd met wat geraspte kaas en zout en peper), bladen, saus, coutgette en tenslotte geraspte kaas erover. Dan 30 minuten in de oven op 180 graden. Je kan ook nog de ricotta vervangen door geitenkaas, ook erg lekker. Ben ook geen bechamel fan ![]() | |
Pablo88 | woensdag 20 januari 2010 @ 18:04 |
Lasagna ![]() Met courgette, champies, prei, tomaat, ananas, paprika en mozzarella ![]() | |
Nieuwschierig | woensdag 20 januari 2010 @ 18:53 |
quote: | |
Winner_Taco | donderdag 21 januari 2010 @ 07:42 |
Hoe zit het dan met dit recept:quote: Iedereen daar is er laaiend over . Wat denken julie ? | |
single_queen | zondag 24 januari 2010 @ 01:54 |
In Amsterdam zit bij het Westerpark een zaak die heet Lasagne. Toen mn vriendin voorstelde om daar afhaalmaaltijd te halen werd ik blij verrast! Lasagne wordt gerund door een Italiaan die geen Nederlands spreekt en hij verkoopt 2 soorten lasagnes, THAT'S IT! Alleen kan je ook nog vragen om gehakt bij de vegetarische variant (haha). Er zitten eten wil je niet eens, sfeerloze bende en misschien 2 krukken als interieur! De lasagne valt zwaar maar is goddelijk. Ik ging ff goed analyseren hoe die in elkaar zit, maar nu weet ik het: ik gebruik zelf té weinig pasta. Je moet niet 4 laagjes lasagnebladen gebruiken, maar minimaal een stuk of 8! Briljant nogmaals! Dus als het niet lukt en je toevallig in Amsterdam woont... ga daar gewoon heen, it's worth it! | |
heiden6 | zondag 24 januari 2010 @ 02:14 |
quote:Nog andere bevindingen? ![]() | |
Vanyel | dinsdag 26 januari 2010 @ 20:35 |
quote:Ik vond m heel lekker. Normaal gooi ik er veel meer groente etc. doorheen, deze leek me vooraf saai maar was heel vol van smaak en fijn. | |
Agapimou | dinsdag 26 januari 2010 @ 22:56 |
quote:Waar dan? Adres, Website? ![]() | |
-Mellow- | woensdag 27 januari 2010 @ 00:26 |
De lekkerste lasagne is gemaakt met zelf gekneed deeg en een tomatensaus die de hele dag heeft geprutteld. Ingrediënten - hele bol knoflook - 2 grote uien - salie, rozemarijn, tijm, oregano (vers!) - plens goede rode wijn - kilo tomaten - veel olijfolie - theelepel suiker - peper en zout (- optioneel wat geraspte wortel) uien aanfruiten in de olijfolie, fijngehakte knoflook erbij, dan de fijngehakte kruiden. Vervolgens de in stukjes gesneden tomaten erbij en daarna de rest van de ingrediënten. Aan de kook brengen en dan zo lang mogelijk op een heel laag vuurtje laten pruttelen. Ik doe altijd iets van 6 uur. Daarna staafmixen en tot gewenste dikte inkoken. Voor in de lasagne een saus maken met ui, rundergehakt en bovenstaande tomatensaus. Laagjes saus en deeg om en om, eindigen met bechamelsaus ( dikke klont boter, scheutje melk, wat bloem, peper en zout) en afmaken met verse parmezaan. Dan met alufolie afdekken en zo'n 45 min in de oven mikken @ 200 graden (laatste kwartiertje zonder folie). Af en toe varieren met een laagje champs is ook lekker. Eten met een goed stuk stokbrood erbij ![]() Eigenlijk is het retemakkelijk, je moet er alleen wat tijd in willen steken. Maar wat mij betreft is lasagne zo het lekkerst ![]() | |
Simpelkoken | woensdag 27 januari 2010 @ 10:42 |
Viking lasagna is ook een succes! Een heel lasagna recept met bijhorende instructie video. En bechamel saus hoort er echt bij! Vergeet de viking ook niet ![]() | |
pussywillow | woensdag 27 januari 2010 @ 11:14 |
quote:Volgens mij is dit het. Op zich wel stoer, gewoon alleen lasagne verkopen ![]() | |
single_queen | zondag 31 januari 2010 @ 21:58 |
quote:Jep!!! heeerlijk :-)!!!! | |
single_queen | zondag 31 januari 2010 @ 22:02 |
quote:Volgende keer zal ik beter opletten ;-) Zelf maak ik het liefst vier-kazen lasagne. Maar dat heb ik nu ZO vaak gedaan, dat ik ook weer nieuwe dingen ga proberen (recepten van dit topic!) 4 kazen is dus met maar 4 laagjes lasagne. rundergehakt, gorgonzola, mascarpone (er doorheen), mozzarella en parmezaanse kaas (bovenop de bechamelsaus)... ja, kan nooit goed zijn voor de lijn ik gooi er veel tomatenmeuk doorheen (puree uit een blikje, heerlijk verse tomaten zomers of gepelde tomaten uit een blikje), courgette en champignons, uitje en soms wat wortel. Saus maak ik soms nog wat lekkerder met kruiden, maar weet nooit wat ik precies doe. | |
Agapimou | zondag 31 januari 2010 @ 22:02 |
Thnx, als ik in de buurt ben zal ik eens kijken :-) |